- 30 Ağustos 2008
- 2.996
- 3.870
- Konu Sahibi piramses1982
Anladim.Allah herkesin yardimcisi olsun. Allah evladinizi sağlikla kucaginiza almayi nasip etsin.(Bende hamileyim.benim tup bebek cok zor bir surec)Bence Almanya’nın şartları Türkiye’ye göre çok çok çok daha iyi . Çalışmak isteyene gerçekten iş çok . Kimse iş bulamıyorum demesin . Hayatta daha ucuz . Çok büyük paralar kazanmıyoruz ama kazandığımız bereketli oluyor misal orda asgari ücret 1600 TL ama bir kilo kıyma nerdeyse 50-60 lira .
Burda 1600 Euro , alıyoruz kıymayı 5-6 Euro’ya .
Yaşam daha kolay , ama tabii sosyal yaşamda ‘ah ulan keşke Türkiye’de olsam’ dediğiniz çok zaman geliyor . Misal dün otobüs durağına yürüyorum hamileyim adam görüyor , ışık kırmızı zaten hareket edemeyecek ama kapattı kapıları almadı beni içeri . Bizim Türkler olsa bekler de, alırda . Yani artısı - eksisi var , fakat yaşam çok daha kolay . İşte gördüğünüz gibi çalışmadan da , hayatını devam ettirebiliyorsunuz bir şekilde ...
Aynen burda saatlik iş çok . benim teyzem kanser ilaçları kullanan bir kadın , Alman vatandaşı kendisi kocası da Alman. Pekala hastayım diye , para alabilir ama kadın gidip elalemin ütülerini yapıyor , milletin köpeğine bakıyor . Yine de harçlığını çıkarıyor .
Tepkim sadece buna ...
Maalesef bu tepkim konu sahibine denk geldi
Tekrar ediyorum tanımam etmem , kimseye kinli , öfkeli de değilim.
Konu sahibine ve esinede Allah tez zamanda iyi bir is versin.