Sizce ben mi abartıyorum??

Sizin kv yine ciger yiyemiyorsunuz diye cagirmamis sizi en azindan
Benimki ciger yapiyorum gelin diyordu ben yiyemem diyordum olsun sende patateslerinden yersin diyordu 🥴🥴

Ciger a vitamini içeriginden dolayi onerilmiyor diyorum yanlissam duzeltin bence kadin iyi niyetli cunku size sormus siz istememissiniz
Sizi aramamis olsa bir parca hamile duygusalligi derdim esiniz de gitmemis bosuna uzulmeyin

Ciğerde yüksek oranda A vitamini vardır ve aşırı A vitamini bebek için zararlıdır. Eskiler de bunu “Hamile kadın ciğer yemez.” diye ifade ediyor genelde. Muhtemelen kayınvalideniz canınız çeker de yiyemezsiniz diye eşinize öyle söylemiştir. Ben kötü niyetli olduğunu düşünmedim ama iletişimsizlikten kaynaklı can sıkıcı bir durum yaşanmış.

Kv, düşüncesiz oğlu ise ana kuzusu. Sürekli tekrarlıyorum ama sorun net anlaşılsın diye. Kv'min 2 oğlu var. Acayip düşkün. Nasıl desem dışardan oğlu araba ile geldiğinde camdan bakmadan oğlunun geldiğini bile anlıyor. Aşırı seviyor oğullarını. Amaaa süper bir dengesi var. Onların işine, eşine,evine asla karışmaz yorum yapmaz. Gelinlerini de çok sever.
Sevmek başka bir şey bağımlı olmak bambaşka bir şey. Senin kv bağımlı,oğlu da ana kuzusu. Çünkü annesine prim veriyor. Dikkat ediyorum ben kv'min oğullarına mesela anneleri burada kalın dediği zaman bile kesinlikle iki oğlu da kabul etmiyor. Evimiz var diyor. Anneler isteyebilir ama denge çok önemli. Sizin yerinizde olsam mesafemi hep korururum.

Eşim börek çörek çok sever, bizim memleketin yöresel şeyleri var. Benim çok bayıldığım bir şey değil, kırk yıl yemesem aramam. Kv yapıp oğlunu çağırsa zoruma gitmez. Burada keşke kv oğluna deseydi “çok yapamadım Hazal’a söyleme, zaten yemez. Gel yarım saat ye de öyle git”

32 yaşında evli barklı adamın ayak tırnaklarını inceleyip uzamış keseyim mi oğlum sen kesemezsin diyecek kadar düşkün oğluna ne yazık ki.

Annesinin ayak tırnaklarını incelemesine müsade eden, ben keseyim mi diye bir soruyu 32 yaşındaki haliyle sordurabilen bir adamla evlenip üstüne çocuk yapmışsın. Adamı annesi yemeğe çağrıyor sana sormadan tamam geliriz diyor. Sence olay ciğer mi?

Kızlar merhaba,
34 haftalık hamileyim kayınvalidemle aram ne iyi ne kötü. ara sıra canımı sıkan haraketleri oluyor ama ben çok takmamaya çalışıyorum . Her kayınvalide gibi oğlancı ne yazık ki :KK43:(( 32 yaşında evli barklı adamın ayak tırnaklarını inceleyip uzamış keseyim mi oğlum sen kesemezsin diyecek kadar düşkün oğluna ne yazık ki. Eşim öyle çok yüz verip prim vermiyor annesine ama yapma anne de demiyor pasif durmayı tercih ediyor. Bugün yaşadığımız bir olayı anlatmak istiyorum size , başta da söyledim 34 haftalık hamileyim 10 gündür çok hastayım antibiyotik kullanıyorum. Bugün öğlen saat 1 gibi kv aradı beni aa daha iyileşmedin mi falan dedi istersen çorba yapıp göndereyim dedi dedim sağol evde çorbam var onu ısıtırım akşama neyse konuştuk kapattık. Akşam 6 gibi eşimi aradım ne zaman geleceksin yemek ısıtayım diye eşim annem ciğer yapmış yemeğe çağırdı dedi ben yiyemem onu ama annen benim için bi çorba falan yapmıştır gidelim madem en kötü evdeki çorbayı götürürüz neyse ben hazırlandım eşim geldi eve annemi aradın mı senin için bir şey hazırlamış mı dedi dedim aramadım boşver arama ayıp olur ben yiyecek bir şey bulurum mutlaka eşim olmaz öyle şey dedi aradı annesini geleceğiz biz şimdi karıma bi çorba falan yapsana annesi neden eve uğramadan gelmedin gelin ciğer yemez ki dedi . Şok oldum resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Dedim sen git ye ben gelmiyorum .Neyse sonuç olarak eşim gitmedi ama biz tartışmış olduk huzurumuz bozuldu. Eşim oraya uğrayıp yemek yiyip gelseydi ben evde aç aç onu mu beklemiş olacaktım ? Bu çok saçma değil mi düşüncesizlik değil mi ya ?

Açlıktan kimse ölmez ama özellikle oğlunun tek gelmesini beklemesi terbiyesizlik.
Senin ciğer yemediğini düşünüyorsa başka birşey yapar.
Eşinize neden tavır yaptığınızı anlamadım, adam sonuç olarak aramış sormuş ve gitmemiş.
Bunu uzatmanın anlamı ne?

Boşuna olay çıkarmışsınız. Kadıncağız aramış çorba sormuş. Oğluna ciğer yapmışken siz hamile halinizle yiyemezsiniz canınız çekmesin diye size söylemeyip aç da kalmayın diye çorba sormuş. Bazen ne yapsan da olmuyor işte, kadına biraz üzüldüm. Eşinize baya üzüldüm.

Nadiren böyle düşünürüm ama kv suçsuz 😄 kocanız da.
Tırnak kesme fenaymış.

Sizin açınızdan bakınca sizin anladığınız şekildeyse hiç hoş değil ve alınmakta çok haklısınız.
Ama kayınvalideniz tam olarak ne niyetle bu şekilde yaptı bilemiyoruz, sizin yemeyeceğiniz aşikar o yüzden sizi çağırmamış olabilir, yanınızda yemekte hoş olmaz diye düşünmüş olabilir, he keşke size de ayrı birşey düşünüp en azından bir çorba güzel olurmuş.

Bence kayınvalide art niyetli değil. Amacı yemekli misafir almak değil ciğer pişirmiş oğlum sever o da yesin diye çağırmış.
Siz sevmediginiz için de size haber vermemis
Çorba yapayım sana dediğinde nasıl eşinizi arayıp annen ne kadar düşünceli demediyseniz gelip buraya konu acmadiysaniz size göre yanlış bı hareketinde de kavga çıkarıp şikayet etmeniz doğru değil

Acaba ciğer yiyemediğiniz için kokar, canınız çeker diye mi oğluna eve uğramadan gel dedi? Ne bileyim, ben mi çok iyi niyetli düşünüyorum.
Hamilelik, hormonlardan dolayı ağlayıp abartılı tepki vermişsinizdir muhtemelen. Üzmeyin kendinizi. Eşinizde gitmemiş, sizin yanınızda kalmış ne güzel. İçinizde neye üzüldüyseniz ona söyleyebilirsiniz açık açık, sizi anlayacaktır. Kaldı ki zaten vermesi gereken tepkiyi gitmeyerek vermiş adam. Üzmeyin kendinizi de, birbirinizi de böyle küçük şeylerden dolayı.

Annesinin ayak tırnaklarını incelemesine müsade eden, ben keseyim mi diye bir soruyu 32 yaşındaki haliyle sordurabilen bir adamla evlenip üstüne çocuk yapmışsın. Adamı annesi yemeğe çağrıyor sana sormadan tamam geliriz diyor. Sence olay ciğer mi?
Evlenip çocuk yapılacak erkek kalibresi iyice daraldı. Yakında nefes alan adamdan çocuk yapmışsınız diye taşlayacaklar kadınları. Adamın tırnakları uzamış onu da annesi görmüş bu nasıl bir adam böyle böyle erkek mi olur bundan koca mı olur. Adam bir de annesi yemeğe çağrmış tamam geliriz demiş resmen evlilik birliğini bozacak hareket böyle adamları nasıl buluyorsunuz benim kocamın ayak tırnakları kendi kendini otomatik kesiyor asla uzamaz annesi çağırdığında da telefonu otomatiğe almış direkt hayır cevabı veriyor. Canım kocam tam evlenilip çocuk yapılacak adam ❤️

Özellikle çağrılma mevzusunu hiç anlamiyacam kocanı çağırmış işte özellikle sende gel mi diyecek fetva falanda gondersin mi :KK70: kız aman ya hamile hamile taktığın şeye bak

Sizin açınızdan bakınca sizin anladığınız şekildeyse hiç hoş değil ve alınmakta çok haklısınız.
Ama kayınvalideniz tam olarak ne niyetle bu şekilde yaptı bilemiyoruz, sizin yemeyeceğiniz aşikar o yüzden sizi çağırmamış olabilir, yanınızda yemekte hoş olmaz diye düşünmüş olabilir, he keşke size de ayrı birşey düşünüp en azından bir çorba güzel olurmuş.
İyi de kadın aramış iyileştin mi demiş sana çorba yapayım göndereyim demiş. Konu sahibi istemem, var evde onu ısıtır içerim demiş. Israr edince de evime karışıyor oluyor kayınvalideler. Sen kalmış çorbayı içme ben göndericem onu iç dese buna da kızacak. Gelinini aramış oğlunu da aramıştır. Laf arasında akşam ciğer yapıcam gel ye demiştir veya oğlu ben de gelir atıştırırım demiştir. Bu kadar başından kaynar sular dökülecek ne var ben anlamadım. 8,5 aylık hamile kadına ille sen de akşam yemeğine geleceksin diyip baskı yapınca iyi kaynana mı denecekti?

Ciğer pişirmiş oğlu seviyor diye de geçerken uğrayıp yer diye düşünmüştür. Nasılsa siz yemiyorsunuz/yemeyeceksiniz. Eşiniz sizi plana dahil etmiş madem annesini arayıp eşimle geliyoruz diyebilirdi veya siz inat etmeyip geleceğinizi haber verebilirdiniz öncesinde. Zaten kadın çorba göndereyim mi demiş evde var içerim demişsiniz o yüzden evde kendi yemeğinizi yiyeceğinizi düşünmüştür. Büyütmeyin böyle şeyleri planlamada hata olmuş diyelim. Eşiniz niye annesinin cevabını size olduğu gibi iletiyor orasını da anlamadım

X