- 9 Aralık 2009
- 17.086
- 54.296
-
- Konu Sahibi cikolataulkesi
Orange 8x6 kaç diye sorulduğunda söyleyebildiğine göre çarpım tablosunu baya baya biliyosun ama farkında değilsinÇarpım tablosunu bilmiyorum, 8x6 deseniz tek tek sayarım.
Sizin sıkıntınız maaşı bence. 17bin değil 87bin olsaydı hiç sıkıntınız olmayacakmış gibi bu konuda.
Değişik geldi bana.
Adamın vaktini çalmayın diyorum onun için
Çarpım tablosunu bilmeyen adamın adamın yanında da kendini beğensin bir zahmetSizde biraz kendini beğenmişlik sezdim. Onun bunun demesi ile gaza gelmişsiniz... durduk yere sevgiliye çarpım tablosu sormak bunu dert etmek falan... Ayrıca sizin ilişkinizden elaleme ne?
Ama okumamış erkek okumuş kadını taşıyamıyor. Hiç aksini görmedim. İlla bir yerde patlıyor. Konu sahibi bugün atanıp full derse ve kursa girse, 30.000 e yakın maaş aldığı olacak. Maalesef burada okuyoruz, sonra bunlar hep sorun oluyor. Mesela çocuğa ders çalıştıramayacam olması bile büyük dertSizin sıkıntınız maaşı bence. 17bin değil 87bin olsaydı hiç sıkıntınız olmayacakmış gibi bu konuda.
Değişik geldi bana.
Adamın vaktini çalmayın diyorum onun için
Yav adam da 8x6 deyince parmaklarıyla 8 kere 6 yapmıyodur zaten, çat diye söyleyemiyodur sadece. Diğer türlü toplama bile bilmiyor oluyor çünkü hiçbir iş yapamaz öyleOrange 8x6 kaç diye sorulduğunda tek tek sayabildiğine göre çarpım tablosunu baya baya biliyosun ama farkında değilsin
Çarpım tablosunu bilmeden nasıl Matematik'ten 90 aldiniz ki? Gerçekten anlamadığım için soruyorumÇarpım tablosunu bilmiyorum, 8x6 deseniz tek tek sayarım. Girdiğim tüm akademik sınavları erken bitirerek erken çıktım, hepsinden de kendimce iyi puan aldım, yüksek lisans mezunuyum, matematiğim de lise dahil her sene 90 üzeriydi. Çarpım tablosunun bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum kalbim çıt pıt
Çat diye sözlüye kaldırmış gibi adamı sorguya çektiyseniz kafası karışmış olabilir. Çevrenizdekilerin eşleri hep memur diye kafanız karışmış sizin de gibi hissettim. Ama anlaşamayız, akşam bi çift laf edemeyiz birbirimizle diyorsanız karar sizin elbette.
Merhaba, sevgilinizin çarpma bölme ya da alfabe bilgisinden bağımsız olarak şu yorumu yapabilirim ki eğer size en iyi gelen şey eşinizle zaman geçirmekse özellikle kafa denginizse ileride anlayacaksınız sizin için en kıymetli şey zaman olacak. Şu an sevgilinizin işi gereği bu çok mümkün olmayacak ve evlendiğinizde tatil zamanları çok sıkılacaksınız. Kendi başınıza gitseniz aklınız eşinizde kalacak, beraber bir şeyler yapabilmek için yılda sadece 15 gününüz olacak. Bu sadece bir tamirci için geçerli değil, devlet dairesinde çalışan bir memurla sevgili olsanız bile bu geçerli. Ben öğretmenim eşim ise makine mühendisi maaşı vs çok çok iyi ama gel görün bunu tatil için harcayacak zamanı yok eşimin. Sadece 15 gün tatili var yıllık. Yarıyıl tatilinde, yaz tatilinde o kadar sıkılıyorum ki. O yüzden çok derin hisler beslemiyorsanız bırakın askeri polisi kendiniz gibi öğretmen biriyle evleninMerhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Ezberimde yok 8x6'nın cevabı. Sayıyorum işte 8-16-24 diye. Yani yine sıfır değilim tabii ama tek tek sayarak yapıyorum. Ya da l'den önce hangi harf var derseniz yine sayarım a'dan itibaren. Alfabeyi biliyorum ama şundan sonra önce ne gelir'i söyleyemiyorum. Hiç bilmemek mi oluyor yoksa eksik bilmek mi bilmiyorum.Çarpım tablosunu bilmeden nasıl Matematik'ten 90 aldiniz ki? Gerçekten anlamadığım için soruyorum
Valla çarpım tablosu konusunda bişiy diyemiycem kariyerim eğitimim falan var daha sabah kocama 7x6 kaçtır diye sordum. Siz öğretmenler ezberci sistemle eğitildiğiniz için bilgi birikimi böyle soruların içinde öğrencilerinizde aradığınız gibi arıyosunuz.
Bence disleksi olabilir sizde.Ezberimde yok 8x6'nın cevabı. Sayıyorum işte 8-16-24 diye. Yani yine sıfır değilim tabii ama tek tek sayarak yapıyorum. Ya da l'den önce hangi harf var derseniz yine sayarım a'dan itibaren. Alfabeyi biliyorum ama şundan sonra önce ne gelir'i söyleyemiyorum. Hiç bilmemek mi oluyor yoksa eksik bilmek mi bilmiyorum.
İşinde iyi ise ve çoğu şeyi de kaptıysa araba tamirciliğinde çok iyi para var. Tabii ki kendi dükkanını açabilirse. Benim bir yakınımın oto tamirci dükkanı var öğretmen maaşını kaça katlar bilmiyorum. Adamı da hemen yabana atmayın bence. Sorumluluk bilinci var yani. Pazar günü tatil ve onun dışında sabahtan akşama kadar çalışıyor demişsiniz. Herkes de amir memur olacak diye bir şey yok. Tamirci de lazım. Hani kendi dükkanı olursa da tatil konusunda sizden çok daha kısa süreler tatil yapabilecek. Çarpım tablosu, alfabe falan hiç girmek istemiyorum. Adam hayatında ihtiyaç duymuyor demek ki silip atmış olabilir. Sizin öncelikleriniz ne önce bunu sorun kendinize. Başkalarının önceliklerini ölçü almayın kendinize. Mesela ben sevdiysem, istiyorsam, ölçüp biçip de içimden olumlu yanıtı aldıysam kim ne demiş vız gelir tırıs gider bende. Esas sizin için problem olacak mı o önemli. Yoksa bizim için problem olsa ne olmasa ne? Ileride olursa evlenecek veya evlenmeyecek olan sizsiniz. Ama bundan şüpheye düşmeniz bile ileride evlenirseniz bu sebeplerden dolayı sorunlar yaşama ihtimalinizin yüksek olduğunu gösteriyor. Hani yapabilir miyim, yapamaz mıyım diye soruyor iseniz bence yapamazsınız. Bu arada başlık şimdi dikkatimi çekti. " Sevgilim cahil mi?" diye sormuşsunuz. Bu adamdan utana sıkıla gezersiniz işler ciddiye binse bile. Arkadaşlarınız lüks tatillere gidince, lüks yerlerde yemek yiyince falan mutsuz olabilirsiniz. Bence kendinize daha denk ya da daha yüksekte gördüğünüz birini bulmaya çalışın. Kezâ adamcağızı şimdiden kendinizden aşağıda görüyorsunuz, cahil mi diye bize sormuşsunuz.Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Olabilir, sorun yaşamadığım için ailemin gözüne batmadı hiç ama incelesek çıkar bi şeylerBence disleksi olabilir sizde.
Sakin olun coşmuşsunuz. Demek ki zeka tiplerini bilemiycek kadar siz de cahil kalmışsınız. Her şey insanın ezberinde kalamaz ki ben sayısal zeka tipine sahip değilim. İyi ki annem sizin gibi bilinçsiz birey değilmiş ki beni sizin gibi yetersiz hissettirmeye çalışmamış da şuan sahip olduğum yeteneklerle hayatımı yaşıyorum. Kavga edesiniz var sanırım çok komik üslubunuz:)ne ezberi yahuuu, gayet kolay. 7nin bilindik, kolay kati olan 35 var. 5x7 35 yapiyor malum, ustune 1 tane daha 7 koyarsaniz 42 yapar oldu bitti. gercekten saskinim, bizim toplum 2 tane birer basamakli sayilari carpamayan insanlardan mi olusuyorTopige yazan pekcok insan ben de carpamam demis, 12 yil okuyup, ustune de unv okuyup 2 sayiyi carpamiyorsaniz artik bilmiyorum egitim sistemi mi berbat, insanlarimiz mi okuduklarini anlamiyor ... gercekten inanilir gibi degil.
Sakin olun coşmuşsunuz. Demek ki zeka tiplerini bilemiycek kadar siz de cahil kalmışsınız. Her şey insanın ezberinde kalamaz ki ben sayısal zeka tipine sahip değilim. İyi ki annem sizin gibi bilinçsiz birey değilmiş ki beni sizin gibi yetersiz hissettirmeye çalışmamış da şuan sahip olduğum yeteneklerle hayatımı yaşıyorum. Kavga edesiniz var sanırım çok komik üslubunuz:)