Sizce ne yapmalıyım? (Komşu ve köpek)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayvan tabiki çok seviyorum ama gece çalışan insanlar için çocuk sesinden hala yüksek oluyor köpek sesi. Bahçeli bir yere taşınsanız aslında komşunuz için de kötü bir durum gece çalışıp gündüz uyuyamamak.. Saatlerce havladı diyorsunuz o yavrucağada yazık

Çok özür dilerim ama çocuk ile bebeği nasıl kiyaslayabildiniz? Yani ben 3 saat ağlayan çocuk görmedim olsa olsa bebektir o da çığlık atarak değil de mizirdanarak ağlar ikisinin gürültüsü asla bir değil.
Yaşadığınız durum üzücü ama hayvanları çok seven birisi olarak ben komşunuz olsam ben de istemezdim. Ne bileyim sabah sabah 3 saat havlayan bir köpek işkence gibi.

madem bi kopek sahipleniyorsunuz egitimini verene kadar basinda duracaksiniz ilgileneceksiniz yardin alacaksiniz. öyle yemini suyunu verdim bitti yok. aldiginiz sorumlulugu bilin. cocugunuz olsaydida karnini doyurdum altini temizledim diyip birakip gidemezsiniz.

Neden herkes tintinn e hayvani eve kapatmissin, hayvana yazık,sorumshz demiş anlayamadım. Yetişkin bir köpek günde iki kere disari cikinca gayette evde tek durabilir. Siz cocugunuzu evde hiç yalnız bırakmıyor musunuz ? Kaldi ki konu sahibi de toplasaniz 6 saat falan yalniz birakmıştır. Anlam veremiyorum gerçekten.

Çünkü herkes çok biliyor, hayvanları severim amayla başlayan cümleler çok populer burada. Ben önerilerine kulak tıkayan, kafamın dikinde biriyim onların gözünde. Öneri olarak söylenen de eğitim ver, çözüm bul. Yapmıyorum sanki? Hayvanı eve kapatmışsın lafları zaten bitmedi. Biri demiş sizin gibiler hayvan sahiplenmesin.. Sanki köpekle hiç ilgilenilmiyo, köpeği koyuyorum eve her gün komşular havlama çekiyor.

İki tane aslan parçası var bende biri benim biri tanıdığımın ikiside uzun saatler evde tek kalıyor.Yeri geliyor on saati buluyor.Boyum kadarlar ama gıkları çıkmaz. Benimkiyle de eve gelince öpüşüp koklaşıyoruz. Evden ayrilirken arkamdan gelmeye calışıyor kaçıyorum Ki benimki de sizinki gibi terkedilmişti 3 yaşında karşılaştık bir ara ev değiştirmekten psikolojisi bozulmuştu korkup koltukların altına saklanıyordu,eve tuvaletini yapıyordu.Her huyunu düzelttik sadece erkeklere havlaması hırlaması kaldı. Diğeri de evdeyken kapıyı kapatıp onunla ilgilenmezsek ortalığı yıkardı. Tepkisiz kala kala alistirdik.Sizinki de düzelecektir,alışacaktır.Bunlar haricinde de bissürü köpek sahiplendirdim. Biri yalnız kalınca bildiğiniz uluyordu. 2 ay falan sürdü. O da alıştı. Kücük ırkların biraz daha zor oluyor eğitilmesi siz sadece sabır gösterin.

Eklentiler

• IMG_20190408_160701.jpg
    196 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_2020-01-24-12-53-47-731_com.miui.gallery.png
    603,5 KB · Görüntüleme: 47
Bebeğim olsa komşu anlayış gösterirdi diyorsunuz da bebeğiniz olsa ağlayan bebeği 3 saat evde bırakıp da gitmezdiniz sanıyorum ki. Köpeğinizin madem böyle bir sorunu var terapi alıyormuşsunuz bu sorun ortadan kalkana kadar da evde oturacaksınız. Kimse kimsenin bebeğinin gürültüsünü 3 saat boyunca çekmek zorunda değil, ister köpek olsun ister insan. Ha tabi bu rahatlığınız kanun boşluğundan kaynaklanıyor ama umarım benim gibi bi deliye rastlarsınız da görürsünüz bi şey oluyor mu olmuyor mu

Ay çok güzeller

Maşallah çok tatlılar. Ben de bunu demeye çalışıyorum ama kimseyi düşünmeyen, hayvandan anlamayan, vicdansız olup çıktım burada. Burada yazılanları da görünce komşunun neden böyle kapıda bittiğini de anladım. Kimsenin köpeğini çekemem modundalar. Bir kere daha anlatırım komşuya sonrası olmayacak ama. Bende bahçede yaptıkları 5 aileli bol gürültülü ev oturmalarında rahatsız edicem onları. Gece gece kimsenin arkadaşının kahkahasını çekemem valla..

Deli deliyi görünce sopasını saklarmış ya daha beni çıldırtıp geri çekilmeyenini görmedim. Kanun boşluğu değil bu ayda 2 kez zorunluluktan olan bir durumdaki anlayışsızlık. Çocuk yalnız kalamaz, köpek kalır. Bakıcıyla kalmak istemeyen bir çocuk da annem de annem diye ağlayabilir.

Ay çok güzeller
Tesekkür ederizzz ❣
Tek tavsiyem şiddet olarak hafif poposuna burnuna vurmak dahi olsa yapmayın. Aldığı tüm eğitimleri unutur. Strese girer

Hakli haksiz olarak konuya yaklasmak istemiyorum. Cunku herkes hakli.

Komşunun rahatsizligini anliyorum. Araliksiz 3 saat havlama var ortada ki gece calisan insanlarmis.

Kopek de kendine gore hakli bicare.

Cozumu siz bulacaksiniz kopegin uyum asamasinda calisma saatlerinizi ayarlayin. Hani bebeklerin sut izni misali. Ya bir bakici bulun.

Kopek ne zaman alisacak? 3 ay 5 ay 20 gun belli mi?
Kapima gelmeyin demek cozum degil. Yok boyle bir kara duzen.

Tesekkür ederizzz ❣

Tek tavsiyem şiddet olarak hafif poposuna burnuna vurmak dahi olsa yapmayın. Aldığı tüm eğitimleri unutur. Strese girer
Severken kantarın topuzu kaçıyo bazen anasının kuzusuu diye popoya darbe aldığı oluyo
Temel itaat eğitimini clickerla veriyorum. Öyle şiddet falan tarzım değil zaten. Ne psikopat hayvanlarla karşılaşıyorum, sabırsız şiddete meyilli olsam meslekten aforoz edilirim zaten

Ben de ağzını sıkıştırarak seviyorum o da isiriyo hirliyo falan şiddet seviyoruz biz bif keresinde arkadasima emanet ettim iki gün bakacakti döndüm sokakta karsilastik benimkiyle üstüme atliyorum diye yüzüme tirnak geçirdi psikopat anasina cekmjs siz başında pek sert sevmeyin sonrasinda seversiniz yeterince , zaten köpekler kediler gibi değil şiddetli sevilmeyi seviyor

Peki hanimefendi. Herseyi en iyi siz biliyorsunuz madem oyle yapin. Ne desek bir bahaneniz var cunku.

Aynı sorundan bende yaşadım, 4 ayaklı bir oğlum var komşum belediyeye şikayet etmiş.
Neymiş köpek havlıyormuş. Neye göre kime göre ?
köpeğimi almaya geldiler üstelik karneli kaydı olan oğlumu. Veriri miyim? asla ? Yönetmelik çıktı apartmanda artık köpek bakılabilir. bunda herhangi bir sorun yok. Özellikle apartman yönetmeliğinde yani apartman yapılırken evcil hayvan beslemek yasaktır ibaresi yer almıyorsa asla ama asla yasak değil hiç bir şeyde yapamaz. İstediği yere şikayet edebilir, atış serbest.
Sonradan bu ibare eklense bile asla ama asla geçerliliği yoktur !

Belediyeden gelip komşunuzun yatak odasına ses ölçüm cihazı koyuyorlar belli bir ses limit desibeli var geçerse komşunuz haklı çıkabiliyor ama geçmezse hiç bir şey olmuyor.

anlıyorum seni benim kardeşiminde 2 tane onlarda çookk
kavga ederlerdi villaya taşındılar

Köpek sahibi olmayan herkes köpek sahiplerinden iyi biliyor her şeyi

Bizde de iki danacık var. 15 senedir iki köpekle üç farklı evde oturdum, komşulardan bir tane şikayet almayı bırakın bizzat alt komşum beni gördüğünde "köpekler nerede, verdiniz mi yoksa" falan dedi, o kadar sakinler

Düzgün yetiştirilip alıştırılan bir köpek sahibi mesaideyken gayet de tek başına evde kalır. Bunun vicdansızlıkla falan alakası yok, nitelikli zaman geçirmekle alakası var.

Allah bağışlasın sizinkileri de, sağlıklı ömürleri olsun.

Tabi kalır. Yaşarsınız dağ başında ister çocuğunuzu ister köpeğinizi bırakırsınız,o sizin vicdanınız. Ama toplum içinde yaşamak istiyorsanız kimseyi bu denli rahatsız etmeden yaşayacaksınız. Ya da gideceksiniz dağ başına. Siz deliye denk gelmemişsiniz ayrıca gelirsiniz dilerim bi gün :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…