sizce sevgilim cahil mi :(

İki yıllık sevgilinizin kültürel seviyesi hakkında bilgi sahibi olmamanız ayrı, çevrenizden bu kadar etkilenme biz ayrı tuhaf. Üniversite eğitimine gelirsek büyük şehirlerde yer alan 20- 30 köklü üniversite dışında gerçekten hakkı ile eğitim ve üniversite kültürü veren gerçek üniversite olmadığı için üniversite mezunu lise mezunu çok fark etmiyor, bu dediklerinizi bilemeyen bir sürü üniversite mezunu var. Bu devirde sınavdaki matematik sorularından en fazla beş on tanesini bilerek sayısal bölümlere girip bir şekilde mezun olan bir sürü insan var.
Bence sizin kaygı daha çok ekonomik. Adamın şöyle özel bir araç tamir servisi olsa hiç gözünüze gelmezdi okulu eğitimi falan. Ancak sevgiliniz dediğiniz gibi tamirci ise ve bir şekilde usta olacak potansiyeli varsa ve işinde iyiyse gelecekte hem sizden hemde özendiğiniz o polis asker sevgililerden daha çok kazanacağı kesin. Sizin yerinizde olsam ayrılır en azından hayatımdaki insana haksızlık etmez bir an önce atanmaya bakardım. Zira atanamazsanız o özendiğiniz ilişkilerdeki erkekler de memur olmayan kızla kolay kolay evlenmiyor malesef.

Sevgilinize gerçekten çok üzüldüm.
Siz onu zaten gözden çıkarmışsınız.
Herşeyden haberi olan, kültürlü iyi bi maaşı olan sizi neden tercih etsin mesela? Belki oda sizi beğenmeyecek? Sadece öğretmen memur bense kültürlü kendimi geliştirmişim ve yüksek maaşım var diyecek.
Sevgilinizi böyle küçük görmek yerine bu konularda çözüm bulmak isteyebilirdiniz. Veya başka bi iş yada herneyse ona odaklabilirdiniz. Etrafınızdakilerin gazına gelip adamı gömüyorsunuz.

Henüz sevgililik dönemindeler. Adamı nikah masasında bırakıp gitmiyor konu sahibi. Ayrıca yaşlar da daha küçük. İnsanın hala fikirlerinin, hayat tarzının geliştiği yaşlar. Evet etrafın fikirleriyle hareket ediyor gibi görünüyor ama soru işaretleri başlayıp tatmin olamayacağını görmüşse henüz ortada ciddi bir şey yokken yollarını ayırmak istemesi normal olan. Bunu yaparken sen tamirci çırağısın ben öğretmen diyip ezerek yapmayacaktır herhalde konu sahibi.

İnsanlar baştan kriterlerine göre ilşkiler yaşamaya başlasa, yani baştan koysanız bu kriterleri ileride sıkıntı çekmezsiniz.Bu arada dört işlem yapamayan mühendisler var çünkü eğitimin kalitesi artık yerlerde,sevgilinizi sorguya çeker gibi bunları sormanız gayet saçma olmuş.Ayrılmanız ikinizin de hayrına olur çünkü denk değilsiniz.

Sorun işi değil kendinş geliştirmemesi ve bence acımasızca olsa da haklısın o konuda. Ama maaş tatil konularını baştan biliyordun, şimdi bunu bahane edeceksen zamanını çalmasaydın.

Diğer saydığın mesleklerden bazılarına gelirsek ki herkes tahmin eder maaşlarının yüksek olması cahil(!) olmadıkları anlamına gelmez.

Burada kişinin kendini geliştirmesi önemli...

Bu yaşıma kadar ne üniversite mezunları gördü bu gözler alınan sadece diploma

Tabiri cahizse elifi görse direk sanar , iki lafı bir araya getiremez

Hayatı boyunca kitap okumamış ama herşeyi bildiğini sanan tipler..

Çok ta lise hatta orta okul mezunu gördüm hayat şartları erken hayata atılmasına neden olmuş

Ama kendini gelirtişmiş muhabbetine doyum olmayan..

Peki siz 2 yıldır erkek arkadaşınız cahil mi , değil mi çözemediniz mi ?

Öğretmen olacaksınız insan sarrafı olmak zorundasınız

Böyle şüphe ile olmaz

Çarpım tablosu bilmeyen bir insan nasıl günlük hayatını sürdürüyor? Hayır yani bir markete gidip 5 tane 8 liralık ürün alsan kafanda çarpıp hesaplaman gerekir kaç para tutuyor diye. İlkokul mezunu esnaflar, pazarcılar biliyor dört işlem yapmayı. Lise mezunu bir insanın bilmemesi gerçekten çok ilginç.

Ben tamircileri hiç de küçümsemem. Benim tamirci akrabalarım zamanla kendi yerlerini açtılar ve okumuş akrabalarımın çoğundan fersah fersah fazla kazanıyorlar. Ancak dört işlem yapamayan bir insan kendi yerini nasıl açacak ki? Kendi işinin hesabını kitabını nasıl yapacak?

Asker veya Polis eşi olunca sanki sıfır sıkıntı sanıyorsunuz. Bir polis eşi olarak yazıyorum şu an. Tatiliniz çok olabilir ama 8/5 büro seklinde çalışmıyorsa hafta sonu tatili yok. 12/24-12/36 vb. Her sehirde farklılık gösteren çalışma saatlerine sahip olduklarından dolayı hafta sonu istirahatine denk gelirseniz bir plan yapabilirsiniz. Yaz tatilinde ise herkese yaz ayını vermezler, hangi ayı uygun görürlerse o vakit senelik iznine çıkar.

Pöh ise bulunduğu bölgeye göre plan yapmak hak getire. Ben çocuklarımı yalnız büyüttüm sayılır. Şu an hem psikolojik yalnız kalmamam gereken bir durumdayım (deprem sonrası panik atak vb.) Hem çok ağır soğuk algınlığım var. Eşim 15 gün yok göreve gitti başka şehre.

Askerler de bu şekilde yani sanmayınki Polis, Asker eşi olmak cok konforlu. Aksine yüksek sorumluluk istiyor. Sabrınızın ve sinirlerinizin çok sağlam olması lazım. Hem çalışıp, hem çocuk bakmak ve gençliğinizin en güzel yıllanırını eşin çalışma sistemine göre ayarlayıp duble yıpranmak kolay değil.

Cahilliğine bir şey diyemem sevgilinizin ama şu an ki şartlarda kimseye cok konforlu hayatlar mümkün degil. Benim eşimde okumuş, kendini gelistirmiş birisi ve zekidir ama mesela gezmeyi, eğlenmeyi sevmez. Ben daha enerjikken o daha pasif kalır ama zaten adamın çalışma sisteminden bunlara hevesi kalmıyor tek derdi ev de sıcak yemek yemek ve kışın üşümeden, yazın yanmadan, duş alabildiği, ayaklarını uzatıp tv izlediği veya ev de bizimle zaman geçirdiği bir hayat.

Universite ve elif ne alaka? Cahiz ve caiz sanirim başka bir anlam içeriyordu ayrica.

Yok Kuran harfleri üzerinden değerlendirmeyin.

Böyle bir deyim vardır elifi görse direk sanır diye.

Anlamı : "okuyup yazması yoktur, bilgisizdir" anlamında söylenir.

o yüzden yazmıştım ama yanlış anlaşıldı galiba

ya bence insan gozunun ustunde kasi var diye bile birini begenmeyebilir, haklidir.
Sizin de gerekceleriniz size uygundur, mutlu olacaginiz kisiyi secmek en buyuk hakkiniz. O yuzden bu kisiden ayrilin ve de hic kendinizi uzmeyin diyecegim ilk olarak.

Ama onca yazdiginiz seyler bana hic bir sey idafe etmedi, demeden de gecemeyecegim.
birisine alfade kac harf var dediginizde, aninda cevap veremiyorsa direk bilmiyor cahil diyemeyiz ki, kafasi doludur, veyahut cidden hic dusunmemistir ustune, cok normal. Disleksi, diskalkuli gibi problemler de var arti olarak, bu insanlarin hepsi cahil mi yani beyinleri farkli calisiyor diye.

onun disinda 25 yasinda issiz birisinin, benim maasim ondan yuksek bla bla muhabbeti beni cok irrite etti. Asla kucumsemiyorum ama siz issizsiniz yani, karsinizdaki kisi alninin teriyle para kazaniyor, birazcik emege saygi gerekmiyor mu.

sen yazı yazmayı bilmiyorsun.
imla katliamın ve paragraflara ayırmadan yazdığın mesajın gözlerimi kanattı
bağlaçlar desen hak getire
yani devletin kadrolu öğretmeni olup olamayacağın da muallak şu an
kendini daha iyilerine layık görmendeki motivasyonu çok merak ediyorum
profesör müsün? üst düzey yönetici misin? herhangi bir alanda uzmanlaştın da eğitimler mi veriyorsun?
sınava hazırlandığına göre ailen cebine harçlık veriyordur
dershaneye gidiyorsan masrafını annen baban karşılıyordur
kendine bakmadan cahil diye aşağıladığın adam en azından bi alanda bi yol çizmiş
eli ekmek tutuyor
kendi parasını kazanan bi adama kafa yormak yerine biraz düzgün yazı yazmayı öğrenmeye ne dersin?
bir de asker polis falan demişsin askeri polisi matah bir şey zannetmene hiç şaşırmıyorum :)

İlişkinin başında her şey çok güzel olur ama ilerleyen zamanlarda göze batmaya başlar. Sohbet gerçekten önemli ama gerçekten. Çocuk konusunda da çok haklısınız yol yakınken vazgeçin ilerde duygu yogunluğu azaldığında daha çok göze batabilir ve soğuyabilirsiniz

Çarpım tablosunu bilmiyorum, 8x6 deseniz tek tek sayarım. Girdiğim tüm akademik sınavları erken bitirerek erken çıktım, hepsinden de kendimce iyi puan aldım, yüksek lisans mezunuyum, matematiğim de lise dahil her sene 90 üzeriydi. Çarpım tablosunun bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum kalbim çıt pıt

Çat diye sözlüye kaldırmış gibi adamı sorguya çektiyseniz kafası karışmış olabilir. Çevrenizdekilerin eşleri hep memur diye kafanız karışmış sizin de gibi hissettim. Ama anlaşamayız, akşam bi çift laf edemeyiz birbirimizle diyorsanız karar sizin elbette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…