- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Aylık eve 18bin giriyor4 yıllık evliyim 28 yaşındayım. 3 yaşında bir çocuğum var. tam bir yıldır çalışıyorum. şu an iki memuruz. Ama asla ev alamayacağız gibi geliyor. düğün takılarım maalesef eş ailesine gitti mehir hariç( mehir olarak 100 gram) bir altınım var şu koskoca 4 yıl içinde hiçbir ilerleme katedemedik. son bir yılda çocuğuma gardrop şifonyer falan aldım bir de ayrı bir hesapta 20 gram kadar altın biriktiridim çocuğumun geleceği için. eşimin maaşı benden yüksek on bin civarı kira faturalar ve şu an 1000 lira taksit ödüyor ve kalanı yok oluyor kesinlikle birikim için bir çaba yok. kiramız 1200 yüksek değil istese 1000 lira da olsa koyabilir ama herkese para dağıtan biri geçen ay arkadaşının çocuğuna 500 liralık hediye aldı. herkese yemek ısmarlar gereksiz gereksiz şeyler alır gelir eve. evimizde 3 bilgisayar var. sayısız powerbank. artık bıktım çareyi ayrı hesapta buldum çünkü ben kısıp birikitirirken o yiyip içip geziyor. benim maaşım 8000 civarı ve çocuk masrafı ortak mutfak ev eşyası vs ben de genel olarak. böyle bodoslama yazdım biraz karışık oldu ama ekonominin gidişatı beni korkutuyor ve eşimin çocuğu için hiçbir şey yapmazken başkalarına savurması sinirimi bozuyor. böyle giderse nasıl ev alacağız şu an doğudayız ama batıda kiralar 3bin falan ne yapacağız bilmiyorum.
Daha bismillah ,çalışmaya yeni başlamışsınız, daha yeni evlisiniz.Cok hızlı bir kaygılanma biçimi olmuş bence.12 yıllık memurum hic bir zaman kendimi bu kadar germedim ,bir sürü de borcum var.Hayata sadece birikim yapmak için gelmiyoruz ,yaşamak için geliyoruz ,bu akşam yatağına donebileceginin garantisi yok.Esinizi bu kadar germeyin4 yıllık evliyim 28 yaşındayım. 3 yaşında bir çocuğum var. tam bir yıldır çalışıyorum. şu an iki memuruz. Ama asla ev alamayacağız gibi geliyor. düğün takılarım maalesef eş ailesine gitti mehir hariç( mehir olarak 100 gram) bir altınım var şu koskoca 4 yıl içinde hiçbir ilerleme katedemedik. son bir yılda çocuğuma gardrop şifonyer falan aldım bir de ayrı bir hesapta 20 gram kadar altın biriktiridim çocuğumun geleceği için. eşimin maaşı benden yüksek on bin civarı kira faturalar ve şu an 1000 lira taksit ödüyor ve kalanı yok oluyor kesinlikle birikim için bir çaba yok. kiramız 1200 yüksek değil istese 1000 lira da olsa koyabilir ama herkese para dağıtan biri geçen ay arkadaşının çocuğuna 500 liralık hediye aldı. herkese yemek ısmarlar gereksiz gereksiz şeyler alır gelir eve. evimizde 3 bilgisayar var. sayısız powerbank. artık bıktım çareyi ayrı hesapta buldum çünkü ben kısıp birikitirirken o yiyip içip geziyor. benim maaşım 8000 civarı ve çocuk masrafı ortak mutfak ev eşyası vs ben de genel olarak. böyle bodoslama yazdım biraz karışık oldu ama ekonominin gidişatı beni korkutuyor ve eşimin çocuğu için hiçbir şey yapmazken başkalarına savurması sinirimi bozuyor. böyle giderse nasıl ev alacağız şu an doğudayız ama batıda kiralar 3bin falan ne yapacağız bilmiyorum.
Vermiyorlar.Madem kazancını boşa harcıyor ev borcuna girin ödesin.
Birde altınları hibe mi,borç mu verdiniz?
Geri isteyin altınları ev alacağız peşinat için laxım diyin
Aslında evet hayatı da kaçırmadan biraz atabilir köşeye. Sonuçta 2 memur . 8-5calisiyorlar ,dogudalar,pek bir aktivite olmaz,olsa da vakit kalmaz vs.Daha bismillah ,çalışmaya yeni başlamışsınız, daha yeni evlisiniz.Cok hızlı bir kaygılanma biçimi olmuş bence.12 yıllık memurum hic bir zaman kendimi bu kadar germedim ,bir sürü de borcum var.Hayata sadece birikim yapmak için gelmiyoruz ,yaşamak için geliyoruz ,bu akşam yatağına donebileceginin garantisi yok.Esinizi bu kadar germeyin
Tabi biraz atılmalı, ye ic gez olmaz.Ama konu sahibi daha yeni evli ,yeni çalışmaya başlamış, bu duruma göre cok kaygılı geldi bana.Etrafimda paraya endeksli yaşayan bir kaç cift var ,sanırım onlardan cok antipatik geliyor bana bu durumAslında evet hayatı da kaçırmadan biraz atabilir köşeye. Sonuçta 2 memur . 8-5calisiyorlar ,dogudalar,pek bir aktivite olmaz,olsa da vakit kalmaz vs.
Evet biraz erken paniklemis. Biz de evlendikten sonra 5 yıl hayatı dolu yasadik. Sonra basladik birikim işlerine. Ama şuan tabiki hayat şartları daha farklı. Hersey çok pahalı. Her gün zam.Tabi biraz atılmalı, ye ic gez olmaz.Ama konu sahibi daha yeni evli ,yeni çalışmaya başlamış, bu duruma göre cok kaygılı geldi bana.Etrafimda paraya endeksli yaşayan bir kaç cift var ,sanırım onlardan cok antipatik geliyor bana bu durumalgim o şekilde oldu galiba.Mehir falan varmış, altınların bahsetmiş .Benim mehirim falan da yok valla ,hic düşünmedim bile ,150 gr denmişti, simdi eşimden isteyeceğim, ne diyecek acaba
Valla benimki de bu konuda takık sürekli bişeyler alayım biriktireyim modunda ama kısıp kısıp biriktirdik araba aldık o arabayı babasına hibe etmek istedi diye ne hallere geldik huzur vs kalmadı şimdi ben keyfime harcıyorum kısmıyorum artık çocugum için kendimiz için ne lazımsa alıyorum artık yetiştirmenin kenara bişeyler atmanın daha zor oldugunun farkına vardı ki şu sıralar kimseye para vereyim vs demiyor önceden olsa herkese veriyim ihtiyacı var vs diyordu sende çok önemsediğin için böyle sana güveniyor belliki sal keyfine bak o düşünsün biraz da4 yıllık evliyim 28 yaşındayım. 3 yaşında bir çocuğum var. tam bir yıldır çalışıyorum. şu an iki memuruz. Ama asla ev alamayacağız gibi geliyor. düğün takılarım maalesef eş ailesine gitti mehir hariç( mehir olarak 100 gram) bir altınım var şu koskoca 4 yıl içinde hiçbir ilerleme katedemedik. son bir yılda çocuğuma gardrop şifonyer falan aldım bir de ayrı bir hesapta 20 gram kadar altın biriktiridim çocuğumun geleceği için. eşimin maaşı benden yüksek on bin civarı kira faturalar ve şu an 1000 lira taksit ödüyor ve kalanı yok oluyor kesinlikle birikim için bir çaba yok. kiramız 1200 yüksek değil istese 1000 lira da olsa koyabilir ama herkese para dağıtan biri geçen ay arkadaşının çocuğuna 500 liralık hediye aldı. herkese yemek ısmarlar gereksiz gereksiz şeyler alır gelir eve. evimizde 3 bilgisayar var. sayısız powerbank. artık bıktım çareyi ayrı hesapta buldum çünkü ben kısıp birikitirirken o yiyip içip geziyor. benim maaşım 8000 civarı ve çocuk masrafı ortak mutfak ev eşyası vs ben de genel olarak. böyle bodoslama yazdım biraz karışık oldu ama ekonominin gidişatı beni korkutuyor ve eşimin çocuğu için hiçbir şey yapmazken başkalarına savurması sinirimi bozuyor. böyle giderse nasıl ev alacağız şu an doğudayız ama batıda kiralar 3bin falan ne yapacağız bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?