• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz alışverişi yardım ..!!

Iyide sözdede dis cekim yapabilirsinki. Yani sözü nisan olarak görürsen, o zamanda taki olur.

Zaten senin kafandaki söz aslinda hazirliklarina bakarsan bir nisan. Yani normal sözde geliyorlar, istiyorlar, bir yemek yenilir, en fazla gelin hanima bir yüzük yada bileklik alinip gidilir. Ondan sonra duyurulmak icin nisan yapilir. Ama sen zaten sözü gösterisli yapacagina göre, nisanin ne anlami var? Cok mu mühim renkli bir gelinlik ile göbek atmak bir salonda?

O halde nisan ile dügün arasindaki fark ne oluyor? Bu söz icin pasta istiyorsun, güzel elbise, sac makjaj derken bu'da birsürü para ki. Elbette herseyin en iyisini isteme hakkin var fakat "less is more" deniliyor. Yani fazla törenler ve hazirliklar esittir kalite degil ki.

Yine sen bilirsin fakat en iyisi herseyi sözde yapmaktir. Birden stressten kurtulursun, istedigini yaparsin ve ardindan dügün hazirliklarina baslayabilirsin. Ve milleti yormamis olursun.
bende öyle istiyorum şimdiden yoruldum çünkü çok zormuş bu işler o yüzden birazda bir yapıp kurtulup önüme bakmak düğüne hazırlanmak istiyorum yorumların çok yol gösterici oldu teşekkür ederim

Bence bu kadar abartip boşa stres yapma söz nişan basit seyler ağırlığı kınan ve düğününe vermelisin.
Söz için kurabiye diyosun ayrıca bir hediyelige gerek yok ki isimli kurabiyeleri hediyelik olarak dagitirsin söz için organizasyon a hiç gerek yok üstelik butcende kisitlymis güzel bir elbise bir kaç ikramlik pasta yüzük tamamdır .hem isteme-soz beraber olur ayrı ayrı yapmani anlayamadım
Nişan da evde bile olabilir ama dış mekan çekimi yaptirirsin daha kalıcı bir şey olur , nişan da da yine küçük çaplı hediyelik dagitirsin istersen . Bir de söz icin profesyonel makyaj a gerek yok bencr nisan da yaptirirsin profesyonel makyaji dis mekan cekimi olacagi icin .kadar basit Hoppa
Mutluluklar şimdiden annene de He de geç çok takılma

Ayri söz ve nisan bohcasi yokki. Bak bu gidis ile karsi taraf ile cok fazla yüz göz olunup olay cikar. Onlar bir iki defa ses cikarmaz ama sonradan olaylar baslar. Annen onlari yolluncak kaz saniyor.

Annene dur demen lazim. Kendi kafana ve isteklerine göre herseyi yap.
karşı tarafta istiyor aynı annem gibi ama sonuçta evlenince biz ödeyeceğiz ben istemıyorum bu defa sıkıntı çıkıyor sen anlamassın deyip geçiyırlar ama evlenince maddı açıdan çok zorlayacaklar bizi bu gidişle

Ayri söz ve nisan bohcasi yokki. Bak bu gidis ile karsi taraf ile cok fazla yüz göz olunup olay cikar. Onlar bir iki defa ses cikarmaz ama sonradan olaylar baslar. Annen onlari yolluncak kaz saniyor.

Annene dur demen lazim. Kendi kafana ve isteklerine göre herseyi yap.
ben de duymadım ayrı söz nişan bohçası
bir iki kişi de gördüm onlar da böyle babadan zengin fabrikatörler falandı
yani dokunmayacak olanlardı
vallahi annenin aradan çıkması lazım konu sahibinin rahatlaması ve karşı tarafın bunalmaması için

karşı tarafta istiyor aynı annem gibi ama sonuçta evlenince biz ödeyeceğiz ben istemıyorum bu defa sıkıntı çıkıyor sen anlamassın deyip geçiyırlar ama evlenince maddı açıdan çok zorlayacaklar bizi bu gidişle

Karsi taraf istiyor ama sevgilinin parasi ile mi bunu yapmak istiyor? Anlamadim canim

Bence bu kadar abartip boşa stres yapma söz nişan basit seyler ağırlığı kınan ve düğününe vermelisin.
Söz için kurabiye diyosun ayrıca bir hediyelige gerek yok ki isimli kurabiyeleri hediyelik olarak dagitirsin söz için organizasyon a hiç gerek yok üstelik butcende kisitlymis güzel bir elbise bir kaç ikramlik pasta yüzük tamamdır .hem isteme-soz beraber olur ayrı ayrı yapmani anlayamadım
Nişan da evde bile olabilir ama dış mekan çekimi yaptirirsin daha kalıcı bir şey olur , nişan da da yine küçük çaplı hediyelik dagitirsin istersen .Bu kadar basit Hoppa
Mutluluklar şimdiden annene de He de geç çok takılma
kurabiyeleri hediye gibi düşünmek iyi fikir aslında ev küçük nişan yapamam evde ama salon tutsam takılarda masrafı karşılamaz. söz nişan bir ikna edicem önemli olan kına ve düğün dediğin gbi ama enerjim bitti şimdiden

evet canım o ödeyecek o yüzden fazla bir araya gelip masraf yapmalarını istemıyorum ucu bize dokunucak

Simdi senin psikolojini anliyorum. Sen hem annenden, hem kv'denden cekiyorsun. En iyisini herseyi sevgilin ile hallet. Onun ile konus ve isteklerini dile getir. Asla annenler ile kv'delerle alis veris yapma. Senin isteklerin ve bütcen dogrultusunda olsun hersey. Sevgilinde bir zahmet annesini desinki eger bisey istiyorsa, bunu kendi parasi ile ödesin diye.

annen sermayeden yiyor. bir an önce kendisini devreden çıkarmazsan, bunlar sana elektrik, su, yol, kanalizasyon olarak geri döner.
ben de nişanlıyım. önce tanışmaya geldiler. muhabbet edildi, yenildi içildi. giderlerken müsait bir zamanda hayırlı bir iş için sizi tekrar rahatsız edeceğiz dendi. biz de bu arada erkek arkadaşımla teferruatlara hiç gerek yok, istediklerinde yüzüklerimiz de takılsın dedik. bohça falan o olaylar hiç olmasın dedik. aileler nasıl isterseniz dedi. geldiler, istediler, yüzüklerimiz takıldı. yani nişanlanmış olduk. bohça olmadığı için k.validem de sürekli çeyizim için bir şeyler alır.
neden bu kadar abartılıyor, abartıp neden strese giriliyor cidden anlamıyorum.:KK43:
kontrolü bir an önce elinize alın, yoksa çooook başınız ağrır. hakkınızda hayırlısını diliyorum.

Selam KK üyeleri ;
Malum söz hazırlıklarımız devam ediyor . Söz elbise ve ayakkabımı araştırmam bulmam bir hafta sürdü. Sonra ailelerle alınır dediler aileleri yanıma alıp son kalanı aldım .Annem her şeye çok karışıyor .Karıştırmak istemediğim de alınıyor darılıyor.
Sözü haftaya yapmak istiyorum ama sanırım yetişmeyecek
Sorun şu : söz için küçük hediyelikler almak istiyorum pasta ve masa düzeni elbisemle uyumlu olsun istiyorum kurabiyeler yaptırmak istiyorum.Bir organizasyona ihtiyacım var ama nereden alınır kaça yaparlar bilemiyorum bütçem kısıtlıkendim alıp yapsam diyorum nerede satılır bilemiyorum bir fikriniz var mı
ikinci olarak :
Nişan yapıp yapmamakta kararsızım 28 mayıs tanışma yıldönümünde olsun istiyorum ama çevremdekiler hep dolmuş ben karar verene kadar .Bir yandan kız kardeşim ben de evleneceğim acele et diyor ağırdan alıyorum galiba . Söz için organizasyon yapan bildiğiniz bir firma var mıdır ortalama fiyat nedir Farklı fikirleriniz var mı dır. Makyajımı kardeşim profesyonel makyaj yaptır diyor evde olacağı için normal makyaj istiyorum acaba kötü mü olur yaptıran var mı tavsiyeniz nedir .Profesyonel makyaj olunca saç makyaj 200 tl diyorlar bana yüksek geliyor. Aile de herkes benim söz günümü konuşuyor sürekli konuları bu ve hep eleştiriyor ve karışıyorlar yönlendiriyorlar. Bende de kontrol bozukluğu var sanırım Bir çok sorunumu aştım ama ruh sağlığım tekrar bozulacak sanırım .Kendim malzemeler alıp hazırlamak istiyorum vaktim de var ama nereden ne alınır ne yapılır bilen tecrübe eden sözlü nişanlı evli arkadaşlar Fikirlerinize ihtiyacım var .Okuduğunuz için teşekkür ederim. Tüm fikirlere açığım .Alışveriş mekanı olarak ben İstanbul Avrupa yakasındayım
Anladigim kadari ile sozunuz zaten nisan gibi olacak organizasyon firması sordugunuza göre değil mi o yüzden ayrı nişan yapmayın nişan için harciyaginiz parayla ceyizinizi ve ev eşyalarını alırsınız.

Abartip strese girmeye gerek yok tabi ki, ama hos bir ortam istemek, elbise ve masanin renk uyumu olmasini istemek abartili veya zor bir sey degil bence. Bunun icin de illa bi organizasyon firmasiyla calismak gerekmiyor.

Elbisenin renginde peceteler alabilirsin ikeada cok guzel cesitler var, fiyati da oldukca uygun. Uygun renkte runnerlar masaya hava katar. Masa ortusunu uyumlu renkte yapabilirsin. Hatta pecetelerle cicek toplari yapip bir vazo etrafina asabilirsin, kagit peceteden cicekler diye veya "tissue paper flowers" diye aratirsan yapimini gorebilirsin. Biraz tok bir pecete secersen sonuc guzel olur, ikeadakileri begenmistim ben. Martha Stewart'in cicek anlatinlari cok guzel mesela.

Hediyelik olarak da kucuk cam siselere kahve cekirdekleri, lavanta, tomurcuk gul caylari koyup, kurdele veya iple susleyebilirsin. Siseler cok ucuz, internetten siparis verirsen daha da ucuza gelir. Soz hediyeligi, nisan hediyeligi diye aratirsan bunlarin suslemesiyle ilgili bir cok ornek bulabilirsin.

Son düzenleme:
Söz kutlamasi nedir ya, ne kutlaniyor yani. Nisan yaparsiniz bunca curcunaya. 1 haftada yetismez hicbir sey, tanesi 3 liraya yapiyolar o suslu puslu nisan dugun kurabiyelerini. Ben siparis verdigim 1-2 yeri size ozelden atabilirim.
Kendiniz niye yapiyosunuz gelinsiniz yani asci degil.
Bu kutlamayi ileri tarihe atin soz nisan birlestirin. Nisanda ne kutlayacaksiniz kutlanacak bisey kalmiyor.

Bu kadar telaş yapma. Büyük sözler nişanlar çok gereksiz. Özenmen normal ama hediyelik işine falan hiç girme. Annen kardeşin hariç kimse saklamıyor. Bana arkadaşlarımdan magnetler, şu şişedeki kokular falan kaldı hepsini attım. Dolabımda neden başkasının nişanını tutayım ki dedim, anne baba kardeş hariç çer çöp oluyor atılıyor onlar. Onun yerine çok hevesin varsa ufak ucuz keselerden al lavanta doldur ver en azından çamaşırlarının arasına koyarlar hem de ucuz olur seni yormaz, hazırlaması da zahmetli değil basit.
Ben istemeye geldiklerinde en yakın arkadaşımdan hariç kimseyi çağırmadım mesela gerek yok diye aileler de heyecanlı daha çok tanışmıyorlar gerek yok dedim. Nişanda da büyük nişan yapıp hem düğüne hem ona para bayılmak istemedim evde yakın akraba yakın arkadaşlarla ufacık bir nişan oldu. Hem kendimi düğün öncesi telaşa ve strese sokmamış oldum hem param başka ihtiyaçlarımı karşılamama yardımcı oldu.
Parani elbisene ayakkabına falan harca gerisi dikkat dahi çekmiyor emin ol. Sen sana yakışan şık kaliteli hoş bir elbise yeterli. Baktığın da kendini güzel göreceğin elbisende mutlu fotoğraflar kalıyor geriye sadece.
Bu kadar telaşlanıp strese girme şimdiden düğün dönemi ev hazırlama süreci çok stresli zaten. Güzelce elbiseni al saçını kuaföre söz nişan olduğunu söylemeden uygun uygun yaptır, kardeşine makyajını yaptır yeterli bence. Hediyelik hazırlayacağına da şık bir pasta, şık bir sofra düzeni, renkli peçeteler falan güzel olur zaten.

:KK5:Ne güzel yazmışsın rahatladım biraz

Abartip strese girmeye gerek yok tabi ki, ama hos bir ortam istemek, elbise ve masanin renk uyumu olmasini istemek abartili veya zor bir sey degil bence. Bunun icin de illa bi organizasyon firmasiyla calismak gerekmiyor.

Elbisenin renginde peceteler alabilirsin ikeada cok guzel cesitler var, fiyati da oldukca uygun. Uygun renkte runnerlar masaya hava katar. Masa ortusunu uyumlu renkte yapabilirsin. Hatta pecetelerle cicek toplari yapip bir vazo etrafina asabilirsin, kagit peceteden cicekler diye veya "tissue paper flowers" diye aratirsan yapimini gorebilirsin. Biraz tok bir pecete secersen sonuc guzel olur, ikeadakileri begenmistim ben. Martha Stewart'in cicek anlatinlari cok guzel mesela.

Hediyelik olarak da kucuk cam siselere kahve cekirdekleri, lavanta, tomurcuk gul caylari koyup, kurdele veya iple susleyebilirsin. Siseler cok ucuz, internetten siparis verirsen daha da ucuza gelir. Soz hediyeligi, nisan hediyeligi diye aratirsan bunlarin suslemesiyle ilgili bir cok ornek bulabilirsin.
Teşekkür ederim bende bu tarz çok bütçeyi zorlamadan güzel bir şeyer yapmaya çalışıyorum ama küçük detayllar bir de ailelerin stresi salon da bulamıyorum hepsi üst üste gelince biraz gerildim.Dediğin yerlere mutlaka uğrayacağım

Söz kutlamasi nedir ya, ne kutlaniyor yani. Nisan yaparsiniz bunca curcunaya. 1 haftada yetismez hicbir sey, tanesi 3 liraya yapiyolar o suslu puslu nisan dugun kurabiyelerini. Ben siparis verdigim 1-2 yeri size ozelden atabilirim.
Kendiniz niye yapiyosunuz gelinsiniz yani asci degil.
Bu kutlamayi ileri tarihe atin soz nisan birlestirin. Nisanda ne kutlayacaksiniz kutlanacak bisey kalmiyor.
Büyük ihtimal bir arada olacak salon da bulamadım ailem de nişan olsun istiyor .Siz atın özelden ben arayıp fiyat alırım .Daha önce hiç yaptırmadım hiç fikrim yok internette gördüklerime özendim

Simdi senin psikolojini anliyorum. Sen hem annenden, hem kv'denden cekiyorsun. En iyisini herseyi sevgilin ile hallet. Onun ile konus ve isteklerini dile getir. Asla annenler ile kv'delerle alis veris yapma. Senin isteklerin ve bütcen dogrultusunda olsun hersey. Sevgilinde bir zahmet annesini desinki eger bisey istiyorsa, bunu kendi parasi ile ödesin diye.
takıları alıyor sadece teferruatı biz ödeyeceğiz sevgilim polis her zaman izin alamıyor şimdi alsa düğünde balayında alamam diyor abartma dedi ben tek başıma halletmek zorundayım ama yardım etmeye çalışırken yoruyorlar beni onları da kırmak istemıyorum işte anlamışsın sende ama çok doldum .Benim durumum normal kişilerden inan daha zor birden fazla kişiyi düşünüyorum

annen sermayeden yiyor. bir an önce kendisini devreden çıkarmazsan, bunlar sana elektrik, su, yol, kanalizasyon olarak geri döner.
ben de nişanlıyım. önce tanışmaya geldiler. muhabbet edildi, yenildi içildi. giderlerken müsait bir zamanda hayırlı bir iş için sizi tekrar rahatsız edeceğiz dendi. biz de bu arada erkek arkadaşımla teferruatlara hiç gerek yok, istediklerinde yüzüklerimiz de takılsın dedik. bohça falan o olaylar hiç olmasın dedik. aileler nasıl isterseniz dedi. geldiler, istediler, yüzüklerimiz takıldı. yani nişanlanmış olduk. bohça olmadığı için k.validem de sürekli çeyizim için bir şeyler alır.
neden bu kadar abartılıyor, abartıp neden strese giriliyor cidden anlamıyorum.:KK43:
kontrolü bir an önce elinize alın, yoksa çooook başınız ağrır. hakkınızda hayırlısını diliyorum.
Evet çok haklısınız gereksiz şeylere para gitmesin diyorum bütçemiz kısıtlı

Anladigim kadari ile sozunuz zaten nisan gibi olacak organizasyon firması sordugunuza göre değil mi o yüzden ayrı nişan yapmayın nişan için harciyaginiz parayla ceyizinizi ve ev eşyalarını alırsınız.
evet ben nişan gibi organizasyon istiyorum ikisi bir düşündüm bu zamana kadar ama ailem ayriyeten nişan istiyor.Nişan gibi hazırlanıyorum bende ikna ederim diye

Sözde elbisenizle uyumlu masa duzenine suslu kurabiyelere ne gerek var. Bu kadar takmayin bi kac saat icinde olup bitiyor. Ayrica nisan yapmaniza gerek yok.
O balon gibi elbiseyi giyip milleti bi yere toplamak gibi sacma bi organizasyon yok.
Sozden sonra dugun hazirligina baslayin.

evet ben nişan gibi organizasyon istiyorum ikisi bir düşündüm bu zamana kadar ama ailem ayriyeten nişan istiyor.Nişan gibi hazırlanıyorum bende ikna ederim diye
Eger nisan gibi olacaksa ayrı nisana hiç gerek yok bir ton masraf olacak o parayi Çeyiz yapmaya harcarsiniz.

Back