• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son zamanlarda yaşadığım sıkıntılar üzerine bir dertleşme

• Konu Sahibi Konu Sahibi mrseva
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sizinle birlikte diğer cevap veremediğim yorumlara da bu kısımda yanıt vermek isterim.
Bizim işlerimiz birlikte yaşadığımız süreç içinde yolunda gidiyordu.
Biz resmi bir evlilik yapmadan önce birbirimizle yaşamak, birbirimizi tanımak istedik. Süreç ilerledikçe birlikteliğimiz bir evlilik yaşantısına dönüştü. Birbirimizle bütün bir hayatı paylaşmaya emin olduğumuz an; evlenmeye karar verdiğimiz andı ancak konuda da belirttiğim gibi uygun koşulları sağlamaya çalışıyorduk.
Bu süreçte de yaşadığımız olumsuzluklar maddi olarak eksi duruma gelmemizi sağladı.
Şimdi ise borçlarımızı ödemeye uğraşıyoruz.
Sadece bu süreç beni psikolojik olarak yordu. Son girdiğim işten de çıkmak zorunda kalmanın üzüntüsü ile kötü bir dönem geçiriyorum.
Evlilik konusunu kısıtlı şartlar ile hızlandırmak ya da uygun şartlar oluşmasını beklemek arasında kalmamın sebebi de bu.
Eğer mental olarak toparlanabilirsem ve borçların bitmesini bekleyebilirsem gönlümüzden geçen bir organizasyon yapabilme şansımız olur.
Hayatımdaki kişi hemen en kısıtlı bütçelerle nikah yapmak konusuna doğrudan "hayır" demiyor. Kendisi de bu kısımda kararsız. Belli noktalarda endişeleri vardı ve bunları paylaştım sizinle.
Çünkü yaşadığımız bu zorluklar en az benim kadar onu da etkiliyor.
Özetle henüz bir karar alamadık ikimiz de.

Ben olsam böyle düğün istemezdim, borca sebep ortam stresli, iki arada derede takı toplamak için kuru nikah olacak. Biraz daha direnin iyisi olsun.

Diger konuya gelince ev kirası, fatura derken tonla masraf oluyor, ev her zaman masraf demek bu kadar.

Ne istediginizi ondan sormuştum. Siz nikah takı gibi girince. Hani masraftan evlenemiyoruz bir nikah kiyamadik gibi konusunca ondan en kolayını anlattik. Ama içinizde farkli seyler varsa nikah üstü yemek ve eglence, Gönlünüzce gelinlik diktirmek, fotoğraf çekimleri vs vs gibi o zaman bekleyeceksiniz tabi. Sonra çünkü hep keske gönlümce olsaydı derdiniz.

Ne istediginizi ondan sormuştum. Siz nikah takı gibi girince. Hani masraftan evlenemiyoruz bir nikah kiyamadik gibi konusunca ondan en kolayını anlattik. Ama içinizde farkli seyler varsa nikah üstü yemek ve eglence, Gönlünüzce gelinlik diktirmek, fotoğraf çekimleri vs vs gibi o zaman bekleyeceksiniz tabi. Sonra çünkü hep keske gönlümce olsaydı derdiniz.
Aslında ana yazı üzerinde de belirtmiştim ancak "nikah için yeni bir kredi çekmenin akıllıca olmayacağı" kısmı yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiş olabilir
Çok teşekkür ediyorum tavsiyeniz için

Erkeker bu dugun islerine pek karismaz, genelde bedediyede nikah salonunda evet diyip gecmeye razi olurlar .Ailelerinizin oneriside bu yondeyken bu sekilde hem evlenip hemde bir altınlari almak varken hayat arkadasinizin sade organizasyon diye tutturmasi bana biraz nikahi otelemek istemek gibi geldi. tabi genel erkek fikirleri uzerine yaziyorum erkekler genelde sade veya gisterisli olsun bir organizasyon hayali kurmaz .Soyle yapabilirsiniz belediye salonunda evlenir sadece akrabalarini yani taki beklediginiz insanlari ve akrabalari cagirirsiniz .Sonra eliniz rahatlayinca sadece sevdiklerinizi vagiracaginiz bir organizasyonu 1 2 sene icinde yapabilirsiniz .kimse size resmi nikahiniz var niye 1 sene sonra bir daha dugun yaptınız demez .
Ustelik zaten hayati paylasiyorsunuz gidip resmiye dokmek icin bu kadar beklemenin alemi yok .Hayat arkadasiniz sorumluluktan kaciyor gibi geldi

Düğün yapmak istemiyorum ancak sevdiklerimle nikah sonrasında bir etkinlik yapmak istiyorum.
Gönlümden geçtiği şekilde, eğlenceli, güzel bir gün geçirmek istiyorum. Biz zaten bunların planlarını yapmıştık. Nerede olacağı, ne zaman olacağı, ne giyeceğimiz, neler yapacağımız...
Bu borçlanmalar olmasaydı bu yıl, Haziran ayı bizim aklımızdaki tarihti.

Nişan töreni, kına v.b. hiçbir şey yapmak istemiyoruz.
Şu anda borçları ödeyebiliyoruz bu yüzden kurduğumuz düzeni yıkmamıza gerek olmayacaktır. Ödemeyeceğimiz durumda farklı seçenekleri mutlaka düşünmek zorunda kalacağız.
Şu anda kendisi de çalışıyor. Tüm kazancımız masraflarımıza ve ödemelerimize gidiyor. Ben de kısa süre içinde yeni bir iş bulmaya çalışacağım.
Düğün ya da eğlence fark etmez masraflı bir süreç. 1 sene çok uzun değil. İstediğiniz gibi yapın. Nikahı erken yapıp düğün altında eğlencd sonra da yapılır. Benim nikahım düğünüm 6 ay arayla oldu abimin 1 sene.

Düğün zaten saçmalık basın nikah da formalite, altınlarla borçlar kapanır oh mis gibi başlarsınız hayatınıza.
Borç miktarı milyonlarca tl değilse tabii ki karşılanır en azından büyük kısmı kapanır çok mantıklı

Çok detaylı yazıyorsunuz hep böyle misiniz?
Ara, sıra diyelim :KK16:

Erkeker bu dugun islerine pek karismaz, genelde bedediyede nikah salonunda evet diyip gecmeye razi olurlar .Ailelerinizin oneriside bu yondeyken bu sekilde hem evlenip hemde bir altınlari almak varken hayat arkadasinizin sade organizasyon diye tutturmasi bana biraz nikahi otelemek istemek gibi geldi. tabi genel erkek fikirleri uzerine yaziyorum erkekler genelde sade veya gisterisli olsun bir organizasyon hayali kurmaz .Soyle yapabilirsiniz belediye salonunda evlenir sadece akrabalarini yani taki beklediginiz insanlari ve akrabalari cagirirsiniz .Sonra eliniz rahatlayinca sadece sevdiklerinizi vagiracaginiz bir organizasyonu 1 2 sene icinde yapabilirsiniz .kimse size resmi nikahiniz var niye 1 sene sonra bir daha dugun yaptınız demez .
Ustelik zaten hayati paylasiyorsunuz gidip resmiye dokmek icin bu kadar beklemenin alemi yok .Hayat arkadasiniz sorumluluktan kaciyor gibi geldi
Çok savunmacı gözükmek istemem haklı da olabilirsiniz.
Ben şu an için borç stresi içinde bu sürece girmek istemediğini anlıyorum konuşmalarından. Ama bu ona tamamen hak verdiğim anlamına gelmiyor tabii.
Konuşuyoruz hala bu konuyu.

Düğün ya da eğlence fark etmez masraflı bir süreç. 1 sene çok uzun değil. İstediğiniz gibi yapın. Nikahı erken yapıp düğün altında eğlencd sonra da yapılır. Benim nikahım düğünüm 6 ay arayla oldu abimin 1 sene.
Düğün zaten saçmalık basın nikah da formalite, altınlarla borçlar kapanır oh mis gibi başlarsınız hayatınıza.
Borç miktarı milyonlarca tl değilse tabii ki karşılanır en azından büyük kısmı kapanır çok mantıklı
Nikahla eğlenceyi yapmak için her seferinde şehir değiştirmek mantıklı olmayacak.
Bu yüzden ya sadece nikah ya da nikah + eğlence seçmek gerekecek.
Alyans yüzük gibi masraflarımız yok en azından. Onları zaten almıştık, takıyoruz.
Bir yanım "başlarım organizasyonuna artık borç morç düşünmek istemiyorum" diyor.
Diğer yanım "azıcık sık dişini istediğin gibi yap" diyor.
Bu ay kesin bir karar vereceğiz diye konuştuk, bakalım.

Ailenin taktığı takılar aynı şekilde gelmez. Çok yakınların belki takabilir. Diğerleri takmaz aynı altını. Hiç boşa umutlanma yap bir nikah geç gitsin.

Tüm sevdiklerimiz, tanıdıklarımız, ailemiz çok uzak bir şehirde. Nikah yapmak elbette zor değil. Ancak eğer bunu takılar ile borçlarımızı kapatmak için yapacak isek, töreni orada organize etmemiz gerekiyor. Yolculuk, orada konaklayacağımız süre, hazırlıklar belirli bir masraf anlamına geliyor bizim için. Bunun içinde kredi çekmek zorunda kalacağız. Öyle bir durum ki; kredinin onaylanacağı dahi kesin değil.
Akrabalarınız çok kalabalik değilse bence bu işe girişmeyin, kumar gibi bir şey. Ekonominin hali ortada, en yakınlarınız hariç en fazla ne takabilirler ki?.. bence sade nikah kıyın, sizde iş bakın, zamanla borcunuzu kapatırsınız.

Back
X