• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümün aile yapısı farklı

M migrenimsi valla yüzde yüz haklısın. Benim eleştirim kızın ailesinin karşı tarafı eleştirmesi üzerine. Yani gidip gelmiyorlar sıkı fıkı değiller o yüzden kötü aileler triplerine
konu öyle gibi başlamış
ama içerik aslında tam öyle değil gibi
tam örnekler verse belki anlıycaz konu görgü konusu mu beklentilerin uymaması mı kültür farkı mı fakirler işin aslı bu mu...bilemiyorum.

ha bu arada ben de sevmiyorum ha bire gelinsin gidilsin istemem, ya da her gelene 28 çeşit ikram da hazırlamak istemem ama bana yapana ben de yaparım altta kalamam :D

Bu şalvar olayına da ben katilamayacagim simdi nişan olunca ne olacak herkes şalvar giyip mi gelecek ? Pek olacak şey değil .
çok ilginç

neden olmasın?
pek çok yerde insanlar şalvar giyiyor

onu geçtim Arnavut düğünlerinde, Kütahya düğünlerinde vs. takımı 5 bin 10 bin liraya özel diktirip giyiyorlar yahu...

İnsanlar sizi özel olarak ağırlıyormuş yine de yaranamıyormuş. Siz istiyorsunuz ki kainatın ilk izdivacı gibi davranılsın ama adamlar bunun gayet normal bir ilişki olduğunun idrakinde olduğu için abartmıyorlar demek ki. İsteme çikolatasını sizin seçmeniz neden sorun anlamadım mesela. Ben de isteme çikolatamı kendim seçmiştim, eşim bana danışmıştı her şeyi beğenmediğim için. Elle tutulur bir kusur da yazmamışsınız, ben bir sıkıntı göremedim.
Bende okurken sen hangi ülkenin piremsesisin diye düşündüm konu sahibi için ilk evlenen sizsiniz bu dünyada ben bi kırmızı halı beklerdim şahsen :27:

çok ilginç

neden olmasın?
pek çok yerde insanlar şalvar giyiyor

onu geçtim Arnavut düğünlerinde, Kütahya düğünlerinde vs. takımı 5 bin 10 bin liraya özel diktirip giyiyorlar yahu...
Yani bilemiyorum herkesin kendi kültürü tabi ki de . Şimdi ben hiç öyle bir düğüne katılmadim. Düğünün nerde yapılacağı da önemli . Bence iki ailenin denk olması da önemli .

Yani bilemiyorum herkesin kendi kültürü tabi ki de . Şimdi ben hiç öyle bir düğüne katılmadim. Düğünün nerde yapılacağı da önemli . Bence iki ailenin denk olması da önemli .
şalvar konusunu uzatmak istemiyorum. konuda geçmediği için. ama şunu belirteyim mesela nişan alışverişinde, bohçada, yemekte vs. yani ellerinin erdiği, akıllarının yettiği yerde (yoksa ellerinin ermediği balayı, salon süsü vs. gibi şeylerde bizimkilerin bir fikri de etkisi de olmaz) cimrilik etmeye kalkan, usulüne göre yapmayan, yapmamak için kıvıran da görmedim ben şalvarlı yengemler içinde :D şalvar örfse nişanın düğünün (kendine göre) şanı da örf, ellerinden geleni yaparlar.

neyse, bunlar tanıştırılmışlar
genelde aracıyla olan işlerde
"çok iyi aile ama durumları çok yok" ya da işte "çok efendi çocuk ama maaşı biraz düşük" filan denir mesela hele hele erkek tarafının maddi durumu zayıfsa (en azından kadın tarafına göre zayıfsa) görücü usulünde bu mutlaka belirtilir...yanlış mıyım?

o nedenle ben anlamadım.

cidden mi durumları mı kötü öyleyse başta aracı olanlar bunu demedi mi? neden?
yoksa ailede baba figürü silik. kadının sözü geçiyor. e böyle işlerde görgü ikram vs işleri de kadından geçer, %99 böyledir, e kadında da o taraklarda bez yok. mu?

Dünürlerle kafa yapimiz uymuyorsa kızım ve damadım anlasiyorsa ben sorun etmezdim içli dışlı büyük aile olmak zorunda değil hiç kimse .Gecinecek olan sizlersiniz evlilik yetişkinlerin işi.Yani anlıyorum iyi olsunlar istiyor olabilirsiniz bu güzel fakat zorla güzellik olmaz kabalık yapılmadığı sürece mesafe iyidir.Simdi iki genç birbirini sevdi evlendi benim kafama oğlanın annesi uymadı bende ona ne yapalım mecburi nereye kadar gidecek.Saygi olsun yeter bence bu kadar abartmaya gerek yok.İyi anlasiyorsaniz bu mesele değil aileler iyi anlaşmış siz kavga gürültü boşanmaya gitmişsiniz mesela.

Bide bilmem kaç sene sonra mecburen çocuğum yüzünden tanıdığım insanlar yani bilmem kaç yıllık dostlarımın arkadaslarimin yerine koyup aile olduk kafası ilede çok aşırı ozenemen ben mesela.Saygi yeter sürekli arayıp sorup biraraya gelemem pek gormedimde o kadar iyi anlasanlari.Kafamiz uyar o ayrı yoksa bence kavga çıkar sorun çıkar bı yerden sonra.Bende sürekli istemem kızım yüzünden çok samimi olmak mecburiyet vs biryere kadar. Fikrim bu

şalvar konusunu uzatmak istemiyorum. konuda geçmediği için. ama şunu belirteyim mesela nişan alışverişinde, bohçada, yemekte vs. yani ellerinin erdiği, akıllarının yettiği yerde (yoksa ellerinin ermediği balayı, salon süsü vs. gibi şeylerde bizimkilerin bir fikri de etkisi de olmaz) cimrilik etmeye kalkan, usulüne göre yapmayan, yapmamak için kıvıran da görmedim ben şalvarlı yengemler içinde :D şalvar örfse nişanın düğünün (kendine göre) şanı da örf, ellerinden geleni yaparlar.

neyse, bunlar tanıştırılmışlar
genelde aracıyla olan işlerde
"çok iyi aile ama durumları çok yok" ya da işte "çok efendi çocuk ama maaşı biraz düşük" filan denir mesela hele hele erkek tarafının maddi durumu zayıfsa (en azından kadın tarafına göre zayıfsa) görücü usulünde bu mutlaka belirtilir...yanlış mıyım?

o nedenle ben anlamadım.

cidden mi durumları mı kötü öyleyse başta aracı olanlar bunu demedi mi? neden?
yoksa ailede baba figürü silik. kadının sözü geçiyor. e böyle işlerde görgü ikram vs işleri de kadından geçer, %99 böyledir, e kadında da o taraklarda bez yok. mu?
Ya zaten bu ailenin maddi durumunu aşağılama olayına asla katilamiyorum . Eğer bu bir insan için önemliyse baştan kabul edip sozlenmeyecek . Önce o aileye dahil olmayi kabul edip sonra yok bunlar fakir diye aşağılamak çok ayıp . O begenmedigin aileden çıkmış sevdiğin adam .

Herkes misafir sevmek zorunda degil. Kadin gecim sıkıntisiyla oglunu bu yasa getirmisse tabi ki daha dikkatli davranacaktir. Ozenmedi derken misafir yemek takimlarini mi cikarmadi onunuze, yemek mi koymadi ne yapmadi yani? Mesafeli olsa beni daha benimsemedi, kabullenmedi dersiniz, dogal davraninca ozenmedi dersiniz. Garip.. Kadinin simdiden cimriliginden, ozenmediginden dert yanmissiniz, evlendiginizde acacaginiz konulari az cok tahmin ediyorum.

Back