valla konunun sonlarında ne dendi bilmiyorum çoğu sayfada yoktum
üniversite mezunu = kültürlü insan diyen olduğunu sanmıyorum ama
kısaca benim mesela şöyle bir bakış açım var
üniversite okumuş + kendini geliştirmiş insanlar arasında kendimize yakın/benzer bulduğumuz, anlaşacağımız insan bulma "ihtimali" daha fazla
evet çoğu okul dandik
evet çoğu üni mezunu cahil
e iyi de ama lise mezunları "büyük ihtimalle" onlardan da beter....o yüzden lise mezunları kutsamanın da bir açıklaması yok. 50 sene önce lisede kolej okumuş insanlar süper kültürlü, bilinçli, 3 yabancı dil biliyor, dünya vatandaşı vb. olabilir. şimdi değil. üniversiteler ayağa düştü de liselere gökten nur mu yağdı? onlar da rezil durumda...
sadece ihtimali artırıyor yani yoksa bir garantisi var mı, yok.
kendi adıma mesela bilgisayar mühedisliği mezunu, üstüne YL da yapmış, araştrma görevlisi ha bir de IT açısından bakarsak işinde de iyi bir iş arkadaşımla geçen konuşyorduk. "liberal" lafını ilk kez duydu benden. (okulu da ingilizce)
etrafımda herkes en az lisans mezunu ama böyle çoğu. bunlar içinde erkek olup bir de gönül ilişkisi yaşabileceğim (başta bekar olması lazım ya mesela, benim bulunduğum ortamda maalesef yok, bunda şehir, yaş, dünya görüşü vs. bi sürü etmen var)
neticede sevgilim üniversite mezunu değil, ama üniversite mezunu da olsaydı aynı kültür farklarımız %90 ihtimalle olacaktı o yüzden ben takılmıyorum. böyle kabul ettim durumu
ama ben evli değilim.
başkasının işi, yaşı, dünya görüşü çok daha geniş bir kitleden adayları içerir, bunlar arasında üniversite mezunu biriyle daha iyi anlaşır, ihtimaller artar. olabilir. bunda eleştirilecek bir nokta göremiyorum.