kayınvalide sorunu

kv ile konuştuk gün içerisinde annemlede konuştular, konuşmalardan çıkardığım sonuca göre tarafsız şekilde, eşim olay olduğu sırada annesini evine bıraktı apar topar bu durumda kv kendisini kovulmuş hissetmiş bu ona baya koymuş, önceki davranışlarımla da alakalı kendisini haklı görmüş ve ben eşimi kendisinden kıskanıyormuşum anneme bunu söylemiş, annem gel konuşalım dediğinde anla gelmem etmem tavırları vardı , muhtemelen böyle devam etseydi biz boşanma aşamasına bile gelebilirdik,

benim tespitim; kadın üstünlük kurmaya çalışıyor, kendisi öğretmen emeklisi mesleki deformasyon etkisi var herkesi etkisi altına almaya çalışıyor bu bariz ortada zaten, ben değilde oğlunu kendisi kıskanıyor daha çok aslında hissediyorum, bana hala radyasyonu savunmaya devam etti mevzu uzamasın diye konuyu kapattım gönlüne göre gittim ama bu hareketler ben de etki bıraktı ha düzelir miyim bilmem, eşime karşıda öyleyim belki lohusalığın etkisi olabilir bilemem

annemin tespiti: bu kadın deli, boşver kızım sen deliyle deli olma dedi bana haklılık payı var,

psikolojik olarak gerçekten çökmüş durumdayım , kayınvalideyi sevmiyorum ki diğer eltimde çünkü kadın tuhaf ve eşim anneci o günden beri bana ve bebeğime ilgisiz, annesinin canı sıkılmış bizd karşı iyi olamazmış sanırım biz saf dışı kaldık oğlumla , bilmiyorum belki şu an ki psikolojimden dolayı çok duygusalım böyle düşünüyorum ama bu hareketleri unutacak gibi de değilim sanırım.
Farkında mısınız kadın sizi sevmiyor. Beni sevmeyen birine çocuk baktırmam. İlerde araları iyi olur çocuğu size karşı kullanır. Sizi kötüler vs. Ben olsam bakıcı bulurum. Sağlıklı mı düşünemiyorsunuz anlamadım hala bu kadına baktırmanız normal değil

Kayınvalidelerin kafalarına yatmayan şeyleri öyle duydum şöyle dediler böyle dediler diye diretme hakkı mı var? Eskidenmiş o köy odasında yaşlılarla ebelerle doğum. Herkes ay ay kontrole gidiyor her şeyi doktorundan öğreniyor. Buna he desin geçsin de belli mi nerede duracağı, bütün lohusalık boyunca her dediği olacak mı? Okuyup araştırmaz da bu cahiller. Halamın yeni doğmuş ilk bebeğine de çok zayıf diye diye basmışlar şekerli suyu, komaya girip ölmüş bebek. Kadın babaanne oldu hala atlatamıyor o travmayı. Ben sebep oldum diyor. Ablam yeni doğduğunda da memeden gelen kolostrum sütü zehirli diye atmışlar. Bu derece cahil insanlar ya okusun öğrensin ya da susup otursunlar bir köşede. Cep telefonları iyonize olmayan ve düşük frekanslı düşük enerji seviyesinde. Modem bul dediğin zaman bütün apartmanı görüyorsun neredeyse. Bibibella mağara demiş ama orada bile var cep telefonu sinyali.

Maalesef çok acele etmişsiniz çocuk için, yanlış adamla evlenmişsiniz. Anneci adam ömrünüzü yer bitirir, çocuğunuz bile huzursuzluk kavga içinde büyür. Doktorumuz var, ona danışıyorum deyin ve doktorların dediğinin dışında tek bir lafı bile kabul etmeyeceğinizi belirtin.

Kayınvalidelerin kafalarına yatmayan şeyleri öyle duydum şöyle dediler böyle dediler diye diretme hakkı mı var? Eskidenmiş o köy odasında yaşlılarla ebelerle doğum. Herkes ay ay kontrole gidiyor her şeyi doktorundan öğreniyor. Buna he desin geçsin de belli mi nerede duracağı, bütün lohusalık boyunca her dediği olacak mı? Okuyup araştırmaz da bu cahiller. Halamın yeni doğmuş ilk bebeğine de çok zayıf diye diye basmışlar şekerli suyu, komaya girip ölmüş bebek. Kadın babaanne oldu hala atlatamıyor o travmayı. Ben sebep oldum diyor. Ablam yeni doğduğunda da memeden gelen kolostrum sütü zehirli diye atmışlar. Bu derece cahil insanlar ya okusun öğrensin ya da susup otursunlar bir köşede. Cep telefonları iyonize olmayan ve düşük frekanslı düşük enerji seviyesinde. Modem bul dediğin zaman bütün apartmanı görüyorsun neredeyse. Bibibella mağara demiş ama orada bile var cep telefonu sinyali.

Maalesef çok acele etmişsiniz çocuk için, yanlış adamla evlenmişsiniz. Anneci adam ömrünüzü yer bitirir, çocuğunuz bile huzursuzluk kavga içinde büyür. Doktorumuz var, ona danışıyorum deyin ve doktorların dediğinin dışında tek bir lafı bile kabul etmeyeceğinizi belirtin.
eşim evlilik boyunca aşırı anneciliğini göstermezdi ama kadın tuhaf kendini inanılmaz acındırıyor, işte ben tekim kimsem yok yalnızım falan şeklinde eşimi yıllarca bu şekilde sömürmüş öyle söyleyeyim bu sebeple doğurduğum çocukta hak sahibi olmaya çalışıyor saçma şekilde

şu ara lohusayıö birkaç gün önce doğuö yaptım, bu durumda cidden etrafınızdaki insanları tavrı çok önemli, epidural ile sezaryen olmuşum, ilk iki gün ağrı sızı sancıyla uykusuzluktan halisünasyonlar görmeye başladığım, yeni hayatıma alışmaya başlamışken sevgili eşimin annesi bana ısrarla telefonda radyasyon var uzak tut diyor, ısrarla hem de , bana o an bir dellenme geldi acayip bir şekilde oğlumu aldım içeri geçtim, çok sinirlendim daha fazla dursaydım kalbini daha çok kırabilirdim, seslenmedim ve altını değiştirmeye içeri geçtim, eşim yanıma gelerek hiddetlendi, sen ne yapıyorsun diye o an hayatı sorguladım, elimde bebekle emzirirken üstüme yürüyen bir adet eş, annesi biz de kalacaktı, hemen annesine dönüp eve gidelim dedi, dedim sen de gelme lütfen, sonra annesi odaya gelerek benim söylediklerime alınma, istersen zararlarını açıp oku şeklinde konuşmasına ısrarla sürdürdü, doğal olarak o sinir haliyle tamam dedim, bana tepkisel olarakta bir geldik burnumuzdan getirdin dedi bana, ben seslenmedim sonra anneme de sen bunu desen sana bir şey demezdi ben kaynanayım ya bana diyor dedi yine seslenmedim, evine gitti, oturdum ağladım, buradan bebeğimle uzaklaşmak istedim , çünkü ben suçlanmıştım, özür dilemem gerekiyormuş, dilemeyeceğimi belirttim çünkü. benim bu ara konum radyasyon değil madem her şey biliniyor, konunun bu olmadığını anlaması lazımdı. nasıl atlatıcam bilmiyorum. sizce ben mi suçluyım?
Haklısın gerçekten bazen kayinvalideler üstlerine düşmeyen hersey hakkında konuşuyorlar. Bende yakınımda şahit oldum. Kız yeni doğum yaptı eve geldik bebegin altını değiştirecek kaynanası bir taraftan altını çıkarıyor bebegin kız bir taraftan altını değiştirmeye çalışıyor bıraksa annesi ogrene ogrene değiştirir zaten. Yok illa o burun sokulmalı herşeye.

Merhaba konuyu gördüm çok üzüldüğümü belirtmek isterim öncelikle. Öğretmen olan kayınvalidenize ‘ betül demirkıran- işgalci anneler ‘ kitabını hediye etmenizi tavsiye ederim. Eş seçiminizi yargılamak haddimize değil. Bu durumda yapılacak şey bebeğinize sarılmak doğum yapan insanın yanındada 3 ekstra insana gerek yok 1 kişi olsa yeter. Anne tarafından duygusal sömürü ile büyüyen çocuklar ömür boyunca bu yükü sırtlanıyorlar. Oda eminim ki ona ihtiyacı olmayan güçlü bir anne isterdi. Bence eşinizle açık açık konuşun. Duygusal sömürüye bu kadar açık biriyse belki kendi eşi ve evladını üzmenin hakkınıda düşünür.

Merhaba konuyu gördüm çok üzüldüğümü belirtmek isterim öncelikle. Öğretmen olan kayınvalidenize ‘ betül demirkıran- işgalci anneler ‘ kitabını hediye etmenizi tavsiye ederim. Eş seçiminizi yargılamak haddimize değil. Bu durumda yapılacak şey bebeğinize sarılmak doğum yapan insanın yanındada 3 ekstra insana gerek yok 1 kişi olsa yeter. Anne tarafından duygusal sömürü ile büyüyen çocuklar ömür boyunca bu yükü sırtlanıyorlar. Oda eminim ki ona ihtiyacı olmayan güçlü bir anne isterdi. Bence eşinizle açık açık konuşun. Duygusal sömürüye bu kadar açık biriyse belki kendi eşi ve evladını üzmenin hakkınıda düşünür.
eşimin annesi eşinden, eşim lisedeyken boşanmışlar o süre zarfında eşim ilgilenmiş neredeyse, tartışma sırasında eşim bana şey demişti işte bana ne zorluklarla para gönderdi üniversitedeyken falan dedi, içimden dedim ki ne alaka , annen öğretmen ortalamanın üstünde maaşı vardı, tek başına zaten gönderirse oğluna gönderiyordu yani , anladığım kadın bu yönlerden de baya sömürmüş eşimi, eşimi seviyorum ben, kv ayrıntısı pek olmasa bana karşı davranışları her zaman iyidir çok şükğr, bazen eşimden dolayı istemediğim halde kv'ye iyi davranıyorum ve şu zamana kadar asla cevap vermiyorum mesela kendine, sırf eşimin hatırından dolayı, beni sevmediğini biliyorum çünkü oğlu ile arasında engelim ben bunu pek sallamıyorum çünkü eşim annesine karşı benim hakkımda laf söyletmez, annesine karşı da bana o yönden güvenirim yani. benim annemde kv ama hiç böyle bir kv değil, sanırım eşimle aramızdaki fark o annemi seviyor ama ben annesini sevmiyorum, sevmeme nedenim evlenme öncesine dayanıyor, bunu tabiki onlar bilmiyor, eşimden dolayı bazı şeylere katlanmak zorunda gibiyim ama bana yaşatılanı kendisinin de yaşamasını istiyorum