Ya abim benim her şeyime koşar. İki eli kanda olsa gelir benim için, aç kalır bana yedirir. Ama bu okul konusunda yapamıyor, bize bir şey anlatmıyor. Kocaman adam oldu para isteyemiyor herhalde diyorum ama o zaman da Allaha şükür salak değil gerizekalı değil oturup çalışıp bitirsin ya 9 sene ne Allah aşkına. Öyle olunca da işte afedersiniz tırtıklıyor annemden babamdan. Onu bilmeme rağmen görmezden gelmeye çalışıyordum ama bu alenen annemin gizli yerinden alması çok midemi bulandırdı.Öyle bir abide bende var malesef. Sorumsuzlukta mastır yaptı. Ne yaparsan yap düzelmiyorlar hatta yaptıklarını hata olarak bile görmüyor. Ve sen ne kadar üzülsen kalbin paramparça olsada o senden bi parça olduğu için içine atıyorsun. Şu anda o bi yerde yaşıyor ya o bana yeter deyip kırk yılda bir konuşmayla yetiniyorum.
Ben kendimden çok annemi düşünüyorum. Kadının güvenecek eli kolu kalmadı erkek anlamında. Dayım falan yok, dedem hayatta değil, babamdan da bi cacık olmaz çok özür dileyerek söylüyorum. Abim de böyle yapınca kolu kanadı kırıldı kadının. Tası tarağı toplayıp memlekete mi gitsem diye düşündüm anneme maddi manevi destek olsam, kiraya verdiğim parayı abime göndersem. Ama şu an çalıştığım kurum dışında bir yerden beni çok daha mutlu edecek ve maddi olarak da bi tık iyi bi iş teklifi aldım, o da başka şehirde. Annemi yanıma alsam diyorum ama herkes memlekette ve annem gelir mi onu da bilmiyorum işten de çıkması gerekecek. Bu arada annem babam emekli memur yani emekli maaşları var ve annem hala çalışıyo özelde. Bütçeyi tek başına idare etmeye çalışıyo abim de masraf hala. Kadın emekliliğini yaşayamıyor.Ne yapacaksınız? O evdeki tek super kahramanı örnek alıp kendinize super kahraman aramayı bırakacak ve kendi hayatınızın super kahramanı olacaksiniz.
Ben de aynen böyle düşünüyorum ama işte onunki anne yüreği, yeri geliyor boğazından kısıp gönderiyor. Ben ne yapabilirim anneme yardımcı olmak istiyorum.Hayatinda kimseyi kendine idol secme bu bir kimse dort dortluk degil,bas taci ettigin insanlardan hata yapabilir iste boyle hayal kirigligina ugrayabilirsin...abine gelince;fedakarligin fazlasida zararlidir abine cok fazla fedakarlik yapilmis,yirmi yedi yasinda bir adam pek ala okurda calisirda,abinin o taraklarda bezi yoksa onun bilecegi is,cok uzerine dusmeyin ister okusun ister okumasin,ama suankki duzende devam etmeyin...para yollamak nedir o yastaki adama kendi calissin ya?kimse bir yerlere yan gelip yatarak gelmiyor birak okumak icinde,gecinmek icinde kendi caba sarfetsin annen degil
Ben de aynen böyle düşünüyorum ama işte onunki anne yüreği, yeri geliyor boğazından kısıp gönderiyor. Ben ne yapabilirim anneme yardımcı olmak istiyorum.Hayatinda kimseyi kendine idol secme bu bir kimse dort dortluk degil,bas taci ettigin insanlardan hata yapabilir iste boyle hayal kirigligina ugrayabilirsin...abine gelince;fedakarligin fazlasida zararlidir abine cok fazla fedakarlik yapilmis,yirmi yedi yasinda bir adam pek ala okurda calisirda,abinin o taraklarda bezi yoksa onun bilecegi is,cok uzerine dusmeyin ister okusun ister okumasin,ama suankki duzende devam etmeyin...para yollamak nedir o yastaki adama kendi calissin ya?kimse bir yerlere yan gelip yatarak gelmiyor birak okumak icinde,gecinmek icinde kendi caba sarfetsin annen degil
Ama beni ondan soğutan çalışmaması değil, para mevzusu. Bir değil iki değil onu napıcaz?Beş parmağın beşi bir değil.kardeşler de öyle.
Abinin iyi huylarını düşün soğuma.kardeş sonuçta.
Yüz yüzeyken sakince konuşun belki bir sıkıntısı vardır
Motivasyona ihtiyacı olabilir
Kahramanlarımı erkek seçmeye çalışmıyorum aslında. Annemin çalışkanlığını dirayetini hep örnek alırım kendime. Ama hani derler ya kız çocukları hep babası gibi bi adama aşık olurlar güvenirler inanırlar. Benim kafamda canlandırdığım hayat arkadaşı/eş/sevgili modeli abim üzerine kuruluydu şimdi yerle bir oldu. Yani abimden ne kadar soğuduğumu somutlaştırmak için sarf ettim aslında o sözleri. Şu an duygularım çorba gibi. Bi yandan kendimi düşünüyorum geleceğimi bir yandan annemi.Neden kahramanlarınızı erkek seçmeye çalışıyorsunuz. Anneniz var önünüzde örnek. Onun da hatası oğlunu böyle şımartması olmuş o ayrı mesele.
Güvenecek erkeğe ihtiyacı yok. Hicbirimizin yok. O yüzden super kahraman aramayın diyorum. O yüzden evdeki tek super kahramanın anneniz olduğunu ima ettim. Siz varsınız o yeter.Ben kendimden çok annemi düşünüyorum. Kadının güvenecek eli kolu kalmadı erkek anlamında. Dayım falan yok, dedem hayatta değil, babamdan da bi cacık olmaz çok özür dileyerek söylüyorum. Abim de böyle yapınca kolu kanadı kırıldı kadının. Tası tarağı toplayıp memlekete mi gitsem diye düşündüm anneme maddi manevi destek olsam, kiraya verdiğim parayı abime göndersem. Ama şu an çalıştığım kurum dışında bir yerden beni çok daha mutlu edecek ve maddi olarak da bi tık iyi bi iş teklifi aldım, o da başka şehirde. Annemi yanıma alsam diyorum ama herkes memlekette ve annem gelir mi onu da bilmiyorum işten de çıkması gerekecek. Bu arada annem babam emekli memur yani emekli maaşları var ve annem hala çalışıyo özelde. Bütçeyi tek başına idare etmeye çalışıyo abim de masraf hala. Kadın emekliliğini yaşayamıyor.
Para konusunu anne ve baba çözebilir ancakAma beni ondan soğutan çalışmaması değil, para mevzusu. Bir değil iki değil onu napıcaz?
Anladım şimdi açıklamanız için teşekkür ederim.Kahramanlarımı erkek seçmeye çalışmıyorum aslında. Annemin çalışkanlığını dirayetini hep örnek alırım kendime. Ama hani derler ya kız çocukları hep babası gibi bi adama aşık olurlar güvenirler inanırlar. Benim kafamda canlandırdığım hayat arkadaşı/eş/sevgili modeli abim üzerine kuruluydu şimdi yerle bir oldu. Yani abimden ne kadar soğuduğumu somutlaştırmak için sarf ettim aslında o sözleri. Şu an duygularım çorba gibi. Bi yandan kendimi düşünüyorum geleceğimi bir yandan annemi.
Babam çözemez onu bir kenara koyalım. Ben mesleğim gereği sık sık seyahat ediyorum, babam daha hangi gün hangi şehirde olduğumu bilmiyor. Annem de parasını kesemez , sadece ilk senelerdekinden bir tık daha az gönderiyor acaba kendi parasını kazanmak için bir an önce gayret edip bitirir mi okulu diye ama onun da sonucu işte annemin parasına el uzatması oldu.Para konusunu anne ve baba çözebilir ancak
anlamadıysanız boşverin.konunun başı nee sonu ne? dert ne nlamadım desem.