Sizce ne yapmalıyım? (Komşu ve köpek)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asıl sorun kimse ideal ortamında yaşamıyor. Köpek bir eve yalnız başına tıkılıyor, komşular saatlerce köpeğin havlamasına maruz kalıyor. İkisi için de adil değil. Köpeğiniz sessiz bir köpek olsa ne olacak? Bütün gün eve tek başına tıkılması daha hoş bir durum mu olacak? Bu canları çocuğunuz gibi, ailenin bir üyesi gibi kabul ediyorsunuz değil mi? Öyle de olmalı. Peki çocuğunuzu tek başına sabahtan akşama kadar, yalnız başına eve tıkar mıydınız? Bence bu yaklaşımla ne yapmanız gerektiğini zaten bulursunuz. Ya bir bakıcı tutarsınız, hayvancağızı arada dışarı çıkarır, oyun filan oynar, ya bahçeli bir eviniz olur, köpeğiniz siz yokken dışarıda da takılabilir, ya gündüz bırakabileceğiniz bir yer bulursunuz ya da belki ikinci bir köpek sahiplenirsiniz, birbirlerine yoldaş olurlar... Başka bir alternatif gelmiyor aklıma.

Tespit davası ile köpeğin kaç saat havladığını hemen kısa sürede tespit ettirip sonrasında komşuluk hukuku ihlalinden şikayet, adamın psikolojisi,sinirleri bozulabilir bi de tazminat davası oh uğraş dur.

çocuk ağlaması ile köpek havlamasını aynı kefeye koymak değişik olmuş. çocuk 3 saat çıldırmıyor çok ekstrem birşey olmadıkça.

hayvanseverim ancak apartmanda köpek bakılması ne yazık ki rahatsızlık verici bir durum. bizim alt katımızda da 2 köpek vardı, gece çalışan insanlardı ve o köpekler her gece sabaha kadar durmadan havlardı. yıllardır onlarlaymış köpekler ama düzelmemişlerdi.
ev sahibine şikayet ettik vs vs..

siz arada sevgi bağı kurduğunuz için elbette şimdi hoş görülsün istiyorsunuz ama gerçekten kimse sürekli havlamayı çekmek zorunda değil.

hatta erkek arkadaşımın da köpeği var, ev ararken her yerde sordular çok havlayan köpek midir, öyleyse baştan söyle abi apartman sorun ediyor diye.

Yani biraz ama umursamaz geldiniz.
insanlar saatlerce havlama sesi duymak zorunda değil, ki gece çalışıp gündüz uyuyorlarmış bir de. Gündüz keyif yapıyor olsa bile rahatsız etmeye hakkınız yok.

Arkadaşımın köpeği de evde yalnız kalamıyor. Ama onun köpeği (cinsini bilmiyorum) çok ufak bir köpek. Yani çantasına sığıyor o kadar yani.
Arkadaşım iş yerine getiriyor. Çekmecenin içinde bütün gün duruyor. Zaten bizim de göz bebeğimiz oldu. Tüm gün kucak kucağayız.
Belki böyle bir alternatif olabilir size de.

Burada kadınlar tepki göstermiş ama benzetmeyi dogru buldum.Bebek ağlaması öyle rahatsızlık verici ki hemen o ortamdan kaçmak istiyorum ve çoğu annede şu rahatlık var "eh benim aslanima prensesime elbet katlanacaklar,en ufak rahatsızlık duyanı öldürürüm. " Ve dünyada aglamasina ciglik atmasina maruz kaldigimiz tek cocuk onlarinki sanıyorlar.Halbuki her yerdeler ve insanlarin rahatsizligini zerre umursamiyorlar. Bu konu umarim biraz empati yapmalarını sağlamıştır .Hala ayni kafada olanlarin umarim bir köpek komşuları olur.:KK39:
Anne olarak haklısınız demeye geldim. Benim de kendi çocuğumdan başka çocuğun ağlamasına çığlığına tahammülüm yok. Muhtemelen başkasının da benim çocuğuma olmayacak ve çok normal. Ben de köpek havlamasını bebek ağlamasına tercih ederim.

komşunuza hak veriyorum, köpeğinize de hak veriyorum. Ama size hak veremiyorum üzgünüm çünkü bende gece çalışsam sabah rahatça uyumak isterim ayrıca köpek sesi ile bebek sesi bir olamaz. Travma yaşayan köpek için de çok üzüldüm yazık o kadar havlıyorsa. Eğitim için başka bir şekilde profesyonel destek gibi bir şey almalısınız bence.

Eşim evde oluyor akşam. Yalnız kalmıyor o yüzden. Ayrıca gündüz eğitiminde 2-3 saat yalnız kalmaya kadar gelmiştik. Benim tahminim ilk 10 dakika havlayıp susar, 2 saat sonra kimse gelmeyince ses çıkarmasıydı. Tam tersi oldu. İlk 3 saat havladı sonra sustu.

20 yıldır hayvanlarla yaşıyorum, kedi, köpek ve başka bir sürü tür besledim
Bu konularda komşularla asla inatlaşmamayı acı tecrübelerle öğrendim
Sokakta beslediğim ve yanı sıra özel mülkümün bahçesi içinde olan karneli sahipli hayvanlarımı gözümün içine baka baka zehirlediler ve bunu belediye eli ile yaptılar. Şikayet üzeri şikayet sonunda oradan bir görevliye para vermişler hayvanları zehirlettiler. Ne davadan ne şikayetten sonuç alamadım. Mahallede hayvanlarımı seven o kadar insandan bir tanesi yazıktır demedi sözde çok seviyorlardı. O zamandan sonra insanlarla inatlaşmamayı öğrendim, olan hayvana oluyor ve hiç bir cezası da yok o saatten sonra yapana ne zarar versende boş. O yüzden havlama rahatsızlık vs... o konulara hiç girmeden köpeğinizin canını koruyun diyorum dediğinizde haklısınız size bir şey olmaz ama hayvan savunmasız her zaman

Adamlar haklı
Gece çalışıyorsa uyumak isteyebilir.
Köpek sahiplenen tüm şartlarını olgunlaştırıp sahiplenmeli
Madem evde uzun süreler tek kalacaktı niye aldınız
Köpeğe de yazık

Arkadaşımın köpeği de evde yalnız kalamıyor. Ama onun köpeği (cinsini bilmiyorum) çok ufak bir köpek. Yani çantasına sığıyor o kadar yani.
Arkadaşım iş yerine getiriyor. Çekmecenin içinde bütün gün duruyor. Zaten bizim de göz bebeğimiz oldu. Tüm gün kucak kucağayız.
Belki böyle bir alternatif olabilir size de.
Yaa bayıldımm

Vardiyalarımı değiştirdim bir aydır gece gündüz uyumadan yaşıyorum resmen. Akşamları işteyim, gündüz hazırlanıp hazırlanıp soğukta dışarı çıkıp eve giriyorum. ayrıca her gün 3 saat de parkta geçiriyorum. Gün içinde 2x2 saatlik uykuyla hayata tutunuyorum. Bu saatte size yazma sebebim de bu. Çünkü sabah saat 4 olmuş. Belki de komşunun anlayış göstermemesi bu yüzden sinirimi daha çok bozmuş olabilir bilmiyorum ya öyle işte. Alttan alıp devam edicem hayırlısı artık

Bakın sizde uykudan dem vurmuşsunuz
Neden? Gece çalışırken gündüz uykusu önemli

Valla gayette bir hatta o bebekler hiç susmuyor. Bebeği var kücük cocugu var diye anlayış gösteriliyor. Kimse de bebeğiniz çok ağlıyor diye kapıya dayanmaz.
Kapıya dayanılması bir sey değil bu zaten bebek evde yalnizken ağlamıyor değilmi derdini anlatmak için ağlıyor veya hasta olduğu için ağlıyor eğer bebek evde kimse yok diye ağlıyorsa komşunun kapısına dayanirsiniz zaten... Ama köpek bambaska yani sen hem köpek al butun gün evde yalnız kalsın sonra köpeğe iyilik yaptık yuva verdim vs diye düşün bu köpükge yapılan duygusal şiddet yalnız kalmaya mahkuk olmamalı o kopek...
Evden sabah çıkıyorlarmis 6da geliyormus ne yapsın o havyan... Böyle insanlar hayvan sahiplenmesin lütfen

Komşumuzun kedisi bir ara sürekli ses yapıyordu. Kadın kısırlaştırma döneminde olduğunu söyleyip, gün aşırı özür dilemeye geliyordu. Rahatsız olsak bile bunu dile getirmiyorduk. Çünkü her gün kusura bakmayın deyip mahçup olan bir insana şikayette bulunamazdık.

Ama sizin tavrınız hiç hoş değil. Hayvanı kutu gibi eve sıkıştırdığınız yetmemiş gibi bir de başkalarına rahatsızlık veriyorsunuz.

Üstüne bir de bebeklerle kiyaslanıyor. Bebekler o evin içinde ebeveynleri ile yaşamak zorundalar. Ama hayvanlar sokakta yaşayabiliyor. Birine bağlı yaşamaları gerekmiyor.

Köpek yalnız değil 2 tane kedi kardeşi var evde. Sorunu daha önce terk edildiği için insanların yanından gitmesi. Kedileri gözü bile görmüyor ya da oyuncakları ya da benim ona kameradan seslenmemi. İlk başlarda arabaya bile binemiyordu, arabaya bindiğinde korkudan bağırmalar kusmalar oluyordu. Şimdi ona tamamen alıştı. Arabaya binince bırakılmayacağını, parka ya da başka bir yere gideceğini kavradı. Koşarak atlıyor arka koltuğa. Zamanla düzelecek de kimse de sabır yok.
Kuzum ya 😔Çok üzüldüm çocuğa ya.

çocuk ağlaması ile köpek havlamasını aynı kefeye koymak değişik olmuş. çocuk 3 saat çıldırmıyor çok ekstrem birşey olmadıkça.

hayvanseverim ancak apartmanda köpek bakılması ne yazık ki rahatsızlık verici bir durum. bizim alt katımızda da 2 köpek vardı, gece çalışan insanlardı ve o köpekler her gece sabaha kadar durmadan havlardı. yıllardır onlarlaymış köpekler ama düzelmemişlerdi.
ev sahibine şikayet ettik vs vs..

siz arada sevgi bağı kurduğunuz için elbette şimdi hoş görülsün istiyorsunuz ama gerçekten kimse sürekli havlamayı çekmek zorunda değil.

hatta erkek arkadaşımın da köpeği var, ev ararken her yerde sordular çok havlayan köpek midir, öyleyse baştan söyle abi apartman sorun ediyor diye.
Çocuklar gayette üç saat çıldırıyorlar. Üst komşumuzun oğlu öyle mesela. Hiçbir şey yapamazsa top oynuyor evin içinde; koşuyor. Bu apartmanda geçici olmasam ben de ciddi sorun yaşatırdım çünkü bu sefer benim kız uyuyamıyor. İleride kızım da kuduruk bir çocuk olursa ve komşular kapıya gelirse ben de çıkarmam sesimi. Apartman hayatı böyle. Köpek bakmak yasal mı yasal! O zaman konu kapanıyor.

Herkese selamlar..
Sorunu kısaca anlatmaya çalışıcam. Barınağa terk edilen, 3 yaşlarında bir köpek sahiplendik. İlk zamanlar bize çok yaklaşmıyordu ama daha sonra aramız düzeldi ve ufaklık biz evden çıktığımızda ayrılık anksiyetesi yaşamaya başladı.
Bir gün yalnız kaldığında yan komşum gelip köpek havladı tüm gün, ben uyuyamıyorum. Şikayetçiyim bu köpekten hal çaresine bakın dedi ve ondan sonra çalışmalara başladım, tabiki anında düzelen birşey değil. Az az yalnız kalabiliyor eğitimler sonucunda ama sabah ikimizinde çıkması çok strese sokuyor onu.
Bugün yine yalnız kalması gerekiyordu ve evdeki kameradan takip ettim sabah 3 saat aralıksız havladı, daha sonraki saatlerde sakinleyip arada bir kaç kez havlıyordu. Akşam eve girmemizle komşunun kapıyı çalması bir oldu. Biz gece çalışıyoruz ve uyuyamıyoruz. Köpek tüm gün havladı bu şartlarda uyunmuyor. Buna çözüm bulun dedi. Anlattık ama adam çözün deyip duruyor. Yavaş yavaş öğrenecek desek de anlamadı. Bir dahaki gelişinde (ki kesin gelecekler, 2 gün uzun süre yalnız kaldı ve 2sinde de kapıda bittiler. Köpekten şikayetçilermiş vs vs) benim çocuğum varmış ve ağlıyormuş gibi düşünün. Yapabildiğimi yapıyorum bir daha kapıya gelmeyin deyip konuşmayı bitirmek istiyorum. Eşim öyle dememem yönünde ısrarcı.
Siz olsanız ne yapardınız?
Sesi belirli bi desibelin üzerine çıkıyosa şikayet ederseler haklı sayılıyolar malesef 😔 ben ilk sahiplendiğimizde 10 gün hiç evden çıkmadan eğitim vermiştim. Şimdi 10-11 saat yalnız kalabiliyor

komsulari cok cok hakli bulmadim ama yine de alttan almaniz gerektigini dusunuyorum,
uykusuzluk da cok zor cunku, insanin sinirleri dayanmiyor olabilir.

bir de ben komsunuz olsam,
bu verdiginiz egitim stilini de bilmedigim icin,
sizi biraz vicdansiz bile bulabirdim, 3 saat aglamasi cok geldi bana, ona da bir yandan uzuluyor olabilirler.
Hani size gurultu icin sikayet ediyorlardir ama aslinda kopegin de uzulmesini istemiyorlardir belki.

ne bileyim, arada ufak jestler yapabilirsiniz komsunuza bu surede, ya da evde yanliz birakacaginiz gunler oncesinden haber verebilirsiniz belki onlar da kendileri de cozum bulmaya calisirlar, kulaklikla yatmak flan gibi,
bir de tabi bunun gecici bir surec oldugunu soyleyip rahatlatabilirsiniz.

Komsusunuz neticede, oyle kestirip atmamak lazim,
komsu komsunun kulune muhtac oldugundan kelli, iliskileri iyi tutmak herkesin faydasina.

Merhaba,
Konunuzu okudum, hukuki detaylara ilişkin özgüvenli yorumlarınıza açıkçası hayran kaldım, ama belli ki hukukçu değilsiniz. Hukukçu iseniz, arada Kazancı’dan son dönem yargı kararlarına göz atmanızı tavsiye ederim. Köpeğin uzaklaştırılmasına yönelik taleplerin sonuçsuz kalacağı doğru, ceza hukuku bakımından yaptırım uygulanabilecek bir suç da söz konusu değil ama komşunuzun bizzat size karşı yönelteceği özel hukuk temelli tazminat taleplerinin kabul edileceğinizi göz ardı ediyorsunuz, veya haberiniz yok, yahut paranız çok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X