Şöyle söyliyim inanın herkese bunu yaşadığım için açıklamaya çalıştım. Küçük şehirler büyüklere nazaran daha pahalı artık. En azından Uşağa küçük paris lakabı buradan geliyor
Antalya'da okuduğum dönem için söylüyorum tabi asla pahalı dediğim tek bir kıyafet, eşya, yemek olmadı. Tabi lüks mekanlar ayrı. Öğrenci şehri denebilir. Ben üniversitenin arkasında rezidansta kaldım düşünün iki kişilik çok güzel bi otel bu. Ve aylık 550 600 tl veriyordum aynı dönemde Uşak'ta ki 5 kişilik özel yurt 800 tl alıyordu. Ben butiklerden 25 35 tl ye kıyafet alırken Uşak'ta birebir kıyafet 80 tl idi. Yani işin özü Antalya'da çok memleketime nazaran çok daha ucuza yaşıyordum kar elde ettim denebilir
Turistik bi yer olduğundan kimse inanamıyor ama böyleydi. 30 tl ye saklıkente kaymaya gittik yemek dahil Uşak'ta şehir dışı bile değil Uşağın köyüne bizi 100 tl'ye götürdüler. Lara bölgesi Antalya'nın en elit, pahalı semtidir benimde aşık olduğum huzur bulduğum yer :) Orada denize yakın daireler 1500 2000 e bulunurken Uşak'ta manzarasız sıkıcı yerde de 1000 1500 tl idi. Senelik 1000 tl anca giderim olurdu pazar zaten ucuzdu malum meyvelerin yetiştiği yer. Balık ekmek yerdik sürekli balıklar ucuz malum akdeniz bölgesi
Şuan için bi şey demiyorum ama burası her halükarda daha pahalı tek avantajı varsa oda ulaşımdır küçük olduğu için fakat Antalya'da öğrenciye otobüsler indirimli oluyor sözde bizde de oluyor orada 1.5 tl verdiğimde Uşak'ta 2 veriyorduk. Yani tek bir kıyaslamamda Uşağın en ufak karı yok
Ama İzmir, İstanbul'dan bahsetmiyorum oralar pahalıydı. Ben evi de işi de rahat bi şekilde bulmuştum aslında fakat memleketimizde 0 dan ev yaptırmaya karar vermiştik annemle oda yanında yardımcı olmamı istedi öyle kaldım. Şuan ev derdi falan kalmadı artık annemde rahatladı bende inşallah gitmeyi istiyorum :)