• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz alışverişi yardım ..!!

bu kadar üzerine düşme bence
ne kadar stres yapmışsın
ben şunu fark ettim mükemmeliyetçi, kılı kılına her şeyi inceleyen insanların özellikle davet organizasyonların da mutlaka sorun çıkıyor
benim üniversiteden arkadaşlarım erkek arkadaşlarıyla dönem ortasında iki üç haftalık tatillerde sözü istemeyi bitirip geliyorlardı
hatta ya bir şeylerin üzerinde duramadım falan dediklerinde hepimiz diyorduk
aman annen seçiyor işte sen orada olsan da alacakları bir çiçek çikolata senin yapacağın tatlı tuzlu çeşitler burada olsan da aynı demiştim arkadaşıma

şöyle düşünüyorum ben ne zaman bir misafire çok özenip bir şeyler yapmaya kalksam fırında ayar tutturamam pilavım lapa olur böreğimin altı pişmez vs. vs.
ama öylesine pişirsem gerilmesem yemeklerim güzel oluyor o mesele
ayrıca annen çok eleştirip karşı tarafla yüz göz olmasın
şimdiden böyle olursa düğünde nişan da neler olur

elbiseni ayakkabını vs. almışsın söz günü kuaför de elbisene uygun güzel bir saç yapsın makkajı kuaföre bile gerek yok evde kendin yaparsan dağılmaz etmez
söz de sizden kaç kişi onlardan kaç kişi gelecek belirleyin ona göre sandalye falan alın komşulardan
kimi nerede oturtacaksın belirlersin
eve iki gün önceden komple temizlik
tatlı tuzlu çeşidini yaparsın biter gider
zaten nişan yapıyorsan bu hazırlıkları oraya harcarsın

Söz de küçük cam kavonozda hediyelik dağıtmak istiyorum elbise rengimi bulunduran bir pasta üstünde sevgilimle isimlerimiz yazılı kurabiyeler bu şekilde çok masraf olmaz diye düşündüm ama nişan da zaten takılar masrafı karşılasın yeter diyorum nişan olunca takı oluor biraz o yüzden dış çekim yaptırırım diyorum . Bir defa oluyor en güzeli olsun diyorlar bende öyle düşünüyorum sizin gbi sonra pişman olursun diyorlar zaten kararsızım iyice kafam karışıyor ailem den dolayı
hediyelik işine girme ama kurabiyeleri istersen yaparsın
evde hamuruyla yapıyorlar bildiğim kadarıyla

Alt tarafı söz yahu ne kadar büyütmüşsün :KK57: düğünde bu kadar telaşım olmadı benim. Gece 11 de sevgilimle telefonda konuştuk yarın yapsak mı sözü çıksın aradan dedik ikiye ayrılıp aileleri ikna ettik 12 de söze karar vermiştik. Sabah kalktım 3-5 çeşit pasta börek aldım, arkadaşımın düğünü için aldığım elbiseyi giyip saçıma da maşa yaptım oldu bitti.

Ayrıntılara bu kadar takılma benim önerim. Ama organizasyon istiyorsan da yaşadığın yerdekiler ile görüşmen lazım her şehir her semt farklı malum
Annem seni çarşıya çıkarmaları gerekiyor dedi be gidip beğenip alırım sevgilmle dedim olmaz dedi neyse elbise bitmesin diye bir hafta kafama taktım gidip gidip baktım alamadım sonra dün ailelerle gittik iç çamaşır almamı istediler bende ilk bulduğumu aldım daha değişik almak isterdim ama olmadı seçemiyorum işte . Senin ne güzel olmuş benim erkek arkadaşım da öyle istiyor ama ben ailemle gerginlik yaşıyorum

Canin nasil uygun goruyosa ole yap bi de soyle dusun ben simdi birinn dugununde yada nisannda bisey gorsem keske bende yapsaydim diyorum hevesin varken durumunda musaitken yap

Canım gerçekten ayrıntılara bu kadar takılma ..ne kadar takılırsan o kadar problem çıkar, söz nişan ayrı yapılması bence gereksiz ,ben isteme söz nişan aynı gün yaptım. annemle komşular yemek yaptılar gelen misafirler le birlikte evde tam60 kişiydik, isteme oldu yemek yenildi sohbet muhabbet gece de gençler olarak eğlenmeye gittik biz .ayrıca bence madem bütçen kısıtlı organizasyon şirketine para harcama annenler yemek yapsınlar ,tatlı zaten gelecek daha iyi daha lezzetlli olur. kıyafette bu aylarda fiyat olarak uygun bulabilirsin saç makyaj iyi bi yerde olsun ama güvendiğin bir yer ayrıca annem karışıyor demişsin ama fikir al çoğunlukla anneler mantıklı konuşuyor
bizde isteme ve sözü de ayrı istedi ailem zor ikna ettim . Annem teferruatlı istiyor ama ben de senin gibi olsun diyorum bir an önce olsun bitsin istiyorum kıyafet aldım eminönüne gidicem bu hafta annem kv ile konuşmuş benmle geleceklermiş hep yanımda olmak istiyorlar malesef annemle bu konuda anlaşamıyorum.yemekleri annem yapacak masayı süslemek elbseyle aynı renk falan

Kendin alma yaptır kurabiyelerini yapmışken güzel olsun

Sözü bu kadar büyütüp nişan yapmamak garip geldi bana

Makyajı da illa kıyafetle hazırlanıp gitmezsiniz kuaföre o Zaman çok para alıyorlar sanki bir başkasının düğününe gidecekmiş gibi gidin daha az derler
sözü bu kadar büyütünce nişandan soğudum açıkçası ama büyük olursa nişan yapmam diyorum ailem illa yap diyor nişan olmadan olmaz diyor :S

bizde isteme ve sözü de ayrı istedi ailem zor ikna ettim . Annem teferruatlı istiyor ama ben de senin gibi olsun diyorum bir an önce olsun bitsin istiyorum kıyafet aldım eminönüne gidicem bu hafta annem kv ile konuşmuş benmle geleceklermiş hep yanımda olmak istiyorlar malesef annemle bu konuda anlaşamıyorum.yemekleri annem yapacak masayı süslemek elbseyle aynı renk falan
Canım Bakırköy e baktın mı elbise için bi bak oralara da ben Bakırköy den almıştım geçen seni 300 tl ye yeni açılmıştı mağaza :) söz nişan ayrı olması ailene de zahmet aslında ama bu konuda haklısın bir olsun çıksın hepsi birden

Bu kadar telaş yapma. Büyük sözler nişanlar çok gereksiz. Özenmen normal ama hediyelik işine falan hiç girme. Annen kardeşin hariç kimse saklamıyor. Bana arkadaşlarımdan magnetler, şu şişedeki kokular falan kaldı hepsini attım. Dolabımda neden başkasının nişanını tutayım ki dedim, anne baba kardeş hariç çer çöp oluyor atılıyor onlar. Onun yerine çok hevesin varsa ufak ucuz keselerden al lavanta doldur ver en azından çamaşırlarının arasına koyarlar hem de ucuz olur seni yormaz, hazırlaması da zahmetli değil basit.
Ben istemeye geldiklerinde en yakın arkadaşımdan hariç kimseyi çağırmadım mesela gerek yok diye aileler de heyecanlı daha çok tanışmıyorlar gerek yok dedim. Nişanda da büyük nişan yapıp hem düğüne hem ona para bayılmak istemedim evde yakın akraba yakın arkadaşlarla ufacık bir nişan oldu. Hem kendimi düğün öncesi telaşa ve strese sokmamış oldum hem param başka ihtiyaçlarımı karşılamama yardımcı oldu.
Parani elbisene ayakkabına falan harca gerisi dikkat dahi çekmiyor emin ol. Sen sana yakışan şık kaliteli hoş bir elbise yeterli. Baktığın da kendini güzel göreceğin elbisende mutlu fotoğraflar kalıyor geriye sadece.
Bu kadar telaşlanıp strese girme şimdiden düğün dönemi ev hazırlama süreci çok stresli zaten. Güzelce elbiseni al saçını kuaföre söz nişan olduğunu söylemeden uygun uygun yaptır, kardeşine makyajını yaptır yeterli bence. Hediyelik hazırlayacağına da şık bir pasta, şık bir sofra düzeni, renkli peçeteler falan güzel olur zaten.

Annem karışıyor diyorsun ya neye karışıyor o önemli

Abartma bu kadar mı diyor şu da olsun bunu da iste mi diyor

Bir de söz alışverişi neden ailelerle olsun ki daha arada bir bağ yok iki yabancı söz olacak işte bağ kurulacak
dün söz alışverişimi beraber yatım kv ve annemle bunu annem istiyor ama ben istemıyorum adet böyleymiş bende bu tür şeyleri detay istemıyorum bu konuda annemle anlamamıyoruz hemen başlıyor bilmem kim şöyle yapmış şunu aldırmış şunu giymiş kv de de gelsin beraber yarın da eminönüne gidelim diyor kardeşim sen bunu dinleme ara kv deyi o da gelir diyor benim sözüm ama benden başka herkes konuşuyr moralim çok bozuk sevgilim hemen olsun istiyor ama beni yönlendirecek işimi kolaylaştıracak kimse yok çok yalnızım

o nasıl bi enerji öyle o.
nasıl böyle olunur hiiiç bilemiyorum artık,
elbisenin rengiyle masa örtüsü ve hediyeler aynı renk olcak demek,
nişanlınıda boyama sen o renge :KK57:
ayyy neyse
benim içim kurumuş bence.
sadece konuyu okudum da kendimi fena hissiz, yaşlanmış, buruşmuş marul yapragı gibi hissettim.
Allah mutlu etsin.

Söz de küçük cam kavonozda hediyelik dağıtmak istiyorum elbise rengimi bulunduran bir pasta üstünde sevgilimle isimlerimiz yazılı kurabiyeler bu şekilde çok masraf olmaz diye düşündüm ama nişan da zaten takılar masrafı karşılasın yeter diyorum nişan olunca takı oluor biraz o yüzden dış çekim yaptırırım diyorum . Bir defa oluyor en güzeli olsun diyorlar bende öyle düşünüyorum sizin gbi sonra pişman olursun diyorlar zaten kararsızım iyice kafam karışıyor ailem den dolayı

Iyide sözdede dis cekim yapabilirsinki. Yani sözü nisan olarak görürsen, o zamanda taki olur.

Zaten senin kafandaki söz aslinda hazirliklarina bakarsan bir nisan. Yani normal sözde geliyorlar, istiyorlar, bir yemek yenilir, en fazla gelin hanima bir yüzük yada bileklik alinip gidilir. Ondan sonra duyurulmak icin nisan yapilir. Ama sen zaten sözü gösterisli yapacagina göre, nisanin ne anlami var? Cok mu mühim renkli bir gelinlik ile göbek atmak bir salonda?

O halde nisan ile dügün arasindaki fark ne oluyor? Bu söz icin pasta istiyorsun, güzel elbise, sac makjaj derken bu'da birsürü para ki. Elbette herseyin en iyisini isteme hakkin var fakat "less is more" deniliyor. Yani fazla törenler ve hazirliklar esittir kalite degil ki.

Yine sen bilirsin fakat en iyisi herseyi sözde yapmaktir. Birden stressten kurtulursun, istedigini yaparsin ve ardindan dügün hazirliklarina baslayabilirsin. Ve milleti yormamis olursun.

İsteme verme oldu söz dediğim olayda. Kahve ikram ettik peşine de çay pasta. Toplam 15 kişi ancak vardık zaten. Nişanda da yakın akrabalara (45-50 kişi) açık bir restoranda yemek verdim giriş müzikle oldu dans ettik. Yemek yedik sonra da yüzükler takıldı pasta kesildi ve dağıldık. Asla nişan yapmam çok saçma bişey diyordum ama heveslendim o sıra içimde kalmasın dedim yaptım :KK45: iyi ki yapmışım ama eğlenceli geçmişti çünkü baya
bana da yap içinde kalmasın pişman olursun diyorlar ama teferruat beni yoruyor

Bizimde ağustosta olacak aksilik çıkmazsa. Söz nisan bi arada olacak ne gerek var iki ayrı törene ki ?
Pasta keseriz zaten en yakinlarla olacak evde. Bi kaç tuzlu da annem yapar. Elbise almak kolay zaten , saç makyaj giderim kuaföre tamamdır :)

Annem seni çarşıya çıkarmaları gerekiyor dedi be gidip beğenip alırım sevgilmle dedim olmaz dedi neyse elbise bitmesin diye bir hafta kafama taktım gidip gidip baktım alamadım sonra dün ailelerle gittik iç çamaşır almamı istediler bende ilk bulduğumu aldım daha değişik almak isterdim ama olmadı seçemiyorum işte . Senin ne güzel olmuş benim erkek arkadaşım da öyle istiyor ama ben ailemle gerginlik yaşıyorum

:KK57: Aileler birbirini tanimiyor daha ve simdiden annen onlara donmu aldiriyor??

Valla ne yalan söyleyim, sevgilinin ailesine simdiden acidim. Ve anneni eger bu kadar dinlersen zaman ile sevgilinde bikacak ve bu gidis ile ayrilirsiniz. Halen :KK57: bakiyorum. Zaten nisan bohcasi denilen seye, kiz'a kv'desi tarafindan seksi gecelik alinmasina karsiyim fakat daha ortada söz bile yokken bu neyin hizi ve telasi? Nisan ve dügünde ne isteyecek annen merak ettim valla.

bu kadar üzerine düşme bence
ne kadar stres yapmışsın
ben şunu fark ettim mükemmeliyetçi, kılı kılına her şeyi inceleyen insanların özellikle davet organizasyonların da mutlaka sorun çıkıyor
benim üniversiteden arkadaşlarım erkek arkadaşlarıyla dönem ortasında iki üç haftalık tatillerde sözü istemeyi bitirip geliyorlardı
hatta ya bir şeylerin üzerinde duramadım falan dediklerinde hepimiz diyorduk
aman annen seçiyor işte sen orada olsan da alacakları bir çiçek çikolata senin yapacağın tatlı tuzlu çeşitler burada olsan da aynı demiştim arkadaşıma

şöyle düşünüyorum ben ne zaman bir misafire çok özenip bir şeyler yapmaya kalksam fırında ayar tutturamam pilavım lapa olur böreğimin altı pişmez vs. vs.
ama öylesine pişirsem gerilmesem yemeklerim güzel oluyor o mesele
ayrıca annen çok eleştirip karşı tarafla yüz göz olmasın
şimdiden böyle olursa düğünde nişan da neler olur

elbiseni ayakkabını vs. almışsın söz günü kuaför de elbisene uygun güzel bir saç yapsın makkajı kuaföre bile gerek yok evde kendin yaparsan dağılmaz etmez
söz de sizden kaç kişi onlardan kaç kişi gelecek belirleyin ona göre sandalye falan alın komşulardan
kimi nerede oturtacaksın belirlersin
eve iki gün önceden komple temizlik
tatlı tuzlu çeşidini yaparsın biter gider
zaten nişan yapıyorsan bu hazırlıkları oraya harcarsın
annem karşı tarafla değil benimle yüz göz oluyor
bir defa onlar bize bir defa biz onlara gittik tanışma adı altında hala ayrı olsun istiyorlardı şimdi isteme söz bir dedik bu defa da söz bohçası söz çarşısı bilmem hangi yemeği yapsak diye düşünüyor.dediğin gibi tanışma günü açmalar mayalanmaıştı çok uğraştık bir şey oldu :)
Nişan yaparsam söze az kişi geliceklermiş kv deler az dediğim de 30 kişi faln yanı bizim evde ufak sandalye falan gerekicek onu da ayarlamam lazım :/
Bizimkiler makyajı profesyonel yaptır diyor istemıyorum saç makyaj 200 dediler tartıştım bir de

Bak senin içinde ne kalacağını en iyi sen bilirsin.
Ben bu düğün salonu gibi kapalı yerlerde kocaman kabarık elbiseli nişanları oldum bittim hiç ama hiç sevmedim. Haliyle benim içimde kalmadı kalmaz.
Burada kulak tıkayıp kendi zevkine göre yapacaksın.
Ben asla kabarık renkli şey giymem dedim, sade ama şık rengarenk uçuş uçuş bir elbise giydim. Elbisem sade olunca makyajım ve saçım da sade olunca göze batmadı.
Ama dediğim gibi ben göbek atılan düğün de sevmem nişan da sevmem, o renkli nişanlıkları oldum bittim hiç sevmedim hiç şık bulmadım. Dolayısıyla içimde kalmaz asla bundan eminim.
Siz de içimde kalır diyorsanız yapın ama içinizde kalmayacaksa da sırf aman annemler içimde kalır dedi diye saçma sapan paralar dökmeyin.

:KK57: Aileler birbirini tanimiyor daha ve simdiden annen onlara donmu aldiriyor??

Valla ne yalan söyleyim, sevgilinin ailesine simdiden acidim. Ve anneni eger bu kadar dinlersen zaman ile sevgilinde bikacak ve bu gidis ile ayrilirsiniz. Halen :KK57: bakiyorum. Zaten nisan bohcasi denilen seye, kiz'a kv'desi tarafindan seksi gecelik alinmasina karsiyim fakat daha ortada söz bile yokken bu neyin hizi ve telasi? Nisan ve dügünde ne isteyecek annen merak ettim valla.
zaten alamadım onların yanında don falan istediğim yine olmadı yanı :)
kv sessiz sakin Allahtan hiç karışmıyor oturuyor bir kösede
söz bohçası nişan bohçası ayrı istiyor

Canım Bakırköy e baktın mı elbise için bi bak oralara da ben Bakırköy den almıştım geçen seni 300 tl ye yeni açılmıştı mağaza :) söz nişan ayrı olması ailene de zahmet aslında ama bu konuda haklısın bir olsun çıksın hepsi birden
elbiseyi dün aldık ama nişanlık için bakıyorum bakırköye ailem istiyor hepsi olsun diyor ama çok acele ettiriyorlar hepsi birden olmuyor

zaten alamadım onların yanında don falan istediğim yine olmadı yanı :)
kv sessiz sakin Allahtan hiç karışmıyor oturuyor bir kösede
söz bohçası nişan bohçası ayrı istiyor

Ayri söz ve nisan bohcasi yokki. Bak bu gidis ile karsi taraf ile cok fazla yüz göz olunup olay cikar. Onlar bir iki defa ses cikarmaz ama sonradan olaylar baslar. Annen onlari yolluncak kaz saniyor.

Annene dur demen lazim. Kendi kafana ve isteklerine göre herseyi yap.

Back