Sizce ne yapmalıyım? (Komşu ve köpek)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tintinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
3.521
11.093
Herkese selamlar..
Sorunu kısaca anlatmaya çalışıcam. Barınağa terk edilen, 3 yaşlarında bir köpek sahiplendik. İlk zamanlar bize çok yaklaşmıyordu ama daha sonra aramız düzeldi ve ufaklık biz evden çıktığımızda ayrılık anksiyetesi yaşamaya başladı.
Bir gün yalnız kaldığında yan komşum gelip köpek havladı tüm gün, ben uyuyamıyorum. Şikayetçiyim bu köpekten hal çaresine bakın dedi ve ondan sonra çalışmalara başladım, tabiki anında düzelen birşey değil. Az az yalnız kalabiliyor eğitimler sonucunda ama sabah ikimizinde çıkması çok strese sokuyor onu.
Bugün yine yalnız kalması gerekiyordu ve evdeki kameradan takip ettim sabah 3 saat aralıksız havladı, daha sonraki saatlerde sakinleyip arada bir kaç kez havlıyordu. Akşam eve girmemizle komşunun kapıyı çalması bir oldu. Biz gece çalışıyoruz ve uyuyamıyoruz. Köpek tüm gün havladı bu şartlarda uyunmuyor. Buna çözüm bulun dedi. Anlattık ama adam çözün deyip duruyor. Yavaş yavaş öğrenecek desek de anlamadı. Bir dahaki gelişinde (ki kesin gelecekler, 2 gün uzun süre yalnız kaldı ve 2sinde de kapıda bittiler. Köpekten şikayetçilermiş vs vs) benim çocuğum varmış ve ağlıyormuş gibi düşünün. Yapabildiğimi yapıyorum bir daha kapıya gelmeyin deyip konuşmayı bitirmek istiyorum. Eşim öyle dememem yönünde ısrarcı.
Siz olsanız ne yapardınız?
Zorunlu güncellemeler:
1. Köpek 2 gün boyunca yalnız kalmadı.
2. Köpek gün içerisinde ayda 2 kez yalnız kaldı. İlk kez kaldığında ne kadar havladığını bilmiyorum, ikinci kez kaldığında kamera takibi yaptığım için sadece 3 saat havladığını söyledim.
3. Kedi kardeşleri var evde ama sorun insanların gitmesi, terkedildiğini düşünüyor şu an.
4. Evim kapalı, bana ait bahçesi olan bir yer. Burada oturma sebebim de bahçe zaten.
5. Oturduğum semt öyle nezih bir yer değil. Her gün halı silken komşuların, bir sürü iş yerinin olduğu, 3 bahçe yanımda tavuk kümesi olan, sokak hayvanlarının bol olduğu, kentsel dönüşüm bölgesi.
6. Bebek sesine takılanlar için köpek küçük desibel olarak aynı. Kolikse vs geçtim ay içinde 2 kez yüksek sesle bir gürültü çıkarmayan çocuk var mı gün içinde? Beni şikayete gelen komşunun torunu gelince bile kaldıkları süreyi biliyorum ben çünkü çocuk ağlıyor, hopluyor, zıplıyor ve bunlar akşam oluyor. Komşu yaşlı değil bu arada erken evlendiği için torunu var. 40-50 yaş bandındalar karı koca.
7. Ben hayvandan anlamayan, eğitim bilmeyen biri değilim. Veteriner hekimim.
8. Kanunlardaki boşluğu kullanıyorsun diyenlere de şunu söylemek istiyorum. Okb sahibi bir komşunuzu her gün temizlik yapıyor diye nasıl şikayet edip evden attıramıyorsanız, anksiyete hastası bir köpeği de ayda 2 kez havladı diye attıramazsınız.

Başka güncelleme yapmama inşallah gerek kalmaz.

Son düzenleme:
Niye çok zor olsun? Eğitimlerle en fazla 3 ayda halledilebilecek bir şey. Hatta 3 ay bu şiddetle de havlamayacak her geçen gün azalacak havlaması.
Desibel olarak aynı oluyor büyük bir köpek değil. Çığlık atan bir çocuk daha fazla bile ses çıkarıyor olabilir.
Şikayet konusunda da bir şey elde edemezler o yüzden çekincem yok.

Ben hayvanları çok seviyorum ama bence adam haklı.havlaması 3 saat kim olsa rahatsız olur sonuçta bebek aralıksız 3 saat ağlamıyor.bir şekilde bu sorunu çözmeniz lazım.ılımlı olun bence kestirip atarsanız köpek zararlı çıkar.adam bir daha gelirse bir hafta süre isteyin mesela sorunu çözeceğinizi söyleyin.o aradada bir çözüm arayın.

Komşularınız haklı buna bir çözüm bulmalisiniz..

Yanına yine bir köpek ya da kedi sahiplenebilirsiniz.

Simdi ablacim travmatize olsun olmasin zaten kopek yalniz birakilmamali. Kopekler yalniz kalabilen hayvanlar degiller. Uzuluyorlar, agliyorlar, bunalima giriyorlar, kopekler sosyal hayvanlar yalniz birakmamalisiniz asla. Komsu sikayetci oldugu icin degil, hayvani uzmemek icin evde birakmamalisiniz. Ya kopek daycare stili yerler oluyor onlara birakirsiniz, ya da bakicilik yapacak birine.

Bizim isyerine kopek getiriliyor, herkes kendi masasina bagliyor. Sahibi uzun sureligine bir yere gidecekse kopehi baska birine emanet ediyor hayvan yalniz kalip daralmasin diye.

Ise goturme sansiniz yok mu? Siz isteyken birakabileceginiz biri var mi?

Eğitimler tek çözümü. Ancak sihirli bir değnekle düzelmeyeceği için zamanla düzelecek. Rahatsız olmalarını anlıyorum zaten, uğraşıyoruz bizde. Bahçeye bağlayıp gece yanına gittiğim bir köpek olsa sorumsuzlar vs desin anlarım ama öyle de değil.

Zamanla alışır ama komşu haklı yani 3 saat insan çıldırır Köpekle kedi bir değil ama benim kedimde camdan miyavlıyordu şimdi alıştı sadece eve gelince kapı sesi duyunca veya zil çalinca miyavliyor ogreniyorlar
Inşallah bir hal çaresi olur üzüldüm

Veteriner kliniğine her gün köpeği götüremem. Orada hastalık kapması, başka hayvanlarla dalaşması riski var. Kliniğe götürüp kafese kapatmaktansa evde kedilerle kalsın daha iyi.

Ayy o nasıl bir is yeri eleman falan aranıyor mu acaba

Bende hayvanları çok severim ama bence siz anlamazdan geliyorsunuz. 3 ay kimse durmaksizin havlayan bir gürültü çekmek zorunda değil. Bence sikayet sonucu yaptırım alabilirsiniz. Bu işler bu sene daha çok önem kazandı.

Ya kıyamam üzüldüm miniğe siz yokken onu emanet edebileceğiniz birileri yok mu? Çalışıyor musunuz? Banada 3 4 ay için bi papağan geldi. (Sahibi şehir dışına gitti işlerini oturtana kadar bakacağım) Yalniz kaldığı saniye ortalığı yıkıyor, bizimde onu terkettiğimizi sanıyormuş hal böyle olunca devamlı birlikteyiz, eve ve bize alışana kadar yalnız bırakmamaya özen gösteriyoruz. Eşim işten gelince hemen dışarıdaki işlerimi halledip geliyorum. Sizde alışana kadar böyle birşey yapsanız?

Ayrıca doğrumu okudum bilmiyorum ama daha size alışmamış bir pati için 2 gün evde yalniz kalması bilemedim, süreci zorlaştırır. Normal şartlarda da hayvanların o kadar yalniz kalması doğru gelmiyor bana

Yabancı ülke mi orası umarım Türkiye'dedir böyle bir şey ne kadar harika

Evde hiç sürekli köpeğim olmadı, hep tedavi vs için geçici yuva oldum ama sürekli kedigillerim var. Ne kadar doğru bir yaklaşım bilemiyorum ama gün içinde sürekli kısa kısa evden çıkın. Kapıdan çıkmadan önce onu sevip okşayın ve ödül maması verin. Kapıyı çekip çıkın. Gerekirse merdivende bekleyin. 15 dk sonra içeri girin. Girer girmez yine sevip okşayın. Bir saat sonra tekrarlayın. Sürekli gün içinde kapıdan çıkıp bekleyin. Çıkarken okşama + mama, girince okşama. Sanırım bu şekilde güven duygusu oluşabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…