Kaç yaşında ki?Evet komşumuzun oğlu sizin durumunuzdaydı.girdiği bölümü sevemedi.3.sınıfta Bıraktı başka bir bölümde okuyor şu an hala...tekrar sınava girdi sanırım.ama hayata geç kaldı.resmen baba görünümünü Aldı Saçı başı döküldü ama öğrenci işte...
Emin ol geçicek bu fikirlerin.Ki ingilizce bölüm kazanmışsın,muhtemelen hazırlık okicaksın.Bikere hazırlık okumak üniversitenin en şamatalı en eğlenceli sınıfı.Düşünsene etrafında bir kelime ingilizce bilmeyen bir sürü sınıf arkadaşın olucak.O çabaları görmek,bazen komik anlara tanıklık etmek,hatta samimiyet kurunca yanlış söylenen o kelimelerle kahkahalar atıcağınız muhabbetler döndürmek çok güzel şeyler :)))) Bende okudum hazırlık.Çok keyifli bi seneydi.Ayrıca iktisat derside aldım.Oda gayet keyifliydi.Üstelik okulun en zor hocası,bölüm başkanı idi iktisat hocamız.Anamızdan emdiğimizi burnumuzdan getirdiği halde biz sınıfça keyif aldık.Kaçtığımız derslerden biri değildi iktisat.Hangi Üniversiteyi kazandın? Ben polis çocuğu olarak nerdeyse gezmediğim il görmedim okul kalmadı.Sana daha çok yardımcı olabilirim bu konudada.Özelden msjda atabilirsin hiç çekinme.Harika bi eğitim dönemi sizi bekliyor,üniversite başkadır :))))
Ya susayım susayım dedim ama dayanamadım siz niye moral bozuyorsunuz,kadın emek vermiş sınava girecek,psikolojisini bozmayın lütfen.
ikinci bir tercih hakkı yok maalesef yerleştiği içinSevmediğin bölümü asla okuma ikinci tercihlerini yaparsın bekle
Tmde çok fazla bölüm yok ki ya gerçekten yok hukuk dışında..Hukuk da şuanda kazanabilicek gibi değilim doğrusunu söylemek gerekirse..Bir sene daha hazırlansam nereye gidicem başka kendime bölüm bulamıyorum ki tek düşündüğüm hukukmuş ama bir sene daha kalmaya cesaret edemedim artık çok geç yani,sizce dokuz eylülde ingilizce iktisat okumak nasıl ne düşünüyorsunuz bu konuda lütfen yardımcı olun
Kesinlikle gidip bakmak isterim cünkü bir yıl daha kalıp hukuk kazanmaya asla cesaretim ve inancım yok belki tercih yapmasaydım olabilirdi ama yaptım artık..Ben de o yüzden düşünüyorum sevmediğim diyorum ama ne biliyorum ki dediğin gibi tıp gibi bir bölüm değil karşıma neler çıkıcagını bilmiyorum daha..Beni geren şey çevremdekilerin tepkileri,işsiz kalma,boşuna okuma korkusu arkadaşlarımın hepsi özelde canları ne isterse okuycaklar ben bu bölümü bileğimin hakkıyla kazandım ama suan kendimi onlardan daha ezik hissediyorum söyleyemiyorum bile ne okudugumu hala sorup duruyorlar..
Kardes sen deli misin, Dokuz Eylul Iktisat, hem de Ingilizce?!?? Ne ezikligi, arkadaslarin ne kazanmis ki? Cevren ne kazansan konusacakti zaten, ben muhendisim , dedem ogretmen olamiyor musun demisti
Benim etrafımda çok kötülediler belki de ben o yüzden çok etkilendim işsiz kalıcaksın mezun olunca falan diye bir sürü yorum duydum daha da kötü oldum boşuna mı okuycam ben diye,başka bir şey düşünemiyorum hiç iyi değilim yaa,bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın
Öbp puanın yarısı alınıyor diyebiliyorum 2012 sonra böyle oldu ama diyceğim şu hazırlanmadıysan işin çokk zor kac deneme çözdün
Mesela kardesim 150 çözmüş oda gircek
bence iyi araştır yerleşenler de ikinci tercih yapabiliyor kayıt olmadığı sürece vakit varken araştırikinci bir tercih hakkı yok maalesef yerleştiği için
Dikey Geçiş Sınavından sonra nasıl bir sınav olduğunu, neye benzer sorular sorduklarını paylaşırsan sevinirim. Hayat planlarında başarılar dilerim, bölümüne ısınmana ve ilerlemek istemene sevindim :)Aaaa ben. Vallahada bensdşlfsşd
Hayatım boyunca hiç alakam olmayan,neye benzediğini bile zerre bilmediğim Muhasebe bölümünü kazandım 2 yıl önce.MYO idi.Ama sonra bölümüme öyle bir aşık oldumki,hem derslerii yapmaktan aldığım haz sayesinde bölümü birincilikle bitirdim,hemde 2yıllık okuduktan sonra evleniriz diye düşündüğüm sevgilime karşı mecburi olarak çark ettim ve beni 2 yıl daha beklemesini istedim.Çünkü pazar günü Dikey Geçiş Sınavi'na girerek Maliye bölümüne yani muhasebenin bir üst bölümüne diyelim :) devam etmeyi herşeyden çok istiyorum.Okula devam etmek başarılar elde etmek hiç aklımda yokken,bütün fikrimi değiştirdi bölümüm.O yüzden inan bana herşeyde bir hayır vardır.Ve eğer hangi ünide hangi bölümü kazandığınıda söylersen sana daha çok yardımcı olabilirim.Belkide neye sahip olduğunun farkında bile değilsindir,kim bilir :)))
Ya cogu hatta bütün yakın arkadaşlarım özele gidiyorlar istedikleri yere,hukuk falan veya başka istedikleri bölümlere..İktisat bana çok kötülendi hele hele açıklandıktan sonra o yüzden çok etkilendim
yapamıyorlar eğer yapsalar o kontenjanların ne olduğu belirsiz olur çocuk oyuncağı değil ki bubence iyi araştır yerleşenler de ikinci tercih yapabiliyor kayıt olmadığı sürece vakit varken araştır
Valla ben alese kpssye girerken kitap bitirdim işin çok zor diyenlerden yüksek puanlar aldım. O deneme sayısına değil zekaya bakıyo biraz. :)