Sorunumuz cinsellik mi, cinsellik sorun mu? Bitirmeli miyim?

Arkadaşlar, 28 yaşındayım, Ocak'ta iki senedir evli olacağım. Ancak başlığımdan da anlaşılacağı üzere kafam karışık; evlendiğimden bu yana şöyle iç huzuruyla, aynı şeyleri kafamda evirip çevirip durmadan bir gün dahi geçirmedim. Yaklaşık iki senedir süren bu durum tüm yaşam enerjimi bu konuya yöneltmeme neden oluyor, mutlu-huzurlu olamıyorum, işimde bile performansım çok daha iyi olabilecekken düşüyor.

Sorunuma gelince; biz eşimle 2,5 senelik bir flörtün sonunda evlendik. Üniversite mezunuyuz, çalışıyoruz, gelirlerimiz Allah'a şükür. Evlendiğimiz (Ocak ayı) gece çok üşüdüm ve o geceyi resmen zangır zangır titrereyerek on kat yorganın altında geçirdim, aramızda bir şey olmadı, bu normaldi. Sonra balayına gittik, 1 hafta süren balayında ilişkiye girmeyi denedik ama olmadı, giremeden geldik. Sonraki süreçte zamanımız kah deneyerek kah pes ederek ancak çokça tartışarak geçti. Evlendiğimizden 5 ay sonra (yani uzun olmayan bir süreçte) evlilik terapistine gittik. Çok tatlı, yol gösterici, rahatlatıcı bir insandı. Arkadaşlar bu arada ben vajinismus değilim, eşimde de ereksiyon problemi falan yok. Terapistin verdiği ödevleri yaptık ama onu istemiyordum, içim onu almıyordu sanki. Sonra onun işi ile ilgili atlatması gereken çok önemli bir süreç başladı ve bu olay geri plana atıldı. O süreç geçti, yine normal bir cinsellik olmadı, olmadı, olmuyor. Ten uyumu diye bir şey duymuşsunuzdur, bizim aramızda da resmen ten uyumsuzluğu var. Eşimle hiç ilişkiye giremedik değil, 3-4 kere oldu sanırım ama hem kısa sürdü, hem de benim asıl sorunumu sanki çok mekanik bir şey oluyor, filmlerdeki gibi olsun demiyorum ama hiç hiç sevişme yok. Sanki ne yapacağını bilmiyor, beceremiyor, bir şey yapıyor duraklıyor. Çok itici.

O beni çok beğeniyor, siz şimdi bakımlı ol falan diyeceksiniz, zaten sokakta gören dönüp bir daha bakıyor, güzelim, bakımlıyım, evde de öyleyim, güzel iç çamaşırlarım da var da, işte cinsellik bu kadar basit bir formüle sahip değil ne yazık ki. Benim, boşanmalı mıyım ya da boşanayım diye düşünmediğim bir gün olmuyor resmen. Huzursuzluğumu siz düşünün. Eşim çok iyi denebilecek bir insan. Bu kural mıdır, bir erkeğin iyi huyları varsa ilişkisi ölü gibi, kötüyse ilişkisi heyecanlı olur diye. Ben ne yapmalıyım, boşanıp yoluma mı bakmalıyım? Bu şekilde evlilik gider mi, ömür geçer mi? Annem olmadığı için anne olmayı, o sıcaklığı yavrum/yavrularımda bulmayı çok istiyorum. Boşanırsam anne olabilme ihtimalim olur mu bir daha? Ama ömrümü bu şekilde geçirmek de korkunç geliyor.

Uzun oldu, daha uzatmayım, içtenlikle yardım etmek isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Bu arada bu konuyu açsam mmı diye nerdeyse iki senedir düşünüyordum.

eşin de tecrübesizlik var demekki bu iyi bişey cinsellik önemli tabi diğer mevzular kadar bir evlilikte.sen eşini beğenmiyomusun mesela şişmandır kokuyodur falan bu gibi şeyler mi var

Deneyimi olmuş. Evlenmeden önce ilişkiye ben de karşıyım ama dediğiniz gibi şeyler oldu, öpüşmeler, dokunmalar, o zaman da şimşekler çakmıyordu. Önceki ilişkimde o kadar heyecanlanan ben havalara uçmazdım, ayaklarım yerden kesilmezdi. Benimki bile bile lades demek mi oldu acaba? Ama hayatım hep sıkıntı ve kazık yemekle geçmişti, eşim kadar iyi, bana değer veren (ailem de buna dahil) görmemiştim. O benim tek ailemdi ve evlendim. Şu an odada yalnızım ve gözlerim doldu. Evlendikten sonra suçlu hissetmem yaptıklarımızdani kafam rahat olur cinsellik de zevkli olur aşarız diye düşünmüştüm. Olmadı. Ama o da ilişkinin diğer tarafıydı, evlenmeyi benden çok istedi.

Eşim evet daha erkeksi davransa bana kaba değil ama sahiplenici davransa belki şimdiye aşardık. Anlattım hep bunları. Dilimde tüy bitti.

sorununu anladım gibi .sen iyi temiz bir insan olduğu için onu seçmişsin .cinsellik önemli birşey ama bir erkeğin iyi biri olması sahiplenici olması daha önemli inan bana .aslında yakınlaşınca sıcaklık hissetmen lazım ama bilmiyorum çok kapatmışsın eşine kendini azcık zorlasan olmaz mı acaba o zaman ?

tam sorun nedir?cinsel birleşme mi olmuyor?ereksiyon mu olmuyor_geç mi erken mi oluyor?Herbiri ayrı sorunlar..Hepsi tam yapmayı mı bilmiyor?....Cinsel birleşme oluyorsa tarzını mı beğenmiyorsunuz?Bunun için hiç boşanılmaz..Zamanla alışır,öğrenir belki..Sizin isteklerinizi de öğrenir..

Tam sorunu yazmak çok zor, insan utanıyor
giremiyor, girerse de azı
zevk de almıyorum
kadın doğumcuya da gittim, fiziki bir sorunum yokmuş
artı, sevişme yani ruhsal tatmin de yok
zaten bunlar da çok çok nadir oluyor
İnsan başarısız olunca, bir daha denemek yine başarısızlık olacağından hep daha zoruna gidiyor. Rahar olamıyorsun. Yani yaşamayan bilemez.

ve de, ben şundan çok rahatsızım bu konuyu hep ben açıyorum. Bana sen çok kafaya taktığın için bana konuşacak bir şey kalmıyor diyor ama bir kere de sinirlen, kapıyı çarp git be adam
Sadece kendi kendine üzülür, gider balkona sigara içer uzun uzun

Hem fiziksel hem biyolojik ihtiyaçtır cinsellik.Bundan mahrum kalamassın elbette.
Alınan hazda önemlidir.Kısa sürüyo dediğn için söylüyorum bu hazzı uzun tutmak adına ilaç kullandımı hiç eşin.
Çünkü ilaçlarda olumlu etki yaratabiliyo.

sorununu anladım gibi .sen iyi temiz bir insan olduğu için onu seçmişsin .cinsellik önemli birşey ama bir erkeğin iyi biri olması sahiplenici olması daha önemli inan bana .aslında yakınlaşınca sıcaklık hissetmen lazım ama bilmiyorum çok kapatmışsın eşine kendini azcık zorlasan olmaz mı acaba o zaman ?

Belki.

Yorumlarınız bana yol gösteriyor hepinizin teşekkür ederim.
İçine at at şiştim, patlıyorum.
İnsan yüzüne baktığı kişilerle de konuşamıyor bunları.
Sağolun.

ten uyumu yok ,eşim soğuk ,onu arzulamıyorum diyorsunuz ama konuyu açan ve bundan muzdarip olanda sizsiniz ,

demekki sizde sağlıklı bir cinsel hayat istiyorsunuz ve bunu eşinizle istiyorsunuz ki konu açmışsınız ,

şimdi ben tam sorunu anlayamadım ,ereksiyon sorunu yoksa nasıl yapamıyor ,

yani 2 yıldır sadece 3-4 kez mi yaptınız ,eşiniz ne diyor bu duruma

seni istemiyorum mu diyor,yada ,seks yapmayı sevmiyorummu diyor,bahanesi ne ,

yada tamamen siz eşinizin seks esasında yaptığı bir hareketten yada pozisyondan mı hoşlanmadınız da soğudunuz ,

yani ben mevzuyu anlamadım ,ereksiyon varsa nasıl olmuyor ?

Hem fiziksel hem biyolojik ihtiyaçtır cinsellik.Bundan mahrum kalamassın elbette.
Alınan hazda önemlidir.Kısa sürüyo dediğn için söylüyorum bu hazzı uzun tutmak adına ilaç kullandımı hiç eşin.
Çünkü ilaçlarda olumlu etki yaratabiliyo.

Kısa sürmesi onun ereksiyon probleminden değil benim onu itmemden kaynaklanıyor.
Zaten o aşamaya da dediğim gibi anca 3-4 sefer gelebildik.

eğer sorununuzun temeli cinsellik ise cinsel terapi ile çözüme kavuşabilir ama türkiyide bu terapiyi yapabilen az uzman var..

ama bana sorununuz cinsel kaynaklı gelmedi.çünkü eski sevgilinize dokunurken heyecanlandığınızı ama daha sevgiliyken bile eşinizde bu heyecanı görmediğinizi anlatmışsınız.sadece sizi çok sevmesi ve iyi bir insan olması sizi etkilemiş gibi.sizin açınızdan cinsel bir çekim yaşanmamış sanırım.

bence sorununuzun temeli de bu aslında..eşinize büyük bir sevgi ve saygınız var ama cinsel anlamda tutku yok.eğer bu tutku oluşursa herşey güzel olabilir sanki.

eşin de tecrübesizlik var demekki bu iyi bişey cinsellik önemli tabi diğer mevzular kadar bir evlilikte.sen eşini beğenmiyomusun mesela şişmandır kokuyodur falan bu gibi şeyler mi var

Nasıl diyeyim, ben ona göre bayağı daha güzelim.
Yani çirkin değil ama mesela alerjisi var geniz tıkanıklığına bağlı ağız kokusu vardı flört ederken öpüşemiyordum doğru dürüst onunla.
Kendine ben söyleye söyleye daha dikkat etmeye başladı.
Yine de erkek çok güzel olmasa da olur, çekici olmalı değil mi. O bana nedense çekici gelmiyor, bazen, nadir.

Kısa sürmesi onun ereksiyon probleminden değil benim onu itmemden kaynaklanıyor.
Zaten o aşamaya da dediğim gibi anca 3-4 sefer gelebildik.

siz ben vaginismus değlim diyorsunuz ama eşinizi itmeniz ,ve tamamının değilde az girmesi bundan kaynaklı ,yani canınız acıyacak diye mi korkuyorsunuz,burda eşinizin suçu yok gibi ,adama müsade etsen olacak zaten

gerçekten sorunu bende tam anlayamadım
ereksiyon problemi yoksa
bu adamda istek sorunu olabilir...
ee güzelim bakımlıyım diyorsun orası da tamam!
acaba sen tam hayal ettiğin şeyi yaşayamadığın için mi hayal kırıklığı yaşıyorsun?

Belki.

Yorumlarınız bana yol gösteriyor hepinizin teşekkür ederim.
İçine at at şiştim, patlıyorum.
İnsan yüzüne baktığı kişilerle de konuşamıyor bunları.
Sağolun.

dediğim gibi yap kendini sal kasma .sen kastıkça o ne yapıcağını bilmiyordur .sevişme tecrübe ister ama birazda içgüdüsel birşey .kendini kasma rahat bırak .belki biraz alkol alabilirsin rahatlamak için .sen böle yaptıkça oda beni istemiyor beğenmiyor diye düşünür büyük ihtimalle .dediğim gibi yap derim ben .cinsellik önemli tabi her kadının yaşamaya hakkı var .

Giremiyorsa ereksiyon mu olmuyor ki?Ereksiyon olup da girmemesi mümkün değil,kendin yardım eder yine yaparsınız birşemeyi,o da gerisini yapar....
.Libidosu mu düşük acaba;canımı istemiyor?Onun için libidoyu artıracak şeyler yedir...Anlattıklarından gayret etmiyor diye anladım..Neden bırakmış kendini böyle...Depresyon mu yaşıyor acaba?Antidepresan kullanıyor mu?Bu durum cinselliği etkiliyor..Ne sıklıkla oluyor;kendi mi başlatıyori..kendi başlatıyor da sonra ne oluyor da sorun oluyor?Ereksiyon olmaması haricinde hiçbir sebep görünmüyor birleşmeyi yapamaması için...Birleşme olmaması gibi bir sorun varsa doktora gitmelisiniz..psikolog olabilir..ürolog olabilir..Psikolojik de olabilir..sen onu pasif görüyorsun anladığım kadarıyla ,sanırım kişiliği biraz öyle olduğu için..sahiplenici birini tercih ederdin...Eşini de davranış olarak böyle kabul etsen..yada yüreklendirsen yıldırıcı sözler söylemeden..?Onu seviyor musun?

Son düzenleme:
ten uyumu yok ,eşim soğuk ,onu arzulamıyorum diyorsunuz ama konuyu açan ve bundan muzdarip olanda sizsiniz ,

demekki sizde sağlıklı bir cinsel hayat istiyorsunuz ve bunu eşinizle istiyorsunuz ki konu açmışsınız ,

şimdi ben tam sorunu anlayamadım ,ereksiyon sorunu yoksa nasıl yapamıyor ,

yani 2 yıldır sadece 3-4 kez mi yaptınız ,eşiniz ne diyor bu duruma

seni istemiyorum mu diyor,yada ,seks yapmayı sevmiyorummu diyor,bahanesi ne ,

yada tamamen siz eşinizin seks esasında yaptığı bir hareketten yada pozisyondan mı hoşlanmadınız da soğudunuz ,

yani ben mevzuyu anlamadım ,ereksiyon varsa nasıl olmuyor ?

Sizin yorumunuzu şimdi gördüm, başka bir arkadaşa cevap verdim aynı soruda.
Eşim konuyu bana göre daha arka plana atıyor.
Ben o yorum yapmıyor ya sinir oluyorum artık bilerek isteyerek kavga çıkarıyorum psikolojik olarak içimizi boşaltalım bari diye.
Seviyor ama benim onun hareketlerinden (becerememesi, konunun hakimi olamaması diyelim) dolayı bu aşamaya geldiğimi bildiği için kendini suçluyor sanırım, olaya başlıyoruz dediğimi gibi sevişme olmuyor, adam ilerletemiyor olayı, bunu anlamamanız kafanızda canlandıramamanız normal, terapist bile anlayamamıştı. Sonra benim ya canım yanıyor, ya istemiyorum itiyorum, tamam diyorum. Bu hayalkırıklığı ile bitiyor. Hani böyle seks içimizden gelen bir öğrenmeye ihtiyaç duyulmayan normal bir şeydir ya, kendiliğinden olur, bizde öyle olmuyor işte. Biliyorum dışarıdan anlaması zor..
Ben de bunu anlatamadığım için doldum taştım zaten.

eşini sen düzeltsen biraz ,giyim kuşamına biraz çeki düzen versen ,bakım ürünlerini sen alsan ,güzel kokular sürse adamcağız ,bak ben adama üzüldüm şimdi ,sen muhtemelen ben çok güzelim ,daha yakışıklı biriyle evlenebilridim ama mantık yaptım ve bu adamı seçtim ama bana yakışmadı düşüncesindesin.
bunu at kafandan ,bunca yıl olmuş hala birkaç denemeden ileri gidememişsiniz .

Nasıl diyeyim, ben ona göre bayağı daha güzelim.
Yani çirkin değil ama mesela alerjisi var geniz tıkanıklığına bağlı ağız kokusu vardı flört ederken öpüşemiyordum doğru dürüst onunla.
Kendine ben söyleye söyleye daha dikkat etmeye başladı.
Yine de erkek çok güzel olmasa da olur, çekici olmalı değil mi. O bana nedense çekici gelmiyor, bazen, nadir.

sorun şimdi anlaşıldı
siz eşinizi arzu etmiyorsunuz ki
adam işini tam yapsın
normal bir cinsellik yaşayasınız...
tip olarak çekici gelmeyen birini yatakta arzulamakta zor olsa gerek
ağız kokusuna çözüm bulunabilir, yöntemler gayet ileri bu zamanda

Tam sorunu yazmak çok zor, insan utanıyor
giremiyor, girerse de azı
zevk de almıyorum
kadın doğumcuya da gittim, fiziki bir sorunum yokmuş
artı, sevişme yani ruhsal tatmin de yok
zaten bunlar da çok çok nadir oluyor
İnsan başarısız olunca, bir daha denemek yine başarısızlık olacağından hep daha zoruna gidiyor. Rahar olamıyorsun. Yani yaşamayan bilemez.

ve de, ben şundan çok rahatsızım bu konuyu hep ben açıyorum. Bana sen çok kafaya taktığın için bana konuşacak bir şey kalmıyor diyor ama bir kere de sinirlen, kapıyı çarp git be adam
Sadece kendi kendine üzülür, gider balkona sigara içer uzun uzun

Cinsel ilgi ve istek az eşinde.
Sertleşme sorunu yok değilmi.

eğer sorununuzun temeli cinsellik ise cinsel terapi ile çözüme kavuşabilir ama türkiyide bu terapiyi yapabilen az uzman var..

ama bana sorununuz cinsel kaynaklı gelmedi.çünkü eski sevgilinize dokunurken heyecanlandığınızı ama daha sevgiliyken bile eşinizde bu heyecanı görmediğinizi anlatmışsınız.sadece sizi çok sevmesi ve iyi bir insan olması sizi etkilemiş gibi.sizin açınızdan cinsel bir çekim yaşanmamış sanırım.

bence sorununuzun temeli de bu aslında..eşinize büyük bir sevgi ve saygınız var ama cinsel anlamda tutku yok.eğer bu tutku oluşursa herşey güzel olabilir sanki.

Ayynen böyle işte.
Teşekkürler.
Ama o tutku oluşur mu çabayla?
Oluşmazsa, hep böyle üzüntüyle geçecekse boşanayım bir an önce diyorum, oluşacaksa yuvamı yıkmayım diyorum.

iki yıldır doğru düzgün cinsel ilişki yoksa eşinin kendini başarısız hissetmesi bu nedenle de temastan kaçınması normal
eşin deneyimsiz olabilir demişsin ya ne yaptığını sanki bilmiyor gibi
sadece cinsel sorun varsa bir şekilde sabırla halledilir
ama normalde de sizden uzak duruyorsa sorun vardır
bir de cinselliği gözünüzde büyütmüş olabilir misiniz? belki de hayalkırılığına uğradınız ve farketmeden eşinize bu durumu
hissettirdiniz bu da eşler arasında uzak durmaya sebep olabilir
bence eşinizi yemeğe çıkarın ve ona sorunlarınızı anlatın evde olmayın farklı bir ortam olsun bakalım eşiniz ne düşünüyor bu konuda

Sorun bence cinsellik değil bütün mesajınızın benim için kilit noktası "içim onu istemiyor" kısmıydı.
Açıkcası ben siz mi eşinizi tersliyorsunuz o mu sizi tersliyor anlayamadım ?
Eşinizi suçlar gibi yazmışsınız ya sorun sizdeyse ?
Bir de 2,5 yıllık bir flört sürecinde birbirini arzuladığınız tek bir an bile olmadı mı ?
Hiç yakınlaşmadınız mı ?

X