- 15 Kasım 2009
- 683
- 60
Bence eşinizin naifliği,kızdığında bile aşırı tepki vermeden sakinliğini koruyarak durumu idare edişleri (bence) çok hoş,
eşinizin karakteri ve ilişkinizle ilgili verdiğiniz detaylarda,kendi evliliğimi ve eşimi gördüm,
ve bu açıdan bakarsak çoğu kadından şanslı olduğunuzu bile söyleyebiliriz aslında,
8 yıldır evliyim ondan önce de 5 yıllık beraberliğimiz vardı,yani anlayacağınız uzun zamandır birlikteyiz ve sakin,kontrollü ve huzurlu bir karakterle evli olmak huzurun ta kendisidir..
evet buraya kadar herşey normal,konu cinselliğe gelince olmazsa olmaz bu mutlaka,çünkü evliliğin hem temeli hem tamamlayıcısıdır bana göre;
büyük problemler için söyleyemem ama ufak tefek problemler konuşa konuşa çözülemeyebilir ancak yatak çözebilir,hatta aradan zaman geçer,neden tartıştığını bile unutturabilir çünkü öfkeni biriktirmene engel olur cinsellik..
Aranızdaki cinsel sorun ortada kalır cinsten değil anlattığınız kadarıyla,açık ve net..
Ben sadece eşinizin karakterine kendi eşime benzettiğim için naçizane önerim şudur;
O hiç bir zaman kapıları çarpmaz,öfke nöbetleri geçirmez,siz en çileden çıkmış halinizle çirkefleşseniz bile o hep olgun ve makul taraftır,
erkekliği göstermenin masaya yumruk vurup küfürler savurmak olmadığını düşünür,hep uzlaşmacı ve hoşgörülüdür ve aynı zamanda bir o kadar da karşısından aynı özen ve naifliği bekler...
Siz ona,onu kıracak şeyleri zilyon kere söyler,gösterir hatta başının etini yerseniz,kendini geri çeker..
Problemi çözmek ister,bunun için çabalar,her yolu dener ancak suçlandıkça,üzerine gelindikçe sorun çözümsüz hale gelir ve içinde boğulur..
ve durumu kabul eder...
İşte sizin ilişkinizi domine edişiniz de bana benziyor,siz dominantsınız o uzlaşmacı,siz bunu avantaja çevirmelisiniz onun üstüne çıkmaya değil,
çünkü beklemeyin o sizin üstünüze çıkıp,heyyyt demeyecek... siz baksı yaptıkça,o pasifleşecek..
Bence enerjinizi onu eleştirmeye değil çözüm odaklı olmaya harcamanın zamanı gelmiş.
Eşinizi anlatışınızdan onu ne kadar çok sevdiğiniz anlaşılıyor,her ne kadar cinsel eksiklikten dolayı itici de bulduğunuz yanlarını söyleseniz de,
sevgiyi temel alarak bu probleminize birlikte çözüm aramalısınız,
suçlamadan
kızmadan
azarlamadan......
Çok yazdım biliyorum,umarım herşey yoluna girer..
İmkansız diye birşey yoktur..
Sevgiler..
İyi ki de çok yazmışsınız. Ne kadar tatlısınız.
Özellikle kırmızıyla boyadığım tespitleriniz, gözlerimi sulandırdı