- 24 Haziran 2011
- 23.408
- 48.754
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
18.000 TL gelir var, kira 1.200 TL ay sonu adamın parası kalmıyor. Asgari ücret alan 3 çocuklu aile napsın?4 yıllık evliyim 28 yaşındayım. 3 yaşında bir çocuğum var. tam bir yıldır çalışıyorum. şu an iki memuruz. Ama asla ev alamayacağız gibi geliyor. düğün takılarım maalesef eş ailesine gitti mehir hariç( mehir olarak 100 gram) bir altınım var şu koskoca 4 yıl içinde hiçbir ilerleme katedemedik. son bir yılda çocuğuma gardrop şifonyer falan aldım bir de ayrı bir hesapta 20 gram kadar altın biriktiridim çocuğumun geleceği için. eşimin maaşı benden yüksek on bin civarı kira faturalar ve şu an 1000 lira taksit ödüyor ve kalanı yok oluyor kesinlikle birikim için bir çaba yok. kiramız 1200 yüksek değil istese 1000 lira da olsa koyabilir ama herkese para dağıtan biri geçen ay arkadaşının çocuğuna 500 liralık hediye aldı. herkese yemek ısmarlar gereksiz gereksiz şeyler alır gelir eve. evimizde 3 bilgisayar var. sayısız powerbank. artık bıktım çareyi ayrı hesapta buldum çünkü ben kısıp birikitirirken o yiyip içip geziyor. benim maaşım 8000 civarı ve çocuk masrafı ortak mutfak ev eşyası vs ben de genel olarak. böyle bodoslama yazdım biraz karışık oldu ama ekonominin gidişatı beni korkutuyor ve eşimin çocuğu için hiçbir şey yapmazken başkalarına savurması sinirimi bozuyor. böyle giderse nasıl ev alacağız şu an doğudayız ama batıda kiralar 3bin falan ne yapacağız bilmiyorum.
İyi de 3 yaşında çocuğu olan adam böyle keyfine elaleme yemekler hediyeler ısmarlamamalı. Masrafları ödersin, birikim yapacağın parayı kenara koyarsın sonra da kalanla gezer sosyalleşirsin.Tabi biraz atılmalı, ye ic gez olmaz.Ama konu sahibi daha yeni evli ,yeni çalışmaya başlamış, bu duruma göre cok kaygılı geldi bana.Etrafimda paraya endeksli yaşayan bir kaç cift var ,sanırım onlardan cok antipatik geliyor bana bu durumalgim o şekilde oldu galiba.Mehir falan varmış, altınların bahsetmiş .Benim mehirim falan da yok valla ,hic düşünmedim bile ,150 gr denmişti, simdi eşimden isteyeceğim, ne diyecek acaba
Konu sahibinin genel bir para takıntısı var ,önceki konularına da baktım. Muhakkak ki birikim de yapılmalı, hediye de alınmalı. Bazi arkadaşlarım vardır ki bin liralık da hediye alırım. Duruma göre değişir. Birikim ve akıllı harcama konusunda hem fikirim o ayrı .Yani yok mehirmiş ,yok aileye altin kaptırmakmış ,cok cok para hesabi yapan kişilere ben kişisel olarak biraz mesafeli oluyorum.Henuz hayatin başında bu kadar para hesabi yapılan yerde ben yapamam.Benim kişisel fikrimİyi de 3 yaşında çocuğu olan adam böyle keyfine elaleme yemekler hediyeler ısmarlamamalı. Masrafları ödersin, birikim yapacağın parayı kenara koyarsın sonra da kalanla gezer sosyalleşirsin.
Eşimle ikimizin 3 yeğeni var ve ben sadece bu üçüne 500 TL ye hediye alırım ya da annesine para olarak veririm varsa hesabına koysun diye. Arkadaşımın çocuğuna almam. Adam herkese para saçıyormuş. 10.000 TL kazanıp 1.200 TL kira verip ay sonu hiç parasının kalmamasına hangi kadın kaygılanmaz ki, üstelik kadın altınlarını da bunlara kaptırmış.
araba niye almıyorsunuz1000 taksit 1100 kira ve 1500 civarı faturalar kalanı ortada yok arada ekmek yoğurt vs alır gelirken ayda bir iki de yemek ısmarlar o kadar. Kafasına eserse de 3 4 ayda bir 300 400 birikime atar.
Bu konuya girmek dahi istemiyorum sinirlerim bozuluyor üst katı inşaat halinde olan bir ev vardı alt katlarında elti ve kv oturuyo. Yaklaşık güncel değeri 70 bin TL olan altınımı eşim olacak kişi ilk haftalarda bize ev yapılacak diye verdi. Sonra o üst kata yeni yapılan eve onlar geçti oturdu. 4 senedir de bize kira falan verilmiyor. Hakkımı haram ettim elbet çıkar. Ben şu para konularında kavga çıkarmayı sevmiyorum. Ama eşim gerçekten asla birikim diye birşeyi düşünmüyor çocuk gibi bir iki kere bitcoine girdi zengin plcaz diye hayaller kurdu hala da beş kuruş vermedi. Birikim için. Boş hayaller peşinde koşuyo ve kendini kısıtlamayı sevmiyor.18.000 TL gelir var, kira 1.200 TL ay sonu adamın parası kalmıyor. Asgari ücret alan 3 çocuklu aile napsın?
Ayrı hesap çözüm değil ki, siz evlisiniz eşiniz çocuğun rızkını dağıtamaz öyle kafasına göre. Niye ev kredisine girmiyorsunuz kiracısınız madem? Tayinciyseniz bulunduğunuz yerden ev almak istemiyorsanız yine kredi çekin altın hesabı açın ve oraya aylık ödeme yapın. Benim çok eski bir işyerinde vardı bir şefimiz. Adam yıllarca böyle çevirdi gelirini. Ben orada çalıştığım süre boyunca bu kişinin hiç kredi ödemesi bitmezdi. Adam devamlı kredi çekip altın hesabına koyardı.
Ben de merak ettim altınlarınızı niye verdiniz? Örf adet ve geleneklere bir madde daha mı eklendi düğünde takılan altınlar damadın ailesine kalır diye? Sadece bugün okudum böyle iki konu. Diğeri üstelik çocuğunun altınlarını da kaptırmıştı ek olarak.
Herkes kendi kazancını harcasın derseniz ileride çok pişman olursunuz. Çocuğunuz var, geliriniz iyi, kiranız çok az. Tam yatırım birikim yapma fırsatı. Hastalık var sağlık var niye kenarda sağlam bir para olmasın. Ayrıca bu çocuk hep 3 yaşında kalmayacak. Okul çocuğu dediğin zaman giydir eşofman altını çıkar sokağa olmuyor. Dünya kadar giysi üniforma okul masrafları olacak. Eşinizi çocuk üzerinden yakalayın. Sen herkese veriyorsun ama ileride bizim çocuğumuz yokluk çekerse ne diyeceksin daha bir evimiz bile yok falan deyin.
Ya dayanamıycam ama çok mu arıyorsunuz bu sorumsuz bencil kocaları? Bir erkek için, karısının altınlarını alıp anne babasına vermek bence onur kırıcı birşey ol kişimalı. Ne rahat adamlar bunlar.
Eşim araba kullanmayı bilmiyor şimdi alırız kaza yapar daha beter batarız.araba niye almıyorsunuz
Öyle çok yakın arkadaşı da değil. Tayin olsak arayıp sormaz bile. Ama çocuğuna 500 TL'lik yeni dopum yaptı diye hediye aldı. Durumu olmasa zaten gözüm kalmaz 300 binlik arabaya biniyorlar. Herkese borç verir geri almaz. Sonra da o kadarlık adammış ne olacak tanımış oldum der. 1000 lira para mı diyor mesela. Her ay boşa harcadığı 1000 lirayı bankaya koysa neler değişecek ama yok. Ev alma niywti de yok annesinin eski evinde yaşamaya niyetli. O yüzden son derece rahat.İyi de 3 yaşında çocuğu olan adam böyle keyfine elaleme yemekler hediyeler ısmarlamamalı. Masrafları ödersin, birikim yapacağın parayı kenara koyarsın sonra da kalanla gezer sosyalleşirsin.
Eşimle ikimizin 3 yeğeni var ve ben sadece bu üçüne 500 TL ye hediye alırım ya da annesine para olarak veririm varsa hesabına koysun diye. Arkadaşımın çocuğuna almam. Adam herkese para saçıyormuş. 10.000 TL kazanıp 1.200 TL kira verip ay sonu hiç parasının kalmamasına hangi kadın kaygılanmaz ki, üstelik kadın altınlarını da bunlara kaptırmış.
4 yıllık evliyim 28 yaşındayım. 3 yaşında bir çocuğum var. tam bir yıldır çalışıyorum. şu an iki memuruz. Ama asla ev alamayacağız gibi geliyor. düğün takılarım maalesef eş ailesine gitti mehir hariç( mehir olarak 100 gram) bir altınım var şu koskoca 4 yıl içinde hiçbir ilerleme katedemedik. son bir yılda çocuğuma gardrop şifonyer falan aldım bir de ayrı bir hesapta 20 gram kadar altın biriktiridim çocuğumun geleceği için. eşimin maaşı benden yüksek on bin civarı kira faturalar ve şu an 1000 lira taksit ödüyor ve kalanı yok oluyor kesinlikle birikim için bir çaba yok. kiramız 1200 yüksek değil istese 1000 lira da olsa koyabilir ama herkese para dağıtan biri geçen ay arkadaşının çocuğuna 500 liralık hediye aldı. herkese yemek ısmarlar gereksiz gereksiz şeyler alır gelir eve. evimizde 3 bilgisayar var. sayısız powerbank. artık bıktım çareyi ayrı hesapta buldum çünkü ben kısıp birikitirirken o yiyip içip geziyor. benim maaşım 8000 civarı ve çocuk masrafı ortak mutfak ev eşyası vs ben de genel olarak. böyle bodoslama yazdım biraz karışık oldu ama ekonominin gidişatı beni korkutuyor ve eşimin çocuğu için hiçbir şey yapmazken başkalarına savurması sinirimi bozuyor. böyle giderse nasıl ev alacağız şu an doğudayız ama batıda kiralar 3bin falan ne yapacağız bilmiyorum.
Geçen gün dedim deterjan indirimde al toplu diye almadı ben de hazır indirimdeyken aldım. 250 TL tuttu. Şekerim çıktı şeker cihazı aldım 200 de o tuttu. Hastane kontrol vs derken 300 de oraya gidecek muhtemelen bu ay hiçbir şey birikmeyecek. Tuvalet kağıdı almıştım geçen aylarda 350 TL'ye toplu bu tarz şeyleri hep ben alıyorum. Pazar da bende o en fazla abur cubur ya da ekmek süt yoğurt gibi bir iki birşey alıp geliyor. O da haftada bir kere.Önce sakince konuşup anlaşmaya çalışın baktınız oralı olmuyor. Mobilya dan deterjana evin her ihtiyacını o aldece kızınıza biriktirin.
Bu konuya girmek dahi istemiyorum sinirlerim bozuluyor üst katı inşaat halinde olan bir ev vardı alt katlarında elti ve kv oturuyo. Yaklaşık güncel değeri 70 bin TL olan altınımı eşim olacak kişi ilk haftalarda bize ev yapılacak diye verdi. Sonra o üst kata yeni yapılan eve onlar geçti oturdu. 4 senedir de bize kira falan verilmiyor. Hakkımı haram ettim elbet çıkar. Ben şu para konularında kavga çıkarmayı sevmiyorum. Ama eşim gerçekten asla birikim diye birşeyi düşünmüyor çocuk gibi bir iki kere bitcoine girdi zengin plcaz diye hayaller kurdu hala da beş kuruş vermedi. Birikim için. Boş hayaller peşinde koşuyo ve kendini kısıtlamayı sevmiyor.
Ya boyle adamı boşamak lazım aslında, yuva yıkılsın taraftarı değilim, çocuk var hem ama böylesi adamlar hak ediyor.Öyle çok yakın arkadaşı da değil. Tayin olsak arayıp sormaz bile. Ama çocuğuna 500 TL'lik yeni dopum yaptı diye hediye aldı. Durumu olmasa zaten gözüm kalmaz 300 binlik arabaya biniyorlar. Herkese borç verir geri almaz. Sonra da o kadarlık adammış ne olacak tanımış oldum der. 1000 lira para mı diyor mesela. Her ay boşa harcadığı 1000 lirayı bankaya koysa neler değişecek ama yok. Ev alma niywti de yok annesinin eski evinde yaşamaya niyetli. O yüzden son derece rahat.
Şu an sesleri çıkmıyor çalışıyorum çünkü ama ailesi çirkef olduğu için muhatap olmak istemiyorum.Nickini hatırladım. Eşin ve ailesi seni hep küçümsüyorlardı ve kötü davranıyorlardı diye hatırlıyorum.
Kredi çekip ödeyemeyince ne olacak bu adamla faizler de çok yüksekEşiniz öyle parayı saçıp savurmasi çok yankis ben kimsenin çocuğuna 500 kiralık hediye alamam valla bu devirde. Araba borcuna girin sonra arabayı satıp ev pesinatu yaparsınız. Sizin yerinizde olsam aylık 10 binlik krediye girerim araba için.kalanla da gecinriim. Sonra o biter altın biriktirim..su akarken testiyi doldurmak lazım..biz geçen yıl anı bir kararla ev almasaydik bir daha hayatta alamazdik 2 katına çıktı 1 yilda. Hesabını kontrol edin nereey gidiyor o kadar para. Biraz hesaplı tutumlu olmak lazım. Diğer türlü araba ev alınmıyor.. bu devirde de sıradan bir araba ev ihtiyaç bana göre.
Ne alabilirim ki öyle büyük yatırımlar yapacak bir maaşım yokEşin kumar oynuyor da olabilir, iddia middia artık interntten oynanıyor. bitcoin işi de bilmeyenlerin çok para kaybettiği bir yer.
Bir de esin araba kullanmayı bilmediği için araba almaya sıcak bakmayarak yazık etmissiniz. Ömür boyu otobüs çilesi çekmeye razı misiniz yani, Siz öğrenin alın bir araba.
Ve siz hiç bir konuda tartışmak istemiyorsunuz anladığım kadarıyla, ev size yapılıyor Kira verilmiyor. Hakkımı helal degilden ote bir şey yapmanız lazım.
Evin ekonomisi sizin yonetmeniz lazım, eşiniz maaşını size göndersin, Siz de ona harçlık verin. Adam kontrolsüz saçıyor belli ki.
Ya da kendi maaşınız bir şey alacaksınız yatırım anlamında, sonra bana para ver param bitti diye ondan isteyeceksiniz. Hiç konuşmadıniz mı bu kayıp 6000 davasını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?