Sonuçlar..

Gitmeye karar verdim kesin olarak bir sene daha çalışmaya cesaretim yok,hazırlığı her şekilde okucam nasıl olsa diye düşündüm ve dokuz eylülün hazırlıgı zor ve iyiymiş iyice öğrenmek istiyorum bu sırada mutlu olup olmadıgıma bakıcam ortam hosuma gidiyo mu diye aynı zamanda araştırıcam tekrar tekrar hocalarla konuşucam çünkü yerleştiğim puanımla başka bir bölüme ya da üniversiteye geçiş yapabilme hakkım varmış notlarım ne olursa olsun bu bana büyük avantaj sağlıyor.Tekrar iyi bir araştırma yapıcam ne istediğime bakıcam ona göre devam edicem ya da değiştiricem.Tek istediğim bölümümle veya okulumla az da olsa övünebilmek bütün arkadaşlarım çok mutlu hep üniversiteden bahsediyorlar ben ne zaman konu açılsa kaçıyorum ya da konuyu değiştiriyorum içimi huzursuzluk kaplıyor bunu nasıl aşabilirim ben de mutlu olmak istiyorum üniversiteye gittiğim için,çok doldum yine kusura bakmayın...

Ben de 7 sene önce hiç istemediğim bölümü kazandım iibf bölümü senin gibi. Hiç sevmedim 4 yılda bitecek okul 5 yılda bitti :) Her gün lanet ettim. İyi bir üniversitede olduğu için yeniden hazırlanacak cesareti de bulamadım. Şuan bankacıyım yaptığım işten memnunum ama aklım olsa 2. yılımda tekrar hazırlanırdım diyorum.

Ben de o durumdayım durumum çok kötü olsaydı bir sene daha çalışırdım ama bu durumda cesaret bulamadım tercih yaptım şimdi sınava hazırlansam hukuk kazanabiliceğimi hiç sanmıyorum..

LÜTFEN BİLGİSİ OLAN PAYLASSIN BÖLÜMLE ALAKALI FALAN COK ÖNEMLİ BENİM İCİNNN saglıgım bozulucak diye korkuyorum yine düsünmekten.....

Sınava girdim çıktım,çok net konuşmamaya gayret ediyorum ya sonra üzülürsem diye ama işin açıkcası oldukça umutluyum iyi geçti :))) Sınav hiç bilgiye dayalı bi sınav değil.Hatta bence tamamen psikolojik diyebilirim.Türkçe soruları oldukça uzun paragraf sorularıydı.Hep ne anlatılmak istendiği,hangi cümlenin anlam bütünlüğünü bozduğuna dayalı.Ben çok fazla kitap okuyan biri olarak bu tür sorularda zorlanmıyorum ama,buna rağmen sınavda türkçeyi çözerken en az 3-4 kere saate bakmak zorunda hissettim kendimi acaba yetiştirebilicekmiyim diye.Çünkü baya uzun.Ama bilgi yok.Okuduğunu anlamak üzerine kurulu bütün türkçe.Bu kadar.Matematikse mantıkla çözülücek çok soru var.Yani mesela,bi matematik sorusu soruyo,o soruyu çözmenin bir sürü yolu var,mantıken böyle olur şöyle bulunur diye diye işlem yapabiliceğin türde sorular nerdeyse hepsi.O yüzden oda biraz fazla zaman alıyor.Sonuçta formülle çözülen sorular olsa yada yolu belli sorular olsa ya bilir çözersin yada bilemez geçersin.Bunlar ''uğraşırsan yaparsın'' tarzında sorular olduğu için zaman harcanıyor.140 dakika kesinlikle yeterli değil DGS soruları için.Ama baktığın zaman 120 sorunun hepsini çözebilme yapabilme ihtimalinin olduğunada pek inanmıyorum ben.Sonuçta o derece donanımlı bilgiye sahip olsak zaten muhtemelen en kötü ihtimalle Lisans okuyor olurduk :)))))) O yüzden böyle düşünerek çok stres yapmayı doğru bulmuyorum.Bilemediklerini geçmek daha mantıklı geldi bana öylede yaptım.120 sorudan 90 tane işaretledim ben toplamda.60 türkçe sorusundan en az 50 net çıkarıcağımdanda eminim.Matematik içinse yüzde ellisi doğru olsa benim için kâfi :) İstediğim okul ve bölüme çok çokkkkkk rahat yeticektir aklımdaki sayı tutarsa.Durum bu :) Güzel dileklerin içinde teşekkürler :)

Ben de o durumdayım durumum çok kötü olsaydı bir sene daha çalışırdım ama bu durumda cesaret bulamadım tercih yaptım şimdi sınava hazırlansam hukuk kazanabiliceğimi hiç sanmıyorum..

Evladim dur hele, bir git, bir sevme bolumunu odan sonra otur dertlen.

Belki de seveceksin.

Arti, belli basli Bilkentti, Koctu vs haric vakif universitelerinin kampusu bile yok, hepsi birer ikiser binadan ibaret. Senin arkadaslarin salak, ezik kalmamak icin ovunuyorlar.

Dokuz Eylul iyi bir universite, kampusu de guzel, sosyal olanaklari da.

Hele bir git, bak , begenme , sevme ondan sonra bunalim ol, hasta ol.

Arkadaslarinla da zaten universiteye gidince kopacaksin, o gerzeklerin lafiyla aptalca kalkisip kendini baltalama lutfen. Dokuz Eylulu kazanip gitmedim ya sevmezsem dedim dersen, arkandan aptal der insanlar. (Ben derim en azindan).

Ayrıntılı anlattığın için teşekkür ederim. İlk kez DGS 'ye giren birinden bilgi almış oldum. Sınav sonrası kişisel hissiyat genelde tutuyor, umarım senin için de öyle olur. Durum şahane, inşallah gönlündekiler gerçekleşir. :)

Oha bide Dokuz Eylülümü kazandın? Yaaa yemin ederim an itibariyle sen şuan ''Hiç bişeyden bi türlü memnun olmayanlar kulübü başkanı'' sın gözümde!!!!!! Delirmeyelim yaa....

ben de gittim istemediğim bi yere sene bitmeden bırakıp geldim çok sıkıntı oldu puanım kesildi filan. inşallah sen seversin. üzüldüm adına

İstersen merkezi sistemle yatay geçişi bir araştır 1 yıl kazandığın yerde okumak zorundasın ama eğer sevmezsen o 1 yıl da karar verirsin zaten bu yıl ki lys-ygs puanına göre başka bölüm ve okula geçebilirsin :) aynı durumu bende yaşadığım için çok araştırdım kısmetse bu yaz geçiş yapacağım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…