• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sona yaklaştık..

Senin Esin olcak kisiye hissetiklerinden cok düsünclerin önemli Canim kalbin ile mantigin catisiyorsa tekrar düsün.Anne ablan siz basbasa oldunuzma hal tavirlarini görmüyorki Sen ne yasiyorsun bilemezlerki o yüzden sen annende olsa kendin o mahkemeyi yap ve karara bagla artilarini eksilerini yaz bu koca 6 yilda bana neler katti neler verdi benim icin fadekarlik ettimi cabaladimi.Gercekleri görürsen sende o kadar kendi adina en iyi karari alirsin.
Erkekler nasilsa öyledir bi degisim bekleme ya bir adim atip 3 adim geri atarlar.yada cok büyük hataya düsmüs olmali ki degissin ama zor.
Kendi kafasina göre hareket eden bir insan nisani attiyon ve hala daha ortada görünen bi caba dahi yok ama bunlarin cevabi sende ;)

Bi ilişkinin kurtulması için karşındaki kişide de senin gibi istek düşünce ve mantığın olması lazım.
Ben ağzı laf yapan biriyim yazıyla sözle düşüncelerimide ifade etmekte sorun yaşamam ama ben konuştum şiirler gönderdim yazılar aynı şekilde ama o hiç algılamadı bunu hatta işine gelmeyenleri görmedi duymadı bilmedi
Bu adamla ilişki kurtarılır mı ?Düşün biri kuyuya düşmüş sen asılıyorsun ama o hiç istifini bozmuyor kaç ihtimal var zayıf kalırsan düşersin güçlü olsan çıkartırsın ama çok yorulur efor sarfedersin

Bu da öyle sende de sevgilinde bi değişim olsa ok de yok yani

Merak etme daha iyiside gelebilir hepsi aynı olacak değil ya.Aynı fabrikadan mı bunlar :82:

bilmiyorum arkadaşım.Allah hayırlısını versin herşeyin.eğer ararsa son kez konuşurum.şans vermek değil.düşüncelerimi söylemekte geç kalmış olabilirim ama herşeyi söylerim ona.kabul etmeyeceğini biliyorum çünkü.enazından ben ona bir şans vermek istedim o kullanmadı olur.acaba kalmaz içimde...

Nisanlin simdiden senin kararlarina onem vermiyor..annesi de masallah hasta yatagindan laf yetistirmeye baslamis..kardesi de eve nasil yerlesirim derdin de..icimden geceni sorarsan ailesini ve kendisini begenmedim..ya herseye evet diyip devam edeceksin ya da ayrilip yoluna devam edeceksin..cunku nisanlinin istedigi bu..bana uymuyorsan kapi oradaa acikca da bunu sana demis..

Senin Esin olcak kisiye hissetiklerinden cok düsünclerin önemli Canim kalbin ile mantigin catisiyorsa tekrar düsün.Anne ablan siz basbasa oldunuzma hal tavirlarini görmüyorki Sen ne yasiyorsun bilemezlerki o yüzden sen annende olsa kendin o mahkemeyi yap ve karara bagla artilarini eksilerini yaz bu koca 6 yilda bana neler katti neler verdi benim icin fadekarlik ettimi cabaladimi.Gercekleri görürsen sende o kadar kendi adina en iyi karari alirsin.
Erkekler nasilsa öyledir bi degisim bekleme ya bir adim atip 3 adim geri atarlar.yada cok büyük hataya düsmüs olmali ki degissin ama zor.
Kendi kafasina göre hareket eden bir insan nisani attiyon ve hala daha ortada görünen bi caba dahi yok ama bunlarin cevabi sende ;)

haklısın canım.biraz sağlıklı düşünmeye başlayınca dediğin gibi artı eksileri daha rahat farkedebilirim.şuan hem sinirlenip asla bu sefer bitti diyorum hem de kendimde de mutlaka hata var şöyle ya da böyle davranabilirdim gibi duygusallığa döküyorum durumumu.çabalama konusunda şunu söyleyebilirim.evi artık biran önce yuvamız belli olsun hızlandıralım diye,hem de kirada sürünmeyelim diye almış.o çok çaba sarfediyormuş ama ben görmüyormuşum..çaba da göreceli bir kavram sanırım ya da ben farkedemiyorum.küçümsüyormuşum kolay şeyler değilmiş...bilmiyorum.şu gel gitler biraz azalsa da ne istediğimi bilsem diye umut ediyorum.yorumun için de çok teşekkür ederim arkadaşım çok sağol...

Nisanlin simdiden senin kararlarina onem vermiyor..annesi de masallah hasta yatagindan laf yetistirmeye baslamis..kardesi de eve nasil yerlesirim derdin de..icimden geceni sorarsan ailesini ve kendisini begenmedim..ya herseye evet diyip devam edeceksin ya da ayrilip yoluna devam edeceksin..cunku nisanlinin istedigi bu..bana uymuyorsan kapi oradaa acikca da bunu sana demis..

konu ailelere taşındı.fakat henüz son konuşma yapılmış değil.telefon ve msn konuşmalarından ibaret durumumuz.son konuşma yapıldığında tavrım net olacak.yüksek ihtimalle bitecek.çünkü kabul etmeyeceğini biliyorum..

canım yaaa okudukça kendi durumum aklıma geldi,insanlar ya zamanla değişiyorlar ya da gerçek yüzlerini göstermiyorlar.ben sonuç olarak mantığımı düşünüp ayrıldım.hakaretler duydum kişiliğime yöenlik küfür tarzında şeyler de.düşündüm ve nişanlımla yapamıycağımı anladım.her sorunumuzu ailesi çözmeye kalkıyordu.ailesi onun adına bi daha olmuycak diye sözler veriyodu.herşeyi bi yana bırakıp,mantıklı bi karar verdim asla pişman değilim.sizin için de inşallah hayırlı olan olur.

İlk defa bir ilişkinin bitmesine tebessüm ediyorum ..
yanlış anlaşılmasın , burda öyle şeyler okuyorum ki bazen sanki kardeşimmiş gb konu sahibine üzülüyorum

nişanlınla sorunlarını okudugum an : eyvah bu kızımızda evlenicek daha yılı dolmadan burda çare arayacak göz yaşı dökecek diye düşünmüştüm ..
çünkü genelde nişanlı olan kızlarımız , sorunlarını anlatıp yardım istiyor,ama düzelir umudu ile aşklarından göz karartıp o imzayı atıyorlar.. ama sonuç değişmiyor ağlayan yıne kızlarımız oluyor / du ..

umuyorum bu konuda böyle olmayacak .. umuyorum senin için doğru olanı görüp ona göre hayatına yön vereceksin ..
hakkında herseyın hayrlısı olsun ..

Ya canım inan okuyunca çok üzüldüm.Neden mi?çok arada kalmış bir durumdasın bence annenmiş,ablanmış bunların dediklerine odaklanma asıl yüreğin sana ne diyor.Kendine sadece şunu sor bu insanla bir ömür geçer mi?Evet gerçek anlamda bir emek var ortada ama duygular artık sadece alışkanlıklara dönüşmüşse bir iç hesap zamanı gelmiştir bence.Bir arkadaşımın sevgilisi aşırı kıskançtı özellikle kıyafetine,kuaförüne vs çok karışırdı.Duydum ki evlendikten sonra bu yaptıklarından eser kalmamış.O arkadaşımda çok korkuyordu ya böyle devam ederse diye.Evet o şanslı idi ama ya sen olamazsan?Sana ne ayrıl nede ayrılma devam et diyebilirim.Sadece yüreğinin sesini dinle o evde onun ve ailesinin isteğiyle oturmak seni sevdiğinle olsan bile mutlu eder mi?O mahallenin tüm olumsuzlarına sevdiğin için katlanmana değer mi?Şundan da asla korkma ya daha kötüsüne çatarsam...ya daha kötü olursan?Toplumumuzda şöyle bir inanç vardır gelen gideni aratır saçma bence.Bu insan çok baskıcı,ben bilirimci bir insan gibi geldi bana.İyi düşün Evlendikten sonra yuva yıkmak daha zor.Elalem ne der diyede düşünme el 2 gün konuşur,sen bir ömür ağlarsın değer mi?Allah yardımcın olsun dilerim önünde en güzel yollar açılsın senin için.

merhaba arkadaşım.gerçekten çok teşekkür ederim.şuanki durumu ve gelecekteki tahmini olacakları detaylı anlatmışsınız.ben kendime bu kadar gerçekçi olamamıştım.
evet ailesine düşkünlüğü eskiden benim için çok iyiydi.ailesine düşkün olan erkek yuvasına da düşkün olacaktır bilinci vardı bende.ama aileye düşkün olmakla aileyi merkez yapmak farklı şeylermiş tabi..evi almaya 4 kişi gitmiştik zaten.daha eve bakmadan annesi hadi evi alın da gelin diyordu ve nişanlım gülümsüyordu.ben yokken onlar herşeyi hazırlamışlar zaten belli oldu sonrasında..

nişanlım çocuklara aşık biri.evlenince ben tamam desem hemen çocuk ister emin olabilirsiniz.enaz 2 yıl istemiyorum diyordum ona.çocuklarla bir ilgilenmesi var kendi evladıymış gibi davranıyor.belli çocuğuyla arkadaş gibi olacağı.bu hemen anlaşılıyor..belki doğru bir eş olamaz ama iyi bir baba olacağına ben inanıyorum.

istanbul gibi yerde ev aldı,kirada süründürmedi düşüncesiyle evi alması iyi bir koca anlamına geliyormuş.kısmen öyle ama iyi olmasını netleştirmiyor bu durum.

bu giyim konusunu biz zamanında aştık diye umuyordum.aşmadığımızı 24 ekimde gittiğimiz düğün hazırlığında gördüm.onun bana sözden sonra aldığı bir abiye vardı.çok kısa bir elbise.onu giy dedi.ben de o olmazsa alternatif olsun diye bitane de normal elbise getirdim.ikisini de giydim denedim.nişanlım kendi aldığı elbiseye tayt giyeceksen olur dedi.hadi o dizimin bayağı üstündeydi.ama diğer elbise dizimin hizasında ama ona da tayt giyeceksen olur dedi.ben de onu dinlemedim diz hizasında olan elbisemi giydim.arkadaşları ortamı varmış kısa elbiseyle ayıp olurmuş.arkadaşların umrumda değil ben bunu giyicem o kadar dedim ve giydim..zamanında straplez badilerimi giydiğimde bunda bişey yokki tabi giyebilirsin hayatım diyordu.şimdi yasaklar başladı...

dediğiniz gibi yüksek ihtimalle evlensem de boşanıcam gelecekte ve bir de çocuk olursa hayatım kararmış olacak.yol yakınken bitmesi dediğiniz gibi daha mantıklı..herşey için sağolun.öyle güzel ve detaylı açıklamışsınız ki..

canim kiyafetine karismasina bir lafim yok, nisanlinin bu tavrini yadirgamadim.
kiyafete karisma konusunun sevgiyle bir alakasi olmadigini soylemek istemistim sadece tatlim.

bu konuda sana bir sey soyleyemem cunku benim esim de cok karisir ve biz de hep zitlasiriz.
en sonunda ya ben pes ederim tamam senin istedigini giyecegim derim ya da o pes eder tamam ne giyersen giy der :34:
ya da ikimizde cok inat ederiz ve nereye gideceksek o sinirle ve inatla oraya gitmekten vazgeceriz :22:

ben su kiyafet konusuna bi cozum bulamadim taktigi olan arkadaslar varsa taktiklerini okumak isterim bu arada :31:

insallah hakkinda hayirsili olur.
kk'da yazilanlara kulak vermeni tavsiye ederim canim

yorumun için teşekkür ederim arkadaşım.ben de senin gibi düşünüp kendimi yiyorum son zamanlarda.neden hep onun istekleribenim hayallerim yok mu diye..hatta bir gün bunu kaynanamlara da söyledim (mutfağı yaptırdığı gün)dayanamamıştım.sadece oğlunuz mu evleniyor bir de benim yönümden bakın demiştim.sadece onun hayalleri yok ben de bikaçkez evlenip boşanıp gelmiyorum size.birşey yaparken birkez de bana sorsa olmaz mı?neden herşeyi tek kabul eden taraf ben oluyorum?dedim ve alttan alacaksın kadınlık böyle olurmuş.kocana itaat edecekmişsin..
şöyle bir gerçek var ki çok rahat bir ailesi var.annesi şeker,kalp ve böbrek hastası üstelik gözleri de görmüyor.ama çok çok neşeli şakacı bir kadın.kayınpederimle asla bir sorunum olmamıştır kendi babam kadar olamasa da çok seviyorum kendisini.görümcem kendi halinde neşeli bir kız tabi kaynım için aynı cümleleri kullanamam..kaynanamın cümlelerinde art niyet yok tipik kaynanalar gibi oğlundan kopamıyor.fazla kusur bulamıyorum.asıl kusur benim nişanlımda...ailesiyle benim aramda asla dengeyi kuramadı.benim ailesini ailesinin de beni yanlış anlamasına sebep oldu bu durum.sonuç anne dinleyerek alınan ev,ve ayrılan biz..

alttan almakla kadınlık olmaz. kulak asma böyle beylik laflara. eskidendi o. kadınlar kendi ayaklarının üzerinde duramadığı, aileleri de evlenip evden çıkan kızlarına sırt döndüğü için öyle oluyordu. yeme bu numaraları canım benim. gönlünce olsun herşey

Çok zor bir durum gerçekten ortada 6 sene var, nişanlılık var tek taraflı fedakarlık var...
Son zamanlarda adamla dışarı çıkıp baş başa zaman bile geçirmiyormuşsunuz.
Seni düşündüğünü hiç zannetmiyorum.
Bu adam bencil ama çok bencil...
Ailesi deseniz onlar da ayrı alem...
Onlar mı evleniyor siz mi afedersiniz ama...
Yok ev bulmuşsun Allah'tan belanı mı istiyorsun lafı çok ağır...
Evet Allah zaten bir bela vermiş böyle bir kaynana vererek...! Kızma ama öyle düşünüyorum.
Adam iyi huylu olsa sana arka çıksa tamam ama o da ailesinin tarafında.
Seni tuttuğu bile yok.
Senin kadınlığın onlara göre 'tamam aşkım sen nasıl istersen öyle olsun' dan ibaret :19:
Allah size yol göstermiş aslında, annesinin yaptıkları, adamın yaptıkları ortada...
Fazla söz kalmamış aslında...
Bilemiyorum ama bu şekilde de devam etmemeli diye düşünüyorum ben :96:
Bence artık şans bile vermeyin.
Zamanında bir şans vermişsin çar çur etmiş.
3. sünü neden veresin ki?
Bir daha üzecek seni...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kizmyn ama nisanliniz size asik degil sanirim. Ask boyle bisey degilki. Fikirlrnize hic saygi duymuyor sanki. Sadece ev yuzundn sizi bu kadar kiriyorsa evlndktn sonra neler olur... Surekli fikir degistrmesi de cok kotu bi huy. Kolay koloay degismz((

annem eskiden yani ben 15 yaslarindayken hep sunu derdi " BIR INSAN EVLENECEGI INSANI IYI SECMELI HATTA AILESINIDE BIR INSAN EVLENECEGI KISININ AILESIYLEDE EVLI OLMUS OLUR " diyordu hep burdan yani kadinlar kulübünden okudugum kadariyla anneme hak vermeye basladim meger ne kadar dogru bir sözmüs herkes bir seye karisiyor,oysa sadece fikir verselerde görüslerini sunsalar da evlenecek olan ciftler buna karar verse ne olur sanki...Neyse ben istanbul u bilemiyorum hic gitmedigimden ve yasamadigimdan ama dediginiz gibi bir cingene mahallesiyse ordan zaten ev alinmamasi lazim siz zaten tüm secenekleri sunmussunuz nisanliniza güzelce söylemissiniz ordan olmasin ama kasimpasadan olur diye,fakat o israrla evi almis ve evin odalarinin rengi olsun mutfak olsun bu konuda nisanliniz size en azindan bi sormaliydi bi görüsünüzü almaliydi sonucta ikinizin oturacagi bi ev,ayrica nisanlinizin abisinin yaptigi o saka tarzi espri hic hos degil,ne hakla öyle bir seyi söylüyor onu hic anlamadim...Diyebilecegim tek sey dünya onun etrafinda dönmüyor sizin konusacaginiz agzinizdan cikan bir kelime bile onun icin cok önemli olmali ama zaten bitmis öyle diyorsunuz simdi hayatiniza engel olacak bir sey söylemek istemiyorum ama burda yorum yapmak icin bize hak verilmis ve bende kendime has yorumumda sunu belirtmek istiyorum : Eger bittiyse ne derse desin ikna olmayin zaten bitirdiginiz iliski bitmistir kirilan bir parcadan tekrar ayni seyler kesinlikle kurulamaz,o sizi kaybettigi icin üzülsün siz zaten her olanagi sunmussunuz,yeri gelip alttan almissiniz ki tabi ki alttan alinmadan olmuyor ama o neleri kaybettiginin farkina varacak ama belkide cok gec olcak pisman olsa bile...

herkes çok rahat bitsin falan yazmış arkadaşım 6 yılın hatırına olumlu yerlerden bakmaya çalışın 6 yıldır anlaştığın biri bir anda değişemez
ama abisinin yaptığı şey hiç ama hiç hoş değil orda kesinlikle tepkisini koymalıydı
bence şuan biraraya gelip her şeyin olurunu olmazını konuşun eğer halledilmeyecek meseleler varsa zaten biter ama önce bir araya gelip konuşmalısınız

Son düzenleme:
herkes çok rahat bitsin falan yazmış arkadaşım 6 yılın hatırına olumlu yerlerden bakmaya çalışın 6 yıldır anlaştığın biri bir anda değişemez
ama abisinin yaptığı şey hiç ama hiç hoş değil orda kesinlikle tepkisini koymalıydı
bence şuan biraraya gelip her şeyin olurunu olmazını konuşun eğer halledilmeyecek meseleler varsa zaten biter ama önce bir araya gelip konuşmalısınız

canim yasanmisliklari dusunuyroz elbette ama evlenip bosansalar daha mi iyi?
anlattiklarina gore en mantiklisi bitmesi yani millet 20 yillik evlilik yasayip ayriliyo bu ayrilik onlarin yaninda hic kalir ve eminim bu arkadas nisanlisindan cok daha iyilerini bulabilir.
en azindan kendi dusuncelerine onem veren kendini takan birini mutlaka bulur yani ve cok mutlu da olur bence

canım yaaa okudukça kendi durumum aklıma geldi,insanlar ya zamanla değişiyorlar ya da gerçek yüzlerini göstermiyorlar.ben sonuç olarak mantığımı düşünüp ayrıldım.hakaretler duydum kişiliğime yöenlik küfür tarzında şeyler de.düşündüm ve nişanlımla yapamıycağımı anladım.her sorunumuzu ailesi çözmeye kalkıyordu.ailesi onun adına bi daha olmuycak diye sözler veriyodu.herşeyi bi yana bırakıp,mantıklı bi karar verdim asla pişman değilim.sizin için de inşallah hayırlı olan olur.

merhaba arkadaşım.yorumun için teşekkür ederim.haklısın gerçek tavırlarını geç anlıyoruz.sevgiden ötürü bize uymayan taraflarını önemsemiyoruz ve sonuç da bizimle geleceklerini kuracakları anda zorlama vs. hoşlanmayacağımız hareketleri farketmeye başladığımızda ortaya çıkıyor.buarada evet hatırladım seni..senin sorunlarını okuyunca biran benim de gözümde kendi ilişkim canlanmıştı.emin ol ben de sana yakın şeyler yaşadım.ayrılmakla en doğrusunu yaptığını düşünüyorum..ben de en doğrusunu yaptım sanırım.ama onlardan halen bir haber yok ailesinden.insan bi eve gelir ne bileyim bi arayı düzeltmeye çalışır.veya bitti diye birini gönderir gelsin alsın kendi emanetlerini diye.annemler bayramı bekliyordur belki diyor.hani bayramlaşma bahanesini kullanabilir düzeltmek için..şuan ne tam olarak bitebildi ne de devam edebildi.kafamda evet bitti.ama onu görünce ya fikirlerim değişirse diye korkuyorum.

İlk defa bir ilişkinin bitmesine tebessüm ediyorum ..
yanlış anlaşılmasın , burda öyle şeyler okuyorum ki bazen sanki kardeşimmiş gb konu sahibine üzülüyorum

nişanlınla sorunlarını okudugum an : eyvah bu kızımızda evlenicek daha yılı dolmadan burda çare arayacak göz yaşı dökecek diye düşünmüştüm ..
çünkü genelde nişanlı olan kızlarımız , sorunlarını anlatıp yardım istiyor,ama düzelir umudu ile aşklarından göz karartıp o imzayı atıyorlar.. ama sonuç değişmiyor ağlayan yıne kızlarımız oluyor / du ..

umuyorum bu konuda böyle olmayacak .. umuyorum senin için doğru olanı görüp ona göre hayatına yön vereceksin ..
hakkında herseyın hayrlısı olsun ..

iyi dilekleriniz çok teşekkür ederim..ben de yeni yeni bu derdim var bölümünü okumaya başladım.insan kendi hayatındaki sorunları mı küçümsüyor nedir bilmiyorum.eğer burda sorunlarımı paylaşmasaydım belki kafamda bişeyleri bitiremezdim diye düşünüyorum.şimdi evet kafamda bitirdim kendi hayatıma yön vermeye çalışıyorum.ama evimize gelmesinden korkuyorum.ya fikrim değişirse diye.kendimden emin değilim.yanlış birşey yapmak istemiyorum.umarım gerçekten biter...ve yorumunuz için çok teşekkür ederim..

şöyle diyeyim; benim eşimin de bir evi vardı giriş kat biraz da karanlık biz o evden gelen kiranın üzerine ekleyip daha düzfgün bir semtte güzel bir evde oturuyoruz. baştan o evi satalım istedim ama daha evli olmadığımızdan çok ısrarcı olamadım. şimdi bile ailesi dursun lazım olur diyor ne demekse ; ben de ses çıkarmıyorum dursun bakalım sonuçta kiradaki evim oraya on basar diye ses etmiyorum

Ya canım inan okuyunca çok üzüldüm.Neden mi?çok arada kalmış bir durumdasın bence annenmiş,ablanmış bunların dediklerine odaklanma asıl yüreğin sana ne diyor.Kendine sadece şunu sor bu insanla bir ömür geçer mi?Evet gerçek anlamda bir emek var ortada ama duygular artık sadece alışkanlıklara dönüşmüşse bir iç hesap zamanı gelmiştir bence.Bir arkadaşımın sevgilisi aşırı kıskançtı özellikle kıyafetine,kuaförüne vs çok karışırdı.Duydum ki evlendikten sonra bu yaptıklarından eser kalmamış.O arkadaşımda çok korkuyordu ya böyle devam ederse diye.Evet o şanslı idi ama ya sen olamazsan?Sana ne ayrıl nede ayrılma devam et diyebilirim.Sadece yüreğinin sesini dinle o evde onun ve ailesinin isteğiyle oturmak seni sevdiğinle olsan bile mutlu eder mi?O mahallenin tüm olumsuzlarına sevdiğin için katlanmana değer mi?Şundan da asla korkma ya daha kötüsüne çatarsam...ya daha kötü olursan?Toplumumuzda şöyle bir inanç vardır gelen gideni aratır saçma bence.Bu insan çok baskıcı,ben bilirimci bir insan gibi geldi bana.İyi düşün Evlendikten sonra yuva yıkmak daha zor.Elalem ne der diyede düşünme el 2 gün konuşur,sen bir ömür ağlarsın değer mi?Allah yardımcın olsun dilerim önünde en güzel yollar açılsın senin için.

merhaba arkadaşım.çok içten yazmışsın teşekkür ederim yorumun için..şimdi ilk soruna cevap vereyim.evet duruma dışardan bakınca bu insanla bir ömür geçmez diyorum.ama kendi iç sesimi dinlediğimde verdiğim kararın arkasında şuan tam olarak duramadığımı görüyorum.sanki daralsam da bunalsam da bu ömür geçebilir belki diye düşünüyorum.şuan kendi içimde inatlaşma söz konusu.tam bitti derken başka bi ses de çok acelecisin diyor..kararsızlık en kötü şey..bi ailesinden haber alabilsem tam olarak bitti ya da bitmedi bir rahatlama olacak bende.sürüncemede kalması hepten karar vermemi zorlaştırıyor.iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Allahım hakkımızda hayırlısını versin inşallah...

Back