Sordum …

Kac senelik evlisiniz bilmiyorum ama yeniyse yazik ediyorsunuz su senelere.Herkes gitsin evinde kalsin.Kvde de anasi kaliyor ben niye kalmiyim diyodur muhtemelen .
Hayir hic mi daral gelmiyo,aksm eve gelmisim,bi film izlicem,bi romantizm yapcam kocamla ,yan oda da anam😅Nasil konsantre oluyorsunuz ya🙆
Bence konu sahibi halihazırda bizden varlıklı ve geniş bir konutta oturuyor. Biz hep kendimiz gibi 3+1 mütevazi bir evde yaşıyor zannedip yorum yapıyoruz ama durum zannettigimizden çok farklı olabilir çünkü kendisi bu gibi durumlar için aşırı rahat konuşuyor.

Muhtaca ayrı , ebeveynlerin hepsine ayrı ayrı kontenjan açabilecek durum var mı evde? Malikanede mi yasiyorsunuz? Yarın öbür gün çocuk da olursa ev 5+1 tutabilecek misiniz? Belki mümkündür sizin için meraktan soruyorum.
Denizcilikte "sıcak yatak" diye bir deyim vardır.İster istemez tüm mürettebatın aynı anda yatacağı yaşam alanı yoktur..bir kişi uyurken diğer kişi nöbet tutar/ görevini yapar..sonra uyuyan kalkıp işinin başına geçer güvertede olur diğer kişi uyur..öyle yapacaklar.Yazlık ve kışlık şeklinde iki vardiyaya bölecekler ..yazlık gelen dönünce kışlık gelen kalacak.Konu sahibinin bu denli gerilmesinin sebebi kışlık gelen annesinin geliş tarihinin yaklaşmakta olması da olabilir🤷‍♀️

Denizcilikte "sıcak yatak" diye bir deyim vardır.İster istemez tüm mürettebatın aynı anda yatacağı yaşam alanı yoktur..bir kişi uyurken diğer kişi nöbet tutar/ görevini yapar..sonra uyuyan kalkıp işinin başına geçer güvertede olur diğer kişi uyur..öyle yapacaklar.Yazlık ve kışlık şeklinde iki vardiyaya bölecekler ..yazlık gelen dönünce kışlık gelen kalacak.Konu sahibinin bu denli gerilmesinin sebebi kışlık gelen annesinin geliş tarihinin yaklaşmakta olması da olabilir🤷‍♀️
Annesi abisinin konforunu arttırıp kızından miras kaçirmak için evini düzenini satıp savıp abiye verip yine aynı kızin sırtına biniyor, kızi da bu yüzden durup dururken aylarca extra kv-kp bakmak zorunda kalıyor...Ortadaki tek vazife abiye yapilan annelik... Konu sahibi stepne ama farkında değil...Bütün derdi kv-kp zannediyor

Annesi abisinin konforunu arttırıp kızından miras kaçirmak için evini düzenini satıp savıp abiye verip yine aynı kızin sırtına biniyor, kızi da bu yüzden extra kv-kp bakmak zorunda kalıyor...Ortadaki tek vazife abiye yapilan annelik... Konu sahibi stepne ama farkında değil...Bütün derdi kv-kp zannediyor
Vallaha kendi bilir..gene diyecek şimdi "kalmalarına sorun yapmıyorum" diye ama konuları hiç de öyle demiyor

Annem evlerden gelen kirayı oğluna akıtsa kısmını bilemem evler abimin sonuçta . Adam kendi evlerini kiraya verdi . Ki kaldı ki ben o zaman defalarca anneme abime dedim düzeni bozmayın kalsın 1 tanesi diye …Ben eşime hiç bir zaman emri vaki yapmadım annemin bizde kalacağını işler ciddiye bindiğinden beri biliyor ona göre ortam yarattım .. ben asla onun annesi babası gelmesin diye de bi cümle kullanmadım gelsin onlarda kalsın ama pat diye söylenince şaşırdım biz plan yaptık she uy ben bu kısma ayarım ..
Anneniz kis boyu cidden sizde kaliuorsa eşiniz birsey demiyorsa siz de onun emrivakilerini idare edin bence. Bir adim o bir adim siz olmus olur fedakarlikta

Ben çok sonra öğrendim dedim ya zaten ev aldıklarını evi boşaltmadan gittim konuştum hatta . Yengem annemin ben de kalacağını fln istemedi ne alaka onlar zaten ona istinaden ev aldılar birlikte yaşarız diye . Annem halamla anlaşamadığı için kışın bende kalıyor yazın halam köyde o yüzden annemde abşmlere geçiyor . Konuşmuyorlar .. ben kendi anneme de dedim anne istersen abimle konuş bi daireye geç hee o da olmadı sana benm yakınlarımda ev tutalım dedim 1+1 eşya kısmı kolay .. oraya vereceğim kirayı sana veririm dedi kabul etmedi …
Anneniz size ne kadar kira veriyor şu anda?

Muhtaca ayrı , ebeveynlerin hepsine ayrı ayrı kontenjan açabilecek durum var mı evde? Malikanede mi yasiyorsunuz? Yarın öbür gün çocuk da olursa ev 5+1 tutabilecek misiniz? Belki mümkündür sizin için meraktan soruyorum.
Ebeveynlere ayrı ayrı oda açabilecek derken yani evim geniş sorun yok . Çocuk odası yatak odası ayrı zaten . Kullanılmayan odalarım war ardiye gibi şuanlık boş . Boş oda var eşya yok sadece

Ebeveynlere ayrı ayrı oda açabilecek derken yani evim geniş sorun yok . Çocuk odası yatak odası ayrı zaten . Kullanılmayan odalarım war ardiye gibi şuanlık boş . Boş oda var eşya yok sadece

Kaç odalı eviniz var merak ettim.

6 odalı ev oluyor mu hayalim bu benim😆😆😆

Neyse sevgili konu sahibi o zaman her ebeveyne bir oda hazırlayın salon boş kalsın. 🤗
Yani şuan olmaz tabi ama 2 odayı misafir odası yapmayı düşünüyoruz yatak atmayı tv fln koymayı bilmiyorum 🤷‍♀️

6 oda 1 salon evim . Yatak odası çocuk odası haricinde 4 oda boş . 1 tanesi karanlık oda 1 çekyat var geri kalan odalarda ardiye ıvır zıvır yeni taşındık .
Bişey sorucam çocuksuz yeni evli bir çift niye 6+1 ev satın alır? Miras mi kaldı eşin ailesinden filan?

Not: Sarı sitede bile hiçbir şehirde 6+1 şeklinde ev bulamadım. Müstakil villalar var ama 5+2 filan onlar da....enteresan

Son düzenleme:
Annem bi miktar para veriyor yardım olarak ama kira olarak değil aynı zamanda da işte ihtiyaçlarımı alıyor ..
E hani kira bedeli verecekti? 1+1 eşyalı ev bile tutsa en az 2000-3000 kira vermesi gerekecek, faturası aidatı ısıtması soğutması derken "en az" 4000 i bulacaktı . Veriyor mu o kadar?

Bişey sorucam çocuksuz yeni evli bir çift niye 6+1 ev satın alır? Miras mi kaldı eşin ailesinden filan?

Not: Sarı sitede bile hiçbir şehirde 6+1 şeklinde ev bulamadım. Müstakil villalar var ama 5+2 filan onlar da....enteresan
Kiradaydık zaten . Daha sonra miras davaları oldu aileler uzakta gelir kalma durumu olur diye yeni yapıldı ev taşındık ..

E hani kira bedeli verecekti? 1+1 eşyalı ev bile tutsa en az 2000-3000 kira vermesi gerekecek, faturası aidatı ısıtması soğutması derken "en az" 4000 i bulacaktı . Veriyor mu o kadar?
Annem neden 4000 versin anlamadım kira olarak bana . Kadının emekli maaşı en düşükten alıyor o da 4000 değil zaten . Ayrıca size ne anlamadım ? Annemden de o kadar para alacak değilim verse . Doğalgazımı ödüyor market alışverişimi yapıyor bi miktar da veriyor tamam işte

6 oda 1 salon evim . Yatak odası çocuk odası haricinde 4 oda boş . 1 tanesi karanlık oda 1 çekyat var geri kalan odalarda ardiye ıvır zıvır yeni taşındık .
Temizliği zor olmuyor mu ? Bir de ısınma masrafı fazladır herhalde.

Annem neden 4000 versin anlamadım kira olarak bana . Kadının emekli maaşı en düşükten alıyor o da 4000 değil zaten . Ayrıca size ne anlamadım ? Annemden de o kadar para alacak değilim verse . Doğalgazımı ödüyor market alışverişimi yapıyor bi miktar da veriyor tamam işte
Ayol bana ne tabiiki , ben demiyorum zaten versin diye. Kendisi demiş ya kendi evimi boşaltayim, abine vereyim, abin evlerin kirasini alsın, ben de tekrar kiraya çikacagima sizde kalıp, size kira veririm diye, siz yazdınız buraya, yoksa ben nerden bilicem?

X