Sonuçlar..

Kaç yaşında ki?

Nasil guzel bir anlatis seklidir o vallahi bayildim

Ben varım Sonuç ağır bir depresyon sonucu okulu bırakıp başka okula tamamen farklı bir bölüme gittim

Dokuz eylul iyi bir universite, bolum de iyi ustelik ingilizce.

Burda sevmedigin bolumu okuma diyenler olmus, haklilar tabi ama mesela tip gibi ne yaptiklari cok goz onunde meslekler disinda, hangi meslegin ne yaptigini o meslekten olmayanlar bilemiyor.

Sen de, ben de ekonomi mezunlarinin gordugu dersleri gormedik, yaptiklari isi yapmiyoruz, sever miyiz sevmez miyiz bir fikrimiz olamaz.

Kaldi ki hukuka gitsen de sevecek miydin bir garantisi yok.

Genelde, gidiyorsun basliyorsun bolume, dersler sandigindan kel alaka cikiyor.

Diyecegim su ki, universite secme meselesi sadece senin icin degil tum gencler icin kumar. Cok hevesle gidip offffffff nefret ettim diyenlerde var, bu nedir diyip gidip seven de. Gorucu susulu evlilik gibi kismet bu. Karar senin tabi, iyice dusun, 1 il hazirlanmayi gozun yer mi, yoksa gidip bir bakmak ister misin bolume. Ne secersen sec kumar bence, eger gidersen sevmezsen hazirlanacagin 1 yili heba edeceksin; gitmezsen belki de sevecegin bir meslegi kaciracaksin.

Kesinlikle gidip bakmak isterim cünkü bir yıl daha kalıp hukuk kazanmaya asla cesaretim ve inancım yok belki tercih yapmasaydım olabilirdi ama yaptım artık..Ben de o yüzden düşünüyorum sevmediğim diyorum ama ne biliyorum ki dediğin gibi tıp gibi bir bölüm değil karşıma neler çıkıcagını bilmiyorum daha..Beni geren şey çevremdekilerin tepkileri,işsiz kalma,boşuna okuma korkusu arkadaşlarımın hepsi özelde canları ne isterse okuycaklar ben bu bölümü bileğimin hakkıyla kazandım ama suan kendimi onlardan daha ezik hissediyorum söyleyemiyorum bile ne okudugumu hala sorup duruyorlar..

Kardes sen deli misin, Dokuz Eylul Iktisat, hem de Ingilizce?!?? Ne ezikligi, arkadaslarin ne kazanmis ki? Cevren ne kazansan konusacakti zaten, ben muhendisim , dedem ogretmen olamiyor musun demisti

Kardes sen deli misin, Dokuz Eylul Iktisat, hem de Ingilizce?!?? Ne ezikligi, arkadaslarin ne kazanmis ki? Cevren ne kazansan konusacakti zaten, ben muhendisim , dedem ogretmen olamiyor musun demisti

Ya cogu hatta bütün yakın arkadaşlarım özele gidiyorlar istedikleri yere,hukuk falan veya başka istedikleri bölümlere..İktisat bana çok kötülendi hele hele açıklandıktan sonra o yüzden çok etkilendim

İş kısmı sana kalmış. İngilizceni geliştir. Sosyal ol. Notlarını iyi tut. Erasmus yap. Aiesecle yurtdışında staj yap. İstanbul üniversitesinin anadolu üniversitesinin ikinci üni programı var. Onların bölümlerine bak hoşuna giden birine yazıl. Kendine ne katabilirsen kar. Bir daha hayatında hiç böyle bir 4 5 yılın olmayacak. Bu yıllar sadece kendini geliştirmen için var. İşi düşünmeden kendin için bir şeyler yap. Sonra yüksek lisans da yaparsın. Şu an işsiz kalmayı düşüneceğin bir zaman değil.

Öbp puanın yarısı alınıyor diyebiliyorum 2012 sonra böyle oldu ama diyceğim şu hazırlanmadıysan işin çokk zor kac deneme çözdün
Mesela kardesim 150 çözmüş oda gircek

Valla ben alese kpssye girerken kitap bitirdim işin çok zor diyenlerden yüksek puanlar aldım. O deneme sayısına değil zekaya bakıyo biraz. :)

bence gidip okumalısın. eğer normal bir üni ve ingilizce olmasaydı gitme diyebilirdim ama gitmelisin. kaldı ki seneye yapabileceğine inancın ve hevesin yok. git ve bir yıl ingilizce sınıfını oku. bu sürede okula, ortama her şeye tanık ol.kaybedeceğin hiç bir şeyin yok. baktın ısınamadın. bu süreçte yeniden girersin ve diğer okulun hazırlığını atlamış olursun. hazırlık olmasa bile dil öğrenmiş olacaksın. kimin ne okuduğunu, senin ne okuyacağını merak etmesini salla. benim babannem her ortamda bu dandik bölüm okudu der beni rencide eder ama fikri dahi yok üstelik söyledikleri kişilerde kendi köylü kardeşleri. bir keresinde yolculukta bir teyze bana ne okuyorsun demişti bende söylemiştim yaa yazıkk demişti aklı olmayanın fikri oluyor işte. bu tercihi sen yaptın, sen seçtin artk pişman olma vakti değil. izmir gibi bir ilde olacaksın. hiç mi sevmedin yatay geçiş yaparsn bölümünde. ne kaybedersin ki. demezsen hiç kazanamazsın.

Dikey Geçiş Sınavından sonra nasıl bir sınav olduğunu, neye benzer sorular sorduklarını paylaşırsan sevinirim. Hayat planlarında başarılar dilerim, bölümüne ısınmana ve ilerlemek istemene sevindim :)

Evladim iktisadi sana kotuleyenler kim ki, liseden yeni mezun olmus okul bebeleri, onlar ne anlar calismaktan ya da akademik konulardan. Gitmislr mi ki iktisada nerden biliyorlar??!? Kotuleyenlerin kendisi ne meslek yapar , ev hanimi teyze, kel alaka meslekten amca, ilgisiz insanlar.

Is bulmak dersen hukukla iktisadin arasinda bir fark yok ki, ikisinde de issizlik var. Avukatlarin cok kazandigi devir 30-40 yil onceymis, hakimler savcilar da sehir sehir atamayla geziyor, burdan bakarsan da hukuk bana cazip gorunen bir meslek degil.

Is bulmak her meslekte zor artik.

Kafani kullanirsan, iyi staj yaparsan, bir de master/MBA takarsan kim tutar seni

Sen bu insanlara sebep gitmiceksen hata yaparsin. Yok, cok itici asla yapamam diyip gitmezsen o zaman anlarim. El lafiyla hareket etme. Komsu teyze lafiyla mi meslek sececeksin?

bence iyi araştır yerleşenler de ikinci tercih yapabiliyor kayıt olmadığı sürece vakit varken araştır
yapamıyorlar eğer yapsalar o kontenjanların ne olduğu belirsiz olur çocuk oyuncağı değil ki bu

EK YERLEŞTİRMEYE KİMLER BAŞVURABİLİR?

a- 2014-ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş olan adaylar

b- Merkezi Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan Açıköğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, sadece kontenjan sınırlaması olmayan Açıköğretim lisans ve ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabilirler.

c- Özel Yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirme için tercih yapabilirler.
d- 2014-YGS/LYS’ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuran, 2014-ÖSYS’de sınava girmek için başvurduğu hâlde sınava girmeyen veya sınava girerek 140,000’ın altında YGS puanı alan meslek lisesi mezunları sadece Tablo-3A’dan kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarını tercih edebilirler.
e- 2014-ÖSYS’de sınava girerek ilgili puan türünde 140,000 ile 179,999 arasında YGS puanı alan meslek lisesi mezunları gerek kendi alanlarında gerek alanları dışında Tablo-3A ve Tablo-3B’deki tüm programlar ile Tablo-4’teki Açıköğretim programlarını tercih edebilirler.

2014 klavuzu...

Bölüm kulağa hoş geliyor aslında :) Bence de hazırlık varsa kaçırma derim. O sırada da dikey , yatay geçiş, yandal...vb. araştırırsın. Okulu ve bölümleri tanırsın. Oturduğun yerde canını sıkma. Herşeyde bir hayır aramak lazım. Hiç olmadı orada okurken tekrar hazırlanırsın.

Istemedigim lisede okudum. Bence çalış. Istemedigin bir mesleğe yonelme. isin ucunda pisman olmakta var. Ginede sen bilirsin. Hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…