Sonuçlar..

Iktisat zor bi bölüm
Sevmeyen yapamaz diye dusunuyorum
Gecen sonem

Öyle kötü bir dönem gecirdim ki en sonunda deliricem sandım yazdım bir seyler cok kötü oldum sağlığımdan oluyordum nerdeyse..Simdi bir sene daha kalırsam hukuk kazanabilicegimi hic sanmıyorum puanım yarıya düşücek 20 bin kisi geriye atıcak beni nerdeyse.Çıkmaza girdim anlıycagınız tek istedigim bölümümü sevmek işsiz kalmak istemiyorummm
Kırık okul puanı ön sıralarda az atar. Çünkü öndekiler ham puanda da gayet yüksek yaparlar. Ama sıralaması zaten iyi olmayan birini 50 bin bile geri atabilir. Bu durum her sene sınavın zorluğuna göre de değişiyor. Hemen gemileri yakmaya gerek yok. TM sayısaldan daha kolay, umutsuzluğa kapılmayın.

Son düzenleme:
Öbp puanın yarısı alınıyor diyebiliyorum 2012 sonra böyle oldu ama diyceğim şu hazırlanmadıysan işin çokk zor kac deneme çözdün
Mesela kardesim 150 çözmüş oda gircek

Ya susayım susayım dedim ama dayanamadım siz niye moral bozuyorsunuz,kadın emek vermiş sınava girecek,psikolojisini bozmayın lütfen.

Üniversite tercihleri açıklandı..Kafa karışıklığıyla yaptığım tercihlerimde istemediğim bir bölümün tuttuğunu gördüm.Çok mutsuzum,boğulucak gibi oluyorum..Ne yapmalıyım??Daha önce başınıza böyle bir şey geldi mi veya tanıdıgınızın başına,sevmeden bir bölüme girip sonradan seven oldu mu??Lütfen yardım edin..Bir sene daha kalamam kalırsam puanım yarıya düşer,çare bulamıyorum YARDIMM
İktisat özellikle de ingilizce olarak okunursa özel sektörün en revaçta bölümüdür diyebilirim.
Tercih süreçlerinde aktif görev yapan bir eğitmenim ve benim de pek çok öğrencim bu bahsettiğin bölümü kazandı.Tabi üniversite ismi çok önemli.Eğer iyi bir üni.den bahsediyorsan kesinlikle oku derim.
bu sene gitmeyeyim dersen sadece bu yılı değil önümüzdeki yıl puan kırılmasıyla 2.senenini de yitirmiş olacaksın

İktisat özellikle de ingilizce olarak okunursa özel sektörün en revaçta bölümüdür diyebilirim.
Tercih süreçlerinde aktif görev yapan bir eğitmenim ve benim de pek çok öğrencim bu bahsettiğin bölümü kazandı.Tabi üniversite ismi çok önemli.Eğer iyi bir üni.den bahsediyorsan kesinlikle oku derim.
bu sene gitmeyeyim dersen sadece bu yılı değil önümüzdeki yıl puan kırılmasıyla 2.senenini de yitirmiş olacaksın
Cok tesekkür ederim gercekten icime su serptiniz,dokuz eylül ingilizce iktisat bölümünü kazandım sizce iyi mi?? Ve kendimi geliştirmek için neler yapabilirim okudugum sırada mezun olduktan sonra kolaylık sağlaması açısından

Ben agliya agliya basladim bu bölüme ama zamanla alistim ve cok mutluyum cünkü önüm acik olucak insallah :)

Neden istemediğin bölümü yazdın ki? Üniversite tercihlerinde anlamadığım bir durum bu.. Millet yazıyor yok mühendislikten başlıyor ordan öğretmenlik bilmem ne liste uzuyor. Hangisi gelirse.. Bir insan ya mühendis olmak ister ya öğretmen.. Hangisi tutarsa mantığını ben hala kavrayabilmiş değilim. Ben sadece 4 üniversite yazmıştım ve sadece tek meslek.. Onun dışında pek çok farklı bölüm de yazabiliyordum ama benim istediğim buydu.

Aslında yazmıcaktım ama cok kötü oldum iki hafta yemeden icmeden kesildim kilo verdim ilaclara baslıycaktım nerdeyse o kadar etkilendim bu dönemden saglıgımdan olucaktım annem ailem falan da üzülme bu kadar yaz gitsin okursun başarılı olursun dediler yazdım ben de cünkü hukuk tutmuyordu ve kendimde tekrar calısıcak cesareti göremedim

Cok tesekkür ederim gercekten icime su serptiniz,dokuz eylül ingilizce iktisat bölümünü kazandım sizce iyi mi?? Ve kendimi geliştirmek için neler yapabilirim okudugum sırada mezun olduktan sonra kolaylık sağlaması açısından
Tabii ki okulun sana dil olarak ingilizce yeterliliği sağlayacak sen ise yanına 2 dil daha ekleyeceksin.büyük holdinglerin şirketlerin firmaların sertifikasyon programlarına katılacaksın,yani cvnde göz alıcı olabilecek her türlü organizasyonu yapacaksın.yolun çok açık inşallah

Sevmediğin bir bölümü kesinlikle okuma derim
Bir yıl kaybetmemek için bir ömrünü mü yakacaksın, ömür boyu sevmediğin işi mi yapacaksın?

Orası öyle ama tercih yaptım bir kere puanım dusucekken hukuk kazanıcagımı sanmıyorum ve cesaretim yok tmde diger bölümlerde de öyle çok istediğim bir sey yok,belki suan fazla karamsarım bilmiyorum ama durum böyle hiç mutlu değilim

Üniversite tercihleri açıklandı..Kafa karışıklığıyla yaptığım tercihlerimde istemediğim bir bölümün tuttuğunu gördüm.Çok mutsuzum,boğulucak gibi oluyorum..Ne yapmalıyım??Daha önce başınıza böyle bir şey geldi mi veya tanıdıgınızın başına,sevmeden bir bölüme girip sonradan seven oldu mu??Lütfen yardım edin..Bir sene daha kalamam kalırsam puanım yarıya düşer,çare bulamıyorum YARDIMM
sevdiği, kendini adadığı bölümün tırt olduğunu öğrenen onca insan var üniversiteye başladığında. bence bunun tam tersi de mümkün

Benim etrafımda çok kötülediler belki de ben o yüzden çok etkilendim işsiz kalıcaksın mezun olunca falan diye bir sürü yorum duydum daha da kötü oldum boşuna mı okuycam ben diye,başka bir şey düşünemiyorum hiç iyi değilim yaa,bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın

Evet komşumuzun oğlu sizin durumunuzdaydı.girdiği bölümü sevemedi.3.sınıfta Bıraktı başka bir bölümde okuyor şu an hala...tekrar sınava girdi sanırım.ama hayata geç kaldı.resmen baba görünümünü Aldı Saçı başı döküldü ama öğrenci işte...

Evet komşumuzun oğlu sizin durumunuzdaydı.girdiği bölümü sevemedi.3.sınıfta Bıraktı başka bir bölümde okuyor şu an hala...tekrar sınava girdi sanırım.ama hayata geç kaldı.resmen baba görünümünü Aldı Saçı başı döküldü ama öğrenci işte...
Bunları duyunca daha çok korkuyoruz yaa benim kardeşimde de var aynı sorun kara kara düsünüyor

akışına bırakmak daha mı iyi diye düşünmeye başladım baktım olmuyor değiştirmeye çalışırım bölümümü..Tek istediğim bilgi almak beni çok korkuttular bu iibf hakkında kendimi savunamıyorum bile başarısızlığa yoğunlaştım resmen

X