sizce sevgilim cahil mi :(

Tek tek açıkladım öğrenin diye. 2 sayıyı çarpmanın sayısal zekayla ne ilgisi var, her insanın yapabileceği bir işlem. Valla büyük konuşmayayım ama 16 yıl okuyup 2 sayıyı çarpamasaydım diplomalarımı yırtıp atardım kendimi de kaldırıp çöpe atardım.
Noluyor ayol sakin:) tamam benim diplomam çöp tamam sizin dediğiniz olsun cahil olduk iyi mi ahaha bu arada çarpım tablosu benim için çocukluk travmasıdır sizi terbiyeye davet ediyorum. Diploma almışsınız ama bazı noksanlıklarınızı aşamamışsınız

Bir an önce ayrılmaya bak davul bile dengi dengine
Şimdiden farkına varman güzel
Bu ara daha da açılacak ileride daha çok batacak sana

Alfabede kaç harf olduğunu bilmeyen birinin yazı dili nasıl düzgün olacak? Çarpım tablosunu bilmeyen çok kişi var. Ama insan 29 harf vardır diyemez mi?
Kesin linçleneceğim ama kendi dilinin alfabesinin kaç harfli olduğunu bilmeyen biriyle ben yapamazdım. Günlük hayatta para hesabı, paranın üstü ya da basit ortaokul matematiğini herkes yapabilmeli bence. Çarpım tablosunu komple bilmeyen biri bunlarda da zorlanır.
Kısacası ben yapamam. Siz şimdiye kadar yapabilmişsiniz iki yıl, devam edebilecek misiniz?
Önemli olan insanlık vs. diyecekler vardır, yorumları okumadım. Ama hem insanlığı düzgün hem de temel düzeyde bile olsa iyi bir eğitim almış biri yok mu? İlla birinden biri eksik mi olmalı?

Selamlar,
bence siz ilerde olurda evlenirseniz yeni iş arkadaşlarınıza bile eşim de tamirci derken utanabilirsiniz. Evet etrafınızda ki insanlar sizi çok etkilemiş ama inanın sizin de içinize sinmiş olsa böyle etkilenip kafaya takmazdınız. Sonuç olarak hala sevgilisiniz ciddi şeylere adım atmadan önce güzelce düşünün kendinize denk görmüyorsanız ilerde bu konu sizi yıpratacaktır. Kendinizi de suçlamayın ayrıca denk de görmeyebilirsiniz hepimizin fikirleri değişiyor belki 2 sene önce bu kadar ciddi bakmıyordunuz hayata evliliği düşünmüyordunuz ama şimdi bunları düşünürken aklınıza ilerde çocuklarımıza bile ders dahi çalıştıramayacak biri doğru kişi mi diye düşünmek hakkınızdır. E

Evli olup bunları söyleseydiniz tepkim çok farklı olurdu...
Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Selamlar,
bence siz ilerde olurda evlenirseniz yeni iş arkadaşlarınıza bile eşim de tamirci derken utanabilirsiniz. Evet etrafınızda ki insanlar sizi çok etkilemiş ama inanın sizin de içinize sinmiş olsa böyle etkilenip kafaya takmazdınız. Sonuç olarak hala sevgilisiniz ciddi şeylere adım atmadan önce güzelce düşünün kendinize denk görmüyorsanız ilerde bu konu sizi yıpratacaktır. Kendinizi de suçlamayın ayrıca denk de görmeyebilirsiniz hepimizin fikirleri değişiyor belki 2 sene önce bu kadar ciddi bakmıyordunuz hayata evliliği düşünmüyordunuz ama şimdi bunları düşünürken aklınıza ilerde çocuklarımıza bile ders dahi çalıştıramayacak biri doğru kişi mi diye düşünmek hakkınızdır. E

Evli olup bunları söyleseydiniz tepkim çok farklı olurdu...

Sakin olun coşmuşsunuz. Demek ki zeka tiplerini bilemiycek kadar siz de cahil kalmışsınız. Her şey insanın ezberinde kalamaz ki ben sayısal zeka tipine sahip değilim. İyi ki annem sizin gibi bilinçsiz birey değilmiş ki beni sizin gibi yetersiz hissettirmeye çalışmamış da şuan sahip olduğum yeteneklerle hayatımı yaşıyorum. Kavga edesiniz var sanırım çok komik üslubunuz:)
Çoklu zeka kuramından bahsediyorsunuz sanırım. Ama o kurama göre de örnek veriyorum, bende sadece görsel zeka kısmı gelişti, diğerleri yok gibi bir şey söz konusu değil ki. Her insanda hepsinden var zaten. Sadece bazılarını gerek çevresel koşullar gerekse yetenekler dolayısıyla geliştirebiliyoruz. Matematiksel mantıksal zeka herkeste var, matematik demek 2*2 demek değil ki sadece. Mantık da işin içinde oluyor. 2*2=4 ise 3*2 kaç olur mesela, üstüne bir 2 daha eklersiniz. Yani mantık kurarsınız. Onu demek istemiş arkadaş. Türev integral vs. çözmeli herkes demek değil bu.

Ben ilişkilerde denklik olması gerektiğine çok inanmayan biriyim. Bu konularda mesajlarım da hep öyledir.

Ama bununla olmaz, hiç zaman kaybetmeyin karşılıklı.

Tek tek açıkladım öğrenin diye. 2 sayıyı çarpmanın sayısal zekayla ne ilgisi var, her insanın yapabileceği bir işlem. Valla büyük konuşmayayım ama 16 yıl okuyup 2 sayıyı çarpamasaydım diplomalarımı yırtıp atardım kendimi de kaldırıp çöpe atardım.
Bir ekleme daha yapıcam belli ki sosyal ortamınız sizin gibi zihniyete sahip insanlarla doludur belki size yeni bir farkındalık yaratabilirim diye. 16 yıl matematik öğreten bir eğitimi siz almış olabilirsiniz lakin ben ortaokuldan itibaren sanat eğitimi aldım. Ailem fakirdi oyun hamurunu çok istiyordum küçükken ailem çarpım tablosu ezberleme şartı koymuştu buna rağmen 7 ile çarpılan rakamları öğrenemedim ve oyun hamurunu çok daha sonradan kendi kendime aldım. Matematiğim hep kötüydü bulup buluşturup kursa yolladılar hatta komşudan bile ders aldım istenen aşamaya getiremediler. Siz çok kötü bir insansınız diye düşünmek istemiyorum ama eğitimci falansanız eğer şimdi ben size söylemeliyim ki bu hayatta öğrenmeniz gereken çok şey var. Bu eziklik psikolojinizle insanlara sallamanız çok lüzumsuz

Çoklu zeka kuramından bahsediyorsunuz sanırım. Ama o kurama göre de örnek veriyorum, bende sadece görsel zeka kısmı gelişti, diğerleri yok gibi bir şey söz konusu değil ki. Her insanda hepsinden var zaten. Sadece bazılarını gerek çevresel koşullar gerekse yetenekler dolayısıyla geliştirebiliyoruz. Matematiksel mantıksal zeka herkeste var, matematik demek 2*2 demek değil ki sadece. Mantık da işin içinde oluyor. 2*2=4 ise 3*2 kaç olur mesela, üstüne bir 2 daha eklersiniz. Yani mantık kurarsınız. Onu demek istemiş arkadaş. Türev integral vs. çözmeli herkes demek değil bu.
Benim sayısal zekam yoksa eğer sayısala ait mantığı kendi kendime geliştiremem ancak ezberle bu bilgileri öğrenebilirim. uzun uzun size benim kafam neden tüm çarpım tablosunu öğrenmem için yeterli olmamış açıklamak zorunda değilim. Perspektif bilirdim mesela daha 4 yaşında perspektifli resim çizerdim hala perspektif bilmeyen ama çarpım tablosunu ezbere bilen insanlar var ona bakarsanız ömür boyu gören gözlerimizle mantıken resim çizmeyi bu insanların kapmış olması lazım ama ben gidip de böyle insanlara kör müsün demiyorum. Benim zekam da görsel zeka. Çocukluğumdan beri gördüğüm her şeyi doğru şekilde çizebilirim MissCherryBlossom MissCherryBlossom siz benim gibi resim çizemiyosanız bence gözlerinizi yuvalarınızdan çıkarıp atın kuzum. Empati oluşur umarım belki bi nebze:)

Son düzenleme:
Bence cahil olup olmamak üniversite eğitimi ile alakalı değil kişinin kendini yetiştirebilmesi ile alakalı bir durum.

Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Alfabeyi çarpım tablosunu bile bilememek... Üniversite ile kıyas yapmışsınız ama üniversite eğitimi kendini geliştirmediğin sürece sadece bölümün hakkında ön bir bilgi. Ha eğer maaşı dert ediyorsanız kimin ne olacağı belli olmuyor. Ben yeni evliyken eşim çiraktı. Simdi kendi is yeri var ve çok şükür ki kazancı eskiye göre çok çok iyi. Çevresi de çok geniş. İnanın ustalar öğretmenlere göre daha iyi kazanıyor. Bir de çarpım tablosu günlük hayatta hep lazım olan birşey nasıl bilemiyor onu anlayamadım. Siz sevgilinizin seviyorsunuz belki ama onunla bir gelecek düşünmek istemiyorsunuz gibi.

Sizin sıkıntınız maaşı bence. 17bin değil 87bin olsaydı hiç sıkıntınız olmayacakmış gibi bu konuda.
Değişik geldi bana.
Adamın vaktini çalmayın diyorum onun için
adam gözü açık biriyse , ilerleyen yıllarda kendi yerini açarsa konu sahibinin maaşını 3'e 5'e falan katlar rahatlıkla
kendisi adamı çarpım tablosu bilmiyor diye eleştirene kadar, bu gerçekliği hesaba katamıyorsa matematiğini biraz geliştirmeli

Evet ben de yazım diline çok önem veririm. Herkez yanlız vs yazılması beni çok soğutur. Ama sevgilim öyle değil bazen ben yazım yanlışı yaparım o yapmaz o derece. Siyaseti çok sever. Ülke gündemini yakından takip eder. Hep bu tarz kitaplar okur. Ayrıca farkındalığı çok yüksek. İnsanlara, hayvanlara karşı çok duyarlı ve hassas. Boş zamanlarında sürekli onlar için yuva yapar mama dağıtır. Ama işte bu son olanlar canımı sıktı.
Bunu okuyunca işler değişti sevgili konu sahibi...bu anlattığınız tarzda bir insanın yanında asıl siz çok boş kalırsınız kusura bakmayın ama. Her şeyden evvel el âlemin ağzına bakmamak, dolma akıllı olmamak üniversitesi okumayla olmuyormuş..bu duruma örnek sizsiniz.

Benim sayısal zekam yoksa eğer sayısala ait mantığı kendi kendime geliştiremem ancak ezberle bu bilgileri öğrenebilirim. uzun uzun size benim kafam neden tüm çarpım tablosunu öğrenmem için yeterli olmamış açıklamak zorunda değilim. Perspektif bilirdim mesela daha 4 yaşında perspektifli resim çizerdim hala perspektif bilmeyen ama çarpım tablosunu ezbere bilen insanlar var ona bakarsanız ömür boyu gören gözlerimizle mantıken resim çizmeyi bu insanların kapmış olması lazım ama ben gidip de böyle insanlara kör müsün demiyorum. Benim zekam da görsel zeka. Çocukluğumdan beri gördüğüm her şeyi doğru şekilde çizebilirim MissCherryBlossom MissCherryBlossom siz benim gibi resim çizemiyosanız bence gözlerinizi yuvalarınızdan çıkarıp atın kuzum. Empati oluşur umarım belki bi nebze:)
Çok kaba bir üslubunuz var. Ben sadece açıklama yaptım.
Ha bu arada sayısal zekam yok diye bir şey olamaz, onu açıklamak istedim. Herkeste vardır dedim. Ama yanlış anlayıp sanki laf sokmuşum gibi algılayıp, çocuk gibi ben de resim çiziyorum sen çizemiyorsun deyip nispet yapıyorsunuz.

Son düzenleme:
Bu bir bizim ülkemizde var. Üniversite mezunu olmayanları küçük görmek. Bizde herkesi üniversite okumaya mecbur ediyorlar, sonra zibille işsiz bir nüfus oluyor. Halbuki zanaat, ustalık önemlidir. Yurtdışında çocuk neye yatkınsa ona yönlendirilir. Bir otobüs şöförü bile olsa o işi severek yapar, kimse de onu küçük görmez. Amerikalıların zaten matematikle uzaktan yakından alakaları yoktur. Para üstünü bile hesap makinesiyle hesaplayıp verirler.
Sorun adamın cahil olup olmaması değil. Sizin onu kendinize layık görmemeniz. Benim İstanbul’daki araba tamircimin son model Bmw’si var. Geçen hikayesinde Dubai’den gezisini paylaşmış. İnsanda bir vizyon, çalışma azmi olduktan sonra her şekilde parlar.

Cahil mi diye sorguladığınız adamla 2 koca sene gayet güzel ilişki yürütmüşsünüz. Çevre konuşmasa daha da devam edeceksiniz. Bu sizce de tuhaf bir durum değil mi? Demek ki siz de pek bilgili bir insan değilmişsiniz
O kadar haklı bir yorum ki,ilişkikerde denklik tabi ki önemli ama bir insan koskoca iki senesini geçirdiği insanı yeni yeni sorgulamaya başlıyorsa,hata kesinlikle kendisindedir.

Benim sayısal zekam yoksa eğer sayısala ait mantığı kendi kendime geliştiremem ancak ezberle bu bilgileri öğrenebilirim. uzun uzun size benim kafam neden tüm çarpım tablosunu öğrenmem için yeterli olmamış açıklamak zorunda değilim. Perspektif bilirdim mesela daha 4 yaşında perspektifli resim çizerdim hala perspektif bilmeyen ama çarpım tablosunu ezbere bilen insanlar var ona bakardanız ömür boyu gören gözlerimizle mantıken resim çizmeyi bu insanların kapmış olması lazım ama ben gidip de böyle insanlara kör müsün demiyorum. Benim zekam da görsel zeka. Çocukluğumdan beri gördüğüm her şeyi doğru şekilde çizebilirim MissCherryBlossom MissCherryBlossom siz benim gibi resim çizemiyosanız bence gözlerinizi yuvalarınızdan çıkarıp atın kuzum. Empati oluşur umarım belki bi nebze:)
Benim oğlum da sizin gibi 🙈. O yaslarda başladı resme. Ana sınıfında artik harfler yavaş yavaş ögretiliyorken baktım benim oğlum unutuyor hemen ya da ögrenemiyor ama o kadar uğraşıyorum ki ağlıyorum sinirimden. Hocasıyla gittim konuştum hocam benim oğlum disleksi olabilir mi diye 🙈. Hoca ilk şaşırdı sonra ilk bende şuphelendim ama kitaplardaki etkinliklere başlayınca inanın herkesten daha hızlı yapıyor bir de gördüğü her resmi olduğu gibi cizebiliyor hic bakmadan dedi. 4 -5 saniye bakması yeterli demişti. Benim ogretme tarzımı değiştirmemi istedi. Ben de öyle yaptım herşeyi eğlenceli görselleri döktüm mutfağa astım harfleri sayıları. Siz perspektif yazınca aklıma geldi. Sizin de görsel zekaniz daha çok gelişmiş olabilir. Peki özel değilse merak ettim sizin okul hayatınız nasıl geçti. Ders çalışma yönteminiz nasildi mesela.

X