Sınava girdim çıktım,çok net konuşmamaya gayret ediyorum ya sonra üzülürsem diye ama işin açıkcası oldukça umutluyum iyi geçti :))) Sınav hiç bilgiye dayalı bi sınav değil.Hatta bence tamamen psikolojik diyebilirim.Türkçe soruları oldukça uzun paragraf sorularıydı.Hep ne anlatılmak istendiği,hangi cümlenin anlam bütünlüğünü bozduğuna dayalı.Ben çok fazla kitap okuyan biri olarak bu tür sorularda zorlanmıyorum ama,buna rağmen sınavda türkçeyi çözerken en az 3-4 kere saate bakmak zorunda hissettim kendimi acaba yetiştirebilicekmiyim diye.Çünkü baya uzun.Ama bilgi yok.Okuduğunu anlamak üzerine kurulu bütün türkçe.Bu kadar.Matematikse mantıkla çözülücek çok soru var.Yani mesela,bi matematik sorusu soruyo,o soruyu çözmenin bir sürü yolu var,mantıken böyle olur şöyle bulunur diye diye işlem yapabiliceğin türde sorular nerdeyse hepsi.O yüzden oda biraz fazla zaman alıyor.Sonuçta formülle çözülen sorular olsa yada yolu belli sorular olsa ya bilir çözersin yada bilemez geçersin.Bunlar ''uğraşırsan yaparsın'' tarzında sorular olduğu için zaman harcanıyor.140 dakika kesinlikle yeterli değil DGS soruları için.Ama baktığın zaman 120 sorunun hepsini çözebilme yapabilme ihtimalinin olduğunada pek inanmıyorum ben.Sonuçta o derece donanımlı bilgiye sahip olsak zaten muhtemelen en kötü ihtimalle Lisans okuyor olurduk :)))))) O yüzden böyle düşünerek çok stres yapmayı doğru bulmuyorum.Bilemediklerini geçmek daha mantıklı geldi bana öylede yaptım.120 sorudan 90 tane işaretledim ben toplamda.60 türkçe sorusundan en az 50 net çıkarıcağımdanda eminim.Matematik içinse yüzde ellisi doğru olsa benim için kâfi :) İstediğim okul ve bölüme çok çokkkkkk rahat yeticektir aklımdaki sayı tutarsa.Durum bu :) Güzel dileklerin içinde teşekkürler :)