- 14 Ekim 2016
- 7.063
- 47.589
güzel bir şekilde açık açık ama nasıl oldu ise konu sen benim annemin gitmesini mi istiyorsuna geldi
Eşinizin geçinmeye niyeti yok bence. Ya da laf anlamıyor kalın kafalı biraz.Sen benm annemin gitmesini mi istiyorsun
Sizin anneniz, onun ailesi… siz bu evde nasıl rahat yaşıyorsunuz. Nasıl don atlet gezmeden duruyorsunuz. Ben bunalırsın. Eşinizin yerinde olsam git annenle yaşa derdim. Sizin de aynı şeyi demeniz lazım. Ev sizin eviniz olmaktan çıkmış. Aile apartı olmuşAnnem evlerden gelen kirayı oğluna akıtsa kısmını bilemem evler abimin sonuçta . Adam kendi evlerini kiraya verdi . Ki kaldı ki ben o zaman defalarca anneme abime dedim düzeni bozmayın kalsın 1 tanesi diye …Ben eşime hiç bir zaman emri vaki yapmadım annemin bizde kalacağını işler ciddiye bindiğinden beri biliyor ona göre ortam yarattım .. ben asla onun annesi babası gelmesin diye de bi cümle kullanmadım gelsin onlarda kalsın ama pat diye söylenince şaşırdım biz plan yaptık she uy ben bu kısma ayarım ..
İyi ama konu sahibinin annesi de aylarca onlarda kalıyormuş. Adam da isyan etse haklı.Eşinizin geçinmeye niyeti yok bence. Ya da laf anlamıyor kalın kafalı biraz.
Lafi sürekli "benim annemi istemiyor musun" a getiren bi adama benim cevabım net olur. He istemiyorum bi itirazın mı var derim.
Siz biraz fazla sinmiş duruyorsunuz. annenizin sizinle kalması nedeniyle mi bu kadar çekiniyorsunuz.
Kv ile kp nin yemeğini ekmeğini odasını temizliğini siz düşünüyorsanız ne kadar kalacaklarını bilmek hakkınız tabi.
Bilmiyorum. Böyle bi kocayla benim açımdan geçim yok. Geçinemem. Susup sinmek de tabiatıma aykırı. Kesin rezillik çıkardı .
İyi ama konu sahibinin annesi de aylarca onlarda kalıyormuş. Adam da isyan etse haklı.
Anladığınız için teşekkür ederim . Dün yine konu saçma sapan yerden patladı yine tartıştık . Dışarıdaydık. 2 yıldır o kadar doluyum ki patladım eve gelene kadar söylendim . Ya dedim insan hayatında ki kadına azıcık değer verir düşünür öncelik verir en son ne zaman bana kıyafet haricinde bir şey aldın hadi onu da geçtim en son ne zaman başbaşa yemeğe çıktık . Ya konuyu annene babana getirme dememe kalmadı sen de annemler gelince rahatsızlıkların başladı dedi yahu ne alakası var 1,5 aydır bizdeler bi saygısızlığım terslemem surat asmam oldu mu hayır eve birileri gelir bana son dakika söylersin Allah askına yaa yeter dedim bundan sonra kim gelirse gelsin müsait değilim haftaya gelsinler diyeceğim senn değil benim dediğim olacak sen verirsin insanlara haberi dedim .. yada sen ağırlarsın dedim.. Sinirlendim dün akşam eve girdik yatak odasından çıkmadım kapıyı kilitledim ona sinirlendi aç şu kapıyı neden kapatıyorsun diye öyle mi çık dışarı dedim bir şeyler söylemeye çalıştı konuyu anladığın zaman oturur konuşuruz erken yatacağım çık dışarı .. giyinme odasında yerde yatmış sanırım sabahta işe giderken suratına bakmadım ..Kadın kp ile kv için kalmasınlar demiyor ki zaten. Kalsınlar. Ama neye karar verildi nasıl yapılacak bana da söylesinler istiyor.
Bunu bilmeyi istemek çok normal evin hanımı için. Bunu bilmek onları istemediği anlamına gelmiyor.
Diğer yandan kp ve kv nin evdeki tüm ihtiyaçları kadın tarafından karşılanıyor. Yemekleri temizlikleri çarşaf havlu yastik vs. Bunu evin beyi düşünseydi anne babasi istediği kadar kalabilirdi ama hayır. Evin hanımı düşünüyor.
Evdeki yatılı misafir her kim olursa olsun kadına zimmetleniyor. Erkeklerimizin çoğu bu tür işleri hanımlarina yıkıyor. Bu durumda da elbette evib hanımı kendi annesine karşı daha tahammül sahibi oluyor.
Bu konudaki konu sahibinin eşi kayınvalidesine karşı saygısız bir insan. Kv sini insan yerine koyduğunu düşünmüyorum. Kendisi kocaman kadının yanında her türlü rezilliği yapıyor ama konu sahibi kp yanında koltuğuna uzanamıyor bile.
Şartlar bu coğrafyada hiçbir zaman kadin ve erkeği eşit tutmadı. Bu sebeple burda ısrarla kadınla erkeğin eşit olduğunubu düşünerek " senin de annen sizinle kalıyormuş " şeklinde savunma yapan arkadaşların adalet anlayışlarında sorun olduğunu düşünüyorum.
Eğer birgün bu coğrafyada kadınlar da erkekler gibi istediği yerde uzanma, istediği şekil oturma kalkma, yemek yapma işinden kurtulma, temizlikten sorumlu olmamama gibi tamamen erkeklerin sahip olduğu ayrıcalıklara sahip olursa .... yani bir erkekle yüzde yüz eşit bir yerde olursa o gün ben de "ama senin annen de sizinle kalıyormuş" diyeceğim.
Benim adalet anlayışım herkese aynı şekilde yaklaşmak değil. Nasıl ki devlet politikalarinda bile pozitif ayrımcılık uygulanıyor. Ben de adaleti bir nebze daha sağlamak icin pozitif ayrımcılık yanlısıyım.
Ben istisnai aile düzenlerini değil, ortadoğuda sık rastlanan aile düzenlerine göre yorum yapıyorum. Doğrudan kimsenin ailesini hedefe almıyorum.
Ve ben ne yapacağımı bilmiyorumNe kadar bencil insanların arasında kalmışsın çok üzüldüm.
Anne,abi,abi eşi,eş,kayınvalide,kayınpeder hepsi kendi rahatını düşünüyor.
Hiç kimse de sana sormuyor iyi misin diye?
Allahım yardımcın olsun inşallah.
Konunun kalma vs alakası yok ki .. güzel yazmışsınız da kalsınlar sıkıntı yok . Sorun o değil hiç bir zaman da olmadıBu konuda en mutlu huzurlu görünen kişi abiniz. Maşallah bir ev değil evlerden kira alıyor, annesinin oturduğu evi sattırmış, kızkardeşinin başına atmış. Anneniz aman oğlumdur erkek çocuğudur istesin satarım mı dedi anlamadım ki?
Eşimin annesi bütün kışı bizde geçiriyorsa, eşim de benim annemin gelmesine laf edemez. Bu dengeyi bozacak tek şey annenizin sizde kalmaması. Oğlu bir kira eksik alsın annesini oturtsun o evde. Benim aklım almıyor evlerden kira alıcam ama annem gidip kardeşimin evinde yaşayacak olayını. Nasıl bir evlat, nasıl bir anne?
Hayır ben abime vermedim . Annemle halam abime verdi babamın değil dedenin vasiyeti o şekilde kanunen yani . ..İstanbul’daki ev sizin babanızın evi değil mi? Siz abinize mi verdiniz evi? Geçenki konudan hatırlıyorum altlı üstlü eviniz vardı biri abinindi diğeri sizin annenizin. O da halanızla oturuyordu.ben mi yanlış biliyorum ikisini de kiraya vermişlerdi bunu da abinizle yengeniz istemişti
Sizi mirastan dislamalari icin miras birakana eziyet uygulamaniz, baginizin olmamasi lazim. Bunun disinda vasiyete ne yazarsa yazsın sakli payiniz var. Ölüm hak miras helal hakkinizi arayin derim.Hayır ben abime vermedim . Annemle halam abime verdi babamın değil dedenin vasiyeti o şekilde kanunen yani . ..
Bizim miras dedemler yasarken sozlu olarak paylastirildi. Herkese bir ev dusecek. Evlerin ederi arasinda cok buyuk bir fark yok. Bu haliyle hepimiz razi olduk. Boyle bir paylasim yaptiysaniz orasi ayri.Sizi mirastan dislamalari icin miras birakana eziyet uygulamaniz, baginizin olmamasi lazim. Bunun disinda vasiyete ne yazarsa yazsın sakli payiniz var. Ölüm hak miras helal hakkinizi arayin derim.
heh sakın yasılmayın böyle devam edinAnladığınız için teşekkür ederim . Dün yine konu saçma sapan yerden patladı yine tartıştık . Dışarıdaydık. 2 yıldır o kadar doluyum ki patladım eve gelene kadar söylendim . Ya dedim insan hayatında ki kadına azıcık değer verir düşünür öncelik verir en son ne zaman bana kıyafet haricinde bir şey aldın hadi onu da geçtim en son ne zaman başbaşa yemeğe çıktık . Ya konuyu annene babana getirme dememe kalmadı sen de annemler gelince rahatsızlıkların başladı dedi yahu ne alakası var 1,5 aydır bizdeler bi saygısızlığım terslemem surat asmam oldu mu hayır eve birileri gelir bana son dakika söylersin Allah askına yaa yeter dedim bundan sonra kim gelirse gelsin müsait değilim haftaya gelsinler diyeceğim senn değil benim dediğim olacak sen verirsin insanlara haberi dedim .. yada sen ağırlarsın dedim.. Sinirlendim dün akşam eve girdik yatak odasından çıkmadım kapıyı kilitledim ona sinirlendi aç şu kapıyı neden kapatıyorsun diye öyle mi çık dışarı dedim bir şeyler söylemeye çalıştı konuyu anladığın zaman oturur konuşuruz erken yatacağım çık dışarı .. giyinme odasında yerde yatmış sanırım sabahta işe giderken suratına bakmadım ..
siz sanırım olağanüstü pısırıksınız ya da aşırı saf üzgünümKonunun kalma vs alakası yok ki .. güzel yazmışsınız da kalsınlar sıkıntı yok . Sorun o değil hiç bir zaman da olmadı
Sakin değilim şuan ona karşı tepkili be soğuğum dün kardeşini ara annene söyle diye artık emir kipi veriyorum o da sözlü değil yazıyorum . Dün gelmiş annesine söylemiş annemle konuştum fln dedi ama daha kardeşini aramamış herhlde aradım fln demedi . Çekiniyor herhlde alt tarafı kardeşine ne zaman gelmeyi düşünüyorsunuz geleceğin zaman she ye hbr ver diyemiyor . Anlayana kadar böyleyim ya anlayacak yada böyle olacak ..heh sakın yasılmayın böyle devam edin
o sizi anne babamı istemiyorsun tarzı konuşarak suçlu çıkarmaya çalışıyor
eeee kv kp nerdeydi siz kapıyı açmazken
nasıl doyurdular kıymetli karınlarını
eşiniz yaptığı benciliğin farkına varsın bir zahmet
Annemin bi düzeni yok ve eşim bnu ta en başından beri biliyor . Kv kp kalmasında sıkıntı yok iki kardeşin emri vakilerinden bıktım . Daha şimdi sabah sabah kardeşini aradın mı dedim neden arayacağım dedi ara böyle böyle söyle sana değil bana haber verecekler dedim eğer sana hbr veriyorlar ise gelmesin müsait değilim dedim … kandilde aramamış kardeşi anneme sordum ona ne diyeceğim diyor ben anlamam söyle .. ( dün emir kipi ile kardeşini ara ne zaman geleceklermiş öğren annene sor dedim kızı ile konuştuysa söylesin) tamam dedi çıktı şimdi balığa..siz sanırım olağanüstü pısırıksınız ya da aşırı saf üzgünüm
ortam yarattım annemle ilgili diyorsunuz da ne ortamı?
anneniz sizde kalıyor kv kp sizde ne saçma evlilik
bütün kış anneniz sizde kalıyor ne biçim anne bu sadece erkek çocuğu odaklı
bütün kış sizde kaldığı için anneniz eşiniz tabiki hak görüyor ailesinin sizde kalmasını
Annemin zor durumda bıraktığı yok ki anlamadınız kv kp kalmasında sıkıntı yok . Adamı çektiğim de yok şuan soğuğuz daha doğrusu ben soğuğum tartıştığımızdan beri emir kipi ile konuşuyorum bildiğin 2 gecedir ayrı yatıyoruz ya öğrenecek ya bitecek İnan bana umrumda değil artık . Dilerse bavulunu toplayıp annesi ve babası ile de gidebilir ..anneniz kendine ev tutupta kışın size gelmeyeceği zamana kadar siz bu adamı çekersiniz çok geçmiş olsun
bir anne kendi evladını böyle zor durumda ancak bırakır