Sizce ne yapmalıyım? (Komşu ve köpek)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani kesin de değil, eğitim bitene kadar bir daha yalnız kalacağı. Umarım kısa vadede çözülür şu iş.
Siz de şimdi alttan almayın demişsiniz. Tam da diğerine karar vermişken.
Ya böyle böyle başlıyor. Sesi cikmayan hayvana havliyor diyorlar. Sonra pati sesi cok cikiyor diyorlar. Sonra apartman kokuyor diyorlar. Siz bir kere tersleyin onları eğitiyorum bana gelene kadar sunlara şunlara karış deyin. Söylenir söylenir gider.

Yangına körükle gitmiş olucam ama köpeğiniz terrierse havlamalarıyla meşhurdur

Aslında evet öyleler galiba. Ben bahçe katında oturuyorum hayvanlar için. Evin olduğu katta sığınakta var. Ama içine sığınamayız çünkü eşya dolu ve rutubet olmuştu geçen kış. Kata inilmiyordu rutubet kokusundan bizim evin bir odasına da yayılmaya başlamıştı ne zaman çözecekler diye beklerken bir gün kapımda not bulmuştum. Tüm apartman kedilerim kokusundan bunalmış, koku benim evimden geliyormuş, kedileri verip evinizi temizleyin yazmışlardı. O zaman not yazıp resmen yerin dibine sokmuştum, apartman girişine asmıştım notu. Ertesi gün sabah sığınak kapısı açıktı eşyaları çöpe atıyorlardı. Belki de bundan anlıyor bu insanlar bilemiyorum gerçekten.
Burdan çokça alttan alın mesajları geldi, yine gelirlerse yine alttan alıcam. Olmuyosa tırnaklar çıkacak gibi. Çok sabırlı biri değilim insanlara karşı

Biliyorum ki tum getirilen onerilere kulaginizi tikadiginiz gibi buna da hayir diyeceksiniz ama kopegi ise gittiginiz gunler bir arkadasa ya da annenize birakin madem yalnizlik korkusu var. Ya da birisini bulun ucret karsiliginda sizin olmadiginiz gunler evde durmasi ve kopegi gezdirmesi icin. Oglumun mesela yalnizlik korkusu olsa alisacak diye ben tum gun evde birakamam. Bu onu daha kotu yapar, psikolojisini daha da bozar. Madem bebekle ozdeslestiriyorsunuz kopegi, yalnizliktan korkan bir cocugunuz olsa alisir nasilsa diye evde kapali bir basina birakir misiniz?
3 ayda bu korkuyu yenecegi ne malum, siz 3 ay demissiniz de. Barinakta psikolojisi bozulmus yalnizlik korkusu olan ve egitim yasini gecmis bir kopekten bahsediyoruz. Kopeklerin egitimi 2 yasina kadardir cunku.
Kimsenin onerisini dinlemeyecekseniz neden konu actiniz onu da anlamadim.
Tum gun kopekler evde duramaz zaten, gezdirilmek ister. Ben de kopek besledim. Ama bahcemde tabi evde degil. Kedi gibi onlar tum gun evde kalamazlar. Bagirsaklari icin her gun gezdirilmeleri gerekir.
Madem komsular rahatsiz, kopegi dusundugunuz kadar insanlari da dusunmek zorundasiniz, kopek icinndaha uygun bir semte tasinin. Hem hayvana yazik hem insanlara.
14 yasindaki oglumu bile ben 8 saat evde yalniz birakamiyorum, degil ki 3 yasindaki kopegi. Haftada kac gun oldugu onemli degil.

Kopegi komsulardan olmayan taraftaki oda da tutsanız

Ayy ne güzel is yeri bayıldım. Nasil bir yerde çalışıyorsunuz

Ay kedinin ne kokusu olacak. Abartmasın onlarda.
Evet öyle
Ahh kalbim sıkışıyooo..
Ayrica isirma huylari da var yabancilari isiriyorlar benden uzak Allah a yakin olsun mümkünse o ırk

Karşı taraf haklı,siz haklı.
yani zor bir durum.
köpeklerin yalnız bırakılacağı ortamlar da olması da üzücü ama sokakta olmasından iyidir v.s

şimdi şöyle bişey mesela.
yan komşum köpek sahiplendi. (Duvarlarımız bitişik 2 ev dipdibeyiz yani)
Sanırım 1 ay sürdü alışması.
çok ağladı,çok havladı.
tabiki yeri geldi rahatsız oldum ama daha çok hayvana içim gitti.
2 bebeğimin gündüz uykusu 1 ay berbat oldu.
köpek alıştı,bebeklerim bir şekilde eski uyuma düzenine geri döndü.

yaşam şartları insanları agresif,sabırsız yapabiliyor.
komşunuzla zıtlaşmanın çözüm olacağını hiç sanmıyorum.
onlar şikayete gelmeden siz gidebilirsiniz.
yani insanların gönlünü almaya çalışabilirsiniz.
umarım çok çabuk alışır köpeğiniz.
çok üzücü. İçim burkuldu.

Köpek zaten günde 2 kez dışarıya çıkarılıp gezdiriliyor. Ayrıca bahçem var. Ayrıca ben veteriner hekimim. Benim sorduğum komşuyla iletişim konusuydu. Öneriler bir çok konuda çıkmaza giriyor. Ben onun eğitimi olduğu için evde bu kadar vakit geçiriyorum, yoksa işim var gücüm var. Köpeklerin eğitim yaşı vs kısmı zaten komple yanlış onu geçiyorum o yüzden. Ve köpek besleyen insanlar köpeklerine bakıcı tutmuyorlar bu demektir ki köpek evde 8 saat yalnız kalabilir. Ben sorununu çözmek istiyorum, ötelemek istemiyorum. Tahminim evet 3 ay, belki daha kısa sürer belki daha uzun şansımıza artık, bakıcaz.
Öneri istemediğim için kulak tıkamış gibi oluyorum ama varsa meslektaşım, köpek eğitmeni önerilerine açığım.

Komsuyla iletsim konusunda oneri istemissin de komsuyu evinden gonderemeyecegine gore ya sen baska bir yere tasinacaksin ya da her yeri ses gecirmez seylerle kaplayacaksin. Komsu bu seslere alisir diye dusunuyorsan yanilirsin. Ben de tum gece calisip sabah evime uyumak icin gelsem ve uyuyamasam sinirlerim ziplar hayvanlari cok sevsemde insanin tahammul sınırı da bir yere kadar.

Evet onca sayfa yazdım ve komşu sese alışsın diye beklenti içinde olduğum sonucuna vardınız. Benim yazdıklarımı okudunuz mu gerçekten?

Bu arada ben egitmenim. Kopek egitmeni degilim ama biliyorum ki hayvanlar da insanlara benziyor cogu yonden. Barinaktan aldiginiz kopeginiz nasil muamele gordu bilemem ama belli ki psikolojisi bozuk. Ben psikolojisinin de bu yaptiginiz egitimle duzelecegini sanmiyorum. Hayvan yalniz kalmaktan korkuyor belli ki. Yaninizdayken sorun yokmus cunku.

Verdiğim eğitim doğru gayet eminim. Siz de araştırıp bakabilirsiniz. Bugün zorunluydum çıkmaya eğitimde baya yol katettiğimiz için bu kadar ajite olacağını da tahmin etmemiştim

Evet onca sayfa yazdım ve komşu sese alışsın diye beklenti içinde olduğum sonucuna vardınız. Benim yazdıklarımı okudunuz mu gerçekten?
Herkes sayfalarca ayni seyi yazmis. Gece vardiyasinda calisip gunduz evine yatmaya gelen sinirleri yipranmis birinin anlayisli olmasini bekleyemezsiniz. Komsu ile iliskiniz konusunda cozum istemissiniz. Iliskinizi biz duzeltemeyiz. Sorunun kaynagi belli. Her cozum onerisine de kulagi tikiyorsunuz ee ne denir ki, bir de 3 ay surecek yazmissiniz. Ki o da ne malum. Ne diyelim yani? Komsu sese alismali mi diyelim.

Eğitmesem, evde durmasam komşu avazı çıktığı kadar bağırıp şikayet etse de bir sonuç alamayacak zaten. Hala iyi niyetle komşuyu alttan alıp köpekle uğraşıyorum, kimseyle sorun yaşamayalım, köpek stressiz yaşasın diye uğraşıyorum. Çözüm zaten benim yaptığım.
Hala çözüme kulaklarınızı tıkamışsınız falan yazıyorsunuz, geriliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…