sizce sevgilim cahil mi :(

İyi o zaman çoluk çocuk yok ya herkes birbirini yüzüstü bıraksın daha iyisini bulunca

Büyük bir kısmı senden kültürlü şekerim. Sen yorma kafanı böyle şeylere.
Haha bunu söyleyen de donunu yıkamaktan aciz bı teyze fjfjjfjfjf sen benim kültürüne laf edeceğine git yemeğini yap donunu yıka
Yayilipta kültürlüyum diye geçinme fjfjf

Canım bence sen bu çocukla gayet mutlusun boş yere etrafın gazına gelip ayrılmayı düşünme. Ha kendin daha atanmadan para kazanmadan evliliği de düşünme tabii. Önce bir ayaklarının üzerinde dur sağlam bas ekonomik özgürlüğünü eline al o zaman karar ver derim

ortalama için konuşursak

öğretmen erkek ekstra ticaret filan yapmıyorsa maaşı az oluyor çünkü. kadının da erkeğin de maaşı az olunca sorun olabilir.
ayrıca
öğretmenlerde lojman yok, servis yok (maaşın az olmasına tüm bunları ekleyip maddiyat farkı diyebiliriz)
e büyük faktör olan üniforma/silah/testesterona dayalı karizma da yok tabi.

bir de asker-polis tayfa hemen evlenen tayfadır...sonradan kpss'si iyi olmayıp polis olan tarih öğretmenlerini filan saymıyorum. onlar zorla asker polis olanlar.
polis kolejini bitiren çocuklar 20 yaşında maaşlı oluyor. 25 yaşında evlenmeye hazır oluyor 30 yaşında artık düz duvara tırmanıyor oluyor. öyle bir ortamları var. (tabi anne babalar bilmiyor ki bu tayfa sosyal medyada nefes alana yürüyor)

ha kadınlar neden sürekli tayini olan, sürekli görevde olan ve tüm ev işini kadından bekleyecek erkeklerle evlenmek ister, bilmem. maddi fark ve üniforma haricinde evlenmeye en meraklı grubun onlar olması harcinde dediğim gibi başka bir sebep bulamıyorum...

Ay sanki ülkedeki tüm üni mezununlari cok bilgili kültürlü elini sallayan üni kazaniyo jfjfjfj
Görende tüm mezunlar ne sanicak

İyi de çocuk hala üniversite okuyabilir bu zor değil ki neden bu kadar linçlemişler kendilerini üstten görüp. Bir de artık üniversite kazanılmıyor “yerleşiliyor” yani çok az temel bir lise bilgisiyle düşük-orta seviye bir bölüm bile olsa tutturabilir Einstein olmaya gerek yok yani, bunu kompleks mevzusu haline getirmek daha acınası

İşte görende sanır tüm üni okuyanlar muthiş çaba sarfedip kendini geliştirmiş insanlar
Halbuki çoğu düşük puanlarla yerlesiyo
Üni mezunu görmesem haklı diycem birçok üni mezunu gordm çoğu asalak 2 kelimeyi bir araya getiremiyor öylesine okuyor
Çok imkansız bişey zaten

Çaba sarf ederek girilecek bölümler belli o farklı bir konu ben de okulumu dondurdum ailesel sebepler dolayısıyla ve gerçekten benim bölümüm sabahlara kadar harıl harıl çalışman gereken bir bölüm ama dediğin gibi üniversitede asalak tipler yok mu var hem de alası var hala lise kafasından çıkamamış espriler falan zeka seviyesi olarak bir kısmı lisede kalmış bana göre de

Allahımmmmm sana geliyorum

Konuda her üniversite mezunu çok kültürlü, çok donanımlıdır, çok zekidir, her lise mezunu cahildir, az para kazanır denmemiş.
Siz zaten yukarıda kendi üslubunuza yakışacak şekilde yorum yapmışsınız, sırf konuşmak için gözünü kapatıp ağzınızı açıp boş kelimeler öbeği saçıp duruyorsunuz ortaya

Aynen öyle şahsen ben geçen yıl iyi güzel bı bölüm kazandım ama hedefim daha farklı olduğu için tercih yapmadım
İstesem bin tane üni vardı gidebilecegim
Atla deve değil -netle bile üni okuyolar bu ülkede fjfjfjfjj kültürlülermiş onu öğrendik

Niye alintiliyosunuz o zaman?
Size göre kız ayrılabilir sorun yok ama bana göre hoş değil 2 sene adamın cahilligini görmeyip evlilik düşününce adamın diplomasına kadar küçümsemek bana göre büyük bir sorun!!!sizin beğeninize göre yorum yapacak değilim
Siz burada taraflı taraflı atmaya devam edin
Dahada beni alıntılamayin size yorumlarım ters geliyorsa.

En temel sosyoloji bilgisi verelim o zaman Kültür üniversiteyle oluşan bir tanım değildir

valla konunun sonlarında ne dendi bilmiyorum çoğu sayfada yoktum

üniversite mezunu = kültürlü insan diyen olduğunu sanmıyorum ama

kısaca benim mesela şöyle bir bakış açım var

üniversite okumuş + kendini geliştirmiş insanlar arasında kendimize yakın/benzer bulduğumuz, anlaşacağımız insan bulma "ihtimali" daha fazla

evet çoğu okul dandik
evet çoğu üni mezunu cahil

e iyi de ama lise mezunları "büyük ihtimalle" onlardan da beter....o yüzden lise mezunları kutsamanın da bir açıklaması yok. 50 sene önce lisede kolej okumuş insanlar süper kültürlü, bilinçli, 3 yabancı dil biliyor, dünya vatandaşı vb. olabilir. şimdi değil. üniversiteler ayağa düştü de liselere gökten nur mu yağdı? onlar da rezil durumda...

sadece ihtimali artırıyor yani yoksa bir garantisi var mı, yok.

kendi adıma mesela bilgisayar mühedisliği mezunu, üstüne YL da yapmış, araştrma görevlisi ha bir de IT açısından bakarsak işinde de iyi bir iş arkadaşımla geçen konuşyorduk. "liberal" lafını ilk kez duydu benden. (okulu da ingilizce)

etrafımda herkes en az lisans mezunu ama böyle çoğu. bunlar içinde erkek olup bir de gönül ilişkisi yaşabileceğim (başta bekar olması lazım ya mesela, benim bulunduğum ortamda maalesef yok, bunda şehir, yaş, dünya görüşü vs. bi sürü etmen var)

neticede sevgilim üniversite mezunu değil, ama üniversite mezunu da olsaydı aynı kültür farklarımız %90 ihtimalle olacaktı o yüzden ben takılmıyorum. böyle kabul ettim durumu ama ben evli değilim.

başkasının işi, yaşı, dünya görüşü çok daha geniş bir kitleden adayları içerir, bunlar arasında üniversite mezunu biriyle daha iyi anlaşır, ihtimaller artar. olabilir. bunda eleştirilecek bir nokta göremiyorum.

Yıllar önce ablamı el arabasında ve çerez satan biri istemişti. Ablam bütün kıvırdı, bununla mı evleneceğim diye. Şimdi Adamın kuruyemiş dükkanlarının haddi hesabı yok, mal varlığı havalarda uçuşuyor. Ablam memur eniştemle ay sonunu getirmeye çalışıyor.
Bence sizin derdiniz cehalet filan değil, para. Zengin olsaydı bu konuyu acmazdiniz diye düşünüyorum.
Ama paranın kimde olacağını bilmek zor.
Hayırlısı olsun hakkınızda.

Liberal kısmında patladım Siyaset bilimi uluslarası ilişkiler okuyan kız arkadaşım ambargo kelimesinin anlamını bilmiyordu onu anımsadım aslında kimse liseleri kutsamıyor sadece bu kadar süre anlaşabildiysen sorun yoksa etrafın gazına gelme diyorlar. Ha ben kendi adıma söyleyim benim için en başta sorun olurdu ama soran için olmamış şimdiye kadar gayet güzel anlaşmışlar işte. Bu saatten sonra da böyle gider gibi duruyor bir de çocuk üniversite okuyabilir yani geç değil ki soran da motive edebilir hatta bu konuda ama parasını kazanan aklını işine ticarete vermiş biri için çok da önemli değildir artık

Yorumunuza katılıyorum tabiki bı insan kendi gibi üni mezunu veya ylsans mezunu insan isteyebilir bu çok normal ama gelipte herhangi bi üni mezunu lise mezunlarini kucumserse her uninin çokta zor kazanılan çok harika eğitimleri olan yerler olmadığını hatırlamalı

Benim takildigim nokta iş mezuniyete gelip hayatlar kurulnca yanindakini begenmeyip daha iyilerini duşunmek çok çirkin geliyor bana

Bu adam cahilse şimdimi farkettim bunca yıldan sonra
Ne bileyim tamam çoluk çocuk yok evli değiller ama yıllarca biriyle konuşup sonra daha iyisini bulunca bırakmayi duşunmek filan bana ters ha deseydi karakterini beyenmiyorum veya farklı şeyler okey

Elbette üni mezunu da olsa kültürel farklılıklar vb birçok sorun olabiliyo malesef kimseyle 100 de yüz uymuyoruz

bu insanlar daha genç, o zaman hormonları başka çalışmış olabilir. öncelikler başka olabilir. durumu net görememiş olabilir. o zaman batmayan şimdi batmıştır, ne var yahu bunda?
bir de yani bu kız biliyordu da o çocuk bilmiyor muydu ortada böyle bir fark olduğunu? o da yürütürüz diye başlamış neticede, karşılıklı bu.

bence insanlara sonradan yürümediğini fark etme "hakkı" (!) da tanınmalı..tabi yürümüyorsa.
sırf etraf yanına yakıştırmadı diye gaza geliyordur belki, onu da bilmiyorum. ben sadece buradaki "sonradan vazgeçemezsin" lincinden hoşlanmadım. insanlar 3 çocukla vazgeçiyor. yürümüyorsa yürümüyordur.

güzel anlaşmamış da olabilirler yahu
okul telaşında mezuniyet telaşında böyle sorular aklına gelmemiştir ki..hepimiz seneler sonrasını öngörerek yaşamıyoruz tüm ilişkilerimizi. buna mecbur da değiliz.

böyle demeyin yahu
başlarken kimse "daha iyisini bulunca bırakırım" diye başlamaz. (açık ilişki şu bu demiyorum normal ilişki için diyorum)

kız da sevmiş sevilmiş, mutlymuş da. öyle olmasa. pazarlıklarla başlamış olsa, karşısındaki insan zaten bunu görüp bırakmalıydı, öyle değil mi?

sizin yaklaşımınızla kimse kimseyi bırakamamalı. ama hayat öyle bir şey değil ki.

Konudaki adamın temel ilkokul bilgisi bile yok yalnız. Sınavda hesap makinesine izin verirlerse yerleşir ancak bir yere.

Ayrıca kimse herkes iyi kötü mutlaka bir üniversite okusun demiyor ki.
Konu denginle evlenmek. Herkesin bir başkasını kültürel ya da maddi olarak kendisine denk görmeme hakkı var. Buna üzülen ağlayarak günlüğüne yazabilir bildiği 25 harfi kullanarak.
Kendisi bildiği halde "çarpım tablosunu bilmeyen insan bana denktir" diyen varsa da buyursun evlensin. "Bunu bilmek ne işime yarayacak ki ehehe" diyen adam ve onu yetiştiren insanlarla mükemmel bir evlilik yaşanır eminim.

Sevgilimi seviyorum ama... ailem daha iyisini memurunu askerini bul diyor ? Bumu normal olan
Bana hiç normal gelmiyor sevgin biter,qnlasamazsin vb bırakırsin ama seviyorum diyip memur asker değerlendirmek bana doğru gelmiyor.yinede herkesin kendi fikri tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…