Ya şöyle, ben avukat olarak yorulmanızı anlıyorum. Ancak hemşirelik de rahat bir meslek değil zaten. Siz mesela bir gün çevresi olan tanınan bir avukat olabilirsiniz, çok kazanan prestij sahibi bir kadın olabilirsiniz. Ama hemşire ne uzar ne kısalır. Çalışma şartları zaten berbat. Yirmi dört nöbetleri falan bir kere insan doğasına aykırı yani. Hastalar ayrı dert. Hastane içinde mobing savaşları ayrı dert. Değer görmüyorsun ayrı dert. İkide bir sağlıkta şiddet patlak veriyor ayrı dert. Sürekli bir hastalık kapma riskin var, ayrı dert. Henüz staj yapmış hiç çalışmamış biri olarak bile tiksindim. Kendi işimi kurayım diyorsunuz ama mesela atanmış avukat olsaydınız muhtemelen bunu pek tercih etmezdiniz çünkü memura her türlü ek iş, ticaret falan yasak oluyor. Muhtemelen denemek için istifa etmeniz gerekecekti. Türkiye şartlarında geleceği olan tek meslek tıp galiba. On yedi yaşıma dönsem kesinlikle mühendislik okumak isterdim. Ama şimdi tekrar sayısal çalışamam, mühendislikte hemşirelik yaparken okunabilecek bir meslek değil. Eşit ağırlıkta aslında yüz bin ile bazı yerlerde psikoloji, iç mimarlık, bankacılık vs geliyordu. Ama bunların da bir geleceği yok yani o kadar hem hemşirelik yapıp hem bir yandan okumak için efor sarfermeye değer miydi bilmiyorum.