Niye çok zor olsun? Eğitimlerle en fazla 3 ayda halledilebilecek bir şey. Hatta 3 ay bu şiddetle de havlamayacak her geçen gün azalacak havlaması.Komşularınız haklı bir binada köpek bakılır ama havlaması bu kadar çok olan köpek bakılmaz. Travma yaşadığı için düzelmesi çok zor. Sizi şikayette edebilirler. Çocuk sesi ile köpek sesi bir değil.
Köpeği ömrü boyunca birine bırakamayacağım için yalnız kalmayı öğrenmesi gerekiyor. O yüzden birine bırakmak sadece sorunu ötelemek olacakGece çalışıyorlarmış sonuçta rahatsız olabilirler. Köpeği bırakabileceğiniz biri yokmu
Komşularınız haklı buna bir çözüm bulmalisiniz..Herkese selamlar..
Sorunu kısaca anlatmaya çalışıcam. Barınağa terk edilen, 3 yaşlarında bir köpek sahiplendik. İlk zamanlar bize çok yaklaşmıyordu ama daha sonra aramız düzeldi ve ufaklık biz evden çıktığımızda ayrılık anksiyetesi yaşamaya başladı.
Bir gün yalnız kaldığında yan komşum gelip köpek havladı tüm gün, ben uyuyamıyorum. Şikayetçiyim bu köpekten hal çaresine bakın dedi ve ondan sonra çalışmalara başladım, tabiki anında düzelen birşey değil. Az az yalnız kalabiliyor eğitimler sonucunda ama sabah ikimizinde çıkması çok strese sokuyor onu.
Bugün yine yalnız kalması gerekiyordu ve evdeki kameradan takip ettim sabah 3 saat aralıksız havladı, daha sonraki saatlerde sakinleyip arada bir kaç kez havlıyordu. Akşam eve girmemizle komşunun kapıyı çalması bir oldu. Biz gece çalışıyoruz ve uyuyamıyoruz. Köpek tüm gün havladı bu şartlarda uyunmuyor. Buna çözüm bulun dedi. Anlattık ama adam çözün deyip duruyor. Yavaş yavaş öğrenecek desek de anlamadı. Bir dahaki gelişinde (ki kesin gelecekler, 2 gün uzun süre yalnız kaldı ve 2sinde de kapıda bittiler. Köpekten şikayetçilermiş vs vs) benim çocuğum varmış ve ağlıyormuş gibi düşünün. Yapabildiğimi yapıyorum bir daha kapıya gelmeyin deyip konuşmayı bitirmek istiyorum. Eşim öyle dememem yönünde ısrarcı.
Siz olsanız ne yapardınız?
Eğitimler tek çözümü. Ancak sihirli bir değnekle düzelmeyeceği için zamanla düzelecek. Rahatsız olmalarını anlıyorum zaten, uğraşıyoruz bizde. Bahçeye bağlayıp gece yanına gittiğim bir köpek olsa sorumsuzlar vs desin anlarım ama öyle de değil.Ben hayvanları çok seviyorum ama bence adam haklı.havlaması 3 saat kim olsa rahatsız olur sonuçta bebek aralıksız 3 saat ağlamıyor.bir şekilde bu sorunu çözmeniz lazım.ılımlı olun bence kestirip atarsanız köpek zararlı çıkar.adam bir daha gelirse bir hafta süre isteyin mesela sorunu çözeceğinizi söyleyin.o aradada bir çözüm arayın.
2 kedi var evde. Sorun bizim onu bırakıp gitmemiz. Yani o terk edildiğini düşünüyor.Komşularınız haklı buna bir çözüm bulmalisiniz..
Yanına yine bir köpek ya da kedi sahiplenebilirsiniz.
Veteriner kliniğine her gün köpeği götüremem. Orada hastalık kapması, başka hayvanlarla dalaşması riski var. Kliniğe götürüp kafese kapatmaktansa evde kedilerle kalsın daha iyi.Simdi ablacim travmatize olsun olmasin zaten kopek yalniz birakilmamali. Kopekler yalniz kalabilen hayvanlar degiller. Uzuluyorlar, agliyorlar, bunalima giriyorlar, kopekler sosyal hayvanlar yalniz birakmamalisiniz asla. Komsu sikayetci oldugu icin degil, hayvani uzmemek icin evde birakmamalisiniz. Ya kopek daycare stili yerler oluyor onlara birakirsiniz, ya da bakicilik yapacak birine.
Bizim isyerine kopek getiriliyor, herkes kendi masasina bagliyor. Sahibi uzun sureligine bir yere gidecekse kopehi baska birine emanet ediyor hayvan yalniz kalip daralmasin diye.
Ise goturme sansiniz yok mu? Siz isteyken birakabileceginiz biri var mi?
Ayy o nasıl bir is yeriSimdi ablacim travmatize olsun olmasin zaten kopek yalniz birakilmamali. Kopekler yalniz kalabilen hayvanlar degiller. Uzuluyorlar, agliyorlar, bunalima giriyorlar, kopekler sosyal hayvanlar yalniz birakmamalisiniz asla. Komsu sikayetci oldugu icin degil, hayvani uzmemek icin evde birakmamalisiniz. Ya kopek daycare stili yerler oluyor onlara birakirsiniz, ya da bakicilik yapacak birine.
Bizim isyerine kopek getiriliyor, herkes kendi masasina bagliyor. Sahibi uzun sureligine bir yere gidecekse kopehi baska birine emanet ediyor hayvan yalniz kalip daralmasin diye.
Bende hayvanları çok severim ama bence siz anlamazdan geliyorsunuz. 3 ay kimse durmaksizin havlayan bir gürültü çekmek zorunda değil. Bence sikayet sonucu yaptırım alabilirsiniz. Bu işler bu sene daha çok önem kazandı.Niye çok zor olsun? Eğitimlerle en fazla 3 ayda halledilebilecek bir şey. Hatta 3 ay bu şiddetle de havlamayacak her geçen gün azalacak havlaması.
Desibel olarak aynı oluyor büyük bir köpek değil. Çığlık atan bir çocuk daha fazla bile ses çıkarıyor olabilir.
Şikayet konusunda da bir şey elde edemezler o yüzden çekincem yok.
Yabancı ülke mi orası umarım Türkiye'dedir böyle bir şey ne kadar harikaSimdi ablacim travmatize olsun olmasin zaten kopek yalniz birakilmamali. Kopekler yalniz kalabilen hayvanlar degiller. Uzuluyorlar, agliyorlar, bunalima giriyorlar, kopekler sosyal hayvanlar yalniz birakmamalisiniz asla. Komsu sikayetci oldugu icin degil, hayvani uzmemek icin evde birakmamalisiniz. Ya kopek daycare stili yerler oluyor onlara birakirsiniz, ya da bakicilik yapacak birine.