- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.726
-
- Konu Sahibi piramses1982
Hayatım vizen varsa gel , sana hemen mutfakta iş vereyim ,pasta kurabiye oh yemek derdin de olmaz24 yasindayim, universitede okuyorum ve bir kez Erasmus yaptim. Almanya/Berlini ziyaret ettigim, sevdigim ulkeler arasindadir, hayalim yurtdisinda calismak ve yasamak, vallaha abla sen beni simdi cagirsan temizlikte yaparim, bulasikta yikarim, insaatta da calisirim. Zira bu ulkenin sartlarindan da, insanlarindan da bikmis bir vaziyetteyim :)
Not: Hamileysen cocuguna bile bakarim, kahveni icersin, kitabini okursun, ne yapsam ya yarin yola mi ciksam hemen
Hayatım vizem varsa gel , sans iş vereyimçünkü burda begendiremiyoruz ...
Sanirim sunanda part time calistogimi okumadiniz ve evet temizlikcilik yapiyorum. Neden mi tum gun calisamiyorum? Cunku hergun almanca kursum var. Kursum ne zaman biter, o zaman tum gun temizlikcilik yaparim.
Schengen vizem agustosta bitti, yesil olsa gormeye gelirdim en azindan tanismis olurduk. Avrupa ulkelerini tek gezdim, o cesaret var sukur. Almancam yok hatta bir ara trene cocuk biletiyle bindigimde olmustu, zira sizi unutmam, universite son sinifa dogru Yuksek Lisans, ya Aisec ile calismak, Avrupa'da is deneyimlemek ya da dil ogrenmek adina kisa bir yurtdisi ziyareti dusunmekteyim, o zaman tanisirsak o kadar memnun olurum ki...
Tesekkurler bilgilendirme icinböyle insanlara cevap bile verme canim, kendileri sabahin köründe calisip ise gittikleri icin senin bulundugun durumu kiskaniyorlar, hic üstüne alinma
Mmm vatandaşı olduğum ülkenin sistemini bilmiyorum, ama henüz yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen birisi sistemi yalamış yutmuşki ben kimseye saldırmıyorum. Benim vergim ile yattığı yerden para kazananlara hoş göz ile bakmıyorum.
Benim tepki vermem çirkin ama başkalarının çalışmadan para kazanması çok güzel . Değer verdiğimiz şeyler başka demek ki
Valla ben berlinde yaşıyorum . Is arayan gelsin , ben eleman bulamıyorum da
Neyse ... herkesin doğrusu kendineiyi geceler
Insanlari kendi icinde yasadiginiz kosullara gore degerlendiremezsiniz. Almanyada dogup buyumus, alman vatandasi olan biri ile sonradan gelen dil bilmeyen birinin kosullari aynı olmuyor. Siz farkinda degilsiniz belli ki ama alman sistemi farkinda olsa gerek gelenleri dil kursuna göndermek, maddi destek saglamak gibi imkanlar sağlıyor.
Berlindeyim. İs begenmemezlik yapmiyorum. Meslegime ragmen part time temizlikcilik yapiyorum. Sistemin suyunu cikartmayacak kadar da gururum var.@yenihayatimamerhaba hangi şehirdesiniz??
Bilmiyorum burda mi yaşıyorsunuz ama burda dil bilmeden çalışıp , emekli olmuş insan sayısı o kadar çok ki ... misal kayınpederim
Elbette gelenlere yardımcı olmak gerekir, ama annem yıllarca job center da çalışmış biri olduğu için şunu çok net söyleyebilirim , insanlar iş beğenmiyor çünkü çalışıp aldığı parayı zaten devlet veriyor. Çocukta oldu mu oh her ay 180 euro...
Turkiyede orta olcekli bir firmada calisan biriyken, burada bir hicim, ve bu hiclik ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum. Parttime yaptigim isi kucumsemiyorum, ama bu konuda beni sanirim cok iyi anladiniz.Haklisiniz. Surekli olarak devlet yardimiyla gecinenleri, hayatlarini tembellik uzerine kuranlari tabii ki onaylamak mumkun degil.
Almanyada degilim. Ama yurtdışına yeni tasindim. Dil kursuna gidiyorum ben de. Turkiyedeki egitimim, kariyerim dil sorunu yüzünden burada birsey ifade etmiyor. Insan yillarini egitime verdikten sonra gidip alakasiz bir işte calismak da istemiyor. Ben devlet yardimi da almiyorum ama biraz dil ogrenene kadar evde oturmayi tercih ediyorum. O acidan empati kurabiliyorum konu sahibiyle.
Haklisiniz. Surekli olarak devlet yardimiyla gecinenleri, hayatlarini tembellik uzerine kuranlari tabii ki onaylamak mumkun degil.
Almanyada degilim. Ama yurtdışına yeni tasindim. Dil kursuna gidiyorum ben de. Turkiyedeki egitimim, kariyerim dil sorunu yüzünden burada birsey ifade etmiyor. Insan yillarini egitime verdikten sonra gidip alakasiz bir işte calismak da istemiyor. Ben devlet yardimi da almiyorum ama biraz dil ogrenene kadar evde oturmayi tercih ediyorum. O acidan empati kurabiliyorum konu sahibiyle.
Berlindeyim. İs begenmemezlik yapmiyorum. Meslegime ragmen part time temizlikcilik yapiyorum. Sistemin suyunu cikartmayacak kadar da gururum var.
Evet bu tarz durumlarda çok fazla tepkiliyim çünkü hak yemek. Eleman arıyorum, 1 aydır adam bulamıyorum neden ? Çünkü neden çalışsın? Yattığı yerden para kazanılıyor. birde 'is bulamiyorum'laflari. Yok bilmesem , burda yaşamasam inancam.
Benim ayıbım, devlete sırt dayayıp benim onun bunun vergisiyle dönen kurumlardan para alanlardan daha çok değil
Peki bu sisteme yaptığımız yatırım? Okuyoruz, bu okullara sürüyle para veriyoruz. Sonra biri yardım alma temizlik yap garson ol diyor. Neden?? Senelerce okuyup bilmediğiniz bir işi neden yapasınız? Sanki sizin işiniz şuan iyi gitmese gidip garson olurdunuz da.
Job Center bile diplomanıza ve iş deneyimleriniz dahilinde iş aramanızı bekler. "Kusura bakmayın, Mimar olamıyorsanız Temizlikçi olu verin" demez!
Avrupadaki Türk Restoranların da garson olmaktan bahsederken; hiçte Almanya'nın işçi haklarına göre çalıştırmadıkları da cabası. Saatlik asgari ücreti uyguluyolar mı?? YOK! Sadece 8 saat mi çalıştırıyorlar?? YOK! Ama yardım almayın ya, iş verenin kölesi olun.
OLDU.
O zaman sen işe al,madem bu kadar yargılıyorsunuzEvet bu tarz durumlarda çok fazla tepkiliyim çünkü hak yemek. Eleman arıyorum, 1 aydır adam bulamıyorum neden ? Çünkü neden çalışsın? Yattığı yerden para kazanılıyor. birde 'is bulamiyorum'laflari. Yok bilmesem , burda yaşamasam inancam.
Benim ayıbım, devlete sırt dayayıp benim onun bunun vergisiyle dönen kurumlardan para alanlardan daha çok değil
Mmm vatandaşı olduğum ülkenin sistemini bilmiyorum, ama henüz yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen birisi sistemi yalamış yutmuşki ben kimseye saldırmıyorum. Benim vergim ile yattığı yerden para kazananlara hoş göz ile bakmıyorum.
Benim tepki vermem çirkin ama başkalarının çalışmadan para kazanması çok güzel . Değer verdiğimiz şeyler başka demek ki
Valla ben berlinde yaşıyorum . Is arayan gelsin , ben eleman bulamıyorum da
Neyse ... herkesin doğrusu kendineiyi geceler