Bence eşinizin naifliği,kızdığında bile aşırı tepki vermeden sakinliğini koruyarak durumu idare edişleri (bence) çok hoş,
eşinizin karakteri ve ilişkinizle ilgili verdiğiniz detaylarda,kendi evliliğimi ve eşimi gördüm,
ve bu açıdan bakarsak çoğu kadından şanslı olduğunuzu bile söyleyebiliriz aslında,
8 yıldır evliyim ondan önce de 5 yıllık beraberliğimiz vardı,yani anlayacağınız uzun zamandır birlikteyiz ve sakin,kontrollü ve huzurlu bir karakterle evli olmak huzurun ta kendisidir..
evet buraya kadar herşey normal,konu cinselliğe gelince olmazsa olmaz bu mutlaka,çünkü evliliğin hem temeli hem tamamlayıcısıdır bana göre;
büyük problemler için söyleyemem ama ufak tefek problemler konuşa konuşa çözülemeyebilir ancak yatak çözebilir,hatta aradan zaman geçer,neden tartıştığını bile unutturabilir çünkü öfkeni biriktirmene engel olur cinsellik..
Aranızdaki cinsel sorun ortada kalır cinsten değil anlattığınız kadarıyla,açık ve net..
Ben sadece eşinizin karakterine kendi eşime benzettiğim için naçizane önerim şudur;
O hiç bir zaman kapıları çarpmaz,öfke nöbetleri geçirmez,siz en çileden çıkmış halinizle çirkefleşseniz bile o hep olgun ve makul taraftır,
erkekliği göstermenin masaya yumruk vurup küfürler savurmak olmadığını düşünür,hep uzlaşmacı ve hoşgörülüdür ve aynı zamanda bir o kadar da karşısından aynı özen ve naifliği bekler...
Siz ona,onu kıracak şeyleri zilyon kere söyler,gösterir hatta başının etini yerseniz,kendini geri çeker..
Problemi çözmek ister,bunun için çabalar,her yolu dener ancak suçlandıkça,üzerine gelindikçe sorun çözümsüz hale gelir ve içinde boğulur..
ve durumu kabul eder...
İşte sizin ilişkinizi domine edişiniz de bana benziyor,siz dominantsınız o uzlaşmacı,siz bunu avantaja çevirmelisiniz onun üstüne çıkmaya değil,
çünkü beklemeyin o sizin üstünüze çıkıp,heyyyt demeyecek... siz baksı yaptıkça,o pasifleşecek..
Bence enerjinizi onu eleştirmeye değil çözüm odaklı olmaya harcamanın zamanı gelmiş.
Eşinizi anlatışınızdan onu ne kadar çok sevdiğiniz anlaşılıyor,her ne kadar cinsel eksiklikten dolayı itici de bulduğunuz yanlarını söyleseniz de,
sevgiyi temel alarak bu probleminize birlikte çözüm aramalısınız,
suçlamadan
kızmadan
azarlamadan......
Çok yazdım biliyorum,umarım herşey yoluna girer..
İmkansız diye birşey yoktur..
Sevgiler..
Allahım ne kadar güzel analiz bu, evet bence de öyle.
Bunları okudukça kendimden soğudum, nasıl zor bir insanmışım ben.
İyi ki de çok yazmışsınız. Ne kadar tatlısınız.
Özellikle kırmızıyla boyadığım tespitleriniz, gözlerimi sulandırdı
pimiento,
hiç gelişme yokmu denedinmi bişeyler mesela?:) sonuç?
sevgili pimiento tatil sana yaramış ama iyi görünmüyorsun.........nacizane tavsiyem psikiatristten bir randevu al belki herşey yoluna daha kolay girer
Mümkün olmadı :) Dün aşkam ne yazık ki acildeydik.
Önemli bir şey değil çok şükür ama yine de akşamımız öyle geçti.
Ama onun dışında benim düşünce tarzım değiştiği için ilişkimizde kesinlikle gelişme var, mutluyum, Allah bozmasın.
geçmiş olsun canım önemli bir şey yoktur inşallah.
gelişme olmasına gerçekten çok sevindim. Arkası da gelir inşallah.
Arkadaşlar, 28 yaşındayım, Ocak'ta iki senedir evli olacağım. Ancak başlığımdan da anlaşılacağı üzere kafam karışık; evlendiğimden bu yana şöyle iç huzuruyla, aynı şeyleri kafamda evirip çevirip durmadan bir gün dahi geçirmedim. Yaklaşık iki senedir süren bu durum tüm yaşam enerjimi bu konuya yöneltmeme neden oluyor, mutlu-huzurlu olamıyorum, işimde bile performansım çok daha iyi olabilecekken düşüyor.
Sorunuma gelince; biz eşimle 2,5 senelik bir flörtün sonunda evlendik. Üniversite mezunuyuz, çalışıyoruz, gelirlerimiz Allah'a şükür. Evlendiğimiz (Ocak ayı) gece çok üşüdüm ve o geceyi resmen zangır zangır titrereyerek on kat yorganın altında geçirdim, aramızda bir şey olmadı, bu normaldi. Sonra balayına gittik, 1 hafta süren balayında ilişkiye girmeyi denedik ama olmadı, giremeden geldik. Sonraki süreçte zamanımız kah deneyerek kah pes ederek ancak çokça tartışarak geçti. Evlendiğimizden 5 ay sonra (yani uzun olmayan bir süreçte) evlilik terapistine gittik. Çok tatlı, yol gösterici, rahatlatıcı bir insandı. Arkadaşlar bu arada ben vajinismus değilim, eşimde de ereksiyon problemi falan yok. Terapistin verdiği ödevleri yaptık ama onu istemiyordum, içim onu almıyordu sanki. Sonra onun işi ile ilgili atlatması gereken çok önemli bir süreç başladı ve bu olay geri plana atıldı. O süreç geçti, yine normal bir cinsellik olmadı, olmadı, olmuyor. Ten uyumu diye bir şey duymuşsunuzdur, bizim aramızda da resmen ten uyumsuzluğu var. Eşimle hiç ilişkiye giremedik değil, 3-4 kere oldu sanırım ama hem kısa sürdü, hem de benim asıl sorunumu sanki çok mekanik bir şey oluyor, filmlerdeki gibi olsun demiyorum ama hiç hiç sevişme yok. Sanki ne yapacağını bilmiyor, beceremiyor, bir şey yapıyor duraklıyor. Çok itici.
O beni çok beğeniyor, siz şimdi bakımlı ol falan diyeceksiniz, zaten sokakta gören dönüp bir daha bakıyor, güzelim, bakımlıyım, evde de öyleyim, güzel iç çamaşırlarım da var da, işte cinsellik bu kadar basit bir formüle sahip değil ne yazık ki. Benim, boşanmalı mıyım ya da boşanayım diye düşünmediğim bir gün olmuyor resmen. Huzursuzluğumu siz düşünün. Eşim çok iyi denebilecek bir insan. Bu kural mıdır, bir erkeğin iyi huyları varsa ilişkisi ölü gibi, kötüyse ilişkisi heyecanlı olur diye. Ben ne yapmalıyım, boşanıp yoluma mı bakmalıyım? Bu şekilde evlilik gider mi, ömür geçer mi? Annem olmadığı için anne olmayı, o sıcaklığı yavrum/yavrularımda bulmayı çok istiyorum. Boşanırsam anne olabilme ihtimalim olur mu bir daha? Ama ömrümü bu şekilde geçirmek de korkunç geliyor.
Uzun oldu, daha uzatmayım, içtenlikle yardım etmek isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Bu arada bu konuyu açsam mmı diye nerdeyse iki senedir düşünüyordum.
İşiyle ılgılı atlatması gereken surec cınsellıge mı engel oluyor,şaşırdım dogrusu.Bakır kocan herhalde.
Benım kocam da bakırdı ama hıc öyle sorun yasamadık,kımseyle denemeden mı evlenmıs acaba.?
2,5 yılda 3-4 kere ılıskınız olduysa keske baslamadan bıtırseymıssınız!
Tulipaa ilk yazını okuduğumda madem öyle tabiki şans ver diyecektim.Sonra açtığın konuyu okudum.Aman diyim sana, ondan eş, koca, hiçbirşey olmaz.Hem iş sahibisin dişe seni cebinde tutuyor hemde bi adımı yok.Ailesi de enteresan hem söz için gelicekler, hem gelmeyeckler, hem kadın seninle konuşuyor ama dul birini de istemiyor.Topu dengesiz belliki.Bence senin işin için, kısacası paran için istiyor hatta istemiyor cepte tutuyor.Şehirmiş oymuş buymuş bahane hepsi.Benim dolu arkadaşım var, sevgilileri karıları için şehir değiştiren.Burda kamuda olan sensin sonuçta.Sen istanbula gelicem desende olmaz emin ol dene gör.O bahane.Bence yinede öyle olmadığını düşünürsen, ben istifa edip geliyim istanbula de.Bak bakalım seni işsiz maaşsız kabul edicekmi? Bence kesinlikle hayır.yok üzülmedim sevmiyorum, yok pişmanım seviyorum, hangisi doğru acab.Adam sana neler demiş onları hatırlamıyorsun pişman diyorsun yapma tulipaya kendini kandırma canım.Dahada yazık edersin kendine.Tamam aşk olsun diyen benim ama karşılıklı ve bunu hakeden insanla olsun, bu adam o insan değil emin ol..
karşılıklı aşkı nerden bulacam ki..Beni seveni ben sevemiyorum..Sevdiğim aşka layık olmuyor..Hiç değilse aşk duyduğum kişiyle mi evlensem,kendini affettirirse..İşi bırakmamı tabi istemez,maddi geliri iyi değil,haksız da değal..Bir nevi mantık evliliği düşünüyor.Ha ben de güzel bir bayanım hani....Sırf mantık evliliği düşünüyorsa akılsızdır...Farklı biri..Belki beni çeken de benzer kişilikte oluşumuz..Ama ben kesinlikle ondan daha merhametliyim....Ama ayrılırken söylediği incitici sözleri hep geri aldı.İşi Amerika karıştırdı,hayalimdi orası benim,ordan geldiğimde bunalımdaydım dedi..Sen oraya çağırıyordun ama benim işim ticaret ,burada iyi yaparım diyor..İsta^nbul'a gidesim yok ama.Buradaki kişi için hiçbiryere gitmeme gerek kalmayacak,aynı işyerindeyiz..
Ee 34 yaşında sonuçta.Türkiyede evleneceğim kimse varsa o sensin derdi,önceden ,şimdi de öyle diyor.Babası da benim boşanmış olduğumu bilmiyordu,öğrenince vazgeçti,şimdi babasını dinlemeyecek herhalde,zaten onlar uzak bir şehirdeler..Biliyorum affetmemem daha iyi ama, herşeyi düzeltirse aşk duyduğum adına şans versem miki..ilerleyen dönemlerde..???
Bu arada şuan görüştüğüm kişiyle hiç iyi gitmiyor..Sürekli bir alınganlık..Aslında sevilmediğini hissediyor belki ondan..İlk baştan sürekli yaptığı alınganlıklar yüüünden bende sevgi oluşmadı pek,fırsat vermedi,ya seviyor ya küsüyor..Olgun değil,32 yaşında ama çocuksu,ergen tavırları var..Bir ikili vardı işyerinde onlar gibi omamızı istedi hep..Kaç kere açıkladım ben yaralı bir insanım,onlar gibi olmamaızı bekleme,evlilik önemli birşey diye...Eşim de olsa arkadaş gibi dost gibi konuşabilmeliyiz.Dedim..Yanlış anladı ...Sürekli durumumuzu konuşmalıyız diyor,, yok,konuşmaya gerek yok,,dingin normal bir ilerleyiş istiyorum dedim.Bir kendini toparlıyor sonra yine gücü düşüyor...Hiç güçlü biri değil...
Anladı sonumuz olmayacağını,bin kere öleceğime bir kere ölürüm diyor..Ben toparlamazsam gidici..Toparlamaya da gönlüm el vermiyor...
Bu arada arkadaş gibi görüştüğüm biri var..O da farklı duygular içinde..Ama ona da güvenim yok..
Keşke ben evliyken bunaldığımda kk yı tanısaymışımYol gösterecek kimse yoktu..
Valla doğru, gene olmuyorsa yapacak bir şey yok
Bu arada uzman tavsiye edilebiliyorsa forumdan ya da özelden bilen, duyan bana söylebilir mi
Sendede var problem hep eşini suçluyorsun ama..
Sen itiyorsun istemiyorsun sonrada giremiyo diyosun.
Sen kendini sık kas sonrada adam giremeyince yok o giremiyo onda sorun de.
Tövbe tövbeee.
Ön sevişme yapmanız gerek evvela.
Bunun için cinseellik içeren bi film izleyin.
Üzerinizde pamuklu paçalı donlardan pijamalardan ziyade hafif şeyler olsun seksi gecelikler vs eşindede aynı bişey.
Lambayı kapatıp mum yakın bikaçtane.
Güzel kokular sürünün ikinizde.
Madem ağzı kokuyo dişini fırçalamasını rica et.
Ön sevişme sırasında birbirinize çikolata vs yedirebilirsiniz çok abartmayın gaz yapar.Bide onla uğraşırsınız.
Sonrasında sen kendini kasma sıkma istekli ol.
İyi haberlerini bekliyoruz hadi bakalım :78: