Sordum …

Kardeşine söyle beni arasın dediniz diye hatırlıyorum hatta annesine söylemiş kardeşim she yi arasın diye. Yanlış mı hatırlıyorum.
Evet daha yeni almaya gelecek kardeşi annesi ile babasını . Tartıştıktan sonra böyle olmasını istedim .

Olabilir o zaman böyle mesaj vermek yerine açık açık söyleyecek .. diyecek ki hayatım she ne diyorsa baştan kabul ettim ama ben bundan rahatsızım vs vs .

Olabilir o zaman böyle mesaj vermek yerine açık açık söyleyecek .. diyecek ki hayatım she ne diyorsa baştan kabul ettim ama ben bundan rahatsızım vs vs .
Ben şimdi konuyu anladim. Sizi surekli birseylere mecbur birakmislar, sizde kabullenmissiniz, itiraz etmiyorsunuz ki. Miras hakkinizi gasp etmisler. anneniz abinizde kalacakmis kavga yuzunden size gelmis, hala ile anneyi baristirma cabasi yok cunku evden bir nufus eksilmis oluyor. Herdeyi kabullenip, sesinizi cikarmadiginiz icin esiniz artik size haber verme geregi bile duymuyor.

Hayatinizi duzene sokmaniz lazim. Koloni halinde evlilik yurumez, kendi evinizdeki söz hakkinizi kaybetmissiniz. Insan esiyle koltukta uzanir, sarilir, film izler, opusur, sevişir, duşa beraber girer. Bir odada sessizce sevişmekten öteye gidemiyorsunuz. Bakin bu soyledigim cok onemli. Esler birbirine doyduktan sonra evlat sahibi olursa aralarina sogukluk girmiyor. Anneniz hasta degil, basini sokabilecegi bir evi var. Herkes kendi evinde yasamaya devam etmeli

Yanlis

Peki böyle bir şey olsa tepkiniz ne olurdu? Anneniz, abiniz ne derdi? Tüm sene anneniz abinizde kalsa yengeniz ne derdi?

Yanlis

Peki böyle bir şey olsa tepkiniz ne olurdu? Anneniz, abiniz ne derdi? Tüm sene anneniz abinizde kalsa yengeniz ne derdi?
Zaten abimler evi boşaltmaya karar verdiğinde yengem abim annem halam birlikte oturmayı kabul etmişler öyle boşaltılmaya karar verilmiş ben bunu öğrendiğimde bari 1 ev kalsın bi çekyat kalsın dedim kötü oldum kendi ailem tarafımdan hatta yengem abim kendi dedi zaten yazın köydeler kışın kalacaklar bir tek dedi sıkıntı olmaz dediler ..

Allah kolaylık versin ne diyeyim.

Annenizin bir rahatsızlığı mi var neden 6 ay sizde 6 ay abinizde kalıyor ?Bu kısmi kaçırdım mi ben

Mesela annenizin bu yaptıgı düşüncesizlik işte. Konu para değil ki 2 insanin kendi yuvasında baş başa yaşaması. Kv size kira bedelini ödese ve size yerleşse ne yaparsınız? Neyse sonuç olarak eşinizin ailesinin de oğullarının evine gelip salonda kalmaya hakları var. Sizi aramamalari ise bana anormal gelmedi şöyle siz zaten bir butunsunuz eşinizle. Eşinizin sizi bilgilendirmesi fikrinizi alması gerekir ya da arayanlara eşimle.konusayim size haber veririm demesi gerekir. Umarım değiştirebilirsiniz onun bu huyunu

Annenizin bir rahatsızlığı mi var neden 6 ay sizde 6 ay abinizde kalıyor ?Bu kısmi kaçırdım mi ben
Annemin rahatsızlığı derken şöyle .. Annem ara ara bayılır doktorlar tarafından sebebi bulunamadı . Nuroloji kardiyoloji psikoloji göğüs yani kısaca komple checup a girdi ama yok . 5 yıl önce beyin kanaması geçirdi ondan sonra değişti. Annem kasımda gelir Mart sonu gider .. geldiğinde de zaten odasında kalır genelde eşim 3 vardiyalı çalıştığından eşim geldiğinde genelde annem yatmış olur ..

Konu sahibi annenize saf pek biseye ses cikartamaz demissiniz ama siz de bence biraz safsiniz ve pek bir seye ses cikartamiyorsunuz kendi ailenizle ilgili… esinizin ailesine sinir cekebiliyorsuniz ama kendi aileniz mirasinizi almis, kendi kendilerine kisin sizde kalacak annem sorun olmaz demisler kabul etmissiniz, ev kalsin demissiniz dinletememissiniz kendinizi. Ilk bi kendinizi kendi ailenize dinletin sonra millete gelemezsiniz gidemezsiniz haber vereceksiniz falan diyin.. cevaplari kabul etmiyorsunuz ama anlattiginiz kadariyla da boyle duruyor..

Aileme sessiz kaldığımı kim söyledi ki mirası alma gibi bi durum yok abim para verdi eve para harcadı vs sorun yok .. sessiz neden kalayım o zamanlar neler yaşadığımı ben bilirim . Kim kışın bende kalacak demiş kendi kendilerine anlamadım yengem abim yazın köydeler kışın da bizimle olurlar benle alakası yok konunun .. annemi çağıran eşim köyde hala ile annem tartışınca büyük eşimde ya anne kalk bizde kal kışın dedi gidiyoruz sende toparlan dedi evet daha öncelerde eşime söylemiştim belki ondan dedi ama zamanı belli değildi .. ki kaldı ki benim anneye babaya söylediğim bi laf yok benim tek derdim eşim ..

Eşiniz onun annesi geliyor o kadar uzun kalıyor benimkiler neden gelmesin dediği için, reddetmeye hakkınız olmadığını düşündüğü için böyle yapıyor. Yapılacak bir şey yok sanırım.

Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor farkında mısınız?
Hem eşinize iş ciddiye bindiğinde söylediğinizi ve onun kabul ettiğini söylüyorsunuz hem de "annemle halam abimde kalacaktı, annem halamla kavga edince bizde kalmaya başladı" diyorsunuz.
Sonra bir bakıyoruz eşiniz tutmuş getirmiş annenizi.
Konu biraz daha uzarsa "abime evi eşim sattırmış, annemi de tutmuş bize getirmiş benim haberim yoktu" diyeceksiniz galiba.

Siz anne, hala, abi üçlüsüne asla ses çıkaramayıp miras hakkını kaptıran, sonra da "görümcem miras evde kalıyor, bize kira ödemeli" diyen üye misiniz?
O değilseniz de çok ortak noktanız var, tanışsanız iyi anlaşırsınız.

Kendi anneniz sizde kaldığı için sorun kayınvalidenin kalması değil diyorsunuz ama sorun bal gibi de bu.
Kendinizi kandırdığınız sürece sorunu çözemeyeceksiniz.

Aynen ya , dün kac tane cevap yazdim üyeye, yok o öyle degildi , yok is ciddiye bininceydi , yok is ciddiye binince kısmı aslında öyle degildi de böyleydi...

Bir an kendimden şüphe ettim ki aradaki bağlantıları çok iyi kurarım aslında ama :)

Konu sahibi ben anlamiyoruM onceki mesajinizda dedemin mirasi yuzunden ev abime kaldi dediniz. Dedeniz ne yaparsa yapsin o mirasta aslinda sizin de hakkiniz var. ama anneniz halaniz evi abinize vermis siz de tamam demissiniz burda mirasi almis oluyorlar sizden iste. Kiralari da abiniz aliyor. Kendine de ev almis. Annenizde kisin 5 ay sizinle. Buraya fikir almaya geldiniz biz de fikir veriyoruz nasil gozuktugunu disardan goz olarak soyluyoruz. Bence bu durumda esinize kizmaya hakkinz yok ama kizarsanizda es sizin esiniz sonucta siz bilirsiniz. Bana yazdiklariniz da haksiz ve celiskili geldiniz.

Siz mesaj mesaj takip ediyorsunuz bir de konuyu. Her mesaja göre detay değiştirmiş.
Ben çoğunu arka arkaya okuyunca "e bu böyle değildi, e hani şöyleydi deyip" durdum.
Haklı çıkmak için uğraşıyor ama burada haklısın dememizin kendisine bir faydası yok

İyi de burada konu dedemden miras kaldığı tada evleri kimin aldığı değil ki ben burada eşimden bahsediyorum eşimin hareketlerinden . Herkes kv rahatsızlığı yazmış alakası yok belki seneye gene gelecekler ki gelsinler sorun burada eşimin bencilliği emri bakiliği…

Yani klasik erkek davranisi. Hosuna gitmeyen bir sey dediginizde bagirir cagirir sizi dunyanin en kotu insaniymissiniz gibi hissettirir . Sizi susturmak, sindirmek istiyor bu apacik ortada. Ben de esime ailesiyle alakali herhangi bir sey soyledigim zaman ayni tavirlara giriyor bu erkekler neden boyle anlamiyorum ... ama sizi sindirmesine izin vermeyin gerekirse her gun kavga edin ama kafasina vura vura anlamasini saglayin sahsen ben oyle yapiyorum yoksa tepemize cikiyorlar

Yavrum yılda 5 ay alıp anneni eve getiriyorsun ..adam yılın yarısını senin annenle geçiriyor..zaten hayatta en çok istediği , rüya gibi birşeydir senin annenle yaşamak.Şimdi de diyor ki dün hayatıma giren kadının annesi ile kışı geçirmek zorunda
kalıyorsam kendi annemle de pekala esap
vermeden yazı geçireyim yani !!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…