- 30 Ağustos 2008
- 2.996
- 3.870
-
- Konu Sahibi piramses1982
Anladim.Allah herkesin yardimcisi olsun. Allah evladinizi sağlikla kucaginiza almayi nasip etsin.(Bende hamileyim.benim tup bebek cok zor bir surec)Bence Almanya’nın şartları Türkiye’ye göre çok çok çok daha iyi . Çalışmak isteyene gerçekten iş çok . Kimse iş bulamıyorum demesin . Hayatta daha ucuz . Çok büyük paralar kazanmıyoruz ama kazandığımız bereketli oluyor misal orda asgari ücret 1600 TL ama bir kilo kıyma nerdeyse 50-60 lira .
Burda 1600 Euro , alıyoruz kıymayı 5-6 Euro’ya .
Yaşam daha kolay , ama tabii sosyal yaşamda ‘ah ulan keşke Türkiye’de olsam’ dediğiniz çok zaman geliyor . Misal dün otobüs durağına yürüyorum hamileyim adam görüyor , ışık kırmızı zaten hareket edemeyecek ama kapattı kapıları almadı beni içeri . Bizim Türkler olsa bekler de, alırda . Yani artısı - eksisi var , fakat yaşam çok daha kolay . İşte gördüğünüz gibi çalışmadan da , hayatını devam ettirebiliyorsunuz bir şekilde ...
Aynen burda saatlik iş çok . benim teyzem kanser ilaçları kullanan bir kadın , Alman vatandaşı kendisi kocası da Alman. Pekala hastayım diye , para alabilir ama kadın gidip elalemin ütülerini yapıyor , milletin köpeğine bakıyor . Yine de harçlığını çıkarıyor .
Tepkim sadece buna ...
Maalesef bu tepkim konu sahibine denk geldi
Tekrar ediyorum tanımam etmem , kimseye kinli , öfkeli de değilim.
Anladim. Keske is bulmadan gitmeseymissinizEsim alman vatandasi. İlk geldigi zaman calisiyordu. Yanina gittigimde hala calisiyordu. Sonradan isten cikarildi ve devlet yardimina dustuk. Turkiyeden is basvurusu yapmaya basladim ama hic olumlu donus olmadi. Buraya geldim devam ediyorum. Yine olumlu donus yok.
Ben almanyada yaşiyorum ve bir ara bende ektakviye aldim jabcenterden .Ciddi misiniz? Peki ben is bulsam, otomatik olarak job centerdan cikiyorum. Peki esim calismazsa hartz 4 e devam ediyor mu? Yani eslerden biri job centerda kalabiliyor mu?
böyle insanlara cevap bile verme canim, kendileri sabahin köründe calisip ise gittikleri icin senin bulundugun durumu kiskaniyorlar, hic üstüne alinma
Iste bu, calisana is var....Ben de Berlindeyim. Elemana ihtiyacım var , başvurun , dil olmadığı için mutfakta çalışırsınız
Bana gelene kadar Ayrıca eBay Kleinanzeigen ‘da 2 gün içinde sadece gastronomi alanında verilmiş 150’yi aşkın ilan vartemizlikten daha iyi bir seçenek sizin için. Bilginize
Esim alman vatandasi. İlk geldigi zaman calisiyordu. Yanina gittigimde hala calisiyordu. Sonradan isten cikarildi ve devlet yardimina dustuk. Turkiyeden is basvurusu yapmaya basladim ama hic olumlu donus olmadi. Buraya geldim devam ediyorum. Yine olumlu donus yok.
Haklısın ozamanBen teklif ettimiyi okumadınız herhalde .
Tekrar yazayım en 2 kere teklif ettim ...
Online olduğu halde yanıt vermediçünkü bedava para daha güzel çünkü temizlik filan hepsi kafadan atma .
Berlin bilindiği gibi Almanya’nın başkenti . Bana gelene kadar İş arayan o kadar çok insan var ki , vasıflı - vasıfsız .. sadece sinirlenmem ‘iş ırıyırım ımı bılamıyırım’ yok öyle birşey ne var ama biliyor musunuz ?
‘Ayda 160 saat çalışıp , yorulup 1100-1200 Euro kazanmak istemiyorum yatarım ,800-900 alırım , yarın bi çocuk yaparım 180’de ordan alırım . E devlette kiramı ödüyor gerek yok çalışmama’ var ...
Siz Türkiye’de sabah 5’te 6’da kalkıp işe gidip akşama kadar çalışırken; Bir diğeri ‘ben dil bilmiyorum , e istediğim işi bulamıyorum’diyince.(ki bahsettiği b2 çok çok iyi bir derece)
sizin verdiğiniz vergiler ile ödenen o parayı aldığında siz o hoşgörüyü gösterin . Açıkçası ben gösteremiyorum , saygıda duymuyorum.Buradaki Türk ve Arapların %60’ı böyledir ..
herkes enayi bir tek onlar akıllı .
Konu sahibini tanımam etmem , kimseye kişisel düşmanlığım yok , sadece birazcık gerçekçi olmak gerek .
Nedense şu part-time temizlik mevzusuna da hiç inanmıyorum
Ama dediğim gibi herkesin doğrusu kendine z
Bu kadarcik parayla omur boyu nasil geciniyorlar ki? Muhtemelen kacak da calisiyorlardir ya da ek gelirleri vardir.Direk türk ve araplar boyle diyemezsiniz.
Almanyada yasiyorsaniz almanlarin cogu devletten bu tarz gecinmenin yollarini aradigini biliyor olmalisiniz? aldigimiz maas jobcenter ile ayni ozaman calismayayim diyen almanlar cok. hatta kanunlarda acik arayip nasil devletten gecirinirim diyen almanlar bircok!
Bunun uzerine forum bile kurmuslar bir defa denk geldim
Tv programlarina bile cikip bunu tartisan almanlar bile var!
Bunun türküyle almaniyla alakasi yok kisaca..
Boyle gecinmek isteyen oyle geciniyor. irklarla alakasi yok yani..
Hayatım vizen varsa gel , sana hemen mutfakta iş vereyim ,pasta kurabiye oh yemek derdin de olmazçünkü burda begendiremiyoruz ...[/QUOTEbende bende geliyim nolurrrrrrrrrr
ben ben ben benide all nolurrrrrrrrrrrrrrrr cam hearr vatandas diye bagrırım hahah türk tibinde oanlaraHayatım vizen varsa gel , sana hemen mutfakta iş vereyim ,pasta kurabiye oh yemek derdin de olmazçünkü burda begendiremiyoruz ...
peki kira yardımı yapıyomu yada gıda cocuk var olsada yani her ay cocuk bası mı 180 euro bide söyle bisey biliyorm ben 3 senede bi cocuk yapıyolar yarı maas alıyolar varmı öyle biseyBilmiyorum burda mi yaşıyorsunuz ama burda dil bilmeden çalışıp , emekli olmuş insan sayısı o kadar çok ki ... misal kayınpederim
Elbette gelenlere yardımcı olmak gerekir, ama bu yardımın çoğu zaman suyu çıkarılıyor ... siz rahatsız olmayabilirsiniz ama açıkçası ben çok oluyorum ...
annem yıllarca job center da çalışmış biri olduğu için şunu çok net söyleyebilirim , insanlar iş beğenmiyor çünkü çalışıp aldığı parayı zaten devlet veriyor. Çocukta oldu mu oh her ay 180 euro...
Bu kadarcik parayla omur boyu nasil geciniyorlar ki? Muhtemelen kacak da calisiyorlardir ya da ek gelirleri vardir.
Mmm vatandaşı olduğum ülkenin sistemini bilmiyorum, ama henüz yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen birisi sistemi yalamış yutmuşki ben kimseye saldırmıyorum. Benim vergim ile yattığı yerden para kazananlara hoş göz ile bakmıyorum.
Benim tepki vermem çirkin ama başkalarının çalışmadan para kazanması çok güzel . Değer verdiğimiz şeyler başka demek ki
Valla ben berlinde yaşıyorum . Is arayan gelsin , ben eleman bulamıyorum da
Neyse ... herkesin doğrusu kendineiyi geceler
ne guzel konusmussunuz masallah.kadinin ne dedigini anlamadiniz sanirim esi işe baslasin istiyor ne bu ofke.yuz yuzeyken bir arkadasinizin yuzune soyleyemeyeceginiz seyler burda kimseye soylemeyin.sirf sanal diye bu sekilde sert konusamazsinizNasil is bulamadınız anlamadım. Her 5 restaurant-cafe'den biri eleman arıyor. Ama yatarak para kazanma daha tatlı tabiikikimse 'iş bulamıyorum' diye yalandan kimseyi kandırmasın (almanya için konuşuyorum, başka ülkeleri bilmem) .
En kötü putzfrau(temizlik) olursunuz yine iş bulursunuz..ki ona gelene kadar marketler,cafeler,mağazalar var(!) Ama pardon siz, mükemmel eğitim almış biriydiniz. Öyle yerlerde çalışmaya layık değilsiniz,sonuçta bedavadan para kazanmak daha onurlu bir davranışhayatımda bir kere bile almadım ordan para ,bide karı koca ordan alıyorsunuz rezillik . Dilerim en kısa sürede kesilir paranız
Cevaba gelince ; evet kesilir bir süre sonra para . Sınırsız bir şey değil.
Tesekkurler. Su cektigim zorluklari ancak bu yollari gecmis olanlar bilir
Hangi sehirde yasayacaginiza bagli olarak degisiyor kiralar. Mesela berlinin diger buyuk sehirlere gore daha uygun oldugunu soyluyorlar. Ki yine de kiralar gercekten cok yuksek. 2000 euro ile gayet iyi gecinirsiniz, yani ben subanda devlet yardiminda oldugumdan 2000 euro bana super gozukiyor en azindan.Farklı olacak ama merak ettiğim bir konu .Eviniz kira mı?SiZce orada asgari kaç euro ile geçinilir ?
Yurtdışı öğretmenlik istiyorum.Yaklaşık 2000 euro maaş varmış.Trye göre iyi gelse de oralarda yetmez sanki
Hangi sehirde yasayacaginiza bagli olarak degisiyor kiralar. Mesela berlinin diger buyuk sehirlere gore daha uygun oldugunu soyluyorlar. Ki yine de kiralar gercekten cok yuksek. 2000 euro ile gayet iyi gecinirsiniz.
Yurtdisina gelis amacinizin ne oldugunu cok iyi dusunun oncelikle. Ve gideceginiz sehiri ona gore belirleyin. Tek mi geleceksiniz esinizle mi?
Biz 1.5 yıl önce Belçikaya geldik, kızım şuan 6 yaşında ana sınıfı son 2. bebeğimi hemen doğurdum gelince.Eşim 2000€ kazanıyor geçiniyoruz diyebilirim ama çok açılıp saçılamıyoruz.Tek maaşla başlangıçta zor , çünkü hersey sıfırdan alınacak ev ve düzen kurulacak, araba alınacak, evrak işleri vs, uygun marketler çarşılar keşfedilene kadar vs zaman geçecek.Ama 2000 ile geçinilir + çocuk parası olacak.Eşiniz be iş yapacak?Asgari ücret 1400 cıvarı diye biliyorum orada, herkes 2000 almıyor yani.Eşimle gelmek istiyoruz.Sınavı var gelebilmek için ona göre bu aralar başlayacağım,Seneye şubattaki sınava girebiliyorum.
Eşim öğretmen değil.ilk zaman işsiz kalabilir .1.5 yaşında kızımız var.Çift olarak amacımız dil öğrenmek,kızımızın dili edinmesi.Kendimize bişeyler katmak.Olursa 5 yıl oluyor.Sonra dönüş .
Cevabınız için teşekkür ederim.Geçinemezsek diye vazgeçmiştim.Çalışayım o zaman :)
Zamanla oraya alışıp istediğiniz işi bulursunuz bence.Eşinizin de içine çalışma iştiyakı versin Rabbim .