sona yaklaştık..

biliyormusun hayal,ben artık hiç ama hiç güvenmiyorum erkeklere.kendi yaşadığım olaydan sonrada iyice nefret geldi nerdeyse.kendilerini dünyanın merkezi sanmalarından nefret ediyorlar.heleki bir erkeğin etrafından onu sevdiğini hissettiren beğendiğini belli eden evlenmek için deli olan bi kadın kız varsa kendilerini fasulye gibi nimetten sayıyorlar.
ama bilmiyorlar ki biri onları sevdiği sürece değerliler ve bir gün kafaları dank dediklerinde etraflarında hiç ama hiç kimse kalmayacak

Erkekler de duygusaldır hem de bizim sandığımızdan çok daha duygusal... Ama yıllara verilen değer bakımından hassas olduklarını düşünme.
Bir kalemde silmek ve değerlerinize ihanet etmek çok da zor değil onlar için...
Bak 6 senelik sevgilisini nişanlısını nasıl üzüyor...
Sense onu bunca senenin hatrına nasıl da düşünüyorsun...
Eş mi davranış tarzınız? Buradan pay biç...

Emin ol düşünürsün emin ol çok seversin de yeni yeni yeniden...
Hiç kimse vazgeçilmez değildir.
Bunu kabul et gerisi inan geliyor

Bak sana bununla alakalı bir Can Yücel sözü yollayayım:
'Gavura kızıp da oruç bozulmaz.'
5 parmağın 5 i bir değilken herkesi bir tutma.
Hayatında 1-2 kişi seni üzdüyse hepsi üzecek diye kaide yok, yeter ki dikkatli ol.
Kör körüne güvenme... :81:

haklısın...da artık kolay kolay güvenir miyim onu bilmiyorum..kendimi toplamam biraz zaman alacak.umarım çok sürmez..

çok güzel bir söz biliyorum ama neden kendimi inandıramıyorum :)))))
bakma aptallığıma gülüyorum.
valla ben hayatta 2.kez güvendim bi erkeğe.biriyle evlenince değişir şu olur düzelir bu olur düzelirlere kandım kendimide kandırdım evlendim tam bi cehennem hayatıydı yaşadığım.bitti.5 sene sonra ilk kez birine güvendim.sevdim.umut da veriyordu.işte bu dedim.tam istediğim eş...
sorunlarımızı konuşarak kavga etmeden birbirimizi kırmadan konuşabiliyoruz,beni dinliyor,üzülmemi istemiyor,duygusal,iyi bir baba,merhametli bir insan,ev işlerinde gocunmadan sana yardımcı olabilecek bir adam.hasta olsan sabaha kadar başında rahatlıkla bekleyebilir.gülmeyi çok seven neşeli asla yanında sıkılmayacağın biri.gezmeyi çok seven kadının giyinmesini bakımlı olmasını seven...daha uzatırım yani bu listeyi..
peki sonuç ne?
"çarşamba günü sana bir süprizim var,ciddi birşey" deyip,çarşamba günü geldiğinde onu beğendiğini bildiği ve daha bir gün önce işim olmaz dediği kızın doğum gününe koşa koşa giden,gün boyu hiç aramayan ama gece 12:30 da doğum gününden döndükten sonra beni arayı "anca aklıma geldin" bi erkek,süprizin neydi dediğimde "unuttum,ben akşam ne yediğimi hatırlıyormuyum" diyen bir erkek ve 2 gün sonrada sen bana umut verdin dediğim de "evet denedim olur sandım ama olmadı bi ilişki yaşarsam yıkılırsın şimdi ondan değersiz gibi davranıyorum ama değerlisin arkadaş olarak.sadece arkadaşımsın" diyen bi ODUNNNNNNNN

eee...hani mükemmeldi.hani cevremdeki bildiğim erkeklere benzemezdi.
ne oldu????????
1 günde ne değişti?

işte böyle cnmmmmm

benim ağzım 2.kez yandı.akıllandım.neymiş,emek vermeyen kıymette bilmezmiş.
neymiş,erkeklerin her dediğini kabul etmeyecekmişsin
neymiş,süründürecekmişsin ki kıymetli olasın.....

şimdi ne mi yapıyorum...hiç bişey.aramıyorum.sormuyorum.umursamıyorum bile.omu ne yapıyor? hiç bişey :))))
oda umursamıyor gibi.bilmem belkide öyle davranıyor.

bıktım artık bu kadın-erkek ilişkilerinin kedi-fare oyununa dönmesinden.

bak bu arkadaşımızında aynı.yazık değil mi 6 koca seneye.dünyadaki tek insan erkekler değil.bi tek onların istedikleri önemli değil.
biz de varız bizimde isteklerimiz var bizimde beklentilerimiz var.kabul eden eder etmeyene güle güle.bak 8 gündür aramıyormuş kızı nişanlısı.e günah değil mi yaaa??

valla biz "ya bi günde nasıl değişir böyle bi adam" diye kendimizi yerken onların umru bile olmuyor.

erkekleri boykot ediyorummmmmm

Hakkınızda hayırlısı olmuş bence.
Ailesi herşeye bu kadar muhalefetken,
nişanlın egosunu herşeyin bu denli üstünde tutarken,
ve daha şimdiden sana karşı saygısı bu kadar tükenmişken,
bu ilişkiden gelecek adına umutlanman yersiz olur.
Sadece kendi isteklerine ve ailesinin onayına saygısı olan biri,
ileride aynı evin içine girdiğinizde seni çok üzerdi.
Pişman olmazsın korkma,gelen gideni aratır sözünü çok duyma.
Türkiye şartlarında evlilik arifesinde bir gencin ev alabilmesi takdir edilecek bir durum belki
Ama...
Sadece ev aldı diye herşeye hakkı olduğunun düşünülmesi çok çirkin.
Aldıysa kendine aldı,kira vermesin bir ömür yatırım olsun diye aldı.
Ama o evde tek başına yada ailesiyle yaşamıycak ki evin içine bu denli hakim olsunlar.
Bence hiç arkana bakma.
Ailenede her durumda arkanda olmalarını istediğini açıkça söyle.

sen gerçekten kolay şeyler yaşamamışsın...gel de erkeklere güven bunca yaşatılanlardan sonra ya..Allah hakkımızda hayırlısını versin vallahi şoka girdim okurken ayıp ya..

haklısınız.her cümlenize katılıyorum..artık ben de sizin gibi düşünüyorum..bitmesi en doğrusu olacak...

kızlar...buarada odamda görünürdeki resimlerimizi kaldırdım....ve zor da olsa alyansımı çıkardım..kendimi bi acayip hissediyorum..ama başlangıç için yine iyidir inşallah...

kızlar...buarada odamda görünürdeki resimlerimizi kaldırdım....ve zor da olsa alyansımı çıkardım..kendimi bi acayip hissediyorum..ama başlangıç için yine iyidir inşallah...

canım kızmazsın dediklerime inşallah ama, bu insanla evlenirsen çok yıpranırsın.....6 yıl az süre değil ama daha uzun seneler evli kalıp ayrılmaktansa şimdiden yolları ayırmak daha hayırlı...sana hiç söz hakkı düşmeyen,senin fikirlerinin önemsenmediği ayrıca gereksiz hileler,yalanlarla kurulacak evlilik pek bir şeyler vaad etmez...

ne kızması..sizlerle paylaşmasam az kalsın mantıkla değil duygularımla hareket edecektim..şuan bile net göremediğim geleceğimi bana öyle net açıkladınız ki..yüzüğü çıkarırken resimleri kaldırırken çektiğim acıyı burdaki yazılarla bastırdım.gerçekten sizden cesaret alıyorum.herşey için çok ama çok teşekkür ederim ben.dediğiniz gibi duygularımla hareket edersem evlenince daha çok derdimi paylaşıcam sizlerle öyle görünüyor.bile bile bu hatayı yapmak istemiyorum..Allah nasip ederse bu bunalımı da atlatıcam.arasıra gel gitler olacak.herşeye hazırlamaya çalışıyorum kendimi.ama onlardan haber beklemeden kendimi adapte ediyorum buna..ayrılmalıyım bunu biliyorum artık...sadece bisüre böyle bunalım olcam galiba...

canım bunlar sadece başlangıç bunları yapmanda önemli tabi ama asıl önemli olan bunları yaparken kendini kandırmaman.öncelikle ailenle konuşmayı dene.ama onlarla konuşurken ne derlerse desinler etkilenmeyeceğini,kararlı olduğunu,şayet bu insanla evlenirsen hiç mutlu olamayacağını evlenip ayrılmanın daha mı iyi olacağını anlat lütfen.
sana destek olmalarını iste.aynı şekilde ararsa yada görüşürsen nişanlınada sinirli ve bağırarak değilde gayet ciddi ve sakin ve kararlı bir ses tonu ile nedenlerini açıkla.düzeleceğim söz möz falan derse işe evi değiştirmesiyle başlamasını söyle ve düğünü ertelemek istediğini bu şekildeki soru işaretleriyle onla evlenemeyeceğini söyle.
ha bitti derse şayet sakın açıklamaya girme.ağlama üzüldüğünü belli etme.hatta söyleyeceğin tek cümle yolun açık olsun olsun...

ne diyebilirim ki üzülüyorum inan.biliyorum bunları söylemek bizim için zor.benzer bişeyin bi değişiğini yaşıyorum bende şu aralar.
evlilik güzel bişey yaşın kaç bilmiyorum ama hayallerini evlenmek cocluk cocuğa karısmak istediğini tahmin edebiliyorum.ama bunun mutsuz bir şekilde olmasınımı istersin yoksa mutlu bir şekildemi?
bak bi bayan arkadaşımız konu açmış onu şiddetle okumanı tavsiye ederim.ne demek istediğimi o zaman daha iyi anlayacaksın.
herşeyin hayırlısı be güzelim.
konu başlığı "yalnızlık" bu konuyu bi oku derim

geçer...bir süre üzülürsün doğal olarak..ama aradan zaman geçip te dışardan baktığında şükredersin Allah a...

ben sana ne yaşaycağını söyleyeyim....
ama bi ara kaç yaşındasın onu yaz lütfen
şimdi mantığım diyorsun ayrılık kararını aldın.bir kaç gün sonra ailen cevren arkadaslarının onunla ilgili söylediği iyi şeylerden etkilenip acaba demelere başlayacaksın.diyelim bitti...
bir süre hemde uzun bir süre zor olacak senin için.bu zaman zarfında yenilmezsen güçlü olabilirsen senden iyisi yok demektir.
sonra üzüntün azalacak.bu sefer alışkanlıkların aklına gelecek.işte zor olan kısım bu bunu aşmak kolay olmayacak.keşkelerin başlayacak.sonra onu suçlamaların ve sonra da kendini sçlamaya başlayacaksın.acaba bunu yapmasamıydım sabretsemiydim
bunlarda gececek ve sonrasındaki son süreçte ise kötü değil iyi yanlarını iyi günlerinizi hatırlamaya başlayacaksın.bu sürecide atlattığında yeniden doğmuş olacaksın.
ama sana tek tavsiyem güçlü olmaya çalışman.hatta elinden geliyorsa günlük gibi bişey tut.herşeyini anlat yaz.inan bana bir zaman sonra onu okjudugunda ne kadar boş şeylere üzüldüğünü anlayacaksın.
ve yine bu süre zarfında hayatına bir süre kimseyi sokma bu seni mutlu değil mutsuz eder ancak çünkü ister istemez kıyaslarsın.kendine biraz zaman ver
hem bakarsın düzelir seni kaybetmek istemez ve senin dediklerini yapar.mucizeler bitmiş değil.
ama ilk yapman gereken ev konusundaki tavizini koyman.ev konusunu başarabilirsen şayet emin ol sözünü dinleyecek demektir...
ha ama başka eve geçerim ama sanada orda huzur vermem diyorsa ben arkana bakmadan kaç derim hemde koşa koşa kaçç

25 yaşımdayım.ben kendimi evliliğe,sorumluluklarına hazırlamaya başlamıştım aslında.ev dışında hiçbirşeyi problem yapmadım kendime.evlendikten sonrasını düşünüyordum çünkü.gözüm ev dışında yaptığı hiçbir hatayı görmüyordu.hayalimdeki eş de evlilik de bu değil.bu davranışlardan sonra zaten bilmiyorum.evi satsa bile eskisi gibi olur muyuz...ben olamam çünkü kendimi biliyorum.ilk teklifim evi satması olacak. o da kabul etmeyecek.dolayısıyla bitecek.kendimi şimdi de buna hazırlıyorum.evlilik için kendini yiyen biri değilim.ama ben de mutlu olmak istemiştim.ona güvenmiştim..bundan sonra severmiyim güvenir miyim hiç bilmiyorum.çok zor seven ve güvenen biriyim.nişanlıma bile 2009da evet dedim.bundan sonra hayatıma kaç yıl sonra biri girer ve ona güvenmem ne kadar geç olur...keşke istediğim olsa da düzelse herşeyiyle..ama imkansız tabi...dediğiniz yazıyı birazdan okurum..

okudum ve gözüm korktu..25 yaşımdayım buarada.ben şuan çalışmıyorum.evde durdukça kendimi yemeye başladığım için bikaç yerle görüştüm.en kısa zamanda işe başlamak istiyorum.kafam dağılır belki..dediğiniz süreci evde yaşarsam atlatma sürem 6 aysa bile benimki 1,5 yıl sürer..çok takıntılı biriyim çünkü..inşallah bu uzun ve zor süreci atlatabilirim.günler su gibi geçer inşallah...bu süre içinde siz kafanızı dağıtmak için iş harici neler yaptınız peki?yani acımı dindirmek için başka neler yapabilirim?

hayatıma enaz birkaç yıl biri giremez zaten..bu bunalımla gözümün birini göreceğini ya da birine olumlu cevap verebileceğimi sanmıyorum.hem de bunun üstüne hayatıma sokacağım insan unutmak için olur ki bu da hayatımdaki insana haksızlık olur..

ve nişanlım evi satma teklifime asla olumlu yanıt vermez...keşke verebilse ama vermez onu tanıyorum...bir ev kadar bir kuş kadar olamadım maalesef...

hayatıma uzun süre kimseyi sokmam falan deme hiiiç belli olmaz bu işler..Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın..yazdıklarından anladığım kadarıyla mantıklı,aklı başında ve ne istediğini gayet iyi bilen bir kızsın..pişmanlık duyacağını sanmıyorum...

çok teşekkür ederim sağolun..çok zor güvenen biri olduğum için gelecekten yana korkularım var.ve 6 yılın üstüne şimdi yeni birini tanımak ona güvenmek anlamak zor geliyor..ama şunu biliyorum ki gelecekte kuracağım ilişkide verici taraf ben olmam artık.herşey karşılıklı olacak.çok seçici olucam çok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…