sorumsuz eşim ve para konuları

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
4 yıllık evliyim 28 yaşındayım. 3 yaşında bir çocuğum var. tam bir yıldır çalışıyorum. şu an iki memuruz. Ama asla ev alamayacağız gibi geliyor. düğün takılarım maalesef eş ailesine gitti mehir hariç( mehir olarak 100 gram) bir altınım var şu koskoca 4 yıl içinde hiçbir ilerleme katedemedik. son bir yılda çocuğuma gardrop şifonyer falan aldım bir de ayrı bir hesapta 20 gram kadar altın biriktiridim çocuğumun geleceği için. eşimin maaşı benden yüksek on bin civarı kira faturalar ve şu an 1000 lira taksit ödüyor ve kalanı yok oluyor kesinlikle birikim için bir çaba yok. kiramız 1200 yüksek değil istese 1000 lira da olsa koyabilir ama herkese para dağıtan biri geçen ay arkadaşının çocuğuna 500 liralık hediye aldı. herkese yemek ısmarlar gereksiz gereksiz şeyler alır gelir eve. evimizde 3 bilgisayar var. sayısız powerbank. artık bıktım çareyi ayrı hesapta buldum çünkü ben kısıp birikitirirken o yiyip içip geziyor. benim maaşım 8000 civarı ve çocuk masrafı ortak mutfak ev eşyası vs ben de genel olarak. böyle bodoslama yazdım biraz karışık oldu ama ekonominin gidişatı beni korkutuyor ve eşimin çocuğu için hiçbir şey yapmazken başkalarına savurması sinirimi bozuyor. böyle giderse nasıl ev alacağız şu an doğudayız ama batıda kiralar 3bin falan ne yapacağız bilmiyorum.

Aylık eve 18bin giriyor
Mehir 100 gr verilmis.
Yorum okumaya geldim tansiyonlarım düstü flfdşlfşl

Vallahi sorumsuz adam kolay kolay akillanmaz.Elinden zorla alın alabiliyorsaniz.İki memur tek çocuk tamam kriz büyük ama biraz olsun birikim olabilirdi.Birde birisi beni aydınlatsın bu altınları niye veriyorsunuz

Acil bir kağıt kalem alıp bütçe planlaması yapın. Toplam maaşlar ne. Zorunlu ödemeler ne. Geriye kalan ne.
Sonra birlikte oturup kararlar alın. Birikime her ay atacağız birseyler diye baskı yapın.
Ben öyle yaptım zamanında ve topladım durumu. Bizim maaşlar sizden fazla, eşime bıraksaydın para yönetimini o paralar hiç olurdu. Parayı yönetmeyi öğrenin

Daha bismillah ,çalışmaya yeni başlamışsınız, daha yeni evlisiniz.Cok hızlı bir kaygılanma biçimi olmuş bence.12 yıllık memurum hic bir zaman kendimi bu kadar germedim ,bir sürü de borcum var.Hayata sadece birikim yapmak için gelmiyoruz ,yaşamak için geliyoruz ,bu akşam yatağına donebileceginin garantisi yok.Esinizi bu kadar germeyin

Madem kazancını boşa harcıyor ev borcuna girin ödesin.
Birde altınları hibe mi,borç mu verdiniz?
Geri isteyin altınları ev alacağız peşinat için laxım diyin

Aslında evet hayatı da kaçırmadan biraz atabilir köşeye. Sonuçta 2 memur . 8-5calisiyorlar ,dogudalar,pek bir aktivite olmaz,olsa da vakit kalmaz vs.

Eğer tayin durumunuz yoksa ya da yakın değilse ev, öyle bir durum varsa da araba alın borca bağlayın. Çok gereksiz harcamalar yapıyor. Geleceğin ne getireceğinizi hiç kestiremiyoruz. Bugün 3 lira olan şey yarın en aşağı 4 oluyor. Gelirleri birleştirmeyi teklif edin. Aylık harçlık gibi ikinizin de elinde bir miktar para olsun. Hatta başta ürkütmemek için onun harçlığı az yüksek olsun. Sonra yavaş yavaş azaltın.

Eşiniz parayı bir yerlere bosa harcayıp savuruyorsa bi yere baglasanız.
Ne bileyim araba alsanız arsa alsanız ya da en olmadı kredi kartıyla toplu altın alsanız onu ödese bir şekilde birikim yapmış olursunuz.

Aslında evet hayatı da kaçırmadan biraz atabilir köşeye. Sonuçta 2 memur . 8-5calisiyorlar ,dogudalar,pek bir aktivite olmaz,olsa da vakit kalmaz vs.
Tabi biraz atılmalı, ye ic gez olmaz.Ama konu sahibi daha yeni evli ,yeni çalışmaya başlamış, bu duruma göre cok kaygılı geldi bana.Etrafimda paraya endeksli yaşayan bir kaç cift var ,sanırım onlardan cok antipatik geliyor bana bu durum algim o şekilde oldu galiba.Mehir falan varmış, altınların bahsetmiş .Benim mehirim falan da yok valla ,hic düşünmedim bile ,150 gr denmişti, simdi eşimden isteyeceğim, ne diyecek acaba

En kötü bi bankadan ortak hesap acilacak ikinizin ortak adi kimliği ile bütün kira mutfak fatira masrafını hesaplayın ve yari yariya yatirin internetten odeyin takibi kolay olur. ve esinizle konuşun cocuk ustune yine bankadan hesap acin sanirm cocuk ustune hesap aciliyor ikinizin haberi olmadan para cekilme olmayacak sekilde .oraya da heray 500 1000 bütçeniz ne ise yine o ay ayni miktar yatirin iciniz rahat eder sizin maas düşükmüş ese gore ama olsin en azından cocuga birikim olacak ortak olsun sizden gizli cekemez sizde ondan gizli çekemezsiniz boylece üniversite parasi birikim olur ikna edin eşinizi

Evet biraz erken paniklemis. Biz de evlendikten sonra 5 yıl hayatı dolu yasadik. Sonra basladik birikim işlerine. Ama şuan tabiki hayat şartları daha farklı. Hersey çok pahalı. Her gün zam.

Valla benimki de bu konuda takık sürekli bişeyler alayım biriktireyim modunda ama kısıp kısıp biriktirdik araba aldık o arabayı babasına hibe etmek istedi diye ne hallere geldik huzur vs kalmadı şimdi ben keyfime harcıyorum kısmıyorum artık çocugum için kendimiz için ne lazımsa alıyorum artık yetiştirmenin kenara bişeyler atmanın daha zor oldugunun farkına vardı ki şu sıralar kimseye para vereyim vs demiyor önceden olsa herkese veriyim ihtiyacı var vs diyordu sende çok önemsediğin için böyle sana güveniyor belliki sal keyfine bak o düşünsün biraz da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…