Sordum …

Tamam gelsin yada gelsinler ..
Sıkıntı bu değil ki …

Aynen öyle yaptım 2 gün nerede yattı bilmem evde . Uzak durdum ta ki beni karşına alıp konuşana kadar .. geçen yıl da aynı sorunu yaşadık yahu dedim her yıl aynı sorunumu yaşayacağız . Baban annene bir şey dediği zaman atlıyorsun hemen savunmaya geçiyorsun unutmuyorsun unutmayacaksın dedim ben eşinsem unutmayacaksın ayrıca dedim bu görev değil olması gereken . Kardeşine gideceğin zaman arayıp çaya geleceğiz müsait misin diye soruyorsun geliyoruz demiyorsun dedim eee bana neden yapılmıyor neden ses çıkarmıyorsun dedim konuştuk uzun uzun anlamış özür diledi fln bakalım şimdi bekliyorum ..

Kendi anneniz kaliyor sizde cekyat bile almis kendine.Cidden size sorulmasini bekliyor musunuz?Once annenizin cekyatini kaldirin,sartlar esitlensin.

Sunu kabul eden adamda normal degildir.Kirada evleri var,kvde gelsin kalsin bizde.Oldu baska?Saglik sorunu vs olur anlarim ki o bile bi yere kadar,ortak ev tutulur vs.Ayni evde yasanmaz.Ev olmus yol gecen hani.Adam neyi sorsun daha?

Emin misin kuzum?ilk konun "kayınvalidem gelicek ne pişireyim" Sonrası hep " ne zaman gidecek soramadım,sorsam mı?" mealinde
Eminin tatlım eğer farklı olsaydı buraya öyle yazardım sonuçta kimseyi tanımıyorum bu yüzden direk yazmak kolay oluyor buraya . Ev sahibi olarak bir çok şeyi bilmediğim için eşime genel olarak kızıyorum . Çünkü aslında uzun kalacakları belli imiş eğer bilseydim ona göre hareket ederdim ve ne zaman sormaya yeltensem yanlış anlaşıldım o yüzden ..

Kendi anneniz kaliyor sizde cekyat bile almis kendine.Cidden size sorulmasini bekliyor musunuz?Once annenizin cekyatini kaldirin,sartlar esitlensin.
Şartlar eşit zaten . Onun ailesi de kalabilir .. ne demek istediğinizi anlayamadım sizde beni anlamamışsınız

Şartlar eşit zaten . Onun ailesi de kalabilir .. ne demek istediğinizi anlayamadım sizde beni anlamamışsınız
O zaman derdin ne? Bütün ebeveynlerin (kv, kp, sizin anneniz halaniz...vs) evinizde süresiz kalmalarında sıkıntı yoksa seni kim aramış sana kim söylemiş ya da söylememiş niye dert olsun? Gerçekten anlamiyoruz

Mesela nasıl hareket ederdin? Eşin sana 3 ay kalacaklar dediğinde ne gibi bir organizasyon farklılığı olacak? Bana kalırsa senin annenin veya eşinin ailesinin gelip aylarca kalması ciddi sıkıntı ama sizin için sıkıntı değilmiş ..doğrusu benim yaşam şeklim diye birşey de yok ..olabilir.Eşinle yalnız kaldığınızda tabiki misafirinizin ne zamana kadar kalacağını öğrenmek de isteyebilirsin ..ama bence de eşinin bu davranış tarzında "onun annesi de 5 ay kalıyor..bu yüzden annemlerin 5 aya kadar bir açıklama yapmadan kalması normal " düşüncesi geçiyor.

O zaman derdin ne? Bütün ebeveynlerin (kv, kp, sizin anneniz halaniz...vs) evinizde süresiz kalmalarında sıkıntı yoksa seni kim aramış sana kim söylemiş ya da söylememiş niye dert olsun? Gerçekten anlamiyoruz
Halaydı teyze neden kalsın bende anlamadım eşimle anlaşmamız anne ve babalar hepsi o kadar . Hatta kp kalması hoşuma gidiyor babam olmadığından daha da bi görmek istiyorum . Daha bi istediklerini yapmaya gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum . Sonuçta benim annem kalıyor ama kışın olsa da yine de abimlere gidiyor komple kış bende değil ki bazen İstanbul’a gidiyor annesine baZen İstanbul’da ki kardeşine gidiyor annem Durmaz genelde . Ki annemin uzun kalacağı belli olduğundan ona göre oda ayarlandı. Kv kp bilseydim ona göre ayarlardım .

Hareket ederdim mesela eşimin kuzeninin deposunda bekleyen çekyatı geçici olarak annemin odasına koyardım kp kv kalırdı orada. Ben fazla kalacağını bilmediğimden gerek duymadım taşımaya . Evde ne eksikler var tamamlardım evi temizlerdim mesela .. ailesi derken sadece anne bana büyükler tutup görümcemi abimi aylarca istemem ..

Eşinizin kardeşi de mi sizle kalıyor şu an?

Tatlim o oda annenin odası değil, sizin evin odası....Bir odayi daimi annene veriyorsan bir oda da kv-kp ye hazırlayıp vereceksin. Oda yoksa ranzalı sistem kuracaksın çünkü aynı anda kalmak isteyebilirler. Ev küçükse ranza şart size...Bütün sorunların böylece cozulecek

ailesi derken sadece anne bana büyükler tutup görümcemi abimi aylarca istemem ..
Gorumcen veya abin hastalansa veya kalacak yeri olmayıp muhtaç duruma duşse, almaz misin bir süre? Ben şahsen sizin gibi keyfen aylarca yıllarca ana baba agirlayacagima müşgül durumdaki insana bakmayı tercih ederim. Sizin durumunuzda ana babaların yardıma veya bakıma ihtiyaçları yok maasallah.

Muhtaçlık kısmı ayrı o zaman duruma göre bakılır bilemem ..

Hayır kalmıyor
İyi de siz neden kalmayan görümcenizi konuya dahil ediyorsunuz ki? Neyse öyle böyle yakında eşinin anne babası döneceklerdir.Kasım ayına yaklaştıkça sizde "ya annem gelmeden gitmezlerse" gerilimi hissediyorum.Eviniz olmuş zaten geniş aile evi yapacak birşey yok.Herkes diğerinin ailesi geldiğinde aslında meselenin ailesinin gelmesi olmadığı yönünde yalancı maskesini takınıp çok mutlu rolü yapacak

Ne ayarlaniyor Haseki sultana oda mi aciyosunuz yahu,bos bi cekyat vs de yatirirsiniz.Siz cevirdiniz ama bal gibi annem kalsin kvdem kalmasin derdindesiniz.Fakat o is oyle olmuyor

Kac senelik evlisiniz bilmiyorum ama yeniyse yazik ediyorsunuz su senelere.Herkes gitsin evinde kalsin.Kvde de anasi kaliyor ben niye kalmiyim diyodur muhtemelen .
Hayir hic mi daral gelmiyo,aksm eve gelmisim,bi film izlicem,bi romantizm yapcam kocamla ,yan oda da anamNasil konsantre oluyorsunuz ya

Muhtaçlık kısmı ayrı o zaman duruma göre bakılır bilemem ..
Muhtaca ayrı , ebeveynlerin hepsine ayrı ayrı kontenjan açabilecek durum var mı evde? Malikanede mi yasiyorsunuz? Yarın öbür gün çocuk da olursa ev 5+1 tutabilecek misiniz? Belki mümkündür sizin için meraktan soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…