sizce sevgilim cahil mi :(

Hayır siz laps diye ilkokul mezunu amcalarınızın zenginliğini marifet görüp yazmaya gelmişsiniz.
Konuda tek bir kriter yok. Konu sahibi duyduklarına karşı artık hayatında da ciddi bir adım atmak için sorgulamaya gitmiş. Hem kültür, eğitim düzeyi hem de ileride eve girecek para konusunda. Bunları düşünmek gayet normal.
Kendisi de ayrılmayı düşünmediğini yazmış zaten. 2 ay sonra düşüncesi iyice kökleşir ayrılır bilemeyiz.

Bu sefer kahvemi içip yazdım 😄
Hahah 2 sene sonramı aklına gelmiş bunu sorgulamak?sonuçta bu adam 2 sene öncede lise mezunuydu ve calisiyodu
Bu bana göre ikiyüzlülük başlangıç olsaydı iyi düşün derdim ama 2 sene biriyle olup sonra ardından böyle cahil az kazaniyo demek ikiyüzlülük tür bana göre
Ha evet kendisi memur diye adamın maaşından söz ediyo bende dedim ki maaşının çokta bı şeyi yok yani benim ilkokul mezunu amcalarımin faturasına yetmez adamı küçük görme bı işyeri açar senden on kat iyi kazanır

Hayır siz laps diye ilkokul mezunu amcalarınızın zenginliğini marifet görüp yazmaya gelmişsiniz.
Konuda tek bir kriter yok. Konu sahibi duyduklarına karşı artık hayatında da ciddi bir adım atmak için sorgulamaya gitmiş. Hem kültür, eğitim düzeyi hem de ileride eve girecek para konusunda. Bunları düşünmek gayet normal.
Kendisi de ayrılmayı düşünmediğini yazmış zaten. 2 ay sonra düşüncesi iyice kökleşir ayrılır bilemeyiz.

Bu sefer kahvemi içip yazdım 😄
Teşekkür ederim gerçekten sonunda beni anlayan biri.🙏🏻 ilişkiye ilk başladığımda henüz öğrenciydim ve aklımda evlilik, geçim sıkıntısı gibi meseleler hiç yoktu. Şu an 25 yaşında bir mezun olarak planım yine evlilik değil. İlk olarak meslek edinmek ekonomik bağımsızlık elde etmek istiyorum. Bunu erkek arkadaşım da biliyor zaten ve destekliyor. Ben atandıktan sonra artık ciddi adımlar atmak istediğini her seferinde dile getiriyor. Bende bunu ailemle çevreyle paylaştığımda aldığım dönütlerin kafamı karıştırdığını söyledim. Bunları ciddiye almalı mıyım ilerde ciddi sorunlar olur mu bu durumu yaşayan ya da fikri olan var mı onu öğrenmek istemiştim.

Hahah 2 sene sonramı aklına gelmiş bunu sorgulamak?sonuçta bu adam 2 sene öncede lise mezunuydu ve calisiyodu
Bu bana göre ikiyüzlülük başlangıç olsaydı iyi düşün derdim ama 2 sene biriyle olup sonra ardından böyle cahil az kazaniyo demek ikiyüzlülük tür bana göre
Ha evet kendisi memur diye adamın maaşından söz ediyo bende dedim ki maaşının çokta bı şeyi yok yani benim ilkokul mezunu amcalarımin faturasına yetmez adamı küçük görme bı işyeri açar senden on kat iyi kazanır
Hayatımızdaki her insanla evlenmek için bir yola çıkmıyoruz değil mi hanımefendi? En azından ben öyleyim. Erkek arkadaşımla bir ilişkiye başladığımda henüz 23 yaşında olduğum için aklımda evlilik falan yoktu. Sadece birbirimize iyi geldiğimiz için mutlu hissettiğimiz için birlikteydik ve tanıma süreci. Şu an ilişkimizin oturduğuna inanarak evlilik boyutunu düşünmeye başladım. Diğerleri nasıldır bilmiyorum ama ben evlilik düşündüğüm birini her açıdan değerlendirmeyi daha uygun buluyorum sağlıklı bir evlilik yapabilmek adına. Tanır tanımaz aa bu benim evleneceğim adam deyip tüm olasılıklara kulak tıkamak yerine sorguluyorum. Bunun iki yüzlülük olduğunu da düşünmüyorum.

Evet 2 sene sonra aklına gelmiş. Şimdi düşünüyor. İlk sevgili olduğumuzla sorgusuz sualsiz evlenelim madem. 2 sene kayıp diye bakıyorsunuz da konu sahibi bunu içine atıp hiç düşünmemeye çalışıp evlendikten sonra sürekli kafasında sorun etse daha mı iyiydi?
Ayrıca paraysa konu adam 17 bin kazanıyormuş. Sanki çok bir paraymış gibi ya da herkes kendi işyerini açabilirmiş gibi neden güzelleniyor bu?
Konu adamın alfabeyi bilmemesi, pişkinlikle bunun normalliğini savunması.

Teşekkür ederim gerçekten sonunda beni anlayan biri.🙏🏻 ilişkiye ilk başladığımda henüz öğrenciydim ve aklımda evlilik, geçim sıkıntısı gibi meseleler hiç yoktu. Şu an 25 yaşında bir mezun olarak planım yine evlilik değil. İlk olarak meslek edinmek ekonomik bağımsızlık elde etmek istiyorum. Bunu erkek arkadaşım da biliyor zaten ve destekliyor. Ben atandıktan sonra artık ciddi adımlar atmak istediğini her seferinde dile getiriyor. Bende bunu ailemle çevreyle paylaştığımda aldığım dönütlerin kafamı karıştırdığını söyledim. Bunları ciddiye almalı mıyım ilerde ciddi sorunlar olur mu bu durumu yaşayan ya da fikri olan var mı onu öğrenmek istemiştim.
Siz galiba yola devam etmeye karar vermişsiniz ama hala sorgulamaya devam edersiniz herhalde.
İleride evlenseniz ve çocuk yapmak isteseniz ortak bir kültürle yetiştirebilir misiniz, arkadaş çevresi size gelip gittiğinde anlaşabilir misiniz, siz onu arkadaş çevrenize soktuğunda ortama uyum sağlayabilir mi, belli bir süre sonra eğitim farkını sorun yapıp egosal nedenlerle sizi bunaltabilir mi? Bunların da sorgusunu yapın lütfen.

Evet 2 sene sonra aklına gelmiş. Şimdi düşünüyor. İlk sevgili olduğumuzla sorgusuz sualsiz evlenelim madem. 2 sene kayıp diye bakıyorsunuz da konu sahibi bunu içine atıp hiç düşünmemeye çalışıp evlendikten sonra sürekli kafasında sorun etse daha mı iyiydi?
Ayrıca paraysa konu adam 17 bin kazanıyormuş. Sanki çok bir paraymış gibi ya da herkes kendi işyerini açabilirmiş gibi neden güzelleniyor bu?
Her sevgili olduğumuz adamla evlenmemiz gerekiyorsa, ayrılmak çok yanlış bir şeyse niye yıllar yıllar geçiriyoruz birlikte? Tanışıp evlenek olsun bitsin.

Her sevgili olduğumuz adamla evlenmemiz gerekiyorsa, ayrılmak çok yanlış bir şeyse niye yıllar yıllar geçiriyoruz birlikte? Tanışıp evlenek olsun bitsin.
Bir de o tanışma aşamasına gelene kadar bile uzaktan aman ha tipine, boyuna posuna, giyimine, duruşuna, hitabetine, arkadaş çevresine, eğitimine, maaşına, kültürüne, aile kültürüne, trafik kültürüne vs bakmadan tanışalım. Yoksa olmaz insanları yargılamak olur.

Hayatımızdaki her insanla evlenmek için bir yola çıkmıyoruz değil mi hanımefendi? En azından ben öyleyim. Erkek arkadaşımla bir ilişkiye başladığımda henüz 23 yaşında olduğum için aklımda evlilik falan yoktu. Sadece birbirimize iyi geldiğimiz için mutlu hissettiğimiz için birlikteydik ve tanıma süreci. Şu an ilişkimizin oturduğuna inanarak evlilik boyutunu düşünmeye başladım. Diğerleri nasıldır bilmiyorum ama ben evlilik düşündüğüm birini her açıdan değerlendirmeyi daha uygun buluyorum sağlıklı bir evlilik yapabilmek adına. Tanır tanımaz aa bu benim evleneceğim adam deyip tüm olasılıklara kulak tıkamak yerine sorguluyorum. Bunun iki yüzlülük olduğunu da düşünmüyorum.
ay bu konuda neden üstünüze geliniyor bilmiyorum
aynı eve girip ailesi yüzünden ayrılan da var
cinsellik yüzünden de var
x herhangi bir şey için de olabilir yani insanlar 30 sene evli kalıp ayrılıyor yahu...

siz daha çok gençsiniz başta tartamamış olabilirsiniz, şimdi sorun olmuştur, büyümüşsünüzdür, her başladığımız ilişkiyi sonsuza kadar süreceğiz diye bir nas mı var.

konu zaten sırf paraya gelmiş dayanmış o da ayrı...bu eğitim farkıyla alakalı açılan her konuda olay para eksenine dönüyo buna gıcık oluyorm.

Ya ben illa üniversite okunmalı kafasında biri değilim, iyi bir iş kolunda meslek edinip ustalaşmak varken gencin gidip iç anadoluda sıradan bir üniversitede geleceği olmayan bir bölüm okumasını yazık olarak görürüm, ama bazı arkadaşların yorumu beni bile benden aldı. Amcaları trilyonlukmuş ilkokul mezunu iken bababa, isterse altından zırh yapsın ne kendim gittim vaktinde ne kızlarım girsin isterim o yapıya. Bazı şeyler var hayatta, para ile örtülmüyor. 17 bin tl alan herkes kendi işyerini açamıyor hanımlar bi de ona da ayıktırayım, okumayan herkes kendi mekanını açıyorsa bu kadar işçiyi kürekle uzaydan mı atıyorlar? Hepsi Suriyeli değil haberiniz olsun. 🤣 Birinin kendi dengiyle evlenmek istemesinden daha doğal çok az şey var, 2 yıl dediğiniz zaten konu sahibi kişiliğinin oturmaya başladığı zaman diliminde ilişkisi başlamış, yani kadın 28 miş de şimdi 30 olmuş gibi konuşmak anlamsız. Ki o zaman bile normal, 2 yılda dünya değişiyor, bi tane küçük insanın fikirleri, dünya görüşü falan değişmiş çok değil. Sonra boşanılacağına hiç evlenilmesin. Evlenene de neden bile göre evlendin diyoruz.

Ay bu 2 yıldır aklın neredeyciler nasıl bir kafa yasiyor acaba?
Evlenip sonrasında mutsuz olsa daha mı iyi?
Tabi ki aklına takılan şeylerin üzerine gidecek, belki ayrılacak, belki devam edecek orasını artık kendisi bilir.
Konu sahibi evlendikten sonra konu açsa,evlenmeden düşünecektin bunları diyecektiniz bal gibi.

ay bu konuda neden üstünüze geliniyor bilmiyorum
aynı eve girip ailesi yüzünden ayrılan da var
cinsellik yüzünden de var
x herhangi bir şey için de olabilir yani insanlar 30 sene evli kalıp ayrılıyor yahu...

siz daha çok gençsiniz başta tartamamış olabilirsiniz, şimdi sorun olmuştur, büyümüşsünüzdür, her başladığımız ilişkiyi sonsuza kadar süreceğiz diye bir nas mı var.

konu zaten sırf paraya gelmiş dayanmış o da ayrı...bu eğitim farkıyla alakalı açılan her konuda olay para eksenine dönüyo buna gıcık oluyorm.
Eğitim eksikliğinin parayla kapatılacağını düşünen insanlar varken kroyum emme para bende diyen insanların soyu tükenmez.

Eğitim eksikliğinin parayla kapatılacağını düşünen insanlar varken kroyum emme para bende diyen insanların soyu tükenmez.
benzer bir konu vardı orada başlık direkt kültür farkı idi ve buradaki gibi örnekler de yoktu- burada konu zaten farkı gsteren rneklerle açılmış bari en azından.

orada da demiştim güzel kardeşim kültür farkından, denklikten kastınız nedir, o recep ivedik izliyor sen tarkovksi mi (çok karikatürize ettim şu anda), böyle bir fark mı yoksa aşağı yukarı aynı hayatı yaşayan insanlardan mı bahsediyoruz diye.

ama konu hep ilkokul mezunu zengin müteahhit tandansına geliyor kitleniyor.

okuma yazma bilmeyen insanların bile çarpma toplama bildiğini çokça gördüm. çünkü gerçekten hayatımız matematik ekseninde dönüyor. adam bildiğiniz cahil. çarpım tablosu bilmeyenle ne paylaşımınız olabilir ki? tamircilik de kolay iş değildir. sonuçta makine bilgisi gerektiriyor. bu adam çarpım tablosu bile kavrayamadan makinelerde kendini nasıl geliştirecek? demek ki gelişime açık değil. bu adamın tamircilikte de çok başarılı olabileceğini düşünmüyorum. başarılı olunursa çok para var ama sizin sevgiliniz olamaz bence. kaldı ki çok para kazansa bile çok zengin olsa bile bu cehaletini götürecek mi?

öğretmen adayı olarak bu insanla ne gibi ortak paylaşımlarınız var sevgi dili haricinde çok merak ettim. üni mezunu adam bulursanız kendini geliştirmese bile en azından bu basit bilgilere haiz olur. normalde ilkokul mezunu da olsa bilmesi gerek ama işte eğitimin kalitesi ortada çarpım tablosunun akademik bilgi sayıldığı bir toplumda yaşıyoruz.

bence kişinin mesleğinin adından ziyade cehaletine takın... abd gibi ülkelerde ne araba tamircileri var makine mühendislerini cebinden çıkarır. ama sizin sevgiliniz olmamış.

Soran maaş konusuna hiç girmeseydi para da konuşuluyor olmazdı insanlar ikiye değil üçe beşe bölünmüş konuda hem kesinlikle okumalı ve maaş çok önemli diyenler hem maaş önemsiz lisans önemli diyenler hem de parayı takmayın kazanılır kafasında olanlar
Bir de sevgilin gerçekten roman okuyup nasıl oluyor da alfabedeki harf sayısını bilmiyor soran? Üniversiteyi okumak için geç değil yine okuyabilir ama konuda çok çarpık tuhaf ifadeler var

İnsanların kriterleri olabilir, değişebilir. Her geçen gün daha iyi versiyonumuz için kendimizi güncelliyoruz.Ortak paylaşımlarınız yok ise devam ederseniz partnerinize olan bakış açınız değişmeyecek. Zamanla o da bunu hissedecek. Devam etmenin anlamı yok. Ama kriteriniz ya iyi eğitimli olacak, ya da eğitimsiz zengin de olabilir ise biraz düşünceleri değiştirmek lazım.

Birsey diyecegim bugunlerde yanlis anlasilacak ondan korkuyorum. Bu ogretmenlerin asker ve polis veya asker polislerin ogretmen hemsire memurun memurla evlenme istekleri kriterleri ne zaman bitecek bilmiyorum. Esim asker hicbir ozel gunumu kutlamaz. İnce detaylara asla girmez.ev islerinde yardim etmez (kavga gurultu eskiye nazaran biraz yolaldim)
Lojmanlardayiz bircok genelinin dusuncesi ayni. Memurlada evlenseler istiyolarki evde isi kadin yapsin temizlesim yemegide yapsin cocugada baksin. Kendi psikolojileri hep pert hep o yuzden hep sessizlik dinlenmek ve yatmak istiyorlar. Tatildede ailelerinden hep uzakta gorev yaptiklari icin hep aileleriyle gecirmek istiyorlar aliyorlar colugu cocugu karisini köylerine goturuyorlar. Annenizin baska merak ettigi birsey varmi yada cevrenizin ben bu konuda aydinlatayim.
Ablam da yıllardır lojmanda yaşıyor genelinin dedğniz gibi psikolojik sıkıntıları çok oluyor hakikaten bir mühendis ya da kendi gibi öğretmen mimar isteseler anlarım da neden illa asker/polis? Üniforma aşkı falan mı statü sevdasından mı neden acaba?

Buradaki konulara bakınca herkes entelektüel, herkes kitap kurdu ancak veriler ortada. Türkiye gibi ülkelerde entelektüel alt yapı kişinin tamamen kendi inisiyatifinde olan bir durum ve kesinlikle lisede gelişimi başlıyor .Üniversite sadece imkan yaratıyor. İmkan yaratanlar da sadece büyük şehirde köklü üniversiteler. Ancak lisede hiç edebiyat, tiyatro ve sanat merakı olmayan bir insan üniversitede birden kitap kurdu olmadığını, entelektüel açıdan gelişmediği hatta lisede kazandığı o alışkanlığı bile kaybettiğini araştırmalar söylüyor zaten.
İnsanlar bu forum da dahil eğitime önem vermek adı altında resmen kast sistemini savunuyorlar ben bunu anlamıyorum. Eğitimin ederini de paraya eşitlemişler ve eğitimi kendi gibi olmayan insanların ise resmen üç kuruşa talim etmesini bekliyorlar. Dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde bir araba tamircisi ile öğretmen maaşı arasında aman aman bir fark yoktur. Birebir örneklemek gerekirse Almanya'da ortalama bir öğretmen 3000- 4000 euro maaş alırken, araba ustasının aylık geliri ise 3000-5000 euro arasındadır. İngiltere'de ikisininde ortalaması 4000 sterlin civarında gezer. Doktorlar eğer çok iyi özel bir uzman değilse bundan bir 1000 -1500 birim fazla kazanıyor o kadar. Zengin olanlar orada da ticaret yapan kişilerdir. Avrupa ülkelerinde bir temizlikçi için günlük en az 150-200 euro ödersiniz ancak onunda yapacak işleri bellidir öyle büyük temizlik falan yapmaz, onun için fazladan ücret alır, aylık ücreti siz hesaplayın. Bakıcı ücretleri daha fena. O yüzden Avrupalılar çalışsalar da evlerinin işini kendi yapar genelde ve en eğitimli olanından en eğitimsiz olanı kimse birbirine saygısızlık edemez, küçük göremez. Orada bakış açısı şudur, öğretmen olmak çalışılan ortam mesai saatleri açısından daha rahattır ondan tercih eder Hele hele bir öğretmeninin ya da sağlık personelinin hastası, velisi, öğrencisi için ya da bir mühendisin işçisi için böyle sözler kullanması ağır suçtur. Bizim millette üniversite bitirmiş insanlar önce toplumu kendileri bölüyor, en çok kızdığım bu. Gerçekten eğitimli hiçbir insan karşısındaki insana tepeden bakmaz. En çok maaşı kendine isterken, hizmet sektöründe çalışandan üç kuruşa sosyal güvencesi olmadan çalışmasını beklemek , başkasının maaşını diline dolamak eğitimli birinin yapacağı şeyler mi? Ya öğretmen, doktor şiddet görüyor, atan da cahil dedikleri eğitim seviyesi ondan düşük olanlar kadar kendi gibi eğitimli olanlar, onda bile şiddetten daha çok alınan maaşı konuşuyor meslektaşları. Sanki şiddetin bir ederi varmış gibi. Bizim ülkede üniversite mezunu, olan olmayan herkesin maaşı düşük arkadaşlar. Kendi mesleğim için örnek vermem gerekirse yeni başlayan avukat asgari ücret alıyor. Ona o maaşı layık gören de yanında çalıştığı meslektaşı, işçi Ahmet Amca değil
Herkes gelişmiş ülke örneklerinde olduğu gibi birbiri arasında uçurum olmayan maaş miktarları ile, insan gibi yaşamayı hak ediyor. Eğitim seviyesi sadece senin refah seviyeni mezun olduğun meslek grubuna göre belki bir tık yükseltir o kadar. Eğitim asıl çalışma şartlarının rahatlığı, çalışılan ortam için önemlidir. Bu ülke sizin o cahil dediğiniz insanlarla eğitimli insanların yan yana mücadelesi ile kuruldu. Cumhuriyet'in kurucuları önce işçi sınıfının, çiftçinin insan gibi çalışma koşullarında yaşaması için uğraştı. Kurulan tüm devlet fabrikalarında işçilerin bir sürü sosyal imkan verildi. Yaşam koşulları iyileştirildi. İşçi eğitimli yönetici çocukları yan yana lojmanlarda yaşadı, çocukları aynı okullarda okudu. Kaldı ki o zaman üniversite eğitimi olan çok az insan varken, onlar kendilerine imtiyaz istemek yerine bunu destekledi. Siz şimdi toplumda her 10 kişiden biri üniversite mezunu olmuşken, barajı geçenin hatta son iki yıldır buna bile gerek kalmadan bırakın iki yıllık yüksek okulları, dört yıllık fakülteye girerken, üniversiteye gitmek için artık tek kriter ailenin bunu desteklemesi olmuşken, sınıfsal ayrım yaratmaya çalışmanın, karşındakini ötekileştirerek konuşmanın toplumu getirdiği yer ortada. Toplumda ciddi olarak mavi yaka beyaz yaka kavgası olacak yakında. Mavi yaka dedikleriniz size göre eğitimsiz oldukları için öyle ancak eğitimli insanlar neden böyle yapıyor anlamak güç, sen karşındaki insanı küçümser, alt sınıf olarak görürsen, ondan da sana güller gelmesini bekleme . Kaldı ki ülkedeki kültürel zevkler ortada iken iki tarafında entelektüel olarak birbirinden farkının olmadığı ortada.
Buradaki konulardan görüldüğü üzere de güya eğitimli erkeklerin eşlerine muamelesi de belli iken kafayı çarpım tablosu ile bozmanın, tanımadığınız konuşmasına birebir şahit olmadığınız bir insan hakkında lise bitirmiş ama cahil cahil, çarpım tablosunu da kesin bilemedi diye ahkam kesmenin faydası ne onu da bilmiyorum. Kaldı ki 12 sene eğitim gören ve diploma verilen adam gerçekten bunu bilmediği fikrine bir öğretmen olarak ilk olarak onların karşı çıkması gerekir. Zira böyle birşey varsa ve bu çocuk eğer bu durum tespit edilmeden bu kadar okul ve öğretmenden başarılı denilerek mezun edilmiş ise öğretmen olsam ben utanırım yani, ülkede öğretmenlerin kalitesinden. Burada adamın 12 sene hatta ana okulu da varsa 13 sene eğitimden sonra onları bilmediği fikrini en kolay kabul eden meslek grubu öğretmenler ise zaten ülkedeki eğitim kalitesi için birşey söylemeye gerek bile yok. Birileri işini yapmıyor demek ki.
Bence sevgilisi konu sahibine değer ve öncelik
member: 235334"]
Liseden bozma üni derken yeterince açıklamıştım aslında…
[/QUOTE]
Yorumları tam okusaydınız görürdünüz bana göre iki yılı aşkın ilişkiyi sözde çarpım tablosunu bilmediğini iddia eden biriyle yürütebildiyse her anlamda denktirler birbirlerine de dedim. Hatta üni mezunu olmasına rağmen kendisinin nice yazım yanlışı yapıp çırak sevgilisinin asla yapmadığını ve kitap okuduğunu belirtmesiyle birlikte sevgilisinin dalga geçmiş olabileceğini bile yazdım 😂 çünkü komik geliyor bu durum
sadece çarpım tablosu mu? Adam alfabeyi de bilmiyor ama roman okuyormuş. Hiç hayalimde canlanmıyor böyle bir model bence de dalga geçiyor

Son düzenleme:
Tabiki sorgusuz sualsiz evlenmez insan
Ama bu adam 2 sene öncede lise mezunuydu calisiyodu
Bu adamada haksızlık benim arkamdan böyle konular açılsa hemde 2 senelik sevgilim tarafından lise mezunu bilmem ne wallahi yüzüne bakmam kimse kimseyi kandirmiyor sonuçta
Ha konu sahibi evlenmesin zaten bu düşünceyle o ayrı

Kendine göre haklı olabilirsin ama ailenin yorumları ve maaş kıyaslaman çok çirkin
Sonuçta sevgilide olsa başta biliyordun az para kazandığını ve ailenin memur asker bul lafları çok çirkin farzetki karşı tarafın ailesi senin sevgiline git şoylesini bul böylesini bul diyo ve sevgilininde kafası karişiyor bu nasıl sevgi?demezmisin senden iyisini bulma düşüncesi çok cirkin
Tabi yinede mantığını kullan ama karşıňdaki insanda haksızlık etme her ne olursa olsun senin deyiminle cahilde olsa seni seviyo sana değer veriyo.

X