sorumsuz eşim ve para konuları

Hadi diyelim ben yanlış hesapladım kabul. Ancak tek takıldığınız konu bu mu ? Enteresan.

Valla kusura bakmayın da mal sahibi olmak çok zor değil. Evine 18 milyar girmiyorken araba ve arsa sahibi olan çok insan var kendim ve çevremde dahil. Evleride kira iken.
yemeyip içmeyip insan gibi yaşamayınca alınıyor evet haklısınız

Ben de anneyim ama çocuğumun eğitimi için kaygilaniyorum, 12 senelik memurum.2 yaşından beri çocuğumun en iyi eğitimi almasi için çabalıyorum. Borc dediğim kısmın büyük bir miktarı oğlumun egitim masrafları.Hic oturuşta ev derdi ,mehir derdi ,altın hesabı yapmadım.Bugune kadar ki oglum 8 yasinda ,onun eğitimine harcadığım para ile cok rahat ev alırdım ama tercih etmedim.Kaygı da etmedim ,çünkü ömrüm ne kadar bilmiyorum.Insanin 30 yasinda ev sahibi olma hırsı varsa kusura bakmasın ama en geç 20 yasinda çalışmaya başlayacak o zaman
Ha calismadi diye bu karsilastirma yani😐 kadinda kotu birsey istemiyor aslinda…suanki duruma gore yorum yaparsak, ilerde cocugunun egitimi icin endiseleniyor olabilir. Ha hazirda evin araban olsa onuda satip cocuguna harcama yapabilirsin. Birazda yapi meselesi bence.. evlilikte senin benim olayini sevmem ama bi taraf ucu ucuna yettirmeye calisirken digerinin har vurup harman savurmasi dogru gelmiyor bana

Henüz 1 yıldır çalışıyorsunuz, 3 yıl tek maaşla geçinmişsiniz. Biz eşimle ikimiz de çalışırken 6 yıldan sonra ev almıştık.

Ha calismadi diye bu karsilastirma yani😐 kadinda kotu birsey istemiyor aslinda…suanki duruma gore yorum yaparsak, ilerde cocugunun egitimi icin endiseleniyor olabilir. Ha hazirda evin araban olsa onuda satip cocuguna harcama yapabilirsin. Birazda yapi meselesi bence.. evlilikte senin benim olayini sevmem ama bi taraf ucu ucuna yettirmeye calisirken digerinin har vurup harman savurmasi dogru gelmiyor bana
Burda sorun çok başka bana göre baştan sorunlu evlilik, benim tarzım değil. Herkes istediği hayatı yaşar ,iyi akşamlar

Yani 8 bin nerde 16 buçuk ödeme nerde :)
Takılmamak elde değil her gün konut kredisi hesaplayan insanim dedim bende mi var yanlış.
1 milyon kredi alıp ayda 8 bin ödense keşke nerdeeee.1 milyona da ev yok yaşadığım şehirde oturulabilecek semtlerde bu arada

Sen biriktirme, eve yetiştirme cabasinda olduun icin bu kadar umursamaz davranabiliyor. Birkac ay en azindan sen de ye ic gez, pahali kiyafetler al, ailene hediyeler al. Parayi tüket. Ev ve çocuk ihtiyaclarina harcamak zornda kalsin. O zaman anlar
Dogru bir yaklasim mi bilmiyorum ama ben bunu denedim ve basarili oldum. Birkac ay musriflik yaptim kendime gereksiz kisisel bakim urunleri pahali kiyafetler vs alip yedim bitirdim maaşımı hep kenara atmaya çalışırdım bir seye ihtiyac olsa cikarir verirdim. İhtiyacimiz oldu hicbir sey cikarip veremedim ustune kredi karti borclarim vardi haliyle esim titredi ve kendine geldi 🤭 huylu huyundan vazgecmiyor öyle sıkı birikim yapan falan bi tip olmadi adam tabii ki ama savurmayi bıraktı en azından

eşinizi borca sokun , karını isyip alışveriş yapın .kendinize ve çocuğunuza özel saglık sigortası istemekle başlayabilirsiniz eğer yoksa.

Back
X