• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kötü bir insan mı?

Merhaba canım kadınlar 💐 o kadar üzgünüm ki.. Kk kadınlarının fikirlerine ihtiyacım var.. Kayınvalidem “Yarın öbür gün oğluma bir şey olsa kaç gün bu evde kalacaksın? 1 yıl kaldın, 2 yıl kaldın, 3 yıl kaldın, hele bir de çocuk yoksa” dedi. Bambaşka insanlardan konuşurken lafı buraya getirdi. Nasıl kalbim acıdı inanın anlatamam. “Eşime bir şey olsa nerede olacağım umrumda olmaz ben böyle bir şeyi düşünmek bile istemiyorum” dedim. İçimden gelen kolundan tutup dışarı atmaktı. Eşim her zaman arkamda durur, gerekirse annesiyle tartışır. O konuda çok minnettarım. Ancak yine de arada kalmasın diye sabrımın sınırlarını çok zorluyorum. Ben şunu söylemesini beklerdim “Yarın öbür gün oğluma bir şey olursa sen onun bize emaneti olacaksın, ne kadar istersen o kadar yanımızda olursun sen bizim kızımızsın…” Bu kadın her yerde beni çok sevdiğinden bana ölüp bittiğinden bahseder. Çok güzel sevgi gösterisi yapar ve herkesi inandırır. Evimden 7 24 çıkmaz. Bugüne kadar ne kavga ne gerginlik hiç bir şey olmadı saygısızlık etmediğim için. Her şey tamam da bu cümlesi bana çok ağır geldi. “Oğlunun öldüğünü tasarlayıp,( ki insan hayal etmeyi geçin biri söylese delirir) sonrasında gelini kapının önüne koyma hayali bana mı çok kötü geliyor yoksa bu kadın gerçekten çok mu kötü bir insan?
Kocama bişey olsa seni tanımam aramızdaki tek bağ kocam seninle ne işim olur deseydin keşke haketmiş

Evet kötü biri. Hiçbirşeyi değilse de bunu eşinize söyleyin. Annesini tanır ama bu kadarını hayal bile etmiyordur, kendi ölümü üzerinden plan yapıldığını bilmeye hakkı var.

Kocama bişey olsa seni tanımam aramızdaki tek bağ kocam seninle ne işim olur deseydin keşke haketmiş
Ben de aile olduk sanıyorum. Onlar benim anne babam diyorum. Kendi anne babamdan ayırmıyorum. Yeri geliyor kendi annemi düşünmeden kırıyorum ama o kırılır mı diye bir çok şeye sessiz kalıyorum. Gün sonunda duyduklarım bunlar oluyor. Kendileri aile olmayı beceremiyorlar. Kafaları para puldan mal mülkten başka bir şeye basmıyor. Ama gelin kötü oluyor.

Ben de aile olduk sanıyorum. Onlar benim anne babam diyorum. Kendi anne babamdan ayırmıyorum. Yeri geliyor kendi annemi düşünmeden kırıyorum ama o kırılır mı diye bir çok şeye sessiz kalıyorum. Gün sonunda duyduklarım bunlar oluyor. Kendileri aile olmayı beceremiyorlar. Kafaları para puldan mal mülkten başka bir şeye basmıyor. Ama gelin kötü oluyor.
Kendi annenden babandan başka ailen olmaz. Öyle bir dünya yok. Ne kadar istersek isteyelim anne baba olamıyorlar biyerde patlak veriyor mutlaka. Hayır arkadaşım sessiz kalma. Ama kırmadan da tepkini koy cevabını ver. Ses çıkarmadıkça dozu arttırıyorlar

Kendi annenden babandan ayır. Bu saygısızlık yap demek değil. Ama onlar kv kp ana baba değil olamazlar da.

Konu oradan buraya geldi. Her insan eşi öldüğünde başka bir eve taşınmaz ki? Kadının evlilikte evde hiç bir değeri ve hiç bir emeği yok mudur? Ev kendisine ait değil ki bunun tasasına düşsün. Her insan eşi öldüğünde illa ki yeni bir evlilik yapmayı da düşünmez. Ben zaten çalışıyorum, ailem de var. Mesele şu ki, biz ne kadar zaman geçerse geçsin, eş ailesiyle bir bağ kuramayacaksak aile olamayacaksak neden bu insanlara emek veriyoruz? Gün sonunda oğlum ölürse seni de gönderirim deniyorsa bu kadın neden benim evimde sabahlara kadar benimle dertleşip benim hayatımdan zamanımdan çalıyor? Ölüm hepimiz için değil mi? Onun kayınpederim ölse eşim ölse ve eşim öldüyse benim de bu kadınla bir işim yok mu demem gerekir. İnsanlarla sıfatlarından öte bağlar kurmak gerekmez mi? Sadece oğlunun karısı olmaktan öte nilsf olarak değer görmek mesela? Ben ona bu kadar saygı bu kadar sevgi gösterirken. Hayatın hesap kitapla yaşanmaması gerektiğine inanıyorum. Zaten zamanı gelince her şey olacağına varıyor ne dersek diyelim. Bana evladın ölümünü tasarlamak korkunç geliyor. Ve bu evlat henüz 30 yaşında sapasağlam

Ölümün varligi bilmek, dile getirmek ölümü tasarlamak degildir.

Sizin isteginiz de kotu degil, iyi guzel dusunmuşsunuz ama herkes sizinle ayni şekilde dusunmeyebilir. Ben elalemden anne baba olmaz diye dusunuyorum mesela, baskasina gore de elden evlat olmaz. Vakit gecirir, sohbet edersin,dertleşirsin o ayri bir sey, istemiyorsaniz onu da yapmayin ama her dertlestigimiz, sohbet ettigimizle anne kiz olmuyoruz.

Evde hakkim var, eşimin emegi var o yuzden gitmek istemiyorum diyorsanizz yasal yollardan eşiniz ustune o evi alsin en azindan ortak olsun ya da size de birseyler alsin uzerinize yapsin karisiklik cikmasin bu konularda hiç.

Onun disinda evliliginiz ve evlendiginiz adam disinda ailesine emek harcamak, aile olmak, anne evlat bağı kurmak zorunda degildiniz. 7 yillik evliyim eşimin ailesine emek vermedim, yoğun bir bağ kurmadim, bu evlililgin şarti degil sonucta. Birinin yaninda yaşayacaksam bu kendi ailem olurdu kaynanam değil. Normali bu geliyor bana.

Konuşmayı şöyle düşünelim. Gelin kv ye dönüp kız anne var ya kocam ölse ben senin suratına bakmam belki elalem konuşmasın diye 1 2 konuşur sonra gidiveririm dese ne olurdu? İçerik aynı ama sonuç? Kv oğluna ay oğlum bu kadın senin ölüp de bizden kurtulmanın planını yapıyor şimdiden. Allah bilir ondan çocuk yapmıyordur bu kötü gelin derdi.

Sonuç kv boşboğaz ve kötü

Merhaba canım kadınlar 💐 o kadar üzgünüm ki.. Kk kadınlarının fikirlerine ihtiyacım var.. Kayınvalidem “Yarın öbür gün oğluma bir şey olsa kaç gün bu evde kalacaksın? 1 yıl kaldın, 2 yıl kaldın, 3 yıl kaldın, hele bir de çocuk yoksa” dedi. Bambaşka insanlardan konuşurken lafı buraya getirdi. Nasıl kalbim acıdı inanın anlatamam. “Eşime bir şey olsa nerede olacağım umrumda olmaz ben böyle bir şeyi düşünmek bile istemiyorum” dedim. İçimden gelen kolundan tutup dışarı atmaktı. Eşim her zaman arkamda durur, gerekirse annesiyle tartışır. O konuda çok minnettarım. Ancak yine de arada kalmasın diye sabrımın sınırlarını çok zorluyorum. Ben şunu söylemesini beklerdim “Yarın öbür gün oğluma bir şey olursa sen onun bize emaneti olacaksın, ne kadar istersen o kadar yanımızda olursun sen bizim kızımızsın…” Bu kadın her yerde beni çok sevdiğinden bana ölüp bittiğinden bahseder. Çok güzel sevgi gösterisi yapar ve herkesi inandırır. Evimden 7 24 çıkmaz. Bugüne kadar ne kavga ne gerginlik hiç bir şey olmadı saygısızlık etmediğim için. Her şey tamam da bu cümlesi bana çok ağır geldi. “Oğlunun öldüğünü tasarlayıp,( ki insan hayal etmeyi geçin biri söylese delirir) sonrasında gelini kapının önüne koyma hayali bana mı çok kötü geliyor yoksa bu kadın gerçekten çok mu kötü bir insan?
Sanki akıl süzgeci yok aklına geleni söylüyor boş boş laf nereye gidiyor bilmiyor diye düşündüm.Çünkü bir kaynana ne kadar kötü olursa olsun oğlunun ölümünden sonrasını hayal edemez.Sizi sevmese de oğluna olan sevgisinden yapamaz diye düşünüyorum.

bence yasli kadin bos konusmus. ayrica niye size sahip ciksinlar ki? zaten anlasamiyormussunuz. esinin Allah korusun vefat etse iliskinizi devam mi ettireceksiniz. cok gereksiz bir muhabbet. Allah korusun esime bir sey olursa ben basimin caresine bakarim, ailemin evi ne gune duruyor dersiniz. ne gereksiz muhabbet.

Ölümün varligi bilmek, dile getirmek ölümü tasarlamak degildir.

Sizin isteginiz de kotu degil, iyi guzel dusunmuşsunuz ama herkes sizinle ayni şekilde dusunmeyebilir. Ben elalemden anne baba olmaz diye dusunuyorum mesela, baskasina gore de elden evlat olmaz. Vakit gecirir, sohbet edersin,dertleşirsin o ayri bir sey, istemiyorsaniz onu da yapmayin ama her dertlestigimiz, sohbet ettigimizle anne kiz olmuyoruz.

Evde hakkim var, eşimin emegi var o yuzden gitmek istemiyorum diyorsanizz yasal yollardan eşiniz ustune o evi alsin en azindan ortak olsun ya da size de birseyler alsin uzerinize yapsin karisiklik cikmasin bu konularda hiç.

Onun disinda evliliginiz ve evlendiginiz adam disinda ailesine emek harcamak, aile olmak, anne evlat bağı kurmak zorunda degildiniz. 7 yillik evliyim eşimin ailesine emek vermedim, yoğun bir bağ kurmadim, bu evlililgin şarti degil sonucta. Birinin yaninda yaşayacaksam bu kendi ailem olurdu kaynanam değil. Normali bu geliyor bana.
Zaten neden kayınvalidemle yaşayayım? Neden beni yanında yaşatmıyor demiyorum çünkü bu ev kendisinin değil. Birlikte de yaşamıyoruz. Ölümün varlığını hepimiz biliyoruz çünkü ölüm hepimiz için var ama birbirimize sen ölürsen şöyle olur o ölürse böyle olur gibi konuşmalar yapmıyoruz. An gelir ve yaşanması gereken yaşanır bunun üzerine konuşmanın bir anlamı yoktur. Can sıkmaktan ve insan üzmekten başka bir şey değildir. Benden bu aile için türlü türlü fedakarlıklar bekleniyorsa ve ben bunları gerçekleştiriyorsam canları istemediğinde de hadi şimdi de seni yok sayıyoruz demeleri ne kadar insanca bunu sorguluyorum. Kadının dışarıya gösterdiği bambaşka. Oğluna anlattığı bambaşka ama bana davranışı bambaşka. Ona göre aileyiz ben de evlatlarından öteyim. Bana herkesin yanında “sonradan gelip ilk sıraya yerleşenim” diye şov yapıp kimsenin olmadığı yerde “oğlum ölürse burda oturamazsın” denmesinin ne kadar insanca olduğunu sorguluyorum. Allah korusun benim eşime bir şey olsa dünya yansın umrumda olmaz bunlara mı kafa yorucam? Çalışıyorum ailem de var. Mevzu bunlar değil. Mevzu ortada bir şey yokken kadının bunları tasarlayıp konuşması. Her doğru her zaman her yerde söylenmez

Konuşmayı şöyle düşünelim. Gelin kv ye dönüp kız anne var ya kocam ölse ben senin suratına bakmam belki elalem konuşmasın diye 1 2 konuşur sonra gidiveririm dese ne olurdu? İçerik aynı ama sonuç? Kv oğluna ay oğlum bu kadın senin ölüp de bizden kurtulmanın planını yapıyor şimdiden. Allah bilir ondan çocuk yapmıyordur bu kötü gelin derdi.

Sonuç kv boşboğaz ve kötü
Kayınvalide doğruyu söylüyor diyenler var. Eşin ölürse hakkın varsa evde çıkmak istemiyorum dersin vs kayınvalideden anne gelinden evlat olmaz diyen. Bunlar zaten hayatın gerçekleri. Bunu inkar etmiyorum. Ama diyorum ki ben neden mutlu huzurlu yuvamda durup dururken kocamın öldüğü ve kapının önüne konduğum bir anı hayal etmek zorunda bırakılıyorum? Bir anne evladına ölümü nasıl yakıştırıyor diyorum? Ben ev falan filan istemiyorum zerre umrumda değil. Ben bu kadın kötü niyetini yuvamın üzerinden çeksin istiyorum. Yani bazı insanlar konu sahibine olumsuz yorum yapıcam diye gencecik çocuğunun ölümü üzerinden evi ne yapıp ne yapmayacağına kafa yormuş bir kadının haklı görülmesini anlayamıyorum. Eğer sıralı ölüm diye bir şey var o yaşca ve sağlık itibariyle ölüme daha yakın. Ben de gidip gelip sen ölürsen şöyle olur sen ölürsen böyle olur falan diye can mı sıkayım? E benim söylediğimde doğru olur? Ölmeyecek mi bir gün? Söylediğim doğru diye bu benim ne kadar kötü niyetli bir insan olduğum gerçeğini değiştirir mi?

Bence “gitmeni isterim” anlamında değil “sen gitmek istersin” anlamında demiş.
Tanısaydınız ne anlamda söylediğini çok net anlayabilirdiniz. Yorumlarda genel olarak bu konularda söylediği sözleri yazdım. Mesela “bu torunlarda olmasa gelinler bir bok değil” gibi

ee doğru
yarın öbür gün hayatınıza bakacaksınız

Sanki akıl süzgeci yok aklına geleni söylüyor boş boş laf nereye gidiyor bilmiyor diye düşündüm.Çünkü bir kaynana ne kadar kötü olursa olsun oğlunun ölümünden sonrasını hayal edemez.Sizi sevmese de oğluna olan sevgisinden yapamaz diye düşünüyorum.
Benim hiç bir şeye sahip olmamamı o kadar çok istiyor ki. Benim oğluma bir şey olsa dünyanın geri kalanından banane demiyor. Bu ev ne olacak diyor. Benim olmasın da ne olursa olsun

Bir tanıdığı ikinci evliliğini yapmış 55 yaşında. Adamın bir kızı var kadın onunla hiç anlaşamıyor. Yarın adama bir şey olsa kız o kadını evde barındırmaz dedi ve konu oradan buraya geldi
'' Kul plan yapar, Allah bozarmış. '' de gülerek. :)

bence yasli kadin bos konusmus. ayrica niye size sahip ciksinlar ki? zaten anlasamiyormussunuz. esinin Allah korusun vefat etse iliskinizi devam mi ettireceksiniz. cok gereksiz bir muhabbet. Allah korusun esime bir sey olursa ben basimin caresine bakarim, ailemin evi ne gune duruyor dersiniz. ne gereksiz muhabbet.
Yaşlı dediğiniz 55 yaşında gayet genç. Onlarla yaşamak gibi derdim yok. Konuların devamını okumadan yorum yapıyorsunuz. Ev kendisine ait değil. Evet benim de bir ailem var. Anlaşamıyoruz yazmadım hiç bir satırda. Tam tersi sevgi kelebeği kendisi başkalarının yanında. Bu güne kadar kavga ya da herhangi bir gerginlik yaşamadık çünkü ben hiç onun gibi haddimi aşmadım. Hayatta eğriyi doğruyu hepimiz biliyoruz. Peki her doğru her yerde canımız söylemek istiyor diye söyleniyor mu? İlişkileri daha da kötüye götürmekten başka bir işe yarıyor mu? Ortada hiç bir şey yokken kafamızda yazıp çizip konuşmalı mıyız?

ee doğru
yarın öbür gün hayatınıza bakacaksınız
Satırlardır aynı şeyi yazıyorum. Ev kendisinin değil. Ve birlikte yaşamıyoruz. Eşime bir şey olursa ki bunu düşünmek bile istemiyorum, o zaman hayatımı nasıl devam ettireceğime karar vermek onun haddi değil. Onu ancak ben bilirim

Back