Sordum …

İki yıl içinde 3 ev alıp satıp degistirmişsiniz tasinmişsınız.... Çok yorucu olmuştur sizin için ama nihayetinde 6 odalı evi de ebeveynler rahatça sizde kalsın diye almadiniz mi? Diğer konularınızda hep bir "küçük oda" muhabbeti dönüyor, annenizin çekyat ve TV alıp kaldığı oda sanırım. Sanki evde oda sıkıntısı varmış gibi kuzenin deposuna koyduğunuz eski yedek çekyatinizi da getirip annenizin kaldığı küçük odaya koymaktan ve kv-kp yi salonda değil de orda yatırmaktan bahsetmişsiniz sık sık... Ben anlamıyorum madem 6 odanız var , bir oda annenizin bir oda da kv-kp nin olsun.Hatta mutlaka banyolu başka odalar da vardir, rahat rahat yaşarlar orda...Annenizle ayni anda da kalabilirler böylece..Niye koskoca 6 odali evde herkesi sırayla "küçük oda"da sıkış tepiş yatırmaya çalisiyorsunuz ki? Anlamiyorum
6 odalı bir ev yok ortada da ondan sorun oluyor işte🙅🏻‍♀️

6 odalı bir ev yok ortada da ondan sorun oluyor işte🙅🏻‍♀️
Yok yav...koskoca kadın niye böyle çocukça ve saçma bir yalan söylesin ki ? Hem hadi yalan söyledi , bizi kandırdı diyelim... eline ne geçecek? Kocası biliyor sonuçta evin gerçekte kaç odası olduğunu, kimin nerde ne kadar kaldığını...vs. Kocayı nasıl kandıracak?

Ailelerden mirasla, esinizin memleketinde iki kişiyken altı odali neden aldınız? Elbette gelip kalsınlar diye değil mi? Zaten anneniz kalıyor, esinizin ailesi de gelip kalacaklar diye düşünmüş olmanız lazım.

Bu kadar büyük bi eviniz varken salonda oturuyoruz, yatak odasında çıkamıyorum laflarıniz çok anlamsız kaldı açıkçası. Ev iki artı bir gibiydi başta. Bir salon bir de annenizin meşhur çekyatlı odası.

Eşinizin tavrında da bir sorun göremiyorum çok fazla. Siz anneniz gelirken su vakitte gelecek aylarca kalıp, şu zaman dönecek diye talimat veriyor musunuz? Bir tutturmuşsunuz eşimin tavrı diye, sizin hayat düzeninizde esinizin olumsuz olarak yaptığı birşey yok. Sadece esinizin ailesinin kalmasını kabullenmeyesiniz var.
6 odalı evi herkes kalsın diye aldık yani aileler arkadaşlar yurtdışından gelecek çok insan var . Sizce böyle düşünerek evi alıp kv kp kalmasında sıkıntı yaratmak düşününce saçma gelmiyor mu 😂 . Kv geleceklerini erkenden bilseydim en azından 1 odaya bir şeyler yapmaya çalışırdım …

Evi yeni aldık eksikler var tamamlamadan açamadık buz gibi soğuk oda da tadilat fln düzelince 3-5 eşya ile tamamlanacak zaten ..

Eşimle ilgili bu yıl yeni olan bir şey yok evlendiğimizden beri kaynaklanan sorun var zaman zaman konuşmalar oluyor .

Ayrıca annem geleceği zaman eşime söylüyorum evet ne zaman geleceği ve ne kadar kalacağı konusunda ..

Anlaşldı baştan anlatayım . İlk bu şehre taşındığımda bi ev almıştık tazminatlarımızla sonra benm mirastan alacağım vardı abim tarafından abim onu verdi bu aldığımız evi satıp yeni aldık daha yenisini üstüne koyup mesela dairenin fiyatı 300 e , sonra kv annesinden yada büyük annesinden arsalar mevzusu oldu sattı kv 2 kardeş arasında paylaştırdı biraz kendisine aldı yada tam o ayrıntıyı bilmiyorum 🤷‍♀️ para geldi bizde bu evi iyi paraya sattık tanıdık emlakçı ile bu evi aldık çok az bi kredi çekerek olay bu ..
Çok güzel güle güle oturun ama hem.manevi olarak hem maddi katkıda bulunduğundan.dolayi pekala üç gelip sizde kalmaya hakkı var. yerli yersiz gelip kalmasın, hep bana danisilsin isterseniz maddi yardımları kabul etmeyecektiniz. Biraz daha tartışmayı uzatırsanız konu buralara gelecek

Halaydı teyze neden kalsın bende anlamadım eşimle anlaşmamız anne ve babalar hepsi o kadar . Hatta kp kalması hoşuma gidiyor babam olmadığından daha da bi görmek istiyorum . Daha bi istediklerini yapmaya gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum . Sonuçta benim annem kalıyor ama kışın olsa da yine de abimlere gidiyor komple kış bende değil ki bazen İstanbul’a gidiyor annesine baZen İstanbul’da ki kardeşine gidiyor annem Durmaz genelde . Ki annemin uzun kalacağı belli olduğundan ona göre oda ayarlandı. Kv kp bilseydim ona göre ayarlardım .
Ayarlamak denilen sey nedir? Alt tarafı bir çekyat yada tek kişilik yatak. Taksitle alınır. Hatta madem kv sizde kaldığı sürece maddi yardim edecekmiş, o kendisi de alır.

X