Sizce ne yapmalıyım? (Komşu ve köpek)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabiki evde yalnız kalmaya alışması gerekiyor ama işte bu kadar travmatik ve dediğinize göre temel eğitimi de suan iyi olmayan köpek için sert yaptırım öncesi uzun süre fedakar yaptırımlar yapmanız gerekiyor. Gece çalışmak tek çözüm ise şuan öyle yapacaksınız o zaman.
Yani köpeğiniz alışması için 1 saat bile yalnız bırakılacak durumda değil şuan. O yüzden çok çok fedakarlık bekliyor demiştim sizi. Ya gitmek zorunda oldugunzda iş yerine malesef kafeste birakacaksiniz ki bu onu daha travmatik yapar ya insana birakacaksiniz ya insan size gelecek. Başka yolu şuan gözükmüyor. En azından şu 1 buçuk 2 ay boyunca malesef.

Komşuyu bi kenara bırakalım. Öncelik köpeğin yalnız kalmaması olmalı. Bir köpek veya kedi daha sahiplenin. Benim kedim de ben işteyken eve gelene kadar miyavlardı. Sonra bir tane daha sahiplendim sorun çözüldü. Zaten bazı ülkelerde tek evcil hayvan sahiplenmek yasak mesela. Yalnızlık yaşamamaları için en az 2 tane sahiplenme şartı var. Köpekler insanlara daha düşkün oluyo bi de. Çok doğal yalnızken yanında sizi istemesi. Ona bi kardeş bulun bence.

İkincisi yukarda bi arkadaş demiş ki "çocukla köpek bir değil." Gayet de bir. Ben de üst ve yan komşunun terbiye edilmemiş arsız çocuklarının gürültüsünden uyuyamıyorum ama kapısını çalıp bu çocuk gitsin burdan demiyorum. Gürültü gürültüdür. Bebektir ağlar, köpektir havlar. İnsanla da hayvanla da bir arada yaşamaya tahammülü olmayanın şehirdışında bi dağ başında inzivaya çekilmesi gerekir. Köyde yaşasalar bu inek niye möölüyo, horoz niye ötüyo, uyuyamıyorum diyecekler zaar. Köpeklerin ve kedilerin yaşam alanı maalesef insanların yanı. Ve bu yasal hak.

Konu sahibi, siz de bilirsiniz ki aşıları tam karnesi olan evcil hayvanınıza kimse gelip el koyamaz. Eğer köpeğinizin aşırı yüksek sesle havlamadığını düşünüyorsanız bir dahaki sefere alttan almayın. Gitsin şikayet etsin, desibel ölçümü yapılır. Belli bir desibel altındaysa şikayet ettiğiyle kalır. Değilse köpeğiniz için b planı düşünmek zorundasınız.

Bence bunlara hiç gerek kalmadan, işler uzamadan, strese girmeden en güzel çözüm ikinci bi köpek. Hem köpeğiniz mutlu olur hem siz. Komşu da çenesini kapar.

Belki de komşunun kapıya gelmesini kabullenip hayatın doğal akışı gibi akşam geldiğimde kapıda komşuyu bulmayı beklemem gerekiyodur.
Dediğiniz gibi ayda sadece 2 kez yalnız kaldıysa ve komşu kapıya geldiyse buna şuan alismaniza gerek yok. Doğal akış ayda ikiden fazlası olursa sanırım bunu kapıda beklemeyi alışkanlık haline getirerekte cozemeyeceksiniz. Çünkü karşı atak sorun yaşadıkça büyüyecek.

Eşim evde oluyor akşam. Yalnız kalmıyor o yüzden. Ayrıca gündüz eğitiminde 2-3 saat yalnız kalmaya kadar gelmiştik. Benim tahminim ilk 10 dakika havlayıp susar, 2 saat sonra kimse gelmeyince ses çıkarmasıydı. Tam tersi oldu. İlk 3 saat havladı sonra sustu.

2 kedisi zaten varmış ama sorun konu sahibinin evde olmaması oluyormuş ve iki kedi olmasına rağmen havliyormus malesef durmadan.

İlerleyip başa döndünüz yani. İşiniz çok zor olacak gibi üzgünüm.

Köpek yalnız değil 2 tane kedi kardeşi var evde. Sorunu daha önce terk edildiği için insanların yanından gitmesi. Kedileri gözü bile görmüyor ya da oyuncakları ya da benim ona kameradan seslenmemi. İlk başlarda arabaya bile binemiyordu, arabaya bindiğinde korkudan bağırmalar kusmalar oluyordu. Şimdi ona tamamen alıştı. Arabaya binince bırakılmayacağını, parka ya da başka bir yere gideceğini kavradı. Koşarak atlıyor arka koltuğa. Zamanla düzelecek de kimse de sabır yok.

diyorum ya cok dusuncesizsiniz hala daha kendinizi savunuyosunuz mahlemeye verseniz soyle boyle :) anlayis kardesim anlayis insanlar rahatsiz oluyor biraz desibeli bilmem neyi nekadar bencilsiniz ya sirf kendi kopeginizi dusunuyorsunuz insanlar komsuluk iliskilerinde gurultuye dikkat etmeliler genel ahlak ve yasam kurallari bilmem anlatabildimmi? Siz mahkemelesin empati yoksunu oldugunuzu anliyorum bukadar laftan baska bisey degil. Mesele mahkemeye verip kaybetmek degil anlayisli olmak. Kopekmi bakmak istiyorsunuz? Bahceli eve tasinin alartman dairesinde insanlara rahatsızlık vermeye hakkiniz yok. Simdi siz istediginizi yazin daha da diycek biseyim yok cunku sizin ikna olmaya niyetiniz yok sabit fikir oylesine acmissiniz konuyu

2 kedisi zaten varmış ama sorun konu sahibinin evde olmaması oluyormuş ve iki kedi olmasına rağmen havliyormus malesef durmadan.

Hıı.. O kısmı görmedim. Kedi kesmiyo mu acaba. Ya da sahibe çok düşkün.

O zaman çare çaktırmadan desibel ölçümü yapıp sonra da rest çekmek

Bahçeli zaten evim

Hıı.. O kısmı görmedim. Kedi kesmiyo mu acaba. Ya da sahibe çok düşkün.

O zaman çare çaktırmadan desibel ölçümü yapıp sonra da rest çekmek
Rahatsız edici ses siniri, kanunlara göre 120 desibelden baslar, bu da yaklaşık 3-4 otomatik yer kazma aletinin ayni anda çıkardığı sese denk gelir ki hiçbir köpek bu sesi çıkaramaz. Yani kanunlar gereği, gurultu sebebiyle hiçbir köpek evden atılamaz.
İnternette evcil hayvanların mahkemeye verildiği durumları araştırınca böyle bir yazı buluyorum. Ayrıca benim yaşadığım yer kentsel dönüşüm bölgesi her yerde inşaat var. Bugün kameraya kaydedilen saatlerce süren sesler var. Köpeğin arada 3-4 snlik ulumasını iki kere dinleyip farkına vardık. Öyle bir yer burası. Desibeli bile ölçmeme gerek yok.

E o zaman sorun yok. Gitsin şikayet etsin komşu. Kimseyle iyi geçinmek zorunda değilsiniz. Eğitim ve havlama geçince mevzu kapanır ve kendiliğinden düzelir belki aranız. Siz bu süreçte köpekle komşuyu denk getirmeyin, savunmasız bırakmayın yeter.

3 4 yer kazma aletinin aynı anda çalışması mı yapmayın Allah aşkına daha geçen gün son ses müzik dinleyen birini şikayet ettik ekip geldi. Uyarı yaptı. Bidaha olmadı olsa 2. Şikayette para cezası gidecek zaten. O dediğiniz 1 makinede bile cevresinde bulunanlar koruyucu kulaklık takmak zorunda. Sizin daha iyi bilmeniz lazim bunları hekim olarak ama söyleyim dedim.
Rest cekersiniz cekmezsiniz değil ama siz bilirsiniz.

Şikayet etsin istiyosa orasında değilim de zaten stres oluyorum evde bırakırken eve geldiğim gibi tık tık tık kapıyı vuruyo sinirim kalkıyo yine alttan alıp dert anlatmaya çalışıyorum.

Mahkemeyi kazananların tutanaklarından derlenenler bunlar. Gece geç saatte uyarı yapıyorlar. Bir daha gündüz arayın ekip bile gelmez bence
Ayrıca haftada bir kazılıyo burda bi yerler hiç kulaklık vermiyo devlet bize.

Şikayet saati 14 suları idi. Bence siz kabullenememe sorunu yaşıyorsunuz.
Devlet bunu böyle kabul etse 3 4 makinelik olsa o desibel herhalde hiçbir köpeğin o sese erisemeyecegini bilir bilirkişi yollamaz desibel ölçüsün diye. Bence siz en iyisi rest çekin. Buraya da yazın bakalım ne olacak ekip gelince.
Koruyucu vermeme sebepleri yanlarindan saniyelik geçip evlerinizde olmanizdir. O makineyi kullanan biri ve yanında olanlar kullanmaz ise ilerde işitme kaybına sebebiyet verir. Kullanılması kuraldır. Takmiyor olabilirler tabiki o da onların iş kurallarina uyumlarini gosterir.

Polis ekibi gelse bişey olmaz. Kliniğe de geliyor arada. Köpekler havlıyomuş diyo evet havlıyolar arada başka köpek sesi duyunca diyoruz tamam şikayet geldi de ondan geldik deyip gidiyolar. Hangi polis ekibi desibel ölçerle dolaşıyor? Gürültüden ceza yazsa bile ödemek zorunda değilim kanıtlayamadığı için. Hadi diyelim sürekli ekipler geldi, en son desibeli de ölçtüler ceza kesildi. Ben onları köpeğe taktılar diye mahkemeye veririm. O zaman delirtirler işte beni. Bunca sese uyanmayan insanlar benim köpeğime kafayı taktı diye. Bahçeler sokak kedisi dolu bağrış çağrış kavgalar dönüyor, gündüz inşaat yada çocuk sesi, benim evimin sokağında karşılıklı dikiş atölyeleri, koltukçu, 3 tane marangoz, araba tamircileri var. Sokak köpekleri çeteleri var gece 11den sonra devriye geziyorlar. Şimdi bu saydığım her şey tamam köpek 3 saat havladı uyuyamadım diyor adam. Ben bunu anlamıyorum. 1.leventte villalarda yada rezidanslarda oturup nezih bir semtte bu köpek bağırsa anlıcam derdini. Bu yüzden kabul edemiyorum zaten bu tutumu.
İstediği yere şikayet etsin ben çok eminim o yüzden hiç bir şey olmayacağından

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…