- 5 Ekim 2017
- 4.791
- 3.001
- 133
- 41
- Konu Sahibi Prensescann
-
Bulamadım bir tülrüBen erken buluyorum. Kendi çocuklarım için tercih etmedim küçük yaşta kreşi. Ama mecbursanız bir şey diyemem. Çevrenizden detaylı araştırma yapın bakıcı için, sırf komşu diye tercih etmeyin. İş çevrenizde çocuk baktırmış, referans olabilecek kimse yok mu... hani bizim falancanın oğluna x abla bakmıştı bir sorayım diyen olmuyor mu...
Evet tek bir insana bırakmak bana da mantıksız geliyorHiç deneyimim olmamasına rağmen bakıcı fobim var. Kızımı 27 aylık verdim kreşe (ücretsiz iznim bitmişti ) mesafe ulaşım vs çok sıkıntı olmasına rağmen ücreti neredeyse bu yılın ücretlerine tekabül etmesine rağmen kreş tercih ettik. Çocuğumu tek bir insanın insafına bırakmak aklıma hiç sığmadı. Kurumsal kreşlerde ( merdiven altı olmayan) insanın içi daha rahat ediyor.
Cok küçük henüz calisiyorsaniz mecbur tabi malum tek maaşlı gecim zor ailenizden bakan olmazmi para karsiliginda falanArkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
konuşabiliyor , kendi yiyebiliyor büyük oranda ...
Bakıcı mı kreş mi ? Hoş bakıcıyı nasıl nerden bulacağım bilemiyorum da ...
Lutfen ama lütfen krese bırakmayın .yani terkedilme korkusu oluşuyor .Yani bence 5 yaşArkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
konuşabiliyor , kendi yiyebiliyor büyük oranda ...
Bakıcı mı kreş mi ? Hoş bakıcıyı nasıl nerden bulacağım bilemiyorum da ...
Benden başka biri ile de vakit geçirirse aynı sorunu yaşamayacak mı ?Lutfen ama lütfen krese bırakmayın .yani terkedilme korkusu oluşuyor .Yani bence 5 yaş
Bakın kendi evinde olsa bı nebze daha kolay sankiBenden başka biri ile de vakit geçirirse aynı sorunu yaşamayacak mı ?
Şuan zaten yaşıyor bence , aynı odadanolmadıpkkzı an başlıyor anne nerde an nerde diye ağlamaya
İnan ben de yetemedigimi hissediyorum, bugün evdeydik, temizliği falan benimle yaptı babamız çalışıyordu, sonra parka çıktık geldik hala bana sıkıldım diyor , sulu boya yaptık, başka boya yaptık kartondan birşeyler yaptık ,yine sıkılıyorum diyor..ya ben çocuk bakmayı bilmiyorum ya bu çocuklar çok fazla şey bekliyor...ekimden sonra veririm kreşe yarım gün diyorum çünkü ekime kadar babaanne köyde bakar , orda dışarı çıkıyor seviyor...benim tek düşüncem kızım biraz fazla çekingen yabancı ortamlarda şimdi kreşe bırakınca çok ağlar mı ? Kötü etkilenir mi ? Tabi yavaş yavaş alistiracagiz ve yarım gün vereceğim çabuk bunalmasin diye ama yine de endiseliyimBenim oğlum da 31 aylık. Pandemi olmasa çok daha erken verirdim. Artık yetemedigimi hissediyorum çocuk sünger gibi aliyor her yeni şeyi. Beyin gelişiminde ilk 3 yılın kritik olduğu göz önüne alınırsa kreş her anlamda çok faydalı olacak. Anneanne babaanne dönüşümlü baktı oğluma. Artık yetemiyorlar haliyle. Bu ay hemen baslatacagim ben. Tek endişem hastalıklar. Oğlum hiç hasta olmadı gibi bir şey bu zamana kadar
Bizimki de pek sosyal değil, çevrede hiç akrani yok. Pandemi çocukları malum. Alısacaklar, sosyalleşme açısından çok faydalı olacak ztn kreş. Bizimki de sürekli yeni aktivite bekliyor. Bur aktiviteyi en fazla 2 kere yapabiliyoruz farklı gunlerde ztn.İnan ben de yetemedigimi hissediyorum, bugün evdeydik, temizliği falan benimle yaptı babamız çalışıyordu, sonra parka çıktık geldik hala bana sıkıldım diyor , sulu boya yaptık, başka boya yaptık kartondan birşeyler yaptık ,yine sıkılıyorum diyor..ya ben çocuk bakmayı bilmiyorum ya bu çocuklar çok fazla şey bekliyor...ekimden sonra veririm kreşe yarım gün diyorum çünkü ekime kadar babaanne köyde bakar , orda dışarı çıkıyor seviyor...benim tek düşüncem kızım biraz fazla çekingen yabancı ortamlarda şimdi kreşe bırakınca çok ağlar mı ? Kötü etkilenir mi ? Tabi yavaş yavaş alistiracagiz ve yarım gün vereceğim çabuk bunalmasin diye ama yine de endiseliyim
Evet pandemiden dolayı çoğu çocuk sosyalleşme sıkıntısı yaşıyor ama bazen bakıyorum bazı çocuklar çok daha arkadaş canlısı daha sosyal,benim kızım fazla çekingen inşallah sorun yasamayizBizimki de pek sosyal değil, çevrede hiç akrani yok. Pandemi çocukları malum. Alısacaklar, sosyalleşme açısından çok faydalı olacak ztn kreş. Bizimki de sürekli yeni aktivite bekliyor. Bur aktiviteyi en fazla 2 kere yapabiliyoruz farklı gunlerde ztn.
Nasıl umut oldu bu mesaj banaçocuklarımın üçüde birer yaşında başladılar. Biz hiç bir sorun yaşamadık. Pedagogları yemek , alt değiştirme ve diğer konularda yardımcı oluyorlar ve eğitiyorlar.
Ben önce gidip kreşi ziyaret ettim oradaki düzene ve çocukların durumuna baktım. Sonra çocukların annelerine sordum memnun olup olmadıklarına. Şimdiye kadar 4-5 kez taşınıp büyük çocukların kreşini değiştirdim , çok şükür kreş seçiminde hep şanslı oldum. 4 yaşındaki oğlum hala aynı kreşe gidiyor ve inanın bana çok mutlu orda. Şimdiye kadar ufacık dahi bir negatif durum yasamadık. Çocuklarımın hepsi orda yürümeyi öğrendi. Bez bıraktırırken bile çok yardımcı oluyorlar. Hiç çekinmeden her türlü konuyu sorup konuşun pedagoglarla .Nasıl umut oldu bu mesaj bana
Peki nelere dikkat edeyim kreş seçerken ??
Bence anaokulu daha iyiBenim oğluma şimdilik annem bakıyor, 2022 ekimde 4 yaşında oluyor,Eylül'de kreş düşünüyorum.Anaokulu mu kreş mi kararsizim ama bu arada,bakalım şartlar ne gösterir
İki yıl üst üste ana okulu olmasa mi diye kararsızım ama bilmiyorum ki canım sence neden ana okuluBence anaokulu daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?