Sonuçlar..

Kendini neden işsiz kalıcam diye programlıyorsun ki? Hukuk istiyordum demişsin ama hukuğun bi hükmü kalmadı artık, eskisi gibi değil. Her yer hukukçu dolu. Onlar da işsiz kalıyorlar. Ona bakarsan psikolog, mühendis sayısı falan da çok, onlar da çok mezun veriyor. Neden? Çünkü her yer üniversite doldu. Hukuk, psikoloji, mühendislik gibi bölümler bir zamanlar çok parlaktı ve birçok insan oraya yöneldi, sonuç ortada. Yani hukuk kaçtı diye üzülmene değmez bence.

Bölümüne gelince... Bence İngilizce İktisat güzel, normal İktisattan daha çok iş imkanı var, en azından diğerleri arasından sıyrılabilirsin mezun olduğunda. Ülkemizde İngilizce bölümlerin daha çok gelecek vaad ettiğini düşünüyorum ben. Ben de İktisat okuyorum ama benimki Türkçe ne yazık ki. Bana da istemediğim ama öylesine yazdığım, nasıl olsa gelmez dediğim bir üniversitenin İktisat bölümü gelmişti ve ben de aynı senin gibi düşünüyordum. Gitmemeyi kafama koymuştum, gerekirse bir işe girer çalışırdım ama kesinlikle bunu okumazdım. Aynen böyle düşünüyordum hatta benim ailem de isteksizdi, olumsuz karşılamışlardı. Sonra aradan bir kaç gün geçti ve ben de tekrar sınava hazırlanmanın çok zor olacağını düşündüğüm ve iş hayatına da (sadece lise mezunu olarak) girmek için kendimi hiç hazır hissetmediğim için başladım kazandığım bölüme. Yani en iyi alternatifim kazanmış olduğum bölümdü. Okudukça sevmeye başladım, ben ki ekonomi, finans, merkez bankası, arz, talep, enflasyon cart curt zerre ilgilenmeyen bir insandım. Ekonomik krizin ne olduğundan haberim yoktu mesela. Hiç ilgilenmezdim öyle şeylerle. Bir kere bile sorgulamamıştım neden işsizlik var, neden fiyatlar bu kadar yüksek, neden paramız diğer paralar karşısında farklı karşılıklara sahip vs. o derece yani. İçine girince öğrenmeye başlıyor insan. Evet çok fazla mezunu var, evet işsiz kalma ihtimalim çok yüksek ama ben bu bölümün mezunu olarak çıkacağım o kapıdan. Başladığım işi yarıda bırakmak adetim değildir, düzgün de bir iş bularak devamını getireceğim seçimlerimin. O yüzden sana tavsiyem önce bir silkelen ve kazandığın bölüme git. Ha bir yıl daha hazırlanma imkanın varsa sen bilirsin. Bir de bildiğim kadarıyla İngilizce İktisat ile Türkçe İktisat içerik bakımından çok ayrı.

Tebrikler bu arada. :)

Keşke herkes sadece istediği bölümü yazsa tercihlerine.. Tercih hakkı çok fazla olduğu için herşey yazılıyor, ben 5 sene önce sadece 6 tercih yapmıştım ve hepsi de aynı bölümdü.
Ve tercih zamanı gördüğüm herkese sadece istedikleri bölümü yazmalarını söyledim, keşke demek için çok geç maalesef iyice bir düşünmen lazım eğer gerçekten istemiyorsan sevemeyeceksen tekrar hazırlan..

bilkent isterken yanlis tercihle hoooop hacettepede buldum kendimi. sacma bi bolumde hemde. hic sevmedim sevmicemde.. okadar sevmedimki iyi bi ortalamayla hemen mezun oldum zira kalirda orda daha fazla zaman gecirirsem diye iyi ders calisiyordum. master icin aninda yurtdisina cikip bolum degistrdim. hi ne katti bana hacettepe asik oldugum adami verdi,bebegimin babasini verdi. sadece bu nedenle iyiki diyorum. bu benim sansim tabi herkese gulermi bilmem. mizacina uygun bi bolum degilse iyi olc tart canim

ben sevmediğim bölüme gittim okudum mezun oldum hala sevmiyorum sen sen ol aynı hataya düşme kusarak ders çalışma, ders çalışmak bana kabir azabı geliyordu , gözüm besyo da ama gelmişim 23 yaşına bundan sonra sınavına gircem de kazancamda mezun olcamda 3o zumu bulur , sen erkenden bırak bence.

Ben de okuduğum bölümü iyi iş imkanı olacak diye düşünüyordum. Sevmesem de iş imkanı iyi olacak diye devam ettim. İyi bir bölüm olabilir ama o okuldan o bölümden öyle tiksindim ki o bölümden çalışmayacağım 3. sınıfta kesinleşti. Tiksiniyorum duymak bile istemiyorum. Okuyacağım bölümü sevmek kadar iş imkanı da çok önemli, İş imkanından belki de de daha fazlası işini sevebilecek misin? Şİmdi kimse sevip sevmemeye değil iş bulup bulamadığına bakıyor. Benim zaman makinem olsaydı ne o bölümü ne o okulu yazmaz, tercih kağıdını yırtıp atar belki tekrar denerdim.
Yine de her işte bir hayır vardır..

Hukuk sıralamaları bu yıl fena yükselmiş. Git bölüme. Bak bakalım bir dersler ortam falan nasıl? Beğenmezsen yeniden hazırlanırsın. Evde hazırlanmak daha zor bence çünkü rahatlığa alışıyorsun ve gevşiyorsun. Hani bölümü sevmezsen daha da hırslanırsın.

Hukuk güzeldir, hakim, savcı, diplomat, kaymakam, uzman olabilirsin, devlet dairesinde özel sektörde, kendi büronda, şirkette, holdinglerde ne bileyim her yerde çalışabilirsin. Mezun oldum aman kendimi geliştirmeyeyim, staja başlayıp bir büroya başlayayım demezsen bir de yabancı dil-hukuk ingilizcesini bilirsen, yüksek lisans yaparsan uluslararası şirketlerde çalışabilirsin, denkliği olan yurt dışı okullarda okuyup yurt dışında avukatlık yapabilirsin, ne bileyim hiçbir yere çalışmasan bile aldığın bilgi ve hukuk vizyonu bile yeter bu bölümü okumaya. Tek isteğin buysa ve eminsen peşini bırakma. Lise yıllarında yanlış bölüm tercihi yüzünden sonradan deli gibi istediğim genetik mühendisliğini okuyamadım. Sınava hazırlanıp kazanmayı düşünüyorum ben de. Mesleğimi, işimi her şeyi bırakabilecek şekilde birikimimi yapıyorum.

Sen gecen yil girmedin galiba 2014 sinavina girenler kalem oynatamadik diyor bende baktim facebokta geuplara falan 30 mat yapan muhdisliklere yerlesmis ustelik kont dusuruldu.
Sorular artik mantik dayali o senin dedigon 2013 oncesi
geçen sene girdim,hiçç çalışmadım,ve yaşım 35,lise mezunuyum,350 gibi bir puan aldım,o kadar kolaydıkııı,anlatamam,boş soru bile bırakmadım,30 dk önce sınavım bitmşti,ama bu yıl dehşet zordu,şok oldum,200 aldım,sen düşün artık,üstelik çokda boş bıraktım

Öyle kötü bir dönem gecirdim ki en sonunda deliricem sandım yazdım bir seyler cok kötü oldum sağlığımdan oluyordum nerdeyse..Simdi bir sene daha kalırsam hukuk kazanabilicegimi hic sanmıyorum puanım yarıya düşücek 20 bin kisi geriye atıcak beni nerdeyse.Çıkmaza girdim anlıycagınız tek istedigim bölümümü sevmek işsiz kalmak istemiyorummm

Bölümünü severek, isteyerek okuyan çok az insan var zaten, takma bu kadar.

evet oldu once kımya oldu 4 sene ve ıstemeye ıstemeye okudu
ıs bulamadı
sımdı cok sukur ozel unı. tam burslu ıstedıgı bolumu kazandı

benim başıma da tam tersi geldi.yıllarca hayalini kurduğum,tek hedefim olan bölümü kazandım.uçarak gittim okula fakat ilk sene sonunda bölümün bana uygun olmadığını anladım.mecburen bitirdim,bölümümle ilgili bir alanda çalışmaya başladım.yani diyeceğim şu ki üniversiteye girdiğimiz yaşlarda çok da bilinçli tercihler yapamıyoruz.en çok hayalini kurduğun bölümden soğuyup,hiç düşünmediğin alanlara heves etmeye başlayabilirsin.ben senin yerinde olsam okula kayıt olur, bir şansımı denerdim.baktın hiç okumak istemiyorsun bölümü kendini zorlar ve tekrar sınava girersin.okula kayıt olmadan ailenle bu düşüncelerini paylaş,okulu bırakmak gibi bir durum olursa ilerde; sana destek olabilecek gibiler mi bir inceden tart

Seni üzmek istemem ama malesef bazı süreçlerin geri dönüşü zordur bu da onlardan biri
Keşke baştan yapabilir miyim yapamaz mıyım diye daha fazla irdeleseydin.
Ya 2 sene bekleyeceksin, ya da bölümüne alışmaya çalışacaksın
Ben senin yerinde olsam ilk sene zaten zaten sınava girmeyeceğin için bölüme bi bakardım, ortama da bakardım ( Ortamda önemli bence kötübir ortam olunca çok sevdiğin bölüm dahi olsa insanın okuyası gelmiyor ) yani ilk sene gider okurdum
Yok hiç yapamıyorum sevmiyorum olmuyor 2.sene tekrar hazırlanırdım.

Cok mutsuz olursam ailem tekrar calısmak icin destek cıkar bana ama bi süre sonra daha zor geliyo sanki baska bir yer kazanmak benim 9 eylül cünkü okulum cok düsük de bir yer degil ama iste ne yapıcagımı bilmiyorum

Aman istanbulda kalayim, sehir disina gidemem diye. Tutan bolumu yazdim.
2 senede okul biraktim.
Tekrar sinava girdim. Bu sefer de zaman kaybettim dedim. Istedigim olmadi. Is imkanina gore sectim.
dersleri veremedim biraktim.
sonra tekrar aynısı.

3 uni degistirdim. Mezun olamadim.

Simdiki aklim olsa yeniden hazirlanirdim...

Tmde çok fazla bölüm yok ki ya gerçekten yok hukuk dışında..Hukuk da şuanda kazanabilicek gibi değilim doğrusunu söylemek gerekirse..Bir sene daha hazırlansam nereye gidicem başka kendime bölüm bulamıyorum ki tek düşündüğüm hukukmuş ama bir sene daha kalmaya cesaret edemedim artık çok geç yani,sizce dokuz eylülde ingilizce iktisat okumak nasıl ne düşünüyorsunuz bu konuda lütfen yardımcı olun

Evet geldi hem de dün.. yiğenim özel üniversite %50 edebiyat tutturdu.
Edebiyat %50 burslu 4 yıllık nedir arkadaş? sene en az 40 bin ver okula 4 yılda sonra mezun ol ve hiç bir şey olamama .. kpss yollarında sürün.

Üniversiteye bi git o ortamı bi gör. .
Benim bu sene bitti ama keşke bitmeseydi
Gecesi gündüzü ayrı eglenceli hele bi de öğrenci evinde kaliyosan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…