sizce sevgilim cahil mi :(

Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Sizin ondan bir üstünlüğünuz yok kusura bakmayın da baya baya beğenmiyorsunuz onun bunun aklı ile çocuğu harcıyorsunuz gözden çıkarmışsiniz ayrılın da çocukta yoluna baksın sizde kendinize göre birini bulursunuz yazık

Üni terk dediğiniz adamlar Ivy League'i yetersiz bulduğu için terk etmiş, çarpım tablosu bilmeyen adamla bir mi bu adamlar!?

"Bill Gates attended Harvard University. However, he dropped out in his junior year to found Microsoft with his friend Paul Allen."
Ivy Leauge’i yetersiz bulan o adam daha 12 yaşındayken informatik eğitimi almaya başlıyor. Sonuç olarak ağzında gümüş kaşıkla doğanlarla yarışa aynı yerden başlanmıyor bir önceki yorumumda bunu anlattım. Orta zekalı insanların zaten üni okuması gerekli ama taşra ünilerinden mezun olup, feodal kafadan çıkamamış akademisyenlerden eğitim alıp kendini entelektüel sanmak farklı bir cehalet üzgünüm.
Tekrar ve tekrar yine yazayım esnaf olup çarpım tablosunu bilmediğini söyleyen birine inanana da elimde satılık boğaz köprüsü var onu satabilirim :)) Muhtemelen konu sahibiyle dalga geçmiş o da bayağı ciddiye almış bunu…

Ivy Leauge’i yetersiz bulan o adam daha 12 yaşındayken informatik eğitimi almaya başlıyor. Sonuç olarak ağzında gümüş kaşıkla doğanlarla yarışa aynı yerden başlanmıyor bir önceki yorumumda bunu anlattım. Orta zekalı insanların zaten üni okuması gerekli ama taşra ünilerinden mezun olup, feodal kafadan çıkamamış akademisyenlerden eğitim alıp kendini entelektüel sanmak farklı bir cehalet üzgünüm.
Tekrar ve tekrar yine yazayım esnaf olup çarpım tablosunu bilmediğini söyleyen birine inanana da elimde satılık boğaz köprüsü var onu satabilirim :)) Muhtemelen konu sahibiyle dalga geçmiş o da bayağı ciddiye almış bunu…
Adam esnaf değil ki. Esnaf nerden çıktı?

adam esnaf değil yalnız. Okuduğunuzu idrak edemiyorsunuz sanırım. Adam çırak. Ustanın yanında araba tamir işi yapıyor. Kendi dükkanı kendi işi yok. Henüz esnaf değil.

Evet çırakta olsa lise mezunu birinin çarpım tablosunu bilmemesini algılayamıyorum kusura bakmayın. Bana kesinlikle dalga geçilmiş gibi geliyor.
Neyine şaşırıyorsunuz?
Bu sayfa sayfa güzellenen okumak yerine çırak olan tayfa lisenin serseri arka tayfasıdır.
üniversite sınavında eksi net çıkaranlar var. Açın bakın üniversite sınavı matematik neti kaç?
Tahmin edin bakalım o taşra üniversitesi diye küçümsediğiniz okullara dahi puanı yetmeyen bu eksi matematik çıkaran çocuklar hangi işi yapıyor?

Üşenmedim baktım şimdi üniversite sınavına girişte 40 matematik sorusunda Türkiye ortalaması 5 net.
Yani üniversiteye yerleşemeyenler bu ortalamaya rağmen yerleşemeyenler.
Yani matematik bilmeyenler lise mezunu olanlar üniversiteye yerleşenler yine bu netten yüksek yapıyor. Bol gülücüklü saptamalarınızın realitesi bu :)

Üşenmedim baktım şimdi üniversite sınavına girişte 40 matematik sorusunda Türkiye ortalaması 5 net.
Yani üniversiteye yerleşemeyenler bu ortalamaya rağmen yerleşemeyenler.
Yani matematik bilmeyenler lise mezunu olanlar üniversiteye yerleşenler yine bu netten yüksek yapıyor. Bol gülücüklü saptamalarınızın realitesi bu :)
Tr’de belli okullar dışında eğitimin içinin boş olduğunu herkes biliyor. Matematikte sadece yapılan 5 netle sıradan bir üniye girebiliyorsa insan ordaki üni mezununun kendini diğerlerinden üstün görmesine yapılan bir eleştiriydi bu sadece… (Taşra ünileri örneğim bunun içindi zaten teşekkür ederim beni haklı çıkardığınız için)
Verdiğiniz örnekle zaten aynı noktada kavuşuyoruz.
Son olarak eğer bu çarpım tablosu gibi hikayeler gerçekse ve iki yılı aşkın süre boyunca üni mezunu biri bu kişiyle ilişkisini sürdürebiliyorsa kafaları, hayata bakış açıları, hatta zeka seviyeleri bile gayet denktir birbirlerine…
Bir de konu sahibinden öğrenmek lazım adam gerçekten üni kazanamamış mı yoksa okumak için fırsatı mı olmamış? Hayır baraj o kadar düşürülmüş ki sınavda bir şey bilmeden şıkları sallasanız dandik bir bölüm bile olsa tutturursunuz :))
Eğer kazanamadıysa yine üni mezunu biriyle ortak payda da konuşup anlaşıp iki yıl beraberlik yaptıysa bu biraz çocuğun zeki olduğunu gösteriyor.

Tr’de belli okullar dışında eğitimin içinin boş olduğunu herkes biliyor. Matematikte sadece yapılan 5 netle sıradan bir üniye girebiliyorsa insan ordaki üni mezununun kendini diğerlerinden üstün görmesine yapılan bir eleştiriydi bu sadece… (Taşra ünileri örneğim bunun içindi zaten teşekkür ederim beni haklı çıkardığınız için)
Son olarak eğer bu çarpım tablosu gibi hikayeler gerçekse ve iki yılı aşkın süre boyunca üni mezunu biri bu kişiyle ilişkisini sürdürebiliyorsa kafaları, hayata bakış açıları, hatta zeka seviyeleri bile gayet denktir birbirlerine…
Bir de konu sahibinden öğrenmek lazım adam gerçekten üni kazanamamış mı yoksa okumak için fırsatı mı olmamış? Hayır baraj o kadar düşürülmüş ki sınavda bir şey bilmeden şıkları sallasanız dandik bir bölüm bile olsa tutturursunuz :))
Eğer kazanamadıysa yine üni mezunu biriyle ortak payda da konuşup anlaşıp iki yıl beraberlik yaptıysa bu biraz çocuğun zeki olduğunu gösteriyor.

Sanırım herkesin hemfikir olduğu konu, konu sahibesinin de adamla aynı kültür ve zeka seviyesinde olduğu🙄🙄

Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Bunları düşünmeniz bile sorunken sevgilinizle ne gibi gelecek görebiliyorsunuz bilemedim 🤷Bence ikinizin de iyiliği için başka bir bahaneyle bitirin bu işi.
Eşim lise mezunu bile değil ama güzel rakamlar kazanıyor.İngilizce bilmez mesela bana sorar.Ya da yazım hatası yapar ben düzeltirim.Hic gocunmaz ben de yadırgamam.Ev aldık çoğu parayı ben verdim.Simdi araba alacağız yine elimden gelen desteği vereceğim.Evlilik birbirinizi desteklemektir.Eş yani bir şeyin diğer teki🙃Tabi bunlar size doğru gelmeyebilir.O zaman yapılacak şey yolunuza bakmanız

Buradaki konulara bakınca herkes entelektüel, herkes kitap kurdu ancak veriler ortada. Türkiye gibi ülkelerde entelektüel alt yapı kişinin tamamen kendi inisiyatifinde olan bir durum ve kesinlikle lisede gelişimi başlıyor .Üniversite sadece imkan yaratıyor. İmkan yaratanlar da sadece büyük şehirde köklü üniversiteler. Ancak lisede hiç edebiyat, tiyatro ve sanat merakı olmayan bir insan üniversitede birden kitap kurdu olmadığını, entelektüel açıdan gelişmediği hatta lisede kazandığı o alışkanlığı bile kaybettiğini araştırmalar söylüyor zaten.
İnsanlar bu forum da dahil eğitime önem vermek adı altında resmen kast sistemini savunuyorlar ben bunu anlamıyorum. Eğitimin ederini de paraya eşitlemişler ve eğitimi kendi gibi olmayan insanların ise resmen üç kuruşa talim etmesini bekliyorlar. Dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde bir araba tamircisi ile öğretmen maaşı arasında aman aman bir fark yoktur. Birebir örneklemek gerekirse Almanya'da ortalama bir öğretmen 3000- 4000 euro maaş alırken, araba ustasının aylık geliri ise 3000-5000 euro arasındadır. İngiltere'de ikisininde ortalaması 4000 sterlin civarında gezer. Doktorlar eğer çok iyi özel bir uzman değilse bundan bir 1000 -1500 birim fazla kazanıyor o kadar. Zengin olanlar orada da ticaret yapan kişilerdir. Avrupa ülkelerinde bir temizlikçi için günlük en az 150-200 euro ödersiniz ancak onunda yapacak işleri bellidir öyle büyük temizlik falan yapmaz, onun için fazladan ücret alır, aylık ücreti siz hesaplayın. Bakıcı ücretleri daha fena. O yüzden Avrupalılar çalışsalar da evlerinin işini kendi yapar genelde ve en eğitimli olanından en eğitimsiz olanı kimse birbirine saygısızlık edemez, küçük göremez. Orada bakış açısı şudur, öğretmen olmak çalışılan ortam mesai saatleri açısından daha rahattır ondan tercih eder Hele hele bir öğretmeninin ya da sağlık personelinin hastası, velisi, öğrencisi için ya da bir mühendisin işçisi için böyle sözler kullanması ağır suçtur. Bizim millette üniversite bitirmiş insanlar önce toplumu kendileri bölüyor, en çok kızdığım bu. Gerçekten eğitimli hiçbir insan karşısındaki insana tepeden bakmaz. En çok maaşı kendine isterken, hizmet sektöründe çalışandan üç kuruşa sosyal güvencesi olmadan çalışmasını beklemek , başkasının maaşını diline dolamak eğitimli birinin yapacağı şeyler mi? Ya öğretmen, doktor şiddet görüyor, atan da cahil dedikleri eğitim seviyesi ondan düşük olanlar kadar kendi gibi eğitimli olanlar, onda bile şiddetten daha çok alınan maaşı konuşuyor meslektaşları. Sanki şiddetin bir ederi varmış gibi. Bizim ülkede üniversite mezunu, olan olmayan herkesin maaşı düşük arkadaşlar. Kendi mesleğim için örnek vermem gerekirse yeni başlayan avukat asgari ücret alıyor. Ona o maaşı layık gören de yanında çalıştığı meslektaşı, işçi Ahmet Amca değil
Herkes gelişmiş ülke örneklerinde olduğu gibi birbiri arasında uçurum olmayan maaş miktarları ile, insan gibi yaşamayı hak ediyor. Eğitim seviyesi sadece senin refah seviyeni mezun olduğun meslek grubuna göre belki bir tık yükseltir o kadar. Eğitim asıl çalışma şartlarının rahatlığı, çalışılan ortam için önemlidir. Bu ülke sizin o cahil dediğiniz insanlarla eğitimli insanların yan yana mücadelesi ile kuruldu. Cumhuriyet'in kurucuları önce işçi sınıfının, çiftçinin insan gibi çalışma koşullarında yaşaması için uğraştı. Kurulan tüm devlet fabrikalarında işçilerin bir sürü sosyal imkan verildi. Yaşam koşulları iyileştirildi. İşçi eğitimli yönetici çocukları yan yana lojmanlarda yaşadı, çocukları aynı okullarda okudu. Kaldı ki o zaman üniversite eğitimi olan çok az insan varken, onlar kendilerine imtiyaz istemek yerine bunu destekledi. Siz şimdi toplumda her 10 kişiden biri üniversite mezunu olmuşken, barajı geçenin hatta son iki yıldır buna bile gerek kalmadan bırakın iki yıllık yüksek okulları, dört yıllık fakülteye girerken, üniversiteye gitmek için artık tek kriter ailenin bunu desteklemesi olmuşken, sınıfsal ayrım yaratmaya çalışmanın, karşındakini ötekileştirerek konuşmanın toplumu getirdiği yer ortada. Toplumda ciddi olarak mavi yaka beyaz yaka kavgası olacak yakında. Mavi yaka dedikleriniz size göre eğitimsiz oldukları için öyle ancak eğitimli insanlar neden böyle yapıyor anlamak güç, sen karşındaki insanı küçümser, alt sınıf olarak görürsen, ondan da sana güller gelmesini bekleme . Kaldı ki ülkedeki kültürel zevkler ortada iken iki tarafında entelektüel olarak birbirinden farkının olmadığı ortada.
Buradaki konulardan görüldüğü üzere de güya eğitimli erkeklerin eşlerine muamelesi de belli iken kafayı çarpım tablosu ile bozmanın, tanımadığınız konuşmasına birebir şahit olmadığınız bir insan hakkında lise bitirmiş ama cahil cahil, çarpım tablosunu da kesin bilemedi diye ahkam kesmenin faydası ne onu da bilmiyorum. Kaldı ki 12 sene eğitim gören ve diploma verilen adam gerçekten bunu bilmediği fikrine bir öğretmen olarak ilk olarak onların karşı çıkması gerekir. Zira böyle birşey varsa ve bu çocuk eğer bu durum tespit edilmeden bu kadar okul ve öğretmenden başarılı denilerek mezun edilmiş ise öğretmen olsam ben utanırım yani, ülkede öğretmenlerin kalitesinden. Burada adamın 12 sene hatta ana okulu da varsa 13 sene eğitimden sonra onları bilmediği fikrini en kolay kabul eden meslek grubu öğretmenler ise zaten ülkedeki eğitim kalitesi için birşey söylemeye gerek bile yok. Birileri işini yapmıyor demek ki.
Bence sevgilisi konu sahibine değer ve öncelik veriyorsa, hayatı paylaşmak gayesi ile evleniyor, eşine ve onun zevklerine saygı duyuyorsa , merhameti varsa o evlilik çok da güzel yürür. Zaten ortada entelektüel açıdan bir sıkıntı olsa konu sahibi ilişki başladığında 23 yaşında yetişkin insanmış, gayet fark ederdi. Annesi maaş, iş konusunu açana kadar bir sıkıntı bile olmamış.

Son düzenleme:
Bunları düşünmeniz bile sorunken sevgilinizle ne gibi gelecek görebiliyorsunuz bilemedim 🤷Bence ikinizin de iyiliği için başka bir bahaneyle bitirin bu işi.
Eşim lise mezunu bile değil ama güzel rakamlar kazanıyor.İngilizce bilmez mesela bana sorar.Ya da yazım hatası yapar ben düzeltirim.Hic gocunmaz ben de yadırgamam.Ev aldık çoğu parayı ben verdim.Simdi araba alacağız yine elimden gelen desteği vereceğim.Evlilik birbirinizi desteklemektir.Eş yani bir şeyin diğer teki🙃Tabi bunlar size doğru gelmeyebilir.O zaman yapılacak şey yolunuza bakmanız

Kimsenin eski konularini gundeme getirmeyi sevmem ama sizinkileri birazcik hatirliyorum. Neden insanlara hic bir sorun olmuyormuş gibi yansitip yonlendiriyorsunuz ki. 🙄
Herkesin evliliginde bir takim catismalar olabilir egitimden vs bagimsiz olarak ama yani sizin dediginiz gibi kaymak şekilde de yurumuyor işler.

Özel sektörde psikoloğum. Toplumda saygın bir mesleğim var. Almadığım eğitim kalmadı nerdeyse kendimi oldukça da yetiştirdim ve devam ediyorum ancak maaşım asgari civarı. Eşim lise mezunu özel sektörde çalışıyor kendini mesleğinde oldukça geliştirmiş benim iki katım maaş alıyor ve çok fazla yerden de teklif geliyor. Özel sektörde kazandığınız para malesef sektöre ve işverene de bağlı konu sahibi. Atanacağınızın garantisi yok, özel bir okulda çalışırsanız alacağınız en fazla 15 bin tl şu anki ekonomide. Kendinizi aşırı yüksekten göstermişsiniz adama üzüldüm. İnsan kendini geliştirebilir ama karakter düzelmez malesef. Ayrıca başkalarına ne oluyor da sizin ilişkiniz hakkında konuşabiliyor bu ne hadsizlik?

O kadar doğru ki 👏🏻
O kadar doğru ki 👏🏻
öyle 70-80 nesli lise mezunu annelerimizden örneğe gerek yok hemen daha yakın zamana gidelim. Soru sahibi ve burdaki taşra ünisi övenler sayesinde yapılan araştırma ve grafiklere baktım. 2007'de Türkiye'de eğitim sisteminin kalitesi dünya ortalaması civarında imiş. 137 ülke arasında 70. sıradayken
2017 yılından sonra 31 sıra geriye, 101. sıraya düşmüşüz. 2007'de bizden geride olan Mali ve Pakistan gibi ülkelerde bugün eğitim sistemi kalitesi daha yüksek!
2007 itibariyle düzinelerce üniversite açılmaya başlanmış. Bu üniversitelerin nasıl bir kalitesi olacağına bakılmaksızın herkese yüksek eğitim vaadiyle plansız programsız içi gittikçe boşalan bir akademik yapı yaratılmış. Müfredat değişimi bile o kadar hızlı ki öğretmenler bile ayak uydurmakta zorlanıyor.

Bir diğer konu maaş beklentisi, yaşam standartları ya hu Avrupa’nın neresine giderseniz gidin öğretmen maaşı zaten üç aşağı beş yukarı aynı seviyede. Konu sahibinin annesi maaştan girerek zaten karşı tarafın kültür eğitim seviyesinin çok önemli olmadığını kendi belirtmiş burda. Eğer gerçekten dert maaş para beklentisiyse burda cahil olarak yaftaladığımız arkadaşın, öğretmen olan şahsa göre dünyanın her yerinde daha fazla kazanacağıı açık. Yukarda da söylemiştim süresi yeni dolan TS2023 vizesiyle sadece Türkler ve Suriyeliler Kanada’ya boyacı,halıcı,kuaför, tamirci,kaynak ustaları alındı. Bu insanlar adaptasyonlarını çoktan sağladılar bile… Yine Türklere fırsat kart çıkaracaklar çok fazla ara elemana ihtiyaçları var çünkü. Kanada kapatıyor, Almanya açıyor vs

Bahsettiğiniz kast sistemini yaratanlar kendi anne babalarını ve eğitim seviyelerini pek görmüyorlar muhtemelen. Çok sevdiğim bir profun iki kuşak önceniz üniversite okumamışsa sizden entelektüel olmaz sözü yüzünden linçlendiğini biliyorum.

Aynı şekilde okurken Avrupa’ya work&travel, erasmus gibi programlarla gidenler bilirler ki hiçbir şekilde sınıf farkını ilişkilerinde gözetmezler. Benim okurken oda kiraladığım İtalyan adam elektirik mühendisiyken karısı kargoculuk yapıyordu, hiç üniversite okumamış. Fakat baktığınızda kültür olarak bizden en az 100 yıl ilerdeler. En alt tabaka İtalyan bile sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenir çünkü…

Ben en çok sevgi, aşk gibi kavramların girdiği yerde maaşı kaçmış, cahil miymiş, gelecekte bundan en fazla olsa olsa ne olur gibi muhabbetleri sığ buluyorum ve hiçbir okumuş eğitimli insana yakıştıramıyorum.
Sözün özü bizim toplumun Avrupa’dan öğreneceği çok şey var ama önce samimiyet

Bal gibi de cahil ama tahmin ettiğim gibi bol bol savunucu yorum var bizim halk sever cahil savunuculuğunu, duygu sömürüsünü.

Zorla cahil bırakılmadıysan bu devirde, bu bilgi çağında cahil olmak büyük bir suçtur.

Yalnız konu sahibi 2 sene boyunca çarpım tablosunu sorana kadar bu adamın cahil olduğunu fark etmediğiniz için bana siz de çok bilgili gelmediniz.

2 sene sonramı anladınız?
Benim amcalarım ilk okul mezunu ama trilyonluk yani senin maaşin onların telefon faturasına bile yetmez
Kendini büyük görme bı memur olmuşsun diye adama cahil diyosun yazık o adama
Ha şimdi yeni tanisiyo olsaydınız birlikte olma derdim ama 2 sene bee
Cahilliğin zıttı çok para kazanmak değildir. Sayfalarca da yazdık bunu.
Keşke okusanız.

X