sorumsuz eşim ve para konuları

Kredi cekeceksiniz zaten en az 5bin tl kredi oder savurmaya para kalmaz.
Birikim yapamaz bu tipler, oldukca harcar

Geçen gün dedim deterjan indirimde al toplu diye almadı ben de hazır indirimdeyken aldım. 250 TL tuttu. Şekerim çıktı şeker cihazı aldım 200 de o tuttu. Hastane kontrol vs derken 300 de oraya gidecek muhtemelen bu ay hiçbir şey birikmeyecek. Tuvalet kağıdı almıştım geçen aylarda 350 TL'ye toplu bu tarz şeyleri hep ben alıyorum. Pazar da bende o en fazla abur cubur ya da ekmek süt yoğurt gibi bir iki birşey alıp geliyor. O da haftada bir kere.
Bunlarıda almıyorsa bu adam parayı nereye harcıyor?
Ya biriktiriyor ya ailesine veriyor ya başka kadına harcıyor.

Yazdıklarınızdan buram buram mutsuzluk kokuyor ,birikim yapamamak burdaki en küçük sorun bence.Bir kere biz olmak yok,ortak hayal yok,ortak hareket yok.Önceden o sizi ezmiş ,simdi siz ailesine ve eşinize bir sürü ithamlarda bulunuyorsunuz.Tuvalet kağıdının, deterjanın falan kalem kalem hesabı yapılıyor, ruhum sıkıldı, dinlerken bile.Bu kadar minik hesaplar ve ithamlarla ben yaşayamam.Önce bunu bir düşünün bence ,cok rahatsız edici.Yoksa her evlilikte anlaşmazlıklar olur ,ayrılıklar olur vs ama sizin durum bunun çok ötesinde ,ortaklık gibi ama birbirine inat ve düşman iki ortak gibi.Doğuda memuruz biz de 10 yıllık evliyim ,hayatta önemsediğim cok daha değerli şeyler var ,esimle gercekten evli olmak mesela.Bir olmak ,biz olmak zira bu sorunlar çözülmeden hicbir şeyin anlamı yok.

Şu an sesleri çıkmıyor çalışıyorum çünkü ama ailesi çirkef olduğu için muhatap olmak istemiyorum.
Kusura bakmayın ama siz evli olamamissiniz herşeyin hesabını yaptığıniza gore.bu adamın değişmeyeceğini de bilmelisiniz.ya hep bu şekilde olduğunu kabul edeceksiniz soylenmiceksiniz ya da kendi başınıza hayat kuracaksiniz.adamin size bir faydası yok ki bir kira oduyor.onu siz de odersiniz.

Az çok deme biriktir. Ama eşine belli etme birikim yaptığını. Ödemeleri paylaşın. Mesela benim babam faturaları öder. Evin deterjan, yağ vs. Önemli şeylerini alır. Annem de pazar ve günlük market alışverişlerini yapar. Kiraları yok. İkisi ayrı ayrı birikimlerini yapar.

Hele bismillah daha 1 sene olmuş çalışmaya başlayalı sizin de. Şu devirde 2 kişi çalışsa da 30 yaşında ev almak zor. Siz 18de hayal ettiyseniz de bunu günümüze uymuyor işte.
Bir de niye erkeğin kaşığını kırıyoruz veya borçlandırıyoruz. Bence evlilikte maddi olarak da aynı düşüncede olan insanlar evlenmeli. Mesela ben maaşımı gönlümce harcamak istiyorsam ve eşim durdurup biriktirelim derse mutsuz olurum. Tam tersi biriktirmek isterken eşim hadi şunu alalım hadi şuraya gidelim dese de mutsuz olur harcadığım paradan zevk alamam. Cidden zorla borca sokturup her ayı nasıl kapatırım diye düşünen biriyle - eğer öyle isteği yoksa- nasıl mutlu ve mantıklı evlilik olabilir.
Bence eşiniz de hatalı siz de hatalısınız. Siz sanırım 4 sene de beklemezdiniz bu tür düşünceler için ama atanmayı beklemişsiniz.

Mutfak ve çocuk ihtiyaçlarını karşılamayın sizde bir dönem. Siz böyle yaptıkça o da rahat rahat yaşamaya devam eder.

Mutfak ve çocuk ihtiyaçlarını karşılamayın sizde bir dönem. Siz böyle yaptıkça o da rahat rahat yaşamaya devam eder.
Evet mutfak ihtiyacını karşılayan tek kadınlardır çünkü. Erkekler mutfağa girip bir şey yapamaz. Ne büyük ceza. Ne beceriksiz, bencil erkeklerle evlilik…
Çocuk ihtiyacı kısmını anlamadım bile zira ortada çocuk olmadığı gibi olsaydı bile çocuğu aç mı bıraksaydı adam işteyken bile?

Neden ogrenci evi gibi parca parca hallediyorsunuz ki bizim ortak hesabimiz ve kredi kartimiz vardi, maaslarin belli bir kismini atiyorduk ve ev harcamalarini ordan yapiyorduk.
Mesela siz de 6 bin atin kalanla da ay sonunda altin dolar filan alirsiniz, bireysel harcamalarinizi da maasin kalaniyla yaparsiniz.

Eve yaklaşık 20000 lira civarı maaş giriyor,1200 lira kira ödüyorsunuz ve tek bir çocuğunuz var.Üstekik ikiniz de memursunuz ve yüz kızartıcı bir suç olmadığı taktirde işten çıkarılma gibi bir kayginiz da yok.Gelecek kaygınız biraz yersiz gibi geldi bana,hee eşinize ev alma konusunda baskı uygulayabilirsiniz,bu kadar geliri olan insanlar bunu kolaylıkla yapabilir zaten.Özetle,kendinizi bu kadar sıkmaya değmez.Ben artık günlük harcama yapıp,günlük yaşıyorum.Bu koşullarda da hiçbir gelecek planım yok ne yazık ki.
20 bin gelirle 1200 tl kiralık evde mi oturuyorlarmıs.:dondurma:
Kücük yerdeler herhlde :)Ev nasıl bilmiyorm da az cok Türkiye sartlarında suan tahmin edebiliyorm.
Ben ilk önce evi değistiriridm:D
Ondan elimde avcumda bisey yok galiba fkdklflkdfkl

20 bin gelirle 1200 tl kiralık evde mi oturuyorlarmıs.:dondurma:
Kücük yerdeler herhlde :)Ev nasıl bilmiyorm da az cok Türkiye sartlarında suan tahmin edebiliyorm.
Ben ilk önce evi değistiriridm:D
Ondan elimde avcumda bisey yok galiba fkdklflkdfkl
Biz de geçen sene 1300 liraya girdik eve ama bizden bir ay sonra taşınanlara 1700 liraya vermiş ev sahibi.Ben de küçük yerde yaşıyorum ama şu anda 2000'e dayanmış durumda neredeyse kiralar.Bu kadar gelirle İstanbul'da bile rahat geçiririm ben ama😆.

Neden ogrenci evi gibi parca parca hallediyorsunuz ki bizim ortak hesabimiz ve kredi kartimiz vardi, maaslarin belli bir kismini atiyorduk ve ev harcamalarini ordan yapiyorduk.
Mesela siz de 6 bin atin kalanla da ay sonunda altin dolar filan alirsiniz, bireysel harcamalarinizi da maasin kalaniyla yaparsiniz.
Daha önce altınları annesine verdiği için bebeğime takılan çeyrekleri bozdurup harcadığı için güvenmiyorum. Ortak hesapta para ds bırakmaz

Biz de geçen sene 1300 liraya girdik eve ama bizden bir ay sonra taşınanlara 1700 liraya vermiş ev sahibi.Ben de küçük yerde yaşıyorum ama şu anda 2000'e dayanmış durumda neredeyse kiralar.Bu kadar gelirle İstanbul'da bile rahat geçiririm ben ama😆.
Eski kiracıyız eve biraz masraf da yaptık o yüzden bu fiyata kalıyoruz birkac ay sonra 1500 olacak.

Bir haftadır ceviz al diyorum çocuğa daha almadı erteliyo. Mutfağa harcamayıp ne yapayım taş mı yicez. Param az kaldı sen al diyorum. Birikime atmasaydın diyor. Çevremizdeki tek maaşlıların bile iyi kötü bir Arabası ya da birikmişi var. Ama eşime göre hepsine ailesi yardım ediyor. Tek başına birşey yapamazmış bu maaşla. Sinirimi bozuyor. Hiç sorumluluk hissetmyor çocuk için ergen gibi hayaller kuruyo mantığı olmayan çocuğu özel okula veririz ev alırız diyor batıda bahsettiği yerde evler 2 milyon 😭

Evet mutfak ihtiyacını karşılayan tek kadınlardır çünkü. Erkekler mutfağa girip bir şey yapamaz. Ne büyük ceza. Ne beceriksiz, bencil erkeklerle evlilik…
Çocuk ihtiyacı kısmını anlamadım bile zira ortada çocuk olmadığı gibi olsaydı bile çocuğu aç mı bıraksaydı adam işteyken bile?
Evet çok zor olsa gerek.. Sürekli geçim derdi ile yaşıyor bu kadınlar çalıştığı halde. Çocuk ihtiyacı kıyafet doktor vs dir bence. Mutfak ihtiyacı az birşey alıp çorba et yapsın çocuğuna. Konuşsun ben almıyorum artık diye. Memur olup bu kadar kendini
Erkekler zaten bu dünyaya gelmişler ama hiçbirşey yapmamaya gelmişler. Evet kötü bir evlilik insanın hayatını zindana çeviriyor fakat kadınların da bu kadar saf olmaması lazım. Çalışan kadınlar cidden genellikle daha az kıymet görür oldu. Evde olanlar en azından cüzdan olarak görülmüyorlar. Okumuş memur olmuş ama kocasına bir laf dinletemiyor, sürekli kullanılıyor. Valla ben olsam bir kaç akşam çoluk çocuk aç kalırdım başka türlü akıllanmaz onlar. Hadi çocuğa bir pirzola alırdım kızartır verirdim eline. Öncelikle konuşurdum tabi ki. Ne kadar saçma bir mevzu. Resmen adam kendine baktırıyor. Adam dediğin karışı çalışsa da gücü yettiğince fatura ve kirayı ta da ev taksidini halleder önce. Kadında alışveriş yapar ortak bi yerde birleştirsen bu adam gider abisine harcar birde valla yazık çok yazık.

Bir haftadır ceviz al diyorum çocuğa daha almadı erteliyo. Mutfağa harcamayıp ne yapayım taş mı yicez. Param az kaldı sen al diyorum. Birikime atmasaydın diyor. Çevremizdeki tek maaşlıların bile iyi kötü bir Arabası ya da birikmişi var. Ama eşime göre hepsine ailesi yardım ediyor. Tek başına birşey yapamazmış bu maaşla. Sinirimi bozuyor. Hiç sorumluluk hissetmyor çocuk için ergen gibi hayaller kuruyo mantığı olmayan çocuğu özel okula veririz ev alırız diyor batıda bahsettiği yerde evler 2 milyon 😭
Valla siz kocanıza söz dinletmiyorsanız biz mi öğreteceğizz. Evet birkaç akşam aç kalacaksınıZ. Bir cinnet herşeyi çözer bunu unutmayın. Çözmüyorsa da bu adamın paralı hizmetçisi olursun.Madem laftan anlamıyor oturup konuşun böyle böyle yapacağız deyin başka yolu yok deyin. Siz her akşam gelirken ekmek de alıyorsunuzdur yemeği de siz yapın çamaşırını yıkamayı da ihmal etmeyin. Daha çok kullanılırsınız.

Back
X