kayınvalide sorunu

psikolojik olarak gerçekten çökmüş durumdayım , kayınvalideyi sevmiyorum ki diğer eltimde çünkü kadın tuhaf ve eşim anneci o günden beri bana ve bebeğime ilgisiz, annesinin canı sıkılmış bizd karşı iyi olamazmış sanırım biz saf dışı kaldık oğlumla , bilmiyorum belki şu an ki psikolojimden dolayı çok duygusalım böyle düşünüyorum ama bu hareketleri unutacak gibi de değilim sanırım.
Peki anneci adamı birde baba neden yaptınız?

Anneler/kayınvalideler/görümceler ne kadar acayip!

Herhalde onların lohusalığı gül bahçesinde geçmiş ki hiç empati yapamıyorlar.

Eşiniz için yorum yapamıyorum üzülmenizden çekindim açıkçası.

Allahım yavrunuzu sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.

Yani ben kayınvalideniz de bir suç göremedim. Radyasyon çok diye dikkat et anlamında söylemiş olabilir bence oldukça anaç bi yaklaşım. Ha kontrolcü mü kesinlikle kontrolcü. Ve siz kızı değil gelinisiniz ayriyeten lohusasınız ve kırılgan bir dönemdesiniz en azından bu durumu düşünüp karışmayabilirdi.

Bence insanlara hassas olduğunuzu ne istediğinizi çok açık ve net bi şekilde söyleyin. Kimse size karışmasın istiyorsanız karışmasınlar , önceden size sorsunlar hep ne istersin ne istemezsin diye. Ne siz kızın alının ne de onlar. Sizi anlamaları lazım lohusasınız ve vücudunuzda her şey yerli yerine oturmaya değişikliklere alışmaya çalışıyor

Yani ben kayınvalideniz de bir suç göremedim. Radyasyon çok diye dikkat et anlamında söylemiş olabilir bence oldukça anaç bi yaklaşım. Ha kontrolcü mü kesinlikle kontrolcü. Ve siz kızı değil gelinisiniz ayriyeten lohusasınız ve kırılgan bir dönemdesiniz en azından bu durumu düşünüp karışmayabilirdi.

Bence insanlara hassas olduğunuzu ne istediğinizi çok açık ve net bi şekilde söyleyin. Kimse size karışmasın istiyorsanız karışmasınlar , önceden size sorsunlar hep ne istersin ne istemezsin diye. Ne siz kızın alının ne de onlar. Sizi anlamaları lazım lohusasınız ve vücudunuzda her şey yerli yerine oturmaya değişikliklere alışmaya çalışıyor
Radyasyona maruz kalmamak için artık mağarada yaşamak lazım sadece kadının telimi gözüne batmış :) laf olsun konuşayım bir kv de modeli

Radyasyona maruz kalmamak için artık mağarada yaşamak lazım sadece kadının telimi gözüne batmış :) laf olsun konuşayım bir kv de modeli
Ya benim annem de arada söylerdi bana radyasyon çok telefonla az ilgilen derdi , uyumadan mutlaka uçak moduna al derdi. Kontrolcü biriydi, ama beni düşündüğü için söylediğini biliyordum.

Buradaki kv gereksiz de konuşmuş olabilir , takmak için , ya da huyu biraz kontrolcüdür iyi niyetle de karışmış olabilir kadını tanımadan , söylerken ki tavrını ve sıklığını bilmeden neden direkt yargılayalım ki:) ama sonuçta gelini kendi çocuğu değil ve lohusa biri , bence de çok karışmamalıydı zaten ama niyetini bilemeyiz :)

şu ara lohusayıö birkaç gün önce doğuö yaptım, bu durumda cidden etrafınızdaki insanları tavrı çok önemli, epidural ile sezaryen olmuşum, ilk iki gün ağrı sızı sancıyla uykusuzluktan halisünasyonlar görmeye başladığım, yeni hayatıma alışmaya başlamışken sevgili eşimin annesi bana ısrarla telefonda radyasyon var uzak tut diyor, ısrarla hem de , bana o an bir dellenme geldi acayip bir şekilde oğlumu aldım içeri geçtim, çok sinirlendim daha fazla dursaydım kalbini daha çok kırabilirdim, seslenmedim ve altını değiştirmeye içeri geçtim, eşim yanıma gelerek hiddetlendi, sen ne yapıyorsun diye o an hayatı sorguladım, elimde bebekle emzirirken üstüme yürüyen bir adet eş, annesi biz de kalacaktı, hemen annesine dönüp eve gidelim dedi, dedim sen de gelme lütfen, sonra annesi odaya gelerek benim söylediklerime alınma, istersen zararlarını açıp oku şeklinde konuşmasına ısrarla sürdürdü, doğal olarak o sinir haliyle tamam dedim, bana tepkisel olarakta bir geldik burnumuzdan getirdin dedi bana, ben seslenmedim sonra anneme de sen bunu desen sana bir şey demezdi ben kaynanayım ya bana diyor dedi yine seslenmedim, evine gitti, oturdum ağladım, buradan bebeğimle uzaklaşmak istedim , çünkü ben suçlanmıştım, özür dilemem gerekiyormuş, dilemeyeceğimi belirttim çünkü. benim bu ara konum radyasyon değil madem her şey biliniyor, konunun bu olmadığını anlaması lazımdı. nasıl atlatıcam bilmiyorum. sizce ben mi suçluyım?
Radyasyon konusunda bu kadar hassas olan babannenin, anne psikolojisinde de hassas olması lazım. Lohusasınız siz. Eşiniz ayrı hödük. Bir şeyi kırk kere söylemeye gerek yok. Kimse bir bebeği annesinden çok düşünemez. Hiç tınlamayın. Bebeğinle keyfine bak.
Bi laf var, aklın varsa kafana sok 👻

Tamam anne desen ne kaybedersin ki senin eşin annene hiddetlenip sinirlense tepkin ne olurdu kadın sizin için orada yardım için . Demekki gelinler hep haklı olmuyormuş 🥲
Kimse kimsenin telefonuna vs falan karışamaz, tamam demek çözüm değil ki , buna tm der yarın da başka biseye kafa takar , sınır sorunu var bu insanların , kv gelini kendi malı olarak görüyor ve ben ne dersem onu yapmalı kafasında, böyle insanlara tm demekle kurtulamazsınız, böyle kişilere sert bir şekilde bana karışma demedikçe de durmazlar kendi eş ailesinden biliyorum, sert bir şekilde uyardım ve şimdi sınırlarımı iyi biliyorlar, tm falan deseydim şimdi hala herseyime burnunu sokmaya devam ederlerdi ...

Kendileri kim bilir nasıl çocuk yetiştirdi bi radyasyon lafı öğrenmiş konuşuyor kv kişisi, bu yaşlıların kendi çocuk yetiştirme tarzlarına bakmadan genç ebeveynlere akıl vermelerine sinir oluyorum. Beşiğe atıp giden, ağlatan, pirinç unlu mama yediren, tv karşısına diken, eline salçalı ekmek verip sokağa salmış insanlar bi zahmet çenelerini kapayıp otursunlar. Radyasyon bahane gelin neden telefonda derdi o.

psikolojik olarak gerçekten çökmüş durumdayım , kayınvalideyi sevmiyorum ki diğer eltimde çünkü kadın tuhaf ve eşim anneci o günden beri bana ve bebeğime ilgisiz, annesinin canı sıkılmış bizd karşı iyi olamazmış sanırım biz saf dışı kaldık oğlumla , bilmiyorum belki şu an ki psikolojimden dolayı çok duygusalım böyle düşünüyorum ama bu hareketleri unutacak gibi de değilim sanırım.
Anneci adamlarla evlenmeyin onları baba yapmayın, hayatınızın içine ederler,sifonu çekip analarının dizine yatmaya giderler ( Kamu Spotu)

Tamam anne desen ne kaybedersin ki senin eşin annene hiddetlenip sinirlense tepkin ne olurdu kadın sizin için orada yardım için . Demekki gelinler hep haklı olmuyormuş 🥲

Kayinvalideler Gelinlerinin bebeklerinin onlardan cok düsünemeyeceklerini kabullenip kendilerini "Ben daha iyi bilirim" diye ortaya atlayip durmasalar ve sadece gercekten ihtiyac olan yerlere yardim etseler, ne kaybederler? Bizim toplumda erkek anneler sünnetde bile gelinlik giyip ortaya atliyor hala. Yani kisaca yerini bilmiyorlar. Gündüz kusak Programlarda iyi ki radiyason diye birsey duydu yoksa mazallah kimse bilemezdi

Benim k.v de de çocuğu görmeye geldiği dakika 3 kundak yapalım ,bacaklarını birbirine bağla düz olsun, belini sıkıca sar beli ince olsun ,tuzladınızmı kokmasın vs demeye başladııı eşim yüzüme baktı , hadi anne sen saçmalamaya başladın gidiyoruz dedi evine götürdü . Bu arada görümcem hep bacaklarının çarpık olmasından şikayet eder .

şu ara lohusayıö birkaç gün önce doğuö yaptım, bu durumda cidden etrafınızdaki insanları tavrı çok önemli, epidural ile sezaryen olmuşum, ilk iki gün ağrı sızı sancıyla uykusuzluktan halisünasyonlar görmeye başladığım, yeni hayatıma alışmaya başlamışken sevgili eşimin annesi bana ısrarla telefonda radyasyon var uzak tut diyor, ısrarla hem de , bana o an bir dellenme geldi acayip bir şekilde oğlumu aldım içeri geçtim, çok sinirlendim daha fazla dursaydım kalbini daha çok kırabilirdim, seslenmedim ve altını değiştirmeye içeri geçtim, eşim yanıma gelerek hiddetlendi, sen ne yapıyorsun diye o an hayatı sorguladım, elimde bebekle emzirirken üstüme yürüyen bir adet eş, annesi biz de kalacaktı, hemen annesine dönüp eve gidelim dedi, dedim sen de gelme lütfen, sonra annesi odaya gelerek benim söylediklerime alınma, istersen zararlarını açıp oku şeklinde konuşmasına ısrarla sürdürdü, doğal olarak o sinir haliyle tamam dedim, bana tepkisel olarakta bir geldik burnumuzdan getirdin dedi bana, ben seslenmedim sonra anneme de sen bunu desen sana bir şey demezdi ben kaynanayım ya bana diyor dedi yine seslenmedim, evine gitti, oturdum ağladım, buradan bebeğimle uzaklaşmak istedim , çünkü ben suçlanmıştım, özür dilemem gerekiyormuş, dilemeyeceğimi belirttim çünkü. benim bu ara konum radyasyon değil madem her şey biliniyor, konunun bu olmadığını anlaması lazımdı. nasıl atlatıcam bilmiyorum. sizce ben mi suçluyım?
Aslında kayınvalidenin cümlesinde ben direkt olarak bir kötülük görmedim. Kendince iyilik etmeye çalışmış. Ancak daha sonra annenize öyle demesi, eşinizin hareketleri derken biraz üstünüze gelmişler. Lohusalık döneminde insan kendi annesine katlanamiyor bazen sizinki de o hesap olmuş. Ancak canınızı çok sıkacak bir durum yok.. bebisinize odaklanın.

Niye diyecekmiş hem kadın yeni doğurmuş hemde o mu herkesi memnun edecek tam tersi olmalı ya hani kocası ve kv desi tarafından siz öyle yaparsınız tamam annecciiimm dersiniz

Konuşmuş olmak için konuşmuş bence. Şu zamanda radyasyondan uzak kalmak bana çok da mümkün gelmiyor. O sırada bir şey söyleyesi gelmiş onu söylemiş. Bu kayınvalidelerin yapıp yapıp kenara çekilip oğullarını kışkırtması da beni deli ediyor. Şu zamana kadar lohusanın halinden anlayan bi kv görmedim hepsi mi böyle olur? Tut çeneni biraz.

Radyasyon, Telefon veya diğer ufak aletler sadece tene kadar geçebilen ve aşırı zararı olmayan cihazlardır. Farklı cihazlarla çalışıyorum radyasyonu yüksek olan makınalarla da çalışıyorum.. saçma bir konuda üstüne gelmiş bebekle alakası bile yok :) bende anlamadım ne yapmaya çalıştığını eşine de yazıklar olsun gerçekten annesini kenara çekip daha yeni doğum yaptı biraz rahat bırakalım demesi gerekirken üstüne gelmesi kötü olmuş. Lütfen kaynanayla bi süre yan yana gelmemeye bak bazı yerlerde susmanı da taktır ettim bazen susmak en iyisi zaten. Belli kadın dırdırcı ve kibir dolu biri .. sana iyi gelmeyen yerde de durma ben olsam anneme giderdim

Kötü niyet görmedim ben açıkçası.
Radyasyon zararlı diye duymuş. Kendince ilgi gösteriyor işte.
Evliliği bu kadar güç savaşına çevirmeye gerek var mı? Tamam de gitsin. Afra tafra nedir yani?