- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Niye evin masrafları sizde? Ödemeyin .Kendi maaşınızı sadece çocuğunuz ve kendiniz için harcayın geri kalanı da altın gibi güvenilir bir yatırım aracına yatırın.Ne alabilirim ki öyle büyük yatırımlar yapacak bir maaşım yok
Bunlarıda almıyorsa bu adam parayı nereye harcıyor?Geçen gün dedim deterjan indirimde al toplu diye almadı ben de hazır indirimdeyken aldım. 250 TL tuttu. Şekerim çıktı şeker cihazı aldım 200 de o tuttu. Hastane kontrol vs derken 300 de oraya gidecek muhtemelen bu ay hiçbir şey birikmeyecek. Tuvalet kağıdı almıştım geçen aylarda 350 TL'ye toplu bu tarz şeyleri hep ben alıyorum. Pazar da bende o en fazla abur cubur ya da ekmek süt yoğurt gibi bir iki birşey alıp geliyor. O da haftada bir kere.
muhtemelen ailesine veriyordur, altinlari alan aile hazira alismis, maastan da tirtikliyordurBunlarıda almıyorsa bu adam parayı nereye harcıyor?
Ya biriktiriyor ya ailesine veriyor ya başka kadına harcıyor.
Kusura bakmayın ama siz evli olamamissiniz herşeyin hesabını yaptığıniza gore.bu adamın değişmeyeceğini de bilmelisiniz.ya hep bu şekilde olduğunu kabul edeceksiniz soylenmiceksiniz ya da kendi başınıza hayat kuracaksiniz.adamin size bir faydası yok ki bir kira oduyor.onu siz de odersiniz.Şu an sesleri çıkmıyor çalışıyorum çünkü ama ailesi çirkef olduğu için muhatap olmak istemiyorum.
Evet mutfak ihtiyacını karşılayan tek kadınlardır çünkü. Erkekler mutfağa girip bir şey yapamaz. Ne büyük ceza. Ne beceriksiz, bencil erkeklerle evlilik…Mutfak ve çocuk ihtiyaçlarını karşılamayın sizde bir dönem. Siz böyle yaptıkça o da rahat rahat yaşamaya devam eder.
20 bin gelirle 1200 tl kiralık evde mi oturuyorlarmıs.Eve yaklaşık 20000 lira civarı maaş giriyor,1200 lira kira ödüyorsunuz ve tek bir çocuğunuz var.Üstekik ikiniz de memursunuz ve yüz kızartıcı bir suç olmadığı taktirde işten çıkarılma gibi bir kayginiz da yok.Gelecek kaygınız biraz yersiz gibi geldi bana,hee eşinize ev alma konusunda baskı uygulayabilirsiniz,bu kadar geliri olan insanlar bunu kolaylıkla yapabilir zaten.Özetle,kendinizi bu kadar sıkmaya değmez.Ben artık günlük harcama yapıp,günlük yaşıyorum.Bu koşullarda da hiçbir gelecek planım yok ne yazık ki.
Biz de geçen sene 1300 liraya girdik eve ama bizden bir ay sonra taşınanlara 1700 liraya vermiş ev sahibi.Ben de küçük yerde yaşıyorum ama şu anda 2000'e dayanmış durumda neredeyse kiralar.Bu kadar gelirle İstanbul'da bile rahat geçiririm ben ama20 bin gelirle 1200 tl kiralık evde mi oturuyorlarmıs.
Kücük yerdeler herhlde :)Ev nasıl bilmiyorm da az cok Türkiye sartlarında suan tahmin edebiliyorm.
Ben ilk önce evi değistiriridm
Ondan elimde avcumda bisey yok galiba fkdklflkdfkl
Daha önce altınları annesine verdiği için bebeğime takılan çeyrekleri bozdurup harcadığı için güvenmiyorum. Ortak hesapta para ds bırakmazNeden ogrenci evi gibi parca parca hallediyorsunuz ki bizim ortak hesabimiz ve kredi kartimiz vardi, maaslarin belli bir kismini atiyorduk ve ev harcamalarini ordan yapiyorduk.
Mesela siz de 6 bin atin kalanla da ay sonunda altin dolar filan alirsiniz, bireysel harcamalarinizi da maasin kalaniyla yaparsiniz.
Eski kiracıyız eve biraz masraf da yaptık o yüzden bu fiyata kalıyoruz birkac ay sonra 1500 olacak.Biz de geçen sene 1300 liraya girdik eve ama bizden bir ay sonra taşınanlara 1700 liraya vermiş ev sahibi.Ben de küçük yerde yaşıyorum ama şu anda 2000'e dayanmış durumda neredeyse kiralar.Bu kadar gelirle İstanbul'da bile rahat geçiririm ben ama.
Bir haftadır ceviz al diyorum çocuğa daha almadı erteliyo. Mutfağa harcamayıp ne yapayım taş mı yicez. Param az kaldı sen al diyorum. Birikime atmasaydın diyor. Çevremizdeki tek maaşlıların bile iyi kötü bir Arabası ya da birikmişi var. Ama eşime göre hepsine ailesi yardım ediyor. Tek başına birşey yapamazmış bu maaşla. Sinirimi bozuyor. Hiç sorumluluk hissetmyor çocuk için ergen gibi hayaller kuruyo mantığı olmayan çocuğu özel okula veririz ev alırız diyor batıda bahsettiği yerde evler 2 milyonMutfak ve çocuk ihtiyaçlarını karşılamayın sizde bir dönem. Siz böyle yaptıkça o da rahat rahat yaşamaya devam eder.
Evet çok zor olsa gerek.. Sürekli geçim derdi ile yaşıyor bu kadınlar çalıştığı halde. Çocuk ihtiyacı kıyafet doktor vs dir bence. Mutfak ihtiyacı az birşey alıp çorba et yapsın çocuğuna. Konuşsun ben almıyorum artık diye. Memur olup bu kadar kendiniEvet mutfak ihtiyacını karşılayan tek kadınlardır çünkü. Erkekler mutfağa girip bir şey yapamaz. Ne büyük ceza. Ne beceriksiz, bencil erkeklerle evlilik…
Çocuk ihtiyacı kısmını anlamadım bile zira ortada çocuk olmadığı gibi olsaydı bile çocuğu aç mı bıraksaydı adam işteyken bile?
Erkekler zaten bu dünyaya gelmişler ama hiçbirşey yapmamaya gelmişler. Evet kötü bir evlilik insanın hayatını zindana çeviriyor fakat kadınların da bu kadar saf olmaması lazım. Çalışan kadınlar cidden genellikle daha az kıymet görür oldu. Evde olanlar en azından cüzdan olarak görülmüyorlar. Okumuş memur olmuş ama kocasına bir laf dinletemiyor, sürekli kullanılıyor. Valla ben olsam bir kaç akşam çoluk çocuk aç kalırdım başka türlü akıllanmaz onlar. Hadi çocuğa bir pirzola alırdım kızartır verirdim eline. Öncelikle konuşurdum tabi ki. Ne kadar saçma bir mevzu. Resmen adam kendine baktırıyor. Adam dediğin karışı çalışsa da gücü yettiğince fatura ve kirayı ta da ev taksidini halleder önce. Kadında alışveriş yapar ortak bi yerde birleştirsen bu adam gider abisine harcar birde valla yazık çok yazık.Evet mutfak ihtiyacını karşılayan tek kadınlardır çünkü. Erkekler mutfağa girip bir şey yapamaz. Ne büyük ceza. Ne beceriksiz, bencil erkeklerle evlilik…
Çocuk ihtiyacı kısmını anlamadım bile zira ortada çocuk olmadığı gibi olsaydı bile çocuğu aç mı bıraksaydı adam işteyken bile?
Valla siz kocanıza söz dinletmiyorsanız biz mi öğreteceğizz. Evet birkaç akşam aç kalacaksınıZ. Bir cinnet herşeyi çözer bunu unutmayın. Çözmüyorsa da bu adamın paralı hizmetçisi olursun.Madem laftan anlamıyor oturup konuşun böyle böyle yapacağız deyin başka yolu yok deyin. Siz her akşam gelirken ekmek de alıyorsunuzdur yemeği de siz yapın çamaşırını yıkamayı da ihmal etmeyin. Daha çok kullanılırsınız.Bir haftadır ceviz al diyorum çocuğa daha almadı erteliyo. Mutfağa harcamayıp ne yapayım taş mı yicez. Param az kaldı sen al diyorum. Birikime atmasaydın diyor. Çevremizdeki tek maaşlıların bile iyi kötü bir Arabası ya da birikmişi var. Ama eşime göre hepsine ailesi yardım ediyor. Tek başına birşey yapamazmış bu maaşla. Sinirimi bozuyor. Hiç sorumluluk hissetmyor çocuk için ergen gibi hayaller kuruyo mantığı olmayan çocuğu özel okula veririz ev alırız diyor batıda bahsettiği yerde evler 2 milyon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?