Sorun abim, özellikle annelerin fikrine çok ihtiyacım var :(

by2016

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
260
113
32
Herkese merhaba,

Kısaca anlatmaya çalışacağım, çok kötüyüm şu an. Benden 1 yaş büyük bir erkek kardeşim var. Ortaokuldan beri dersleri problemli, zorlayarak bitirdi derslerini. Annemler çalışmıyor diye psikoloğa götürdüler öss zamanında, IQ testinden çok yüksek bir skor almış. İngilizcesi mükemmel, abuk sabuk konularda bilgisi var. Oturur bilgisayarın başına, uçak motorlarından tutun ekvatorun ta öbür ucundaki ülkenin kültrüne kadar her konuda söyleyecek iki çift lafı mutlaka var. İnsanın bilgi sahibi olması güzel ama gelin görün ki ders çalışma namına hiçbir şey yapmıyor.
Ben üniversiteyi 2015'te bitirdim, 1 yıldır memleketten uzakta çalışıyorum, kendime yetiyorum. Ailem benden zaten bir şey beklemiyor, imkanım oldukça hediye alıyorum vs. Abim 27 yaşında, hala üniversiteyi bitirmeye çalışıyor, adı bile duyulmadık bir üniversitede iş imkanı çok geniş bir mühendislik okuyor. Bitirse aslında okulu çok iyi değil ama mesleğin imkanı geniş ve dili iyi oradan kurtaracak. Kaç dersi var bilmiyoruz, ne kadar kaldı bilmiyoruz.
Şöyle bir durum var, memleketle abimin okuduğu şehir otobüsle 6-7 saat kadar. Abime annem aylık belli bir para yolluyor yurt+harçlık yeteri kadar. Abim her haftasonu geliyor. Bütün parası otobüse gidiyor mantıken. Part time falan da çalışmıyor diye biliyoruz. 1-2 kere annem para göndermesine rağmen anneme söylemeden babamdan para istemiş. Olay istemesi değil, anne ben sıkıştım demeden babama söylemesi. Anneme canımı veririm, 60 yaşında hala çalışıyor, ama babam kendi halinde evden haberi yok vs. Yani annemin çok sonra haberi oldu bu babamdan istediğinden. En son olana gelirsek, annem maaşını çekip evde kuytu bir yere saklayıp ordan harcardı. Abim nasıl olduysa orayı bulup 200-300 lira kadar almış ordan.
Babam varla yok arası olduğu için abim benim süperkahramanımdı. Üniversitede bi ilişkim olmuştu, çok hüsranla bitti o ayrı. O çocuğu abime benzetirdim. Mezun olduktan sonra bi tane daha oldu, o da bana uygun değildi ama sorumluluk sahibi aile babası olabilir falan diyodum, bazı huylarını abime benzetiyodum. Diyorum ki kızlar babası gibi adamlara aşık olurlar, benim o taraftan bir manevi boşluğum var da ondan mı kendime uymayan insanları seçiyorum sevgili/eş adayı olarak? Abimin bu yaptığından çok tiksindim, şimdi süperkahramanım da gitti. Babam da yok gibi zaten. Kahraman falan kalmadı. Annem hala çalışıyo, ben uzaktayım abim uzakta, babamla aynı evin içinde iki ayrı hayat yaşıyolar. Annem telefonda bunları anlatırken kendimi onun yerine koyup mahvolduğumu hissettim. Kendimi düşündüm, babam yok abim de artık gözümde yerlerde. Ben napıcam şimdi?

Öyle bir abide bende var malesef. Sorumsuzlukta mastır yaptı. Ne yaparsan yap düzelmiyorlar hatta yaptıklarını hata olarak bile görmüyor. Ve sen ne kadar üzülsen kalbin paramparça olsada o senden bi parça olduğu için içine atıyorsun. Şu anda o bi yerde yaşıyor ya o bana yeter deyip kırk yılda bir konuşmayla yetiniyorum.

Ya abim benim her şeyime koşar. İki eli kanda olsa gelir benim için, aç kalır bana yedirir. Ama bu okul konusunda yapamıyor, bize bir şey anlatmıyor. Kocaman adam oldu para isteyemiyor herhalde diyorum ama o zaman da Allaha şükür salak değil gerizekalı değil oturup çalışıp bitirsin ya 9 sene ne Allah aşkına. Öyle olunca da işte afedersiniz tırtıklıyor annemden babamdan. Onu bilmeme rağmen görmezden gelmeye çalışıyordum ama bu alenen annemin gizli yerinden alması çok midemi bulandırdı.

Hayatinda kimseyi kendine idol secme bu bir kimse dort dortluk degil,bas taci ettigin insanlardan hata yapabilir iste boyle hayal kirigligina ugrayabilirsin...abine gelince;fedakarligin fazlasida zararlidir abine cok fazla fedakarlik yapilmis,yirmi yedi yasinda bir adam pek ala okurda calisirda,abinin o taraklarda bezi yoksa onun bilecegi is,cok uzerine dusmeyin ister okusun ister okumasin,ama suankki duzende devam etmeyin...para yollamak nedir o yastaki adama kendi calissin ya?kimse bir yerlere yan gelip yatarak gelmiyor birak okumak icinde,gecinmek icinde kendi caba sarfetsin annen degil

Ne yapacaksınız? O evdeki tek super kahramanı örnek alıp kendinize super kahraman aramayı bırakacak ve kendi hayatınızın super kahramanı olacaksiniz.
Ben kendimden çok annemi düşünüyorum. Kadının güvenecek eli kolu kalmadı erkek anlamında. Dayım falan yok, dedem hayatta değil, babamdan da bi cacık olmaz çok özür dileyerek söylüyorum. Abim de böyle yapınca kolu kanadı kırıldı kadının. Tası tarağı toplayıp memlekete mi gitsem diye düşündüm anneme maddi manevi destek olsam, kiraya verdiğim parayı abime göndersem. Ama şu an çalıştığım kurum dışında bir yerden beni çok daha mutlu edecek ve maddi olarak da bi tık iyi bi iş teklifi aldım, o da başka şehirde. Annemi yanıma alsam diyorum ama herkes memlekette ve annem gelir mi onu da bilmiyorum işten de çıkması gerekecek. Bu arada annem babam emekli memur yani emekli maaşları var ve annem hala çalışıyo özelde. Bütçeyi tek başına idare etmeye çalışıyo abim de masraf hala. Kadın emekliliğini yaşayamıyor.

Ben de aynen böyle düşünüyorum ama işte onunki anne yüreği, yeri geliyor boğazından kısıp gönderiyor. Ben ne yapabilirim anneme yardımcı olmak istiyorum.

Ben de aynen böyle düşünüyorum ama işte onunki anne yüreği, yeri geliyor boğazından kısıp gönderiyor. Ben ne yapabilirim anneme yardımcı olmak istiyorum.

Beş parmağın beşi bir değil.kardeşler de öyle.
Abinin iyi huylarını düşün soğuma.kardeş sonuçta.
Yüz yüzeyken sakince konuşun belki bir sıkıntısı vardır
Motivasyona ihtiyacı olabilir

Neden kahramanlarınızı erkek seçmeye çalışıyorsunuz. Anneniz var önünüzde örnek. Onun da hatası oğlunu böyle şımartması olmuş o ayrı mesele.

Ama beni ondan soğutan çalışmaması değil, para mevzusu. Bir değil iki değil onu napıcaz?

Neden kahramanlarınızı erkek seçmeye çalışıyorsunuz. Anneniz var önünüzde örnek. Onun da hatası oğlunu böyle şımartması olmuş o ayrı mesele.
Kahramanlarımı erkek seçmeye çalışmıyorum aslında. Annemin çalışkanlığını dirayetini hep örnek alırım kendime. Ama hani derler ya kız çocukları hep babası gibi bi adama aşık olurlar güvenirler inanırlar. Benim kafamda canlandırdığım hayat arkadaşı/eş/sevgili modeli abim üzerine kuruluydu şimdi yerle bir oldu. Yani abimden ne kadar soğuduğumu somutlaştırmak için sarf ettim aslında o sözleri. Şu an duygularım çorba gibi. Bi yandan kendimi düşünüyorum geleceğimi bir yandan annemi.

Güvenecek erkeğe ihtiyacı yok. Hicbirimizin yok. O yüzden super kahraman aramayın diyorum. O yüzden evdeki tek super kahramanın anneniz olduğunu ima ettim. Siz varsınız o yeter.

Anladım şimdi açıklamanız için teşekkür ederim.
Bence abinizle konuşun annenizin emekli olması lazım. Kendisi de kendi başının çaresine bakmalı. Siz annenize yardımcı olmak istiyorsanız da para vermeyin onun ihtiyacı olan şeyleri alın. Para bir şekilde abinize gider çünkü.

Para konusunu anne ve baba çözebilir ancak
Babam çözemez onu bir kenara koyalım. Ben mesleğim gereği sık sık seyahat ediyorum, babam daha hangi gün hangi şehirde olduğumu bilmiyor. Annem de parasını kesemez , sadece ilk senelerdekinden bir tık daha az gönderiyor acaba kendi parasını kazanmak için bir an önce gayret edip bitirir mi okulu diye ama onun da sonucu işte annemin parasına el uzatması oldu.

Çok kötü bir durum sen kendi hayatını kur, bunlar hep tecrübe, bir erkeğe sırtını yasamak zorunda değilsin

Üzgünüm ama abiniz sorumsuz. Annenizle babanız ayrı mı? Sanki hala evli gibi algıladım ben. Sizin tabirinizle babanız bir cacık değilse niçin evli anneniz? Üstelik ekonomik özgürlüğü olan bir kadın.

Anneniz abinize maddi destek olmakla iyi bir şey yapmıyor. Öncelikle maddi destek olmayı bırakmalı.

Ben de 27 yaşındayım, 9 yıldır ailemden ayrıyım. 7 yıldır tek kuruş beklemedim. Çalışarak lisansımı tamamladım. Bu süre zarfında evlendim, evlenirken de maddi destek beklemedim. Hemen herşeyi kendim yaptım. Şuan boşanıyorum. Ailem manevi anlamda yanımda (çok şükür).

Üniversite döneminde elbette maddi yardımda bulunulur ancak 27 yaşına gelmiş koskoca adamdan bahsediyoruz. Kendi ayakları üzerinde durma vakti gelmiş geçmiş bile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…