sizce sevgilim cahil mi :(

Ülkenin %50’sinde tam anlamıyla bir tuvalet eğitimi de yok, onu da dedirtmezler 😂

Siz klozetin üzerine tüneyen, sifonu çekmeyen, elini yıkamayan insana cahil diyemezsiniz hanfendi diye gelirler 😂
:) Cahil diye bir şey yok, uzay boşluğuna iteledik o kelimeyi, tamamdır. :KK53:
Alfabeyi bilmese ne olur gibisinden yorumlar var. Tamam kardeş, alfabeyi de bilmeyelim. Okuma yazma bilmeye de gerek yok demeye kadar gider bu iş. Para kazandırmıyorsa hayati becerilerimize ihtiyacımız yok demek ki.

Dahası,bilmemekten de utanmıyor adam, “alfabe mi,öyle bir şey mi vardı? Hı kaç tane harf vardı 26 mı ekiekieki” şeklinde tepki veren zırcahildir yahu. Önde bayrak taşır yani.

Çevresi de kendisi gibi olduğu için utanılacak bir şey olduğunun farkında bile değildir.

Bir de bu çevre olayı var tabii.
Biriyle evlenince bir çevre de ediniyorsun. Adamın arkadaşları da kendisi gibidir. Onların sevgilileri, eşleri de öyle.
Okula gitmeden kendini geliştirmiş bütün insanlar bu adamın çevresinde toplanmış olamaz herhalde.
Sonra konu sahibi gelip konu açar eşim her gün kahveye gidiyor, arkadaşlarını hiç gözüm tutmuyor diye.
Eşli görüşmeler desen ayrı dert. Kim kilir kimlerle muhatap olmak zorunda kalacaksın bir anda.

Aile yapısına girmiyorum bile.
Böyle bir ülkede çocuklarının eğitimini umursamamış, okumamanın bir seçenek olarak görüldüğü bir aile var ortada. Konu sahibinin nelerle karşılaşabileceğini tahmin etmek zor değil.

Bir alfabeden buralara nasıl geldin, ne alakası var diyen olabilir ama bu ülkede toplum yapısına bakınca bunların hepsi birbiriyle bağlantılı şeyler.
"Ay adam dükkan açsa benden fazla kazanır" diyerek para odaklı düşünüp başını yakmak isteyen varsa buyursun evlensin.

Valla son üniversite sınav sonuçlarını o sonuçlarla adamların girdiği bölümleri görseniz aklınız durur. Adam hiç fizik kimya sorusu yapmadan bu bölüme öğrenci oluyor. Baraj kalktı baraj kontenjanlar boş kalıyor. Okula giriyor bir şekilde bitiriyor eğitim zaten kalitesiz. Konu sahibinin sorduğu soruları bilemeyen onlarca üniversite mezunu var yani sınav sonuçlarına göre.Burada sıkıntı aslında üniversite eğitimi almaması gereken bir sürü insanın üniversite eğitimi alması. Bir diploma adamı cahil ya da eğitimli yapmaz meslek sahibi yapar. Hoş alınan eğitimin kalitesizliği yüzünden o diplomalar da çöp oluyor ya neyse. Bir insan eğer kendi hayatını kazana biliyorsa, toplum içinde başkalarına saygı duyarak yaşamayı öğrenmiş ise, okuma yazması varsa kendine yetecek kadar aritmetik biliyorsa gerisi kendi hayatıdır. Hayır şuradaki yazılanlara bakılınca bizim üniversite mezunları bu kadar fazla iken toplum ahlaki ve akademik açıdan neden bu kadar yerlerde diye sorarlar adama? Kitap okuma oranı dipte. Kaliteli dünya da kabul gören üniversite neden yok? Adam üniversite okumuş ancak daha Fransız devriminin ama dinamiği hadi onu geçtim bizim dinimizin temeli olan eşitlik ilkesini bile içine sindirememiş. Hala öğretmen olanlar yazıyor ben neden işçi ile aynı parayı alıyorum diye? Bu mu yani medeniyet. Bir kere bir öğretmen asla düz işçi ile aynı parayı almıyor, düz işçinin aldığı para asgari ücret. Usta işçiler öğretmenlere yakın hatta fazla alabilir ancak onlarda üretimde fark yaratandır. Senelerce düz işçi olarak emek verip iş öğrenmen, asgari ücretle sürünmen gerekir. Kaldı ki bir işçi en az günde sekiz saat ki iş davaları da alan bir avukat olarak söylüyorum sekiz saat çok nadirdir genelde 9-10 saat fiziksel efor sarf ederek o ücrete hak kazanır, sen günde dört beş saat ders anlatarak, o hafta da bir gün tatil ya yapar ya yapamaz, sen iki gün tatil yaparsın. Dünyanın tüm gelişmiş memleketlerinde de durum budur. Gurbetçi arkadaşlar yazarsa sevinirim. Usta bir işçi ile bir öğretmen maaşı arasında öyle uçurumlar yoktur. Sadece emek farkı vardır. Toplum barışı böyle sağlanır. Hele hele bizim toplumda olduğu gibi insanları mesleğe göre küçük görmek, mavi yaka çalışana parya muamelesi yapmak, üç kuruşa kendine hizmet etsin diye beklemek asıl cehalet.

Üniversite eğitiminin kalitesinin düşmesi lise eğitimini nasıl yeterli hale getiriyor anlamadım. Onun da kalitesi düştü ya hani. İkisi hala kıyaslanabilir değil bana göre.
Ha çarpım tablosunu bilmeyen üniversite mezunu varsa o da cahildir ve konu sahibi öyle biriyle de olmasın zaten. Her şeyin kötü olması kötünün iyisini aramaması için bir sebep değil.

Gelişmiş ülkelerde üniversite meslek edindirir evet ama burası gelişmiş bir ülke mi sizce?
"Elalem" diye bir kavramın olduğu, küçük akraba ya da komşu çevresinde ne görürse onu doğru kabul ederek baskılarla büyüyen insanlar için kendi şehrinde üniversite okumak bile bir sürü konuda farkındalık kazandırır. Dünyanın kendi mahallenden ibaret olmadığını görmek bile bir gelişimdir ve bu toplumun buna ihtiyacı var maalesef.
30 yaşına gelip evlenmeden ayrı eve çıkamayan insanların yaşadığı yerde mahalle lisesinden mezun olmakla kendi şehrinde ya da başka şehirde üniversite okumanın sonuçları aynı olamaz.
Bir avrupa ülkesi için bu böyle olmayabilir ama burası için böyle.

Ama maalesef şu ekonomik şartlarda ben okudum eğitim aldım maddi karşılığı olmayıversin demek çok ütopik geliyor.
Burdaki genç adamın kazancı da zaten düşük olduğu ve bilmediği şeyler çok düşük seviye olduğu için okumamış olsa da işinin ehli diyemiyoruz. Bir de ben orda şunu kastettim: konu sahibi öğretmen. Herkes demiş ki “sen atanamazsan o senden fazla kazanır”😂 yani tahsil denilen değer ayak altı olmuş. Ülkemiz için tamam okey ama bu kadar paspas etmeye de gerek yok

:) Cahil diye bir şey yok, uzay boşluğuna iteledik o kelimeyi, tamamdır. :KK53:
Alfabeyi bilmese ne olur gibisinden yorumlar var. Tamam kardeş, alfabeyi de bilmeyelim. Okuma yazma bilmeye de gerek yok demeye kadar gider bu iş. Para kazandırmıyorsa hayati becerilerimize ihtiyacımız yok demek ki.
Her şey para için
Her şey para için

(Asker ritmiyle okuyunuz) 😂

Burdaki genç adamın kazancı da zaten düşük olduğu ve bilmediği şeyler çok düşük seviye olduğu için okumamış olsa da işinin ehli diyemiyoruz. Bir de ben orda şunu kastettim: konu sahibi öğretmen. Herkes demiş ki “sen atanamazsan o senden fazla kazanır”😂 yani tahsil denilen değer ayak altı olmuş. Ülkemiz için tamam okey ama bu kadar paspas etmeye de gerek yok
O senden fazla kazanabilir öğretmen hanım(varsayım ), o yüzden şimdi 17bin kazanan tamirciyi öp de başına koy… bu mudur yani. Böyle mi olması gerekiyor

Gerçekten iyi bir eğitime sahip olan insanlarda ego sıfırdır, başka insanları hor görmezler. Çünkü kendilerinin üstün olmadığını, üniversite eğitiminin yalnızca meslek ediniminde gerekli olduğunun bilincindedirler. Keza uzun süredir üniversiteler eğitim olarak yüksek lise konumundadır, daha fazlası değil. Ben de öğretmenim, birçok okulda çalıştım. Hiçbir okulda öğretmenler odasında tiyatro, sanat, genel kültür gibi konulardan konuşulduğunu görmedim. Kadınlar eş, kaynana, kıyafet, eve gelen temizlikçi bayan vb. konulardan erkekler ise araba yenileme, kredi, ev gibi şeylerden bahsederler. Bazen de öğrencilerin durumu konuşulur, o kadar.

Konu sahibi, benim annem de lise mezunu ve emin ol üniversite mezunu, üç dil bilen benden çok daha donanımlıdır. Bu cahil güzellemesi falan da değil; keza lise mezunu bir insan asla cahil değildir. Asıl cahillik lise mezununu cahil olarak görmektir.

Her şey para için
Her şey para için

(Asker ritmiyle okuyunuz) 😂
İşin kötüsü temel eğitim becerileri para kazanmak için de gerekli.
Aslında bizim kastettiğimiz illa üniversite mezunu olsun, lise mezunları cahil vs. değil. Bak ben öğretmenim, bir öğrenci bir şeyi öğrenmiyorsa iki ihtimal vardır. Ya öğretmenin yöntemi yanlıştır, sana hitap etmemiştir. Ya da sen yeterince üstüne düşüp öğrenmemişsindir birtakım sebeplerle. İşte konu zor gelmiştir, bireysel farklılıklar nedeniyle herkesin 2 birim çalışmayla halledeceği konuya senin 5 birim zaman ayırman gerekiyordur, bu da seni moral olarak düşürmüştür. Yani sebepler çoğaltılabilir.
Şimdi benim de yöntemini tekniğini beğenmediğim öğretmenlerim oldu, bazı şeyleri onlarda öğrenemedim evet. Ama bir de kendi öğrenmemizin sorumluluğu kısmı var. İşin bu kısmına kimse değinmiyor. Bireysel çabadan bahsediyorum.
31 yaşında kadınım hala öğreniyorum bir şeyleri. Gerek bir yemek olsun gerek programlama olsun internetten, kurslardan öğrenmeye çalışıyorum. Öğrenip bunları kullandıkça da mutlu oluyorum.
Şimdi bana hiç kimse inandıramaz alfabeyi bilmeyecek kadar "öğretmen mağduriyetine". Demek ki sende de hiç çaba yokmuş derim. Okuma yazma öğretme gibi bir yetkinliğim yok ama sözel bir branşım var. Sekizinci sınıfa gelmiş, hala heceleyerek okuyorsan biraz da sende sebat eksikliği vardır derim. Kimse kusura bakmasın ama bazen de tembelliği türlü türlü bahanelerin ardına gizliyoruz. Hep mi öğretmen öğretemiyor arkadaşlar? Hiç mi başka sebep yok?
Yapmayın Allah aşkına ya, hiç birbirimizi kandırmayalım bence.

Gerçekten iyi bir eğitime sahip olan insanlarda ego sıfırdır, başka insanları hor görmezler. Çünkü kendilerinin üstün olmadığını, üniversite eğitiminin yalnızca meslek ediniminde gerekli olduğunun bilincindedirler.
O zaman sizi bizim öğretmenler odasına beklerim, üzüldüm durumunuza. Konu sahibi kimseyi hor görmüyor gereksiz hamaset yapmayalım yani milleti rahatsız eden, adamla empati kurduran bu kompleks galiba… Nikah kıyacak farkındaysanız komşuluk etmeyecek

O zaman sizi bizim öğretmenler odasına beklerim, üzüldüm durumunuza. Konu sahibi kimseyi hor görmüyor gereksiz hamaset yapmayalım yani milleti rahatsız eden, adamla empati kurduran bu kompleks galiba… Nikah kıyacak farkındaysanız komşuluk etmeyecek
Bazi üyeler kompleks sebebiyle mantıksız yorumlar yapmış. Kendi eğitimli çocuğuna kaç kişi çarpım tablosunu bilmeyen birisini yakıştırır? Ben 2. Sınıfta öğrendim çarpım tablosunu ve matematikte çok kötü birisiyle evlensem ve çocuğum benim algı seviyemde olmasa üzülürdüm açıkçası.

İşin kötüsü temel eğitim becerileri para kazanmak için de gerekli.
Aslında bizim kastettiğimiz illa üniversite mezunu olsun, lise mezunları cahil vs. değil. Bak ben öğretmenim, bir öğrenci bir şeyi öğrenmiyorsa iki ihtimal vardır. Ya öğretmenin yöntemi yanlıştır, sana hitap etmemiştir. Ya da sen yeterince üstüne düşüp öğrenmemişsindir birtakım sebeplerle. İşte konu zor gelmiştir, bireysel farklılıklar nedeniyle herkesin 2 birim çalışmayla halledeceği konuya senin 5 birim zaman ayırman gerekiyordur, bu da seni moral olarak düşürmüştür. Yani sebepler çoğaltılabilir.
Şimdi benim de yöntemini tekniğini beğenmediğim öğretmenlerim oldu, bazı şeyleri onlarda öğrenemedim evet. Ama bir de kendi öğrenmemizin sorumluluğu kısmı var. İşin bu kısmına kimse değinmiyor. Bireysel çabadan bahsediyorum.
31 yaşında kadınım hala öğreniyorum bir şeyleri. Gerek bir yemek olsun gerek programlama olsun internetten, kurslardan öğrenmeye çalışıyorum. Öğrenip bunları kullandıkça da mutlu oluyorum.
Şimdi bana hiç kimse inandıramaz alfabeyi bilmeyecek kadar "öğretmen mağduriyetine". Demek ki sende de hiç çaba yokmuş derim. Okuma yazma öğretme gibi bir yetkinliğim yok ama sözel bir branşım var. Sekizinci sınıfa gelmiş, hala heceleyerek okuyorsan biraz da sende sebat eksikliği vardır derim. Kimse kusura bakmasın ama bazen de tembelliği türlü türlü bahanelerin ardına gizliyoruz. Hep mi öğretmen öğretemiyor arkadaşlar? Hiç mi başka sebep yok?
Yapmayın Allah aşkına ya, hiç birbirimizi kandırmayalım bence.
Hala lise mezununa cahil diyemezsiniz diyenler var görüldüğü üzere. Okuduğunu anlama konusunda çok yetersiz bir yerdeyiz.

Lise mezununa da cahil derim, üniversite mezununa da cahil derim, doktoralısına bile derim yeri geldiğinde, cehaletini ortaya seriyorsa eğer. Kimse kusura bakmasın. Alfabeyi bilmeyen, basit dört işlemi zihinden yapamayan, milli bayramların tarihlerini, neden milli bayram olduklarını, belli başlı savaşları vs bilmeyen insan cahildir. Bunun aması, fakatı yok.

Ben şu an bire bir çalışıyorum çocuklarla. Ama 20-30 kişilik sınıflarda da çalıştığım oldu. Hepsine özel ilgi göstermek, öğrenme biçimini anlayıp ona göre bir yol çizmek mümkün değil kalabalık sınıflarda. Şu an onu yapabiliyorum mesela. Bir çocuk milli eğitimin uygun gördüğü yöntemle okuma yazma öğrenemiyorsa (ki benimkiler çoğunlukla öğrenemiyor) hop diğer yönteme geçiyoruz. Olmadı başka şeyler deniyoruz. O çocuk okuma yazmayı öğrenene kadar uğraşıyoruz. Ama bu normal okullarda mümkün değil. Orda aile desteği, öğrencinin çabası giriyor devreye bir yerden sonra. Yeni nesil zaten biraz tembel, hep hazır bekliyorlar her şeyi. Çaba sıfır, öğrenmeyi bilmiyorlar genelde.

Bazi üyeler kompleks sebebiyle mantıksız yorumlar yapmış. Kendi eğitimli çocuğuna kaç kişi çarpım tablosunu bilmeyen birisini yakıştırır? Ben 2. Sınıfta öğrendim çarpım tablosunu ve matematikte çok kötü birisiyle evlensem ve çocuğum benim algı seviyemde olmasa üzülürdüm açıkçası.
Valla zengin olması yeterli bence onlar için. Kıroyum ama para bende diyebilir yani damat 😂

Hala lise mezununa cahil diyemezsiniz diyenler var görüldüğü üzere. Okuduğunu anlama konusunda çok yetersiz bir yerdeyiz.

Lise mezununa da cahil derim, üniversite mezununa da cahil derim, doktoralısına bile derim yeri geldiğinde, cehaletini ortaya seriyorsa eğer. Kimse kusura bakmasın. Alfabeyi bilmeyen, basit dört işlemi zihinden yapamayan, milli bayramların tarihlerini, neden milli bayram olduklarını, belli başlı savaşları vs bilmeyen insan cahildir. Bunun aması, fakatı yok.

Ben şu an bire bir çalışıyorum çocuklarla. Ama 20-30 kişilik sınıflarda da çalıştığım oldu. Hepsine özel ilgi göstermek, öğrenme biçimini anlayıp ona göre bir yol çizmek mümkün değil kalabalık sınıflarda. Şu an onu yapabiliyorum mesela. Bir çocuk milli eğitimin uygun gördüğü yöntemle okuma yazma öğrenemiyorsa (ki benimkiler çoğunlukla öğrenemiyor) hop diğer yönteme geçiyoruz. Olmadı başka şeyler deniyoruz. O çocuk okuma yazmayı öğrenene kadar uğraşıyoruz. Ama bu normal okullarda mümkün değil. Orda aile desteği, öğrencinin çabası giriyor devreye bir yerden sonra. Yeni nesil zaten biraz tembel, hep hazır bekliyorlar her şeyi. Çaba sıfır, öğrenmeyi bilmiyorlar genelde.
İşte biz buna öğrenmeyi öğrenme diyoruz. Kendi öğrenme sorumluluğu diyoruz, üst biliş diyoruz, diyoruz da diyoruz.
İşimize gelince Avrupai yöntemler, ilerlemecilik felsefesi diyoruz. Öğretmen rehberdir diyoruz, yapılandırmacılık diyoruz. E sonra da her öğrenemediğin şeyde de kendin hariç her şeyi sorumlu tutuyorsun. O ne olacak?

Ülkenin %50’sinde tam anlamıyla bir tuvalet eğitimi de yok, onu da dedirtmezler 😂

Siz klozetin üzerine tüneyen, sifonu çekmeyen, elini yıkamayan insana cahil diyemezsiniz hanfendi diye gelirler 😂
Çok haklısın.sözde herkesin elit olduğu, sadece çalışanların kullandığı( eczacı, doktor, hast.mühendisi falan) bir tuvalet kuallanıyorum.adamlar pisliğini yemizlemiyor.açık pedler falan oluyor.eee yuhh yaa.eğitimli kesime bak sen.diğerlerini sen düşün.

Evet ben de yazım diline çok önem veririm. Herkez yanlız vs yazılması beni çok soğutur. Ama sevgilim öyle değil bazen ben yazım yanlışı yaparım o yapmaz o derece. Siyaseti çok sever. Ülke gündemini yakından takip eder. Hep bu tarz kitaplar okur. Ayrıca farkındalığı çok yüksek. İnsanlara, hayvanlara karşı çok duyarlı ve hassas. Boş zamanlarında sürekli onlar için yuva yapar mama dağıtır. Ama işte bu son olanlar canımı sıktı.
Metal fırtına mı okuyor ne okuyor

Alfabeyi bilmeyen de ne bileyim

kimse kusura bakmasın da daha atanmamis bir öğretmenin kendini bu kadar bir şey sanması da şov bence.
kaç binle girdiniz öğretmenliğe , 100 bin ? 200 bin ?
o beğendiğiniz entelektüel adamlar size bakmaz siz bu adamdan devam bence
Daha atanmamış olması öğretmen olduğu gerçeğini değiştirmiyor ki? Kadın diplomalı. Öteki de diplomasız. Şu devirde çarpma ve alfabe bilmeyen birisi. Hala önemli mi kaç binle öğretmenliğe girdiği?

X