- 23 Ağustos 2012
- 50.949
- En iyi cevaplar
- 1
- 237.093
- 898
Sizinle birlikte diğer cevap veremediğim yorumlara da bu kısımda yanıt vermek isterim.
Bizim işlerimiz birlikte yaşadığımız süreç içinde yolunda gidiyordu.
Biz resmi bir evlilik yapmadan önce birbirimizle yaşamak, birbirimizi tanımak istedik. Süreç ilerledikçe birlikteliğimiz bir evlilik yaşantısına dönüştü. Birbirimizle bütün bir hayatı paylaşmaya emin olduğumuz an; evlenmeye karar verdiğimiz andı ancak konuda da belirttiğim gibi uygun koşulları sağlamaya çalışıyorduk.
Bu süreçte de yaşadığımız olumsuzluklar maddi olarak eksi duruma gelmemizi sağladı.
Şimdi ise borçlarımızı ödemeye uğraşıyoruz.
Sadece bu süreç beni psikolojik olarak yordu. Son girdiğim işten de çıkmak zorunda kalmanın üzüntüsü ile kötü bir dönem geçiriyorum.
Evlilik konusunu kısıtlı şartlar ile hızlandırmak ya da uygun şartlar oluşmasını beklemek arasında kalmamın sebebi de bu.
Eğer mental olarak toparlanabilirsem ve borçların bitmesini bekleyebilirsem gönlümüzden geçen bir organizasyon yapabilme şansımız olur.
Hayatımdaki kişi hemen en kısıtlı bütçelerle nikah yapmak konusuna doğrudan "hayır" demiyor. Kendisi de bu kısımda kararsız. Belli noktalarda endişeleri vardı ve bunları paylaştım sizinle.
Çünkü yaşadığımız bu zorluklar en az benim kadar onu da etkiliyor.
Özetle henüz bir karar alamadık ikimiz de.
Ben olsam böyle düğün istemezdim, borca sebep ortam stresli, iki arada derede takı toplamak için kuru nikah olacak. Biraz daha direnin iyisi olsun.
Diger konuya gelince ev kirası, fatura derken tonla masraf oluyor, ev her zaman masraf demek bu kadar.