• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonunda yaptı yapacağını

selam canım konuyu baştan sona okudum...
çok geçmiş olsun öncelikle. bence o evden ayrılmakla en doğru kararı vermişsin.
oğlun babasız büyüyecek diye çok üzülüyorsun biliyorum. ben 24 yaşındayım. benim de annem babam ben bebekken ayrıldı ve babamı ortaokula kadar hiç görmedim. annem de senin gibi şiddet görünce ayrılmış. ama inan hiç bir eksiklik hissetmedim. annem, dedem ve ananem çok güzel baktılar bana. ben annemin kararından çok memnunum. annem ve babam kavga edeceğine böyle büyümem daha çok daha iyi oldu. üniversiteyi de bitirdim çalışıyorum.
bir de şunu söylemek istiyorum onlar zaten sen daha yeni gelinken şiddet uygulamaya başlamışlar. lohusayken bile hiç acımamışlar. zamanla şiddetin dozu artabilirdi ve allah korusun çok daha kötü şeyler olurdu. çocuğunun psikolojisi de bozulurdu.
her şey çok güzel olacak, dualarımız seninle...

oğlun babasız büyüyecek diye çok üzülüyorsun biliyorum. ben 24 yaşındayım. benim de annem babam ben bebekken ayrıldı ve babamı ortaokula kadar hiç görmedim. annem de senin gibi şiddet görünce ayrılmış. ama inan hiç bir eksiklik hissetmedim. annem, dedem ve ananem çok güzel baktılar bana. ben annemin kararından çok memnunum. annem ve babam kavga edeceğine böyle büyümem daha çok daha iyi oldu. üniversiteyi de bitirdim çalışıyorum.
bir de şunu söylemek istiyorum onlar zaten sen daha yeni gelinken şiddet uygulamaya başlamışlar. lohusayken bile hiç acımamışlar. zamanla şiddetin dozu artabilirdi ve allah korusun çok daha kötü şeyler olurdu. çocuğunun psikolojisi de bozulurdu.

aldirtmakta nre demek o bebek senin bak bende bosaniyorum benim kayinpederim de aynisini yapti kocamda savunmadi ama ben bin pisman ettim o bebek senin goreceksin o buyuyecek senin yaninda olacak benim bir oglum var ve her gun sukresiyorum allahim iyiki bana bu emanetini teslim ettin diye oyle buruk olur diye dusunme ne yapalim sen bu trenden ineceksin belliki ama onlar o trendeler hersey biter ama allah herseye kafidir o bize yeter evlat evlat baska sey senin o senin canindan beslendi senin canin o bosver bak ben artik anlamayan izansizlara hic bir aciklama yada savunma yapmiyorum allah gelsin onlarin haklarindan ya ben vicdanimdan eminmiyim gerisi tin.kimse beni yargilayamaz diyorum guclu olmak cok onemli ben 4.5 yillik evliyim icim kan agliyor ama acinin da vakurlugunu tasimali insan naciane derimki sakin kendine acima o insanlar hep bagirarak konusurlar cunku vicdanlarinin sesini duymak istemezler kalbini kendisine kapatmis kisi seni hic gormez vakur ol derim mevlanalar bos yere ermedi olumden gayrisinin caresi var bak dogum bile acisiz olmuyor cignemeden insan yutkunamiyor sen herseyi hazmedici ol haksizlik heryerde var kotulerin gorevi bu diyorum ben kendi kendime ama onlar oyle diye kendimi salmiyorum benimde esim arayip sormuyor ama ben diyorumki kizim kendine gel allaha tevekkul et herseyin hayirlisi kendini birakma bu dunyaya yanliz geldik bak bir hikaye var biraz uzun ama umarim okursun BIR GUN COK UNLU BIR ASCIBASI NIN KIZI EVLENIR VE EVLENDIGI GUNDEN ITIBAREN SORUNLAR YASAMAYA BASLAR VE SUREKLI BABASIYLA DERTLESIR.BABASI SABIRLA ONU DINLER YOL GOSTERIR.BIR GUN BABASI KIZININ ELINI TUTAR ONU MUTFAGA GOTURUR KIZIM DER ;NE GORUYORSUN.KIZI HIC DER ASLINDA AYNI ATES HARARETINDE AYRI UC KABA KONULMUS BIR YUMURTA,BIR HAVUC,BIR AVUC KAHVE GORUYORUM DER .BIR SURE SONRA BABASI KAHVEYI BIR FINCANA,YUMURTAYI VE HAVUCU DA BIR TABAGA ALIR ,BAK KIZIM DER,ISTE BIR HAVUC PISMEDEN ONCE NEDE SERTTI AMA SIMDI LASTIK GIBI EGILIP BUKULUYOR ,ISTE BIR KISIM INSANLAR BUNA BENZER ACIYI YASAMADAN BOYLE SERTTIRLER HAYATA KARSI AMA BIRAZ UZULDUMU BOYLE FERI KALMAZ EGILIP BUKULURLER.BIR KISIM INSANLAR YUMURTAYA BENZERLER HIC TECRUBELENMEDEN AMMADA KIRILGANDIRLAR AMA BIRSEYLER GORDUMU HAYATTA KASKATI OLUVERIRLER ICLERINI KIN INTIKAM NEFRET BURUR.BIR KISIM INSANLAR DA BIR AVUC KAHVEYE BENZERLER ONLAR PISMEDEN EVVELDE SAGLAMDIRLAR HELE HAYATIN KENDISIYLE KARSILASTILARMI ,PISTIKCE OLGUNLASTIKCA DAHADA DOYUMSUZ OLURLAR HER TECRUBE DE DAHADA KEMALE ERERLER.benim kayinvalidem havuc gibi ici kin ve nefretle dolu yakti gecti ama ben kahve olmaya niyetliyim insallah.anlattim cunku yanliz degilsin cooook kader ortagin var ,zaten yanliz degilsin kimsesizlerin kimsesi allah var...

Benim tek çarem tek dayanağım oğlum oda olmasa çekilmez nü hayat yasam sevincim görseniz öle tatlı ku yabancı biri karşıdan pist diyince hemen boynunu bukuyo kafasını yana eğiyor sanki yaşadıklarımızın farkindaymis gibi yavrum daha karnımda 1aylikken neler yasadık doğdu 10gunluk bebekti karakollara düştük hasta oldu orda 1 ay boyunca hastahanelerde gezdik küçücük bı can ne ısı vardi karakol köşelerinde bunun hesabını nasıl vericekler

Bende oğlum hiçbirşeyin eksikliğini hissetmesin diye herseyi yapmaya çalışıyorum saolsun annemde babamda öle hem maddi hem manevi verebilicegimizin en iyisini vermeye çalışıyoruz ama yinede kaparsak yapalım hani sol yani derler ya sol yani boş kalicak diye üzülüyorum haklısın huzursuz bı ortamda yasanmaz ama her cocuğun hakkı anneyle babaylar büyümek ama olmadı kader napalim Rabbim herseyin hayırlısını versin ama keske diyorum madem böle olcakmis kendimi bu kadar ezdirmeseydim madem esim sahip çıkmıyorum bana keske ben kendime sahip çıksaydım yuvam yuvam deyip susup bı kose ye cekilmeseydim yuvam sesimde noldu sonuc değişmedi Allah biliyo canım herkese hakettiğini versin allah

Yuva bozmanın büyük günahlardan olduğunu biliyorum, bunu yapanlar hesabını nasıl verecek çok merak ediyorum.

Merak etme canım kazanan sensin, onlar yaptıklarıyla kalacaklar kimseye yaptıkları kar kalmaz.
Ailen sana destek oluyorsa, maddi sıkıntın yoksa hiç üzülme.
Sen yine çok şanslısın, çocuğunu bırak öyle gel diyen aileler de var, senin ailen sana ve çocuğuna sahip çıkıyor ne güzel.
Belki sırası değil ama ilk evliliğinde mutsuz olup ayrılıp, tekrar evlenen çok mutlu olan kadınlar tanıyorum ve eşi çocuğuna öz babasından daha iyi babalık yapıyor.
İnan çok iyi insanlar da var, umarım sen de öyle biriyle karşılaşır ve çok mutlu olursun

Bende oğlum hiçbirşeyin eksikliğini hissetmesin diye herseyi yapmaya çalışıyorum saolsun annemde babamda öle hem maddi hem manevi verebilicegimizin en iyisini vermeye çalışıyoruz ama yinede kaparsak yapalım hani sol yani derler ya sol yani boş kalicak diye üzülüyorum haklısın huzursuz bı ortamda yasanmaz ama her cocuğun hakkı anneyle babaylar büyümek ama olmadı kader napalim Rabbim herseyin hayırlısını versin ama keske diyorum madem böle olcakmis kendimi bu kadar ezdirmeseydim madem esim sahip çıkmıyorum bana keske ben kendime sahip çıksaydım yuvam yuvam deyip susup bı kose ye cekilmeseydim yuvam sesimde noldu sonuc değişmedi Allah biliyo canım herkese hakettiğini versin allah

Keşke senin oğlunu düşündüğün kadar babası da düşünseydi şimdi bu halde olmazdınız. Bunun hesabını da sen değil babası versin, yeteri kadar bedel ödemişsin. Sende ananın babanın evladısın, (gerçi seninkiler barışmanı istemişlerdi galiba) hangi ana baba ister ki evladı dövülsün ezilsin...

Merak etme canım kazanan sensin, onlar yaptıklarıyla kalacaklar kimseye yaptıkları kar kalmaz.
Ailen sana destek oluyorsa, maddi sıkıntın yoksa hiç üzülme.
Sen yine çok şanslısın, çocuğunu bırak öyle gel diyen aileler de var, senin ailen sana ve çocuğuna sahip çıkıyor ne güzel.
Belki sırası değil ama ilk evliliğinde mutsuz olup ayrılıp, tekrar evlenen çok mutlu olan kadınlar tanıyorum ve eşi çocuğuna öz babasından daha iyi babalık yapıyor.
İnan çok iyi insanlar da var, umarım sen de öyle biriyle karşılaşır ve çok mutlu olursun

EVer ailem çok şükür bakıyo cocuğuma o konuda sansliyim biliyorum canım benim umudum yok hic bı insanın kaderi bastan kötüyse hep kötü gider gibi geliyo ama Rabbim büyük inşallah seninde dediğin gibi iyi biri'' çıkar artık karşıma Rabbim ben ve benim gibi kadınlara yardım etsin

Keşke senin oğlunu düşündüğün kadar babası da düşünseydi şimdi bu halde olmazdınız. Bunun hesabını da sen değil babası versin, yeteri kadar bedel ödemişsin. Sende ananın babanın evladısın, (gerçi seninkiler barışmanı istemişlerdi galiba) hangi ana baba ister ki evladı dövülsün ezilsin...

Çok haklısın canım benim düşündüğüm kadar babası düşünseydi zaten suan yuvamızda mutlu Mesut. Bı aile olarak yasardik ama babası bir çırpıda sildi yavrumu bı nebze olsun düşünmedi evet bunun hesabını verecekler Rabbim en ağır sekilde sorsun hesabını ailem artık gönderme çabasına girmiyo çok şükür

Ben senin yerinde olsam o kaynanayı bir elime alırdım ki görme :47: Allah korkusu yok bunlarda, Allah cezalarını verir sende kurtulmana bak tatlım :47:

selam arkadaşlar 2 yıllık evliyim ve 7 aylık bi oğlum var bu 2 yıl içinde neler neler yaşadım kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz daha 1aylık evliyken kaynanamdan dayak yedim neden oğluyla telefonla neden yanında konuşmuyomuşum daha neler neler eşime anlattım bişey demedi hiç onun üzerine ben yukrda eşimle tartışıyodumbeni annemlere yollamıyolardı annemleride bize koymuyolardı o yüzden tartışıyoduk kaynanamlar aşağıdan sesimizi duyup kapıyı çaldılar daha kapıyı açar açmaz kaynanam kayınbabam kaynım üzerime saldırdılar üstelik ben onda 1 aylık hamileydim eşimin gözü önünde bana dayak attılar eşim yine bişey demedi ölece bakıp durdu bunlara rağmen yine sabrettim çocuğum için kaldım o evde ama değişen hiçbişey olmadı annemler ben 6 aylık hamileyken bize geldiler kaynanamın annemlere etmediği hakaret kelmadı niye geldiniz diye ve kovuldular yine kimse bişey demedi olayı bizimkiler yine kapattı ama en son yapılan şey yenilir yutulur değildi daha ben 10 günlük lohusayken kayınvalidemden yine dayak yedim bana sahipsizsin annen baban seni istemiyo diye daha sölemedğim o kadar hakaretler küfürler ettiki anlatamam artı annem doğumdada doğumdan sonrada yanıma gelemedi yine kaldım orda gitmedim baba evine ama 2 gün sonra yine geldi yine şiddet uyguladı bana hatta gırtlağıma yapıştı kayınvalidem kayınbabam geldi aldı beni elinden benimde artık canıma tak etti ve babamı aradım gel beni al diye babamda kardeşimle birlikte gelmiş kapıyı çalmış yine kaynanam cama çıkmış olmaz hakareti yağdırmuş bunun üzerine kardeşim dayanamayıp oda karşılık vermiş babamda ve karakolluk olduk 12 günlük bebeğimle karakollara düştüm üstelik eşim evde yoktun bu olaylar yaşanırken buna rağmen olayın üstünden 7 ay geçti ben baba evindeyim o günden beri birkez olsun aramadı benide oğlunuda birkez olsun olayı benden dinlemedi boşanıcam diyip duruyo kayınvalidemin ifadelerini duydum mahkemeliğiz zaten birsürü yalan dolan ben onu dövmüşüm öle diyomuş anlıcanız çok kötü iftiraya maruz kaldım ve bu iftiralar yüzünden yuvam yıkılıyo eşim geldiğimden beri dava açtım deyip duruyo ama 7 ay oldu hla dava açılmadı sizce ben napmalıyım davayı benim açmamı bekliyo sanırım:59::59:

konuyu okudum.Önce Allah Sabırlıklar versin diyeyim sakince.Bunca olayla nasıl dayanmışsın.hangi insandır ki bu şekilde şiddet uygular bi insana hele ki hamile bi insana.Bu ne kindir bu ne nefrettir.allah böyle insanları bildiği gibi yapsın.Arkadaşım bak güzel kardeşim yuva diyosun da bu kadar olaydan sonra yuvamı kalır.Hele eşim dediğin insana diyecek tek bir sözüm bile yok o eş olacağına bence gitseymiş bi terapiste nasıl eş olabileceğinin yardımlarını alsaymış.Ailesi zaten aman allahım aile değil amerikan askerleri kafana bi çuval geçirmedikleri kalmış.böyle bir ortamda evladını nasl yetiştirmeyi düşünüyodun.Bi de senin ailene şaşırdım bu kadar olay hakaret bu zaman kadar ses çıkarmamışlar .Ben bu bekleyişlere sabır diyemiyorum.Neyin sabrı ortada düzelecek bişey olsa dersin az daha dayan ama bu tip insanların yaşayış tarzı böyledir.Arkadaşım aman onlardan medet umma.sanmaki değişirler.Allah yar ve yardımcın olsun.

ailem kabullenemiyo bi türlü boşannmamı çevrem herkes kendince yorum yapıyo en çokta babam engel oluyo bana napcamı bilmiyorum ya bi yandan hergün bi yalanlarını duymaktan sıkıldım kafayı yiycem ya valla

Allah Allah a,len bunca hakareti yedi sen bunları yaşadın hala sana barışmı diyolar:53: pes doğrusu!!!! kusura bakma canım ama yanii böle bişey olurmu sakın barışayım felan deme şimdi bunu yapnalar acaba ilerde neler yaparlar ve seni istemeyeni sende isteme :63:

konuyu okudum.Önce Allah Sabırlıklar versin diyeyim sakince.Bunca olayla nasıl dayanmışsın.hangi insandır ki bu şekilde şiddet uygular bi insana hele ki hamile bi insana.Bu ne kindir bu ne nefrettir.allah böyle insanları bildiği gibi yapsın.Arkadaşım bak güzel kardeşim yuva diyosun da bu kadar olaydan sonra yuvamı kalır.Hele eşim dediğin insana diyecek tek bir sözüm bile yok o eş olacağına bence gitseymiş bi terapiste nasıl eş olabileceğinin yardımlarını alsaymış.Ailesi zaten aman allahım aile değil amerikan askerleri kafana bi çuval geçirmedikleri kalmış.böyle bir ortamda evladını nasl yetiştirmeyi düşünüyodun.Bi de senin ailene şaşırdım bu kadar olay hakaret bu zaman kadar ses çıkarmamışlar .Ben bu bekleyişlere sabır diyemiyorum.Neyin sabrı ortada düzelecek bişey olsa dersin az daha dayan ama bu tip insanların yaşayış tarzı böyledir.Arkadaşım aman onlardan medet umma.sanmaki değişirler.Allah yar ve yardımcın olsun.

Evet canım doğru söylüyorsun ama napalim canım zordu duzelmesibelkide imkansizdi sna yinede bekleyelim belki düzelir belki iyi olur dedik yuva yıkması kolay yapması zor dedi babam annem kaç defa evi terk edicektim ailem kızım yapma sabret düzelir bak bebeğin dogunda belki daha iyi olur o cocuk hattına sana karışmazlar belki diye hep engel oldular bana annem hep kaynanan ne derse desin seslenme kızım derdi ama bız böle yaptikca onlar dahada kusursu kaynana adımı sahipsize çıkardı sahibin yok dedi seni annen babam bile istemiyo öldürsem yine sesleri çıkmaz dedi boyle boyle olaylar büyüğümde büyüdü ailemi geçtim esın sahip çıksaydı oda olmadı oda sahip çıkmadı sonundada boyle olduk iste

Evet canım doğru söylüyorsun ama napalim canım zordu duzelmesibelkide imkansizdi sna yinede bekleyelim belki düzelir belki iyi olur dedik yuva yıkması kolay yapması zor dedi babam annem kaç defa evi terk edicektim ailem kızım yapma sabret düzelir bak bebeğin dogunda belki daha iyi olur o cocuk hattına sana karışmazlar belki diye hep engel oldular bana annem hep kaynanan ne derse desin seslenme kızım derdi ama bız böle yaptikca onlar dahada kusursu kaynana adımı sahipsize çıkardı sahibin yok dedi seni annen babam bile istemiyo öldürsem yine sesleri çıkmaz dedi boyle boyle olaylar büyüğümde büyüdü ailemi geçtim esın sahip çıksaydı oda olmadı oda sahip çıkmadı sonundada boyle olduk iste

canım senin ailen belki acımasızca olucak ama bu kadar olaydan sonra hala sana geri dön aman dayan aman sus diyosa bu seni ya da yuvanı düşündükleri içinde değil etraf civar ne der aman rezil oluruz diye heralde diye düşünüyorurm yoksa hiçbir ana baba bu kadar çırpınan bu kadar acı çeken ve bu kadar eziyet gören bi yavrusu için halaaa devam et diyemez.

canım senin ailen belki acımasızca olucak ama bu kadar olaydan sonra hala sana geri dön aman dayan aman sus diyosa bu seni ya da yuvanı düşündükleri içinde değil etraf civar ne der aman rezil oluruz diye heralde diye düşünüyorurm yoksa hiçbir ana baba bu kadar çırpınan bu kadar acı çeken ve bu kadar eziyet gören bi yavrusu için halaaa devam et diyemez.

EVer ailemde o etraf ne der olayı var özellikle annemde ama artık bosuna çırpınmak dava açıldı zaten canım zorla götürüp elleriyle koyucak deiller dava açılmadan ince azda olsa umutları vardi belki birleşirim diye ama coktan açılmış dava haberim bile yoktu çok sonradan öğrendim neyseku artık yavas yavas kabulleniyolar bu durumu ve babam artık felsefe vermem seni dıyo annem hala biraz o konuda sıkıntılı ama sonunda babama anlattım babamda annemi uyardı artık inkada kafam rahat ne bilim canım Allah butuk teşekkür ederim destegin icin

Dediklerinize ithafen yazıyorum; ne ailenizin ne de eşinizin/erkek arkadaşınızın size sahip çıkmasını beklemeyin...

Siz kendinize sahip çıkın! Hayatın gerçeği bunlar; ailemiz/eşlerimiz/arkadaşlarımız bize sadece destek olabilir...

Kendimize güvenmeliyiz,kendimize yetebilmeyi bilmeliyiz,kendi ayağımızın üzerinde durmalıyız...

İşte o zaman kimsenin desteğine ihtiyacımız olmadığı için ona buna muhtaç olmayız.

Ayrıca aileniz "yuva kolay kurulmuyor" anlayışı muhakeme yönünden çok yanlış...

Üzgünüm ama ortada bir yuva görünmüyor.

Ailesi dövmüş resmen sizi...Daha ne olsun!

Annenizde ses etmeyin,cevap vermeyin diyormuş; şok geçirdim bu nasıl bir mantık!

Daha ayrılmak için hangi gerekçe yeterli olurdu?! Bıçaklamaları,öldürmelerimi gerekir...?!

Lütfen ama lütfen artık kendi yolunuzu çizin ve kendinize daha fazla zarar vermelerine izin vermeyin.

Bir an önce ayrılın ve hiç geriye bile dönüp bakmayın...

Ne biçim insanlar var yahu şok oldum okuduklarıma...

Inanamiyorum bu okuduklarima boyle insanlarin var olusuna..
Sen resrn kendini hice saymissin kaldiki onlar seni insan yerine oyacaj.
Boyle bi kocadan daa ne bekliyosun anlamadimki..
Bosanmak evlilil cocuk ..kolay degil ama sende bi insansin allahin yaattigi afedersin hayvan deglsn ki hayanayvana be yapillacak seyler degil..
Kac kurtul derim ben..bu adam anasinin sana nasil.vurduunu izliyosa ben o adaminn.................
Bak yine feministlim tuttu boylee akli dengesi.bozuklar yuzunden.
Ailenede dga fazla uzuntu yasatma bence yazik o anne babaya..
Ne dek ya kovuyolar..
Biri benim ailemi kovaak ben seyirci kalacam... Buyuk konusucam ASLA izin vermem buna.

Bosanmak evlilil cocuk ..kolay degil ama sende bi insansin allahin yaattigi afedersin hayvan deglsn ki hayvana bile yapillacak seyler degil..
Kac kurtul derim ben..bu adam anasinin sana nasil.vurduunu izliyosa ben o adaminn.................
Ailenede dga fazla uzuntu yasatma bence yazik o anne babaya..
Ne dek ya kovuyolar..
Biri benim ailemi kovacak ben seyirci kalacam... Buyuk konusucam ASLA izin vermem buna.

Bosanmak evlilil cocuk ..kolay degil ama sende bi insansin allahin yaattigi afedersin hayvan deglsn ki hayvana bile yapillacak seyler degil..
Ailenede daha fazla uzuntu yasatma bence yazik o anne babaya..
Ne demek ya kovuyolar..
Biri benim ailemi kovacak ben seyirci kalacam... Buyuk konusucam ASLA izin vermem buna.

Back