sona yaklaştık..

amin..inşallah.sağolun.

aynen tatlım.6 yıl gerçekten az bir süre değil.öyle ki bir alışkanlığa sebep oluyor.bu dediklerinizin hepsi benim kızdığım noktalardı.evlendikten sonra ailesinin herşeye karışmasından korktuğumu nişanlıma da belirttim ve karışmayacaklarını söylemişti.evi aldırdılar,zaten nişanlım ben gitmesem de ailesine sürekli gider.e ben yokken ailesinin onu doyurması çok basit olur.evime gelip karışmazlar da oğullarını doyururlar benimle ilgili.ki kaynanam o yapıda.ağzından çıkan kelimeler beni kırar mı farketmiyor bile...Allahım dediğiniz gibi belki de fırsat çıkardı karşıma..Allah hakkımızda hayırlısını versin.inşallah aklımda acaba kalmadan durumum sonuçlanır da ben de size evet bitti ya da sorunlar hakkında konuştuk ve çözüm yolu bulduk devam ediyoruz gibi net bir yanıtla dönebilirim en kısa zamanda.süre geçip de onlardan net bir yanıt almadıkça ben de ikilemde kalıyorum ne doğru ne yanlış anlayamıyorum.ne kadar kızsam da elimde olmadan olumlu taraflardan bakmaya çalışıyorum tek başıma kalınca çünkü.Allahım en kısa zamanda hayırlı olan sonuç neyse onu yaşatsın bana inşallah...

aşk durumunu bilmiyorum.ama seviyor bunu biliyorum.ama işte sevmek her dediğine evet demeyi gerektirmiyormuş sanırım..ben her konuda ılımlı olmak gibi bir hata yaptım.normalde herşeyde net cevabını veren ben onun için hayır diyecek olsam bile evet derdim.hata benden kaynaklanıyormuş.bundan sonra vereceğim cevaplar onun hoşuna gitmeyeceği için ileride devam etme kararı alsak da biteceğini düşünüyorum...hayırlısı olsun ne diyelim...

anneniz öyle haklı ki...kelimelerle anlatamam.ben bile arasıra hangisiyle ya da kaç kişiyle evleniyorum diye annemlere dert yandığımı biliyorum.bi de ele karışmak çok zormuş bunu anladım.her konuda cevap veren ben kaynanamların karşısında cevap veremez olduğum günleri biliyorum..evlenme hazırlığında olan insanların sevgiden önce kendisine tüm sorumlulukları alabilecek miyim evliliği kaldırabilecekmiyim diye sorması lazımmış.ben kendime bu kadar dürüst davranmamışım mesela bunu da farkettim.eskiden ne varki sürdürebilirim diyordum.şimdi inanılmaz drecede korkuyorum.ki artık ailesine ve nişanlıma sürdürsem bile kendimi ezdirmeyeceğimi bildiğim halde.evlenen arkadaşımlarımı birçok konuda çok iyi anlıyorum.Allah her evli ve evlilik hazırlığı yapan insana sabırlar versin diyorum.çok verici olmamak lazım ve saygı sınırlarını asla aşmamak lazım.ben aşmadım ama nişanlım da saygıyı korumak için hiç çaba sarfetmedi..Allah benim de hakkımda hayırlısını versin inşallah...

işte ailesine karşı beni ezdirmese ya da enazından benim yanımda kırmadan bir cevap verebilse bu da benim için bir saygı göstergesi olurdu.abisiyle konuşmuyoruz zaten o olaydan beri.abisiyle ilgili çok şeyler söyledim nişanlıma ve kayınpederime.hepsini duymuş olacak ki selam verirken bile zorlanıyoruz.bu benim için iyi birşey.çünkü ileride barışsak bile evime gelemez enazından.bunun rahatlığı var.daha önce nişanlımla ilgili kaynanama biraz tepki göstermiştim.kaynanam cazgır biri olduğumu söylemiş ablama.şayet aramız düzelse bile onlarla aramızdaki serinliği koruyacağım için o yönden kafam rahat olur diye düşünüyorum.yani nişanlım beni ezdirdi ama ben kendimi ezdirmicem birdaha enazından.ama bu serinlik de evlendikten sonra farklı durumlarda sıkıntıya yol açabilir...nerden düşünürsem düşüneyim hep bişeyler eksik benim ilişkimde.keşke nişanlım bi adım atsa ben de tüm düşüncelerimi iyisiyle kötüsüyle yüzüne söyleyebilsem bir çıkar yol bulsak...ayrılmak da zor..böyle ikilemde kalmak da...

evin içine şuan çok harcama yapıyor.o evden kiraya çıkmaz.öyle hevesli ve evine aşık ki..onu dinleseniz villa aldı sanırsınız,evi görseniz bu muydu diye hayal kırıklığı yaşarsınız.kuşları terasta duracak.evin içi zaten halen işçiler çalışıyor.kendisi buzdolabı bakıyor şuan.evin içi 15 ocakta bitecek eşyasıyla birlikte.hedefi bu.tek amacı da evliliği hızlandırmaktı.ama öyle ya da böyle 1 yıl bekleyeceksem düzgün bir ev olsun isterdim.eskiden ailesine yakınlığı sorun değildi.ama artık ailesi de benim için bir sorun oldu.benden ayrılmayı bile göze alabildi ev için.şimdi birdaha kiraya çıkalım desem ona küfür gibi gelecektir eminim.

cnm,
6 sene dile kolay.hemen bi kalemde sil at diyemem tabi.hoş bi çok insan benzer şeyler yaşıyor hayatında.
kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş.bende şu an çok sağlıklı düşünebildiğim bir dönemde değilim.ama sana daha önce başından bir evlilik geçmiş biri olarak şunu yazabilirim...
bir erkeğe nişanlılık yada sevgililik döneminde evlenince değişir,çocuk olur değişir bilmem ne olur değişir gözüyle bakıpda evlenenlerin yaşadığı genelde hayal kırıklığıdır.evlenince değişen çok az erkek vardır.
hani kaba tabir yuları bırakmayacaksın derler ya öyle işte.siz nişanlıyken en çok istemediğiniz şeylere bile gerek aileniz gerek bazı nedenlerden ötürü evet demek kabullenmek zorunda kalmışsınız.yarın bir gün evlendiğinizde değişecek mi? ben hiç sanmıyorum.bu sefer başka çıkan diğer her sorunda size benim dediğim olacaka getirecek.zamanla sen kendini kukla gibi hissetmeye başlayacaksın.kendine olan öz güvenini yitireceksin.ve öyle bir an gelecekki eeee yeter ya senlemi uğraşıcam diyeceksin...
bunları yazıyorum çünkü sevgililik ve nişanlılık dönemimde aynı tavizleri verdim.ailesine düşkündü görmezden geldim.evlenince düzelir dedim.ne eşyalarım ne gelinliğim hiç ama hiç bir şeyim kendi istediğim gibi değil onun ve ailesinin istediği gibi oldu.hatta sırf ailesi istemiyor diye gelinliğimle tek bir fotoğraf bile çektirtmedi düşün yani.ama bunlar hep benim baştan taviz vermemden kaynaklandı.
evlendiğimizdede bu değişmedi.dedim ya değişen çok azdır.seni üzmek kırmak istemem.çünkü bişeyleri bitirmek değil 6 yıl 6 aylık bile olsa verilen emekleri,geçen zamanı yok saymak bir kalemde silmek kolay değildir.
ama düşün....evlendiğinizdede aynı sorunları yaşarsan ne kadar mutlu olabilir ve nereye kadar dayanabilirsin.olumlu tarafından bakmak genelde biz kadınların kendimizi kandırma yöntemidir.
bence çok iyi düşün derim.bitir yada bitirme diyemem ama istersen evlilik tarihini biraz ileri bir zaman at.çünkü ev uğruna senden ayrılmayı bile göze alabilen bir insanın senin fikrine önem vermeyen bir insanın ileride seni mutlu edeceğine inanmıyorum ve bir kaç yıl sonra kızlar boşanıyorum yardım diye topic açtığını görmek istemiyorum

yorumunuz için çok teşekkür ederim sağolun.haklısınız.ev için evleneceği insandan geçebilmesi benim en çok gururumu kıran şey zaten.evlilikle iligil tek kişilik kararlar alması kötü.ileride de buna benzer şeyler olacak ve yine kendisi tek başına kararlar alacak dediğimde ailemin tepkisi,evi aldı zaten içini de yaptırdıktan sonra daha sana sorması gereken ne var ki tek kişilik karar almış olsun?hem sen gereken cevapları fazlasıyla verdiğin için merak etme bidaha tek kişilik davranmaz diyor.zamanla özgüvenin gidecek demişsiniz.evet haklısınız kendimi bir acayip hiseetmiştim son zamanlarda bu kadar mı önemsiz bir insanım diye.yarı yarıya gitmeye başlamıştı zaten.gelecekle ilgili korkularım çok.bundan sonra devam edebilmesi için beni çok ciddi bir şekilde ikna edebilmek ve o günden itibaren beni emin olduğunu hissetirmeye başlamak zorunda zaten.çünkü zamanla kinlenmeye de başladım.eskisi gibi davranmayacağımın kendimi ezdirmeyeceğimin bilincindeyim ama bu yeni tavırlarımla o beni kaldırabilecek mi onu bilmiyorum...
siz de çok ciddi sıkıntılar yaşamışsınız.büyük geçmiş olsun diyorum.inşallah hayırlısıyla kendinizi toparlar eski neşenize kavuşursunuz diliyorum..yalnız bu gelinlikle fotoğraf çektirmeme durumu çok ağır..insan hayatındaki en özel gününe dair bir hatıra bırakmak istemez mi..paylaştıklarınız gerçekten kolay şeyler değil.önerilerinizi gerçekten dikkate alıcam çok teşekkür ediyorum yorumunuz için.sağolun..

rica ederim.seni hayal kırıklığına uğratmak için yazmadım.ama aslında size değilde ailenize cok kızıyorum.sizi desteklemeleri gerekirken bu yaptıkları saçma geliyor.evlilik ömür boyu çift kişiliktir.düşünsenize başka soracak karar yok demiş aileniz.olurmu hiç öyle şey....
yarın bir gün tatile gidilecek onun dediği yer
çocuk doğacak onun istediği isim
çocuk okula başlayacak onun istediği
bayram ziyaretleri onun istediği
yani bunun gibi uzunnnn bir liste yapabilirim size.bence son kez konuşun kekelemeden kararlı azimli bir şekilde....
yanlış anlamayın rica ediyorum ama ben sizin yerinizde olsaydım geçmiştede bu hatayı yaptığım için kuruk acım olduğu için belkide o eve asla gelin girmezdim.oturmuyorum der gecerdim ha bitecek mi? ev için bitecekse bitsin...ki emin olun seven erkek herşeyi sil baştan pek ala yapabilir.sizinde kendinize ait bir hayatınız var evlenmek hayatınbızı ona göre yasayacağınız anlamına gelmez.
bilemiyorum...aklını karıstırmakda istemiyorum.ama çok yanlış geliyor bana.hayatım boyunca neferet etmişimdir bencil insanlardan.bi adam cocukları cok seviyor diye iyi bi eş olacak demek değildir bu.
ve bazen bizim şer sandığımız şeyler aslında çok ama çok büyük hayırlar getirebilir.
bence kararınızı gözden geçirin önce ne istediğinize ve sizi neyin mutlu edeceğine karar verin.ve bu kararı alırkende bağımsız olun.ailenizden bile bağımsız.
cocuk değisniz ki...sizi neyin mutlu edeceğini aileniz bilemez ve oda dünyadaki son erkek değil.evlendikten sonra bunları yaşamaya devam ederseniz çok daha fazla üzülürsünüz.
kararlı olarak konuşun ha baktınız dinlemiyor hala dediğim dedik mi diyor o zaman bu şekilde mutlu olamayacağınızı evlenseniz bile yürütemeyeceğinizi belirtin.ya kendini düzelt düğünü erteleyelim diyin yada ....
bilemiyorum.onu tanıyan sizsiniz.neyle mutlu olacağınızı en iyi bilende sizsiniz.katlanabilecekseniz başka tabi.
ama bu kararı verirken lütfen iyi yönleri ağır basmasın sizde.çünkü her zaman 3 yanlış bir doğruyu götürür hayatta.ve evlilikte doyduğu zaman insan 1 yanlış 3 doğruyu götürmeye başlıyor.

hep mutlu olmanız ve sizin için en hayırlı olanı yaşamaznı dileğiyle

yeni tavırlarımı kaldırabileck mi derken kastım buydu biraz da aslında.o eve gitmeyeceğimi ilk olarak söylemeyi düşünüyorum.çünkü beni en çok yıpratan ev kısmı oldu.eskiden ailesine yakın olsun diye kasımpaşa demiştim.şimdiki teklifim ailelerden bağımsız bir semt olacak.kabul etmeyeceğine tüm garantiyi veriyorum.bu iki cümleyle bitti demek oluyor bu kendisine.ama imkansız gerçekleşir de tamam derse saygı konusunu açıcam.saygı için çok büyük çaba sarfetmesi ve gelecek adına aklımdaki soru işaretlerini yoketmesi için ona süre vericem ve düğün tarihini ertelicem.benimkiler dahil ailelerin fikirlerini unutucaz.eğer kabul ederse şartlarım bunlar olacak.daha evle ilgili ilk cümlemde tamam bitti diyecek biliyorum.saygı konusuna girmicem bile.ama olur da mucize gerçekleşirse evi satmasıyla ilgili.şuandan itibaren eski ben olmicam bu kesin...artık iyi niyetli olmayı düşünmüyorum.çünkü ayrılırsam kaybedeceğim çok birşey yok...alışkanlığımı da zamanla yenerim inşallah...tekrar sağolun...

alışkanlığı yenmen mutlaka zaman alacak.
zor olacak.belki olurda biterse hani bir zaman sonra kendini suçlamaya başlayacaksın.ama zamanla geçecek.sadece şu var;
bu şekilde gözünü kapattığında evliyken mutlu olamayacaksan eğer sanırım baştan üzülmek çok daha iyi.evliyken ayrılmak boşanmak emin ol şu an olduğundan daha fazla yıkacaktır seni.
haber etmeyi unutma.belki o mucize gerçekleşir.umarım :)
Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.
neler olduğunu yazmayı unutma sakın..

Çok doğru... Buraya özellikle bir daha bir daha katılıyorum. :13:

Ayrıca ben şöyle düşünüyorum:
Yıllara ancak bir kadın değer verir.
Erkekler için yıllarca sürmüş bir evlilik veya ilişkinin sadece 1 cümlelik çöküşü vardır: 'Bitti.' gibi...

Erkekler için yıllarca sürmüş bir evlilik veya ilişkinin sadece 1 cümlelik çöküşü vardır: 'Bitti.' gibi...

:):):) ne güzel özetlemişsiniz...
erkekler için basittir herşey...onların bu umursamazlığını gördükçe keşke erkek olsaydım diyorum bazen

:):):) ne güzel özetlemişsiniz...
erkekler için basittir herşey...onların bu umursamazlığını gördükçe keşke erkek olsaydım diyorum bazen

3,5 sene gibi uzun sürelik bir ilişkiyi vaktiyle 'emekler boşa gitmesin, eminim seviyordur yoksa ayrılırdık' mantığıyla devam ettiren biri olarak tam olarak erkeklerin bakış açısı böyle özetlenebilir diye düşündüm. :81:

boşanmak gerçekten çok zor.ablamdan biliyorum.kolay atlatamadı.kendimi suçlama durumu şimdiden başladı bende.yanlışı genelde kendimde arıyorum.dediğiniz gibi sürdürmeye çalıştığımda hep verici taraf ben olucam.çünkü biliyorum bu dediğim teklifi yaptığımda o evi asla satmayacağını söyleyecek.yani evi kabul etmiş olmam gerekiyor.dediğiniz gibi ayrılmam daha hayırlı olacak sanki..keşke onlardan bir haber çıksa da hemen paylaşabilsem sizlerle..yüzüğümü halen çıkarmadım.onlardan net bir cevap alana kadar çıkarmak istemiyorum..öyle alışmışım ki çıkarmak gelmiyor içimden kendimi acayip hissediyorum...resimleri kaldırmak da zor geliyor..alıştırma yapmaya başlamam lazım artık ufaktan...bi cesaretimi toplayabilsemmm

benim nişanlım inanılmaz duygusal biri..o hemen bitti diye alıştıramaz kendini sanki..yoksa bana mı öyle geliyor..daha önce nişanı attığımda gece işyerinde içmiş beni aramıştı..bitmesini kabullenemeyebilir..ama 8 gün oldu aramadı...onun için bu kadar kolay olmamalı ya..

ileride eminim ben de sizin gibi düşünücem..şu an kabullenememe gibi durum söz konusu bende..bu kadar basit olmamalı ne bileyim..söz yaptık nişan yaptık..iyi kötü hatıralar var..benden daha duygusalken böyle kolay silerse çok kötü olurum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…